Islan synnyttyä olin jossain hormonihöyryissä täysin vakuuttunut, että tytön nimi pitäisi olla Isla Ihana. Niin ihana hän oli. Mies tyytyi vaan naureskelemaan ja pyörittelemään päätään. Olihan hän saanut jo päättää tytön etunimen. Ja ihana Isla olikin. Tummatukkainen suloinen pieni käärö.

Ihana Isla on vieläkin, vaikka toiseksi nimeksi tuli sitten ihan joku muu äidin vähän järkiinnyttyä. Vauvana Isla oli aika rauhallinen ja hyvin mietteliään oloinen vauva. Meidän 2-vuotias Isla onkin taas aika tomera ja paljon puhuva pikkuneiti. Luonteeltaan hän ei ole niin tempperamenttinen eikä ihan niin vilkas kuin isoveljensä. Yhdessä Eppu ja Isla ovatkin aika hyvä tiimi.
Me vanhemmat olemme päässeet nyt monessa asiassa vähän helpommalla, kuin villin isoveikan ollessa taapero. Kerran, kun jonotimme kavereiden kanssa Superparkkiin, muiden taaperot karkailivat ja juoksentelivat ympäriinsä. Se oli niin tuttua Epun ollessa 2-vuotias. Minua ihan nauratti, kun pohdin, onko tämä todella minun taaperoni, joka jonottaa tässä äidin vieressä kiltisti eikä juokse mihinkään. Se on myös aika silmiä avaavaa, kun on kaksi aika erilaisella temperamentillä varustettua lasta. Minulla olisi varmaan aika erilainen käsitys äitiydestä ja lapsista, jos molemmat lapset olisivat tällaisia rauhallisia ja kilttejä. Molemmat lapset ovat ihania juuri sellaisina kuin ovat, omine persoonallisine piirteineen.

Meidän 2-vuotias:

- On iloinen, mutta aika rauhallinen. 

- Osaa myös olla aika "Justiina" ja komentelee välillä muita perheenjäseniä käskevään äänensävyyn. 

- Kävelee, juoksee ja potkulautailee, mutta ei ainakaan vielä juokse minua karkuun. 

- Rakastaa Frozen Elsaa ja Annaa ja on vienyt fanittamisen ihan uudelle tasolle. 

- Lempipiirrettyjä ovat Mansikka Marja, Napero, Kummajaiset ja Mikko Mallikas. Ja mainitaan nyt vielä kerran se Frozen. 

- Lempileluja ovat puulelut ja puiset ruokailujutut, nukke ja rattaat, Sylvanian Families "pupulelut" ja pallo. 

- Isla rakastaa keinumista! Hänen kanssaan voisi olla keinumassa vaikka monta tuntia, tyttö ei kyllästy koskaan. Myös muut ulkoleikit kuten hiekkalaatikolla leikkiminen ja palloleikit ovat Islan mieleen.

- Alkoi puhumaan paljon hyvin varhain ja puhuu nyt tosi hyvin. Sanavarasto on laaja, mutta lauseiden sanajärjestys on vielä joskus vähän hassu. Joskus Isla yllättää meidät osaamalla joitain tosi vaikeita sanoja. Hän myös kyselee koko ajan: "Mikä tuo on?" ja selvästi opettelee koko ajan uusia sanoja. 

- Isla rakastaa vaatteita, heh, ja tykkää pukea kaikkea hassua ylleen. Sitten tyttö peilailee asujaan ja keimailee peilin edessä. Tyllimekot ovat selvästi tytön lemppareita. Niin, ja ne Frozen -kuvioidut vaatteet. 

- Pottailee itse eikä tarvitse vaippaa enää kuin varmistukseksi. 

- Tykkää tanssia ja laulaa, ja komentaa myös muita perheenjäseniä mukaan. "Tanssi äiti mukana!" Myös pomppinen, kiipeily ja hyppiminen ovat Islan lempipuuhia.

- Rakastaa kirjoja ja lukemista. Tällä hetkellä meillä luetaan tosi paljon. Lempikirjoja ovat "Muumi seilaa", Miffy -kirjat, "Kadonnut, yksi vihreä koira" sekä kuvasanakirja, joka on isoveljen peruja. 

- On hyvin herkkä. Tyttö sai lahjaksi ihanan Unilaulukirjan, josta voi kuunnella lauluja. Jotkut laulut ovat siinä niin surullisia, että niitä ei meillä voi soittaa, koska tyttö alkaa itkeä. Tämä on minusta hassu, mutta suloinen piiirre tytössä. Tämä herkkyys tulee esiin myös monissa muissa jutuissa. 

- Suuttuessaan möksähtää ja heittäytyy teatraalisesti maahan. 

- Paras kaveri on Eppu, josta Isla tuntuu tykkäävän maailman eniten. Isoveikkaa hän seuraa kuin hai laivaa ja tekee kaiken perässä, niin hyvässä kuin pahassa. 

- On huumorintajuinen ja iloinen. Isla tekee joskus pieniä kepposia muille perheenjäsenille ja kikattaa sitten päälle. 

- Illalla nukkumaan mennessä kainalossa pitää olla synttärilahjaksi saadut Elsa ja Anna nuket, pieni pupu ja lehmälammas. Lehmälammas on pieni pinkki lammaspehmo, jonka todellista lajia tyttö selvästi epäilee.

- Pituutta on noin 85cm ja painoa noin 12kg. Vaatekoko on 86/92 ja kengännumero 24-25.  

- On meille maailman rakkain!

Olen tehnyt tällaisen samanlaisen postauksen Epun ollessa 2-vuotias. Se löytyy täältä. Millaisia taaperoita teiltä löytyy? :) 

 

Kommentit (6)

nannaonni

Isla Ihana ♥

 Aika moni noista sun jutuista kuulosti hurjan tutuille! Kahden haastavamman lapsen jälkeen kiltti ja sopeutuvainen lapsi on kuin suuri ihme. Joskus pienin saattaa lähteä isoveljen hölmöilyyn mukaan, mutta kun sanon ettei niin ole tapana tehdä  tottelee ilman huutokonserttia tms. 

  Pienin on kirinyt kasvussa Islan kiinni. Juuri tällä viikolla saatiin mitoiksi 85cm ja lähes 12kg! Selvästi yöuni vaikuttaa lapsen kasvuun sillä mitä enemmän hyviä öitä on ollut, sen paremmin on kasvettu :)

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Se on muuten kyllä ihan totta, että joukossa tyhmyys tiivistyy, olivat lapset kuinka kilttekä tahansa. :D Muistelen, että teillä kamns tykättiin Muumi-luukkukirjoista. Tykkääkö juniorikin näistä? :) Meillä ne on myös Islan suosikkeja niin kuin Epunkin joskus aikanaan. 
Ja huih, aikooko teidän ihana nappisilmä mennä Islan ohi mitoissa? :) ♥

nannaonni

Meillä rakastetaan tällä hetkellä aivan kaikkea Muumeihin liittyvää! Muumi-luukkukirjat ovat siis taas kovassa käytössä ja lastenhuoneesta on kaivettu sänky täyteen Muumipehmoja sekä tietysti tytön vanha Muumiläppäri, joka ihme kyllä yhä toimii. 

 Mä ehkä vähän järkytyin tuosta nuorimman kasvuvaihdista! Muutamassa kuukaudessa hurjasti senttejä ja painoa. Ei ihme jos vaatteet tuntuvat jäävän hetkessä pieneksi! En sitten tiedä kauan tämä pyrähdys kestää eli kiilaako Islan ohi vai kirikö vain rinnalle :) Isommat on olleet samoissa mitoissa 1,5-vuotiaina eli heihin nähden kirittävää vielä olisi.

Sara.

Hihi Elsi oli 88cm, 13kg ja kengänkoko 25,5. Aika amazon Islaan verrattuna! Elsi on tosi energinen ja kieppuu, kipeilee ja juoksee, koheltaa veljien tapaan. Mutta heistä erottuen just osaa rauhallisesti odotella, kävellä nätisti käsikädessä jne. Et voiskos se olla vaan tytöillekkin ominaista? Aika luksusta noiden kahden päättömän (joskin suht lunkin) pojan jälkeen. Elsi määrää kotona kaapin paikan ja on aika kipakka tyyppi. Toisaalta hellii meitä muita. Meilläkin on päivävaipat miltei historiaa (jeee). Puhetta tulee molemmilla kielillä, mutta ei mitään selkeitä lauseita vielä. Frozen, pipsa possu ja muumit on lemppareita. Mitä vielä! Elsin lempivaate on se Rodinin sinivalkoinen Stars-mekko :)
Isla on niin söpöliini ja Elsillä on sama hiustyyli :))

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram