Ihan ensimmäiseksi vielä muistuttelen, että Lamaze -arvontaan ehtii vielä osallistua, arvonta päättyy torstaina

Ihan ensimmäiseksi vielä muistuttelen, että Lamaze -arvontaan ehtii vielä osallistua, arvonta päättyy torstaina. Arvontaan pääsee TÄSTÄ tai tuosta sivupalkissa olevasta kuvasta.

Noiden Lamazen vauvalelujen (joille etsin arvonnassa uutta omistajaa) lisäksi saimme testattavaksi Sylvanian Families talon ja muutamia eläinasukkaita. Näistä ihanista eläimistä löytyy lisätietoa täältä:

http://www.sylvanian.nu/

 Minulle nämä ovat jo lapsuudesta hyvinkin tuttuja, koska silloin omistin pienen kokoelman Pikkaraisia (Forest Families) ja ne olivat minulle hyvin rakkaita. Mietin, että mitenköhän pieni poika tällaisiin suhtautuu. Eppu kyllä tykkää paljon eläimistä, joten ajattelin, että tämä voi olla ihan mukava juttu kokeilla, koska kylässä sekä kerhossa poika on viihtynyt hyvin ison Muumitalon kimpussa.

Eppunen leikkii pääasiassa Duploilla ja pikkuautoilla (toivottavasti ei liikaa;), joten aivan ensimmäiseksi poika yritti koota noista eläimistä tornia. Noh, se ei ihan toiminut, ja alkuihmetyksen jälkeen poika innostuikin leikkimään taloilla ja eläimillä pitkään ja hartaasti. Koska meillä ei nyt tuossa talossa ole mitään kalusteita, oli Epun mielestä hauskinta laittaa eläimiä ikkunoista ja ovista sisään ja ulos, ja kuljettaa asukkeja rappusia ylös ja alas.

Mielestäni tällainen talo on tavallaan sijoitus, johon voi sitten ajan kanssa keräillä kalusteita, lisäosia ja asukkeja. Miksei naapureitakin. Jos olisin tällaista ostamassa, olisi mukava jos talopaketissa olisi mukana muutamia huonekaluja, mutta sitten toisaalta taas jokainen voi halutessaan tehdä talosta omanlaisensa, ja tällöin sisälle voi hankkia tavarat mielensä mukaan. Itse taidan tehdä nyt aluksi niin, että kaivan Eppuselle varaston kätköistä Pikkaraisten vanhoja huonekaluja.

Vaikka olen yrittänyt olla jakamatta vaatteita ja leluja vanhanaikaisesti tyttöjen ja poikien leluihin, täytyy myöntää, että aluksi mietin kiinnostaako pientä poikaa leikkiä tällaisella paketilla. Ja koska minulla ei ole kokemusta kuin yhdestä poikalapsesta, pohdin leikkivätkö tytöt kovinkin erilailla kuin pojat (?). Mutta ainakin nyt olin väärässä, ja tämä oli myös hyvä muistutus itselleni, ettei pidä aliarvoida pientä poikaa. Eli ainakin tämä pieni poika tykkää leikkiä söpöjen pikkueläinten ja niiden talon kanssa. Ja jossain vaiheessa leikkiä kenguruperheen isä pussasi kissaperheen äitiä:

"Mmmmmmmmuiskis!" ;-)

P.S. Jos joku haluaa verestää vanhoja Pikkaraismuistoja, löysin tällaisen linkin : CLICK

Kommentit (10)

Nanna

Ihania! Mä muistan kuinka ihmeissäni olin pojan alkaessa ekaa kertaa innoissaan kaikkien autoleikkien jälkeen leikkimään Tellun vaaleanpunaisella linnalla. Siis että voiko poikaa oikeasti kiinnostaa noinkin rauhallinen leikki, jossa ei yhtään liikuta eikä päristä vaan laitetaan ukkeleita nukkumaan ja tungetaan niitä sisään ja ulos milloin ikkunoista ja milloin ovista. Mutta kai ne leikit sitten on lapsellekin mukavaa vastapainoa normaaliin leikkiin :) Ihan samalla lailla meillä nyt kovasti laitetaan ruokaa, hoidetaan vauvaa, leikitään poneilla yms. muka tyttömäistä ja olen ajatellut että tervettähän se vaan on jos jotkin muutkin kuin kulkuvälineet alkaa kiinnostamaan :)

Eedith

Voi voi pikkaraiset! Ne oli lapsena mun ja sisaruksien lempileluja. Jokaiselle lomareissulle niitä piti ottaa mukaan. Meillä oli ainakin noita karhuja ja hiiriä (kävin kurkkaamassa linkin). Karhuja ostinkin joskus kirppikseltä ihan muutamalla kymmenellä sentillä :) Toistaiseksi meiän 2 -vuotias ei ole niillä leikkinyt, mutta oon miettinyt, että hän ei ehkä vielä osaa kuvitella niille taloa tms leikin "pohjaa". Pitäisi vissiin aloittaa vanhan nukkekodin kunnostusprojekti.. Josko sitten alkaisi hahmottamaan, miten noilla voi leikkiä :) Että kiitosta vaan talovinkistä!

Meiän tyttö leikkii aika tyttömäisiä ja neutraaleja leikkejä. Leikkikeittiö, nukke ja prinsessavaatteet ovat hitti. Junaradalla leikkii vaan, jos aikuinen laittaa leikin käyntiin. Autoihin hädin tuskin on koskenut vaikka niitäkin lelulaatikosta löytyy ;) Mä luulen, että lasten kasvaessa sukupuolen mukaan määräytyviä eroja löytyy. Legon uusi tyttöjen sarja on hyvä esimerkki tästä. Tytöt kenties tykkäävät enemmän näpertää ja kehittävät monimutkaisia juonikuvioita, pojat mahdollisesti rakentavat ja taistelevat. Noin niin kuin karkeasti arvioiden oman lähipiirini lapsia :D (ja nyt joku sukupuolineutraalin kasvatuksen kannattaja manaa mut johonkin...)

Eppusen kaapilla

Hauska kuulla muitakin kokemuksia!:) Eppu kyllä tykkää touhuta myös Duplojen kanssa pitkään, mutta se on niin erilaista, sellaista rakentelua, että mua oikein hymyilytti näiden pikkueläinten kanssa touhuilu. Täytyy nyt kaivaa jostain ne kalusteet taloon, ja katsoa innostuuko poika niistä. :)

Mammis

Oi, pikkaraiset olivat ihania! Minulla oli lapsena tuo hiiriperhe ja rakastin sitä yli kaiken. Lopulta niiltä kului se samettipinta pois ja niistä tuli ihan rumia :( Olipa kiva muistella lapsuuden lempparileluja.

Eppusen kaapilla

Ihanaa, joku muukin Pikkarais-fani linjoilla!:) Mun suosikki oli se koiraperhe, mutta mula oli muutama muukin eläin. Nyt täytyy kyllä kaivaa ne jostain, tiedän että ne on säilytetty, koska eivät vie paljon tilaa. :) Mä en ole noihin kirppareilla törmännyt, harmi, mutta eilen kun etsiskelin netistä tietoa, huomasin, että niitä ihan kerätään, ja joilloin on hienot kokoelmat Pikkaraisia. :)
Unohdinkin mainita ton Brion junaradan. Se on meillä kans ihan hitti. Itseasiassa se veturi hajosi toissapäivänä kovan käytön seurauksena, pitää pian käydä hakemassa uusi.:D Mulla ei ole kokemusta tytöistä, niin siksi ei ole mitään tietoa näistä eroista, vain oletuksia, mutta meillä juuri tuo rakentelu on sellainen juttu, jonka perässä E. viihtyy vaikka kuinka pitkään. :)

Eppusen kaapilla

Hei, kiva kuulla, että muillakin samoja muistoja Pikkaraisista!:) Kommentoinkin jo tuohon ylös, että mun lemppari oli se koiraperhe, mutta tykkäsin siinä enemmän niistä lapsista (pikkukoirista) kuin niistä koira vanhemmista. Ne olivat niin pieniä, söpöjä ja taskuun sopivia. :D

Eppusen kaapilla

Se on aika huvittavaa, ja ehkä vielä enemmän noita hellyydenosoituksia Epulta saa toi meidän toinen koira, jota Eppu usein ottaa kaulasta kiinni ja muiskauttaa pusun sen kuonoon tai naamaan, sanoo vielä oikein kovaan ääneen "Mmmmmuiskis!" :D

Täti Ruskea

Mä oon ajatellu, että juuri Sylvanian eläinperheet taloineen, autoineen, laivoineen ym. sopisivat hyvin (myös) poikien nukkekodeiksi. Meillä 2v sai joululahjaksi Sylvanian koiraperheen, joka odottelee vielä asuintaloa ja muuta rekvisiittaa. Jemmassa on alesta löytynyt Sylvanian laiva, joka saattaa myös päätyä koiraperheen kodiksi ;) Varsinaisia leikkikokemuksia ei siis vielä ole. Veljiensa vanhoilla muumeilla 2v sen sijaan on leikkinyt (talo, laiva ja majakka). Meillä on myös ns.hiirikaappi, jossa asustaa Mailegin hiiriperhe. Sillä 2v on myös leikkinyt, ei vaan ylety vielä kaikkiin "kerroksiin" (hyllyille).

Sylvania-ajatus myös pojille kivana leluna lähti oikeastaan vuosi pari sitten meidän nyt 8v:n ideasta, kun hän ehdotti, että vois alkaa yhdessä äidin kanssa kerätä niitä ;)

2v:n lempileluja/leikkejä on autot (erityisesti ns.silmäautot (Cars), duplot, junaradat, palapelit, muistipelit, kirjat, muumileikit, palomiesleikki, pehmokoiraleikit...

Eppusen kaapilla

No mutta niinhän ne sopiikin hyvin!:) Mä tajusin sen vasta kun saimme tämän. Millainen se laiva on? Koitin etsiä tuolta sivuilta mutten löytänyt, kuulosta hienolta!
Meillä E. myös tykkää leikkiä muumitalolla, mutta meillä ei niitä ole itsellä. Olispa hauska nähdä kuva teidän hiirikaapista, kuulosta nimittäin todella ihanalta. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram