Heipä hei! Tässä vähän lisää terveisiä Shanghaista ja muutamia kuviakin. Matka oli todella antoisa työn kannalta ja muutenkin Shanghai on kyllä ehdottomasti yksi omista suosikkikaupungeistani. Shanghaissa on tosi turvallinen liikkua ja hotellimme sijaitsi ihan kävelymatkan päässä toimistosta. Tosin taksimatkatkin ovat halpoja, mutta osoitteet kannattaa olla kirjoitettuna paperille kiinaksi, koska kuljettajat harvoin puhuvat englantia. Polkupyöriä ja mopoja on paljon liikenteessä, ja liikennesääntöjä ei juurikaan noudateta. Jalankulkija saakin olla todella varovainen liikenteessä. Minulle myös kerrottiin, että kiinalaiselle kuljettajalle ei kannata sanoa, että on kiire, koska silloin voi saada aika hurjan kuljetuksen liikennesäännöistä viis.

Shanghaissa kaikki uudet muotijutut näkyvät pukeutumisessa ja nuoret kaupunkilaiset ovat itse todella muodikkaita ja näyttävät rakastavan luxusta. Myös kiinalaisten vaurastuminen näkyy hyvin vahvasti Shanghaissa ja kaikilla suurilla luxus-brändeillä on siellä todella isot ja upeat liikkeet. Shanghaista löytyvät myös kaikki samat high street fashion -liikkeet kuin muistakin suurkaupungeista. Nanjing Road on iso ostoskatu, josta löytyvät mm. Gap, Levis, Marc & Spencer, valtava Sephora, Uniqlo ja Muji.

Ruoka oli Shanghaissa todella hyvää ja upeita ruokapaikkoja oli paljon, joten valinnan varaa riittää. Kävimme eräänä iltana syömässä upeassa Kathleen Waitan -ravintolassa, jossa voi kattoterassilla syödessään ihailla Shanghain silhuettia. Nuo korkeat rakennukset ja näkymä jäljittelevät selvästikin Hong Kongia.

Ja kiitos viime postauksessa tarkkasilmäisille lukijoille onnitteluista. :) Vähän kyllä jännitin pitkää matkaa, mutta hyvin se meni salamakustajasta huolimatta. Koska Kiinassa on tapahtunut merkittävä vaurastuminen, monet naiset eivät enää lapsen saatuaan palaa työelämään. Nykyään myös yhden lapsen politiikka on lieventymässä ja kaupunkilaisperheillä saattaa olla toinenkin lapsi. Keisarinleikkaus on yleisin synnytystapa, mutta minulle kerrottiin, että nyt kaikkein modernimmat naiset haluavat synnyttää alakautta. Ja jos lapsen isä on todella moderni, hän myös osallistuu synnytykseen ja jopa lastenhoitoon, mikä on aivan pöyristyttävää toisista. :) 

Raskautta ei salailla edes alussa ja kuulin, että kun naiset tulevat raskaaksi he pukevat päälleen heti tietynlaisen äitiysmekon, josta muut huomaavat raskauden. Raskaana ollessaan naiset ovat myös hyvin "herkkiä" ja jatkuva sairasloma raskausaikana on hyvin yleistä. Itsekin sain kuulla jatkuvasti varoittelua, joka oli välillä jopa vähän hassua: "Be careful! Be careful!" Raskaana olevaa kohdeltiin myös monissa paikoissa kun kukkaa kämmenellä kun taas Suomessa on usein tottunut siihen, että vain "tönitään pois kiireisten tieltä". 

Olin Eppua odottaessa vielä isomman masun kanssa viimeisellä työmatkalla, joten tämän mahan kanssa oli kuitenkin aika helppo olla. Tuolloin aiemmin mm. lentokoneessa olo ison vatsan kanssa oli jo hieman tukalaa ja tavaroiden kumartelu jalkatilasta ahtaassa välissä ei meinannut onnistua. Nyt kun Shanghain päässä alkoi boarding koneeseen olin aivan jonon hännillä, koska inhoan ryysimistä ja jonottelua koneeseen. Virkailijat tulivat tiskiltä luokseni ja sanoivat, että te varmasti haluatte tulla eri kautta ja ohjasivat minut koko jonon ohi. Lisäksi he kertoivat, että he jo vaihtoivat istumapaikkani parempaan ja sulkivat viereisen paikan, että matkani olisi mukavampi ison masun kanssa. Sain tosi hyvän isolla jalkatilalla varustetun paikan, jossa oli todella mukava olla pitkästä lennosta huolimatta. Olin tosi yllättynyt tästä enkä olisi odottanut tällaista erikoiskohtelua varsinkaan Finnairin lennolla.

Muotijuttuja ja muutakin postausta Shanghaista on tulossa vielä lisää vähän myöhemmin, mutta tässä joitain kuvia upeasta kaupungista. 

*

*

Kommentit (6)

Vierailija

On kyllä hienon näkönen kaupunki, olisi kiva päästä lomailemaan tuonne(kin). :)

Ja oletpa hyvää palvelua saanut, pisteet Finnairille. :)

 

T. Sari

Vierailija

Onnea odotukseen! Hauskaa, että tulokkaat ovat taas suunnilleen saman ikäisiä :)

 Voi mitä kuvia! Ja upeaa palvelua olet saanut!

-Nanna

 

Vierailija

Voih, keväällä lomailin kahden pikkutirpan kanssa Shanghaissa. Ihana kaupunki ja ihania muistoja. Kaikki meni todella hyvin myös lasten kanssa matkustettaessa. Joskin odotan, että pääsen käymään vielä uudestaan, aikuisseurassa ja ehdin kaikessa rauhassa nauttia kaupungin humusta, herkullisesta ruoasta jne. Kiva fiilistellä noita kuvia katsellessa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram