Eppusen päiväkotiura on nyt kestänyt aika lailla tasan kuukauden.

Poika on sopeutunut uuteen hoitopaikkaan varsin hyvin, ja lähtee aamuisin aika mielellään päiväkotiin. Mutta mielellään hän myös lähtee sieltä kotiin ja minulle se on aina päivän paras hetki, kun saan hakea iltapäivällä pojan hoidosta. Joka kerta kun tulen, hän huutaa:"Äiti, äiti!" ja juoksee halaamaan minua.

Minusta tuntuu, että nyt pojalle on alkanut tulemaan ihan hirveästi uusia sanoja, ja puhe, sekä muutkin taidot ovat kehittyneet aivan hurjasti lyhyessä ajassa. Eppusella on myös selvästi menossa sellainen kausi, että hän toistaa kaiken ja matkii ihan kaikkea mitä me vanhemmat teemme ja sanomme, niin hyvässä kuin pahassa. Tästä syntyy välillä tahattoman koomisia tilanteita, jotka joskus myös saavat meidän vanhemmat miettimään tuollaisiako me oikeasti olemme.

Kerran motkotin pojalle jostain pikku asiasta, jolloin poika marssi tomerasti omaan sänkyynsä, ja sieltä alkoi kuulua vihaisesti "Vöy, vöy,vöy,vöy!". Niin ja lopuksi kikatusta päälle. Oli kyllä äidillä naurussa pidättelemistä. Jaa, että tuolta minä sitten oikeasti kuulostan.

Myös omia sanojaan pitää nykyään miettiä hieman tarkempaan, ja varsinkin älytöntä noitumista olen koittanut välttää, vaikka kuinka harmittaisi. Ne kaikki ei-niin-hyvät jutut nimittäin tulevat myös sitten takaisin kaikuna, ja yleensä vielä uusintana jossain ei-niin-sopivassa tilanteessa.

Eilen illalla poika halusi sovittaa silmälasejani, ja ne päähänsä saatuaan hän juoksi pöydän ääressä olevan läppärin ääreen ja alkoi hakata näppäimistöä molemmin käsin pienen apinan raivolla. Hmm.. en kyllä tunnusta, vaikka silmälaseja käytänkin usein koneella ollessani..;)

Olisi mukava kuulla, onko muilla tällaisia pieniä matkijoita kotona, ja onko kellekään muulle sattunut mitään hassuja tilanteita, joissa lapsi olisi toistanut jotain juuri näkemäänsä tai kuulemaansa? :)


"Tässä ois sulle äiti vähän muovirahaa. Käytä harkiten!"

Kiitos vielä teille lukijoille runsaasta osallistumisesta upean Playtrayn arvontaan. Nyt pitää vielä mainita, että Kidcardilla saa hyvän alennuksen Playtraysta, eli jos joku on tällaista hankkimassa, kannattaa hyödyntää tuo etu.

Playtrayn voittaja on arvottu random generaattorilla, ja tällä kertaa voittoarpa osui nimimerkille Paccomatto. Onnea voittajalle! Ottaisitko yhteyttä meilitse eppuscloset(at)gmail.com

Jos voittajasta ei kuulu mitään kohtuullisen ajan kuluessa, arvonta suoritetaan uudelleen.

Kommentit (14)

Sari - MrsAgatha

Meillä poika jo tietää että aikuiset SAA kiroilla mutta lapset ei koska kiroilu on oikeasti tyhmää (ja aikuiset saa tehdä myös tyhmiä juttuja joskus). ;) Eli ei enää matki ainakaan niitä sanoja vaikka välillä nauraakin että "äiti, taas sulta tuli ruma sana hihihii".
Harmittaa kun en päässyt eilen, oli vähän kuumetta enkä viitsinyt varsinkaan Riikkaa lähteä sairastuttamaan! :(

Paccomatto

Paccomatto on ikionnellinen ja laittoi jo s-postia! :)

Ihanan fiksunnäköinen rillipää :)

Nanna

Meillä Pikkutäry matkii hyvin paljon isänsä tekemisiä ja sanontoja tai sitten eläimiä. Hei mistä muuten tuo viimeisen kuvan punainen yöpuku on? Meillä ei tällä hetkellä kelpaa kuin erilaiset koneen kuvat ja niitä on tasan 2kpl. Jotain vaihtelua siis kaivattaisiin.

Taaperon tyylillä

Jaahas, missäs Eppu on käyny näpyttelemässä tilausta leikkirahalla? :D Ihana! <3 Meillä kyllä ei vielä matkita, paitsi juurikin tuota tietokoneella istumista, N osaa tosi tärkeän näköisenä näpytellä näppäimiä "kymmensormijärjestelmällä" eli liikuttelee sormia näppäimistöllä tosi osaavan näköisenä x)
Ja no, ruoanlaitto on vähän sama juttu, tai tiskaaminen. Haetaan oma pieni tuoli (se sun...<3) ja sitten vedetään se tiskipöydän ääreen, ja sit mukamas tiskaillaan ja uitetaan käsiä altaassa :D

Eppusen kaapilla

No mutta toihan on hyvin sanottu, ei niitä ärräpäitä ihan aina pysty välttämään. Nyt vaan tuntuu, että ihan kaikki toistetaan ilman minkäänlaista suodatusta, niin pitää koittaa miettiä sanomisiaan.:D
Joo, todellakin harmi että et päässyt, olisi ollut kiva nähdä ja jutskailla. Paranemisia sinnepäin!:)))

Eppusen kaapilla

Onnea voittajalle!

Silmälasit fiksuntaa selvästi, vaikka ovatkin lainarillit. ;-D

Eppusen kaapilla

Joo, noi eläimet on kyllä kans yks suosittu myös meillä. :D
Tuo yöpuku on BabyGapin, siellä on nyt paljon noita vastaavia, mutta tämän toin reissusta. Nyt siellä oli EU-puolella yksi ihana junarata flanelliyöpuku: http://www.gap.eu/browse/product.do?cid=85303&vid=1&pid=000210614&scid=0...
Myös Bodenilla on aivan ihania auto- ja konesettejä:
http://www.boden.co.uk/en-GB/Boys-1H-14yrs-Nightwear/24088/Boys-1H-14yrs...

Meillä nuo ovat nyt kans suosituimpia, juuri 10 minuuttia sitten noita pyjaman autoja esiteltiin mulle viimeksi. :)

Eppusen kaapilla

Jaa-a, varmaan alkaa kohta paketteja tippumaan..;)
Mistäs se N on sen oppinut? ;-D
Toi ruoanlaitto on kans hauska. Meillä on kans usein leikkivälineet kattilat ja muut esillä ja sitten niillä tehdään ruokaa samaan aikaan kun äiti tai isäkin tekee.:)

viiru

Meillä kanssa hakataan tietokonetta ja liututetaan sormia hiirellä (poika on itse asiassa joku tietokone nero koska olen oppinut niksin jos toisenkin katsellessaan hänen tietokoneen käyttöä :D). Siis vasta 1,5 vuotias kuitenkin ja toistaa meidän sanoja kuin papukaija. Ihan hurjaa toi kielellinen kehitys!

Sari - MrsAgatha

Onneksi se kuume tuntui olevan nopeasti ohimenevää sorttia, vielä on vähän "hutera" olo mutta kuumetta ei enää ole! Ja mikä parasta, ei taida olla tarttunut poitsuun. :)

Eppusen kaapilla

Hehee, ihan pikku tietokone nero!:) Mun mielestä toi kielen kehitys on kans ihan mahtava juttu, sitä on niin ihana seurata. Vaikka mua on tänäänkin jo pari kertaa kutsuttu tuhma äiti nimellä.. ;-D

Eppusen kaapilla

Jo, silmälasit ne olla pitää!;) Ja kiitos, pyjama on myös pojan suosikki!:)

Nanna

Kiitos vinkeistä! Mitenhän mä oonkin tuon Bodenin unohtanut katsastaa! Tuo BabyGapin pukukin varmaan uppoaisi :)

Oon kyllä ihan tyytyväinen, että vielä innostuksena on kulkeneuvot eikä mitkään örkkimörkit. Täytyy toivoa ettei automies niistä örkeistä niin edes kiinnostuisi ainakaan vaatemaailmassa. Toisaalta vielä ei ole ainakaan pelkoa, kun viimepäivät on leikkinyt onnessaan siskon vaaleanpunaisella linnalla, mansikka-autolla ja eläimillä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram