Huih.

Meillä oli tänään aika jännä päivä, tai ainakin äidillä. Olimme ekaa päivää tutustumassa päiväkotiin. Minä soitin edellisenä iltana paniikkisoiton päiväkodissa työskentelevälle ystävälleni, että mitä kaikkea sitä nyt pitikään tietää. Sitten heräsin aamuyöstä jo 3:24 jännittämään, nukahdin myöhemmin uudelleen ja aamulla olisin tarvinnut tikut silmiin. Ei kovin hyvä aloitus tärkeälle päivälle.

Kun saavuimme päiväkotiin, pienet olivat juuri syöneet aamupalan ja tanssivat musiikin tahdissa. Heillä näytti olevan hauskaa. Minua hermostutti niin, että alkoi oikeasti itkettää. Poika näytti viihtyvän hyvin ja mukana oleva isäkin vaikutti aika rennolta. Onneksi pojan omahoitaja alkoi käydä asioita läpi meidän kanssa ja unohdin jännityksen. Menimme myös mukaan aamu-ulkoiluun, ja poika tykkäsi touhuta pihalla uusien lelujen ja laitteiden kimpussa. Ja siellä pihalla olikin vaikka minkälaisia vempeleitä; keinuja, kiipeilytelineitä, leikkimökki, nukenvaunuja, potkumopoja,  ja vaikka mitä kivoja leluja. On kyllä ajat muuttuneet siitä kun itse olin pienenä päiväkodissa. Noh, siitä onkin aika kauan, mutta kun ajattelee joitain juttuja silloin ja nyt, niin täytyy sanoa, että hurjasti ollaan menty eteenpäin. :)

Itsekin tykkäsin eniten päiväkodin pihasta, enkä vähiten siksi, että se oli hyvin suojattu. Sinne eivät pääse teinitkään ryypiskelemään viikonloppuisin. Muutenkin piha näytti kotoisalta ja hauskalta, ja lapsetkin näyttivät viihtyvän. Ehkä tämä tästä.

 Minä teen lyhennettyä työviikkoa, joten poika on hoidossa neljä päivää ja sitten kolme päivää kotona. Muutekin olisi tarkoitus kulkea miehen kanssa niin, että pojalle tulisi mahdollisimman lyhyt päivä hoidossa. Ymmärsin, että suurin osa tuosta pienten ryhmästä on hoidossa vain kolme tai neljä päivää viikossa, joten maanantait ja perjantait ovat kai hiljaisempia. Huomenna menemme sitten harjoittelemaan lisää ja osallistumme pienelle retkelle. On tämä jännittävää muutosten aikaa. Saa nähdä miten kaikki lähtee rullaamaan.

Onko siellä lukijoissa ketään muita, jotka aloittelevat hoidossa? Löytyykö muita jännittäviä äitejä?

Kuvat eivät liity itse kirjoitukseen mitenkään. Tässä pieni mies odottelee kauppaan lähtöä ja leikkii ihanilla vanhoilla Playmobil ukkeleilla. Fillari on nyt kova juttu, kun isäkin kunnostaa polkupyöriä. ;)

L-S T-shirt: COS /  jeans: MINI RODINI / sneakers: ZARA.

Kommentit (29)

Miima

Jänniä aikoja teillä - onnea hoidon aloitukseen! Mä olen kotona ainakin siihen, kunnes pienin on 3 (huhtikuussa), sitten pitää miettiä mitä voin tällä paikkakunnalla tehdä (ei omalta alalta työmahdollisuuksia).

anna

Onnea hoidon aloitukseen, kyllä se varmasti siitä! minäkin jännitin kovasti hoitoonviemistä (varmaan aika yleistä, varsinkin äitien keskuudessa) =) Olen ollut nyt puoli vuotta töissä, tyttö 2v ja 4kk. Hän on pph:lla ja hyvin on mennyt nyt varsinkin viime aikoina. On alkanut puhumaan nyt huomattavasti enemmän ja mainitsee usein muiden hoitolasten nimet. Hoitaja sanoikin, että kaikki kolme leikkivät tosi hyvin keskenään. =)

Sari - MrsAgatha

Onnea hoidon aloitukseen! :)
Mä muistan vieläkin sen fiiliksen kun käytiin ekaa kertaa tutustumassa hoitoon. Ja keväällä kun käytiin tutustumassa päiväkotiin perhepäivähoito-vuosien jälkeen niin silloinkin tuli se sama fiilis vaikka oltiin molemmat jo totuttu töihin/hoitoon... Aina ne muutokset siis jännittää vaikka olisikin vain hoitopaikan vaihto kyseessä eikä se suuri eka aloituspäivä. ;)

Marika

Meillä kans päiväkotiharjoittelu parhaillaan menossa :) ja hyvin on tytöt tuntuneet viihtyvän ja pärjäävän siellä. Maanantaina pitäisi sitten itsekin töihin. Teen kans nelipäivästä viikkoa ja kun olen alalla jossa myös viikonloppu töitä (mulla omasta toiveesta 1/kk) niin hoitopäiviä tulee 2-4 / vko. Iltavuoroon mennessäni ehditään tehdä miehen kanssa vaihto niin että niinä päivinä tytöt saavat olla kotona. Onhan tää erilaista, liki 3,5 vuotta kun olen ehtinyt kotona olla ja nauttia kiireettömistä aamuista, mutta positiivisin mielin uuteen :) ja sitä helpottaa suunnattomasti se että päikky olen lähtenyt tytöillä hyvin käyntiin.

zirk

Voi miten jännittävät ajat teillä siellä! Onneksi hoitopaikka kuulostaa hyvältä!
Minäkin olen ihan romuna jännityksestä, Johannes 3v aloittaa päiväkerhon maanantaina. Se on pari tuntia kerran viikossa ja silti jännittää! Naurettavaa, mutta en voi mitään...

Janet

Täälläkin yksi jännäilijä :) Palaan töihin ensi maanantaina ja samalla poikani (kohta 2 v.) aloittaa päiväkodissa. Meillä mies hoitaa poikaa yhden pvän viikossa, joten myös meillä lapsi on hoidossa neljänä päivänä viikossa ja on sitten loput päivät kotosalla. Jännittää hurjasti, vaikka uskonkin kaiken menevän paremmin kuin hyvin, sen verran reippaasti poika on päiväkotiin suhtautunut ja sinne hyvin sopeutunut. Voi itku tulla silmään, kun ekan kerran jätän lapsen hoitoon ihan yksin! Kovasti tsemppiä päivähoidon aloitukseen <3

PS. Me ehdittiin saada jo eka pöpö päiväkodista, kun käytiin viime viikolla siellä tutustelemassa :( Tämä viikko onkin mennyt sairastupaa pitäessä, sen verran räkäisiä ollaan oltu sekä poika että äiti.. Onneksi nyt loppuviikosta päästään vielä harjoittelemaan päiväkotirutiineja ensi viikon tositoimia varten!

Oliviah

Meillä aloitettiin päiväkotiura alkukuusta. Pian 5-vuotias neiti solahti hienosti mukaan päiväkotikuvioihin, vaikkei aiemmin ole hoidossa ollutkaan. Tykkää kun on tekemistä ja kavereita. Urholla alku sujui hyvin, mutta varmaan tajusi sitten, että tämä on pysyvä järjestely ja nykyään itkeskelee enemmän tai vähemmän aamulla, kun joutuu päiväkotiin jäämään. Onneksi päivät menevät kuitenkin muuten hyvin ja päiväkoti ja henkilökunta on todella mukavaa.

Meillä mennään myös kevennetyllä viikolla, itse teen nelipäiväistä viikkoa ja mies vuorotöitä, hoitopäiviä tulee 12 / kk . Rutiineissa on ollut vähän oppimista ja esim. päiväkotivaatteiden nimikoiminen ja seuraavan päivän tarhavarustuksen pakkaaminen vie ison siivun illasta tai siis yöstä;) Varsinkin nyt kun ei ole vielä ollut selkeä välikausivaatekeli, niin sopivan vaatetuksen miettiminen on ollut tosi hankalaa, kun ulkoiluun täytyy kuitenkin olla eri vaatteet kuin sisälle. Onneksi on tullut noita huppareita ja farkkuja ostettua vähän liikaa, nyt on kyllä ollut kaikille käyttöä.

Heini

Meillä Nooa aloitti tarhan tänä maanantaina, tutustumassa ehdittiin käydä pitkin elokuutta useamman kerran. Maanantaina oltiin miehen kanssa mukana vielä koko aamupäivä ja sitten lähdettiin kaikki kotiin päikkäreille. Keskiviikkoon asti Nooa oli hoidossa siis klo 8-11.30, tänään poikanen sitten nukkuu siellä ekaa kertaa päikkäritkin.

Ja voi kyllä, minä olen jännittänyt itseni ihan kipeäksi! Koko ajan tuntuu niin väärältä viedä Nooa hoitoon, mutta ei tässä vaihtoehtoja nyt juuri ole meidän tilanteessa. Nooaallakin hoitopäivät ovat ihan korkeintaan 7h, yleensä kuusi. Aamulla kasin maissa hoitoon ja päivällä päikkäreiden jälkeen kotiin. Loppuvuodesta meille syntyy sitten toinen lapsi, pitää sitten miettiä josko Nooa olisi vain osan viikkoa hoidossa. Minun täytyy kuitenkin itseni käydä koko ajan tässä ohella koulua, joten ainakin parin päivän hoitoviikko on ensi vuonnakin tarpeen.

Kai tästä hyvä tulee pikku hiljaa? :)

Paccomatto

Ai nyt se sitten alkoi?! Jännää!
Mutta kivalta kuulostaa hoitopaikka ja teidän ekat kokemuksetkin. Varmaan hoidon alkutaipaleelle mahtuu kaikenlaisia fiiliksia, sekä lapsella että aikuisilla. Meillä tosiaan hoitopaikkahakemus vetämässä tammikuulle ja poika silloin 1 v 5 kk. Olen jo buukannut kuun alkuun 2 vk vuosilomaa päiväkotiharjoittelua varten ja lisäksi aion itsekin tehdä ainakin kevään 4 päiväistä työviikkoa. Jospa se siitä. Omat ajatukset hoidon aloituksen suhteen vaihtelee vähän päivästä riippuen, mutta jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että on ehkä paras palata töihin. En taida olla varsinaista kotiäitityyppiä, vaikka tämä vuosi kotona onkin ollut ihan kiva ja on tietysti ihana seurata oman lapsen kasvua. Mutta huomaan, että olen jaksanut vuoden paljolti lukuisten "mammatuttujeni" avulla, joista nyt aika moni on jo siirtynyt työelämään ja nyt siis sosiaalinen elämä on hiljaisempaa. Toisaalta, nyt kai pitäisi yhä enemmän roikkua puistoissa pojan kanssa ja sieltä ehkä saisi uusia tuttuja. Minusta ei kerta kaikkiaan vain ole pelkäksi lapsen hoitajaksi ja kotitöiden tekijäksi. Huh! ;)

Tähän liittyen, päivähoitountuvikko kysyy: Miten olet ajatellut järjestää päiväkodin vaatepolitiikan? Varaatko tietyt vaatteet, joita käytetään hoidossa? Vai käytätkö ihan kaikkia? Pitääkö esim ulkovaatteita olla useampia? NÄitä asioita olen tässä vähitellen alkanut pohtia ja mietin, miten hommasta selvittäisiin parhain päin. Ehkä voisit kertoa tästä blogissa muutamalla sanalla joskus..? :)

Katselin muuten eilen blogisi vanhoja postauksia. Kyllä vain lapset kasvaa nopsaan! Ei ole kauaakaan, kun Eppunen oli ihan ihan pieni... Voi että.

jarna

Mulla tuli vatsahaava (oikeesti), kun jouduin laittamaan pikkuiset hoitoon opiskelujen alkaessa. saimme tutustua pitkällä kaavalla ja silti aloitus ei sujunut helposti. Lapset itkivät aamuisin ja minulle teki niin pahaa, etten enää voinut viedä heitä lainkaan hoitoon, vaan homma jäi isän harteille. Onneksi siihen oli mahdollisuus.

Nykyisin pk-uraa on jo pitkästi takana ja lapset ovat tänä syksynä ensimmäistä kertaa alkaneet oikeasti viihtyä ja lähtevät hoitoon mieluusti. Mikä helpotus! Mutta 2009 on hoito jo alkanut, joten aika kovillehan se otti :(

Nanna

Mä en varmaan selviäisi noin hienosti, jos Pikkutäryllä olisi tarhaan lähtö edessä. Toisaalta eihän tässä ole vuottakaan, kun pitäisi tietää mitä sitä tekisi (ei lähimainkaan koulutusta vastaavaa työtä tarjolla). Ehkä pitää yrittää alkaa itse valmistautumaan henkisesti jo nyt.

Onnea hoidon aloitukseen!

Eppusen kaapilla

Juu, on tämä äideille kova paikka aina. Hauska kuulla, että teillä on lähtenyt hoito mukavasti käyntiin, toivottavasti meillä kans menisi noin hyvin. :)

Eppusen kaapilla

Todellakin, tällainen iso muutos jännittää. Mutta hyvä tietää, että muillakin on ollut samanlaisia fiiliksiä. Ehkä tämä tästä. :)

Eppusen kaapilla

Kyllä se ihan hyvältä vaikuttaa. onhan se jännittävää äidillekin, ymmärrän ihan hyvin. Mukavaa kerhonaloitusta teille!:)

Eppusen kaapilla

Meillä onkin sitten sama eka työpäivä, ja melkein samanikäiset pojat menossa hoitoon. :) Kyllä se töihinpaluukin mua jännittää, vaikka tuttuun paikkaan palaankin.
Meillä mies hoitaa aamuisin viemiset, muuten varmasti itkisin joka aamu.
Ja voi ei! Noita pöpöjä mä odotan kauhulla, niitä taitaa aluksi tulla helposti. Paljon paranemisia teille, ja mukavaa työn sekä päiväkodin aloitusta teille! :) Ja kiitos tsemppauksesta! <3

Eppusen kaapilla

Teilläkin ollaan sitten samassa tilanteessa. Jännä nähdä miten meillä homma alkaa sujua. Teillä onkin mukavan vähän noita hoitopäiviä, me tehdään molemmat "virastoaikana" töitä, joten tuo nelipäiväinen oli paras ratkaisu.
mä tilasinkin sellaisia nimitarroja, mutta tietenkään ne eivät ole vielä tulleet. Olen sitten kirjotellut tussilla lappuihin nimen niihin mitä ollaan nyt käytetty.
Nyt onkin tosi hankala keli. Mulle sanottiinkin pk:sta, että paras olisi jos olis kahdet ulkovaatteet, eri vaatteet aamuksi kun iltapäiväksi kun iltapäivällä tulee nyt niin kuuma, mutta aamut ovat viileitä. Tänään juuri mietin, että farkut olisivat riittääneet kun ilma alkoi lämmetä ja aika monella lapsella olikin farkut jalassa. Noh, nyt niitä sitten pääsee käyttämään kunnolla kun mieltäkin "jokunen" pari löytyy. :)

Eppusen kaapilla

Oi, teillä alkoi nyt sitten kans päiväkoti. Musta tuntuu, että se tuntuisi aina yhtä väärältä vaikka se lapsi olisi 58v. :) Meillä E. menee huomenna sitten kans puoleksi päiväksi ihan itse, että nukkuu päikkärit (siis jos nukkuu) ja sen jälkeen kotiin. Tämän päivän jälkeen mua ei jännitä ihan yhtä paljon kuin eilen, mutta kyllä se pahalta silti tuntuu. tsemppiä siis myös teille jännittävään alkuun. Eiköhän tämä tästä. Ja ainakin ne muut lapset siellä tänään ja eilen vaikuttivat ihan iloisilta ja hyvinvoivilta. :D
Onnea teille myös tulevasta perheenlisäyksestä!:))))

Eppusen kaapilla

Juu, nyt se sitten alkoi, huh! Tuo loma ennen alkua ja pitkä harjoittelujakso onkin varmasti tosi hyvä! Olen aina itse kans ajatellut, että en ole mikään kotiäitityyppi, mutta ihan hyvin olenkin jopa omaksi ihmetyksekseni viihtynyt myös kotona. Mutta kai se on niin, että aikansa kutakin. :)
Hyvä kysymys, mä en oikeastaan ole tuota vielä ehtinyt miettiä, muuta kuin sen verran, että varmaan käytetään ihan kaikkea. Tai ehkä nyt ei mitään paraativaatteita sinne laiteta, mutta mä olen ajatellut, että parempi kun ovat kaikki vaatteet käytössä kuin kotona jemmassa ja jäävät pahimmassa tapauksessa pitämättä. :) Mun ystäväni kyllä vinkkasi, että syövät usein kiisseleitä, että ehkä nyt ei sitten jossain kokovalkoisessa paidassa hoitoon lähdetä. :)
Ja kiitos vinkistä, voin tästä kyllä postailla vielä kun saadaan vähän enemmän kokemusta.:)

Sanopa muuta..musta tuntuu, että juurihan mä jäin pois töistä ja poika syntyi. Ja hetkessä on 2 vuotta kulunut. Apua! :)

Eppusen kaapilla

Hui! Toivottavasti minä en saa vatsahaavaa! Onhan se iso stressi niin lapsille kuin äidillekin ja tosi iso muutos. Pahaltahan se tuntuu, siksi meillä mies kans vie pojan aamuisin, ja minä saan hänet hakea, muuten ei tulisi yhtään mitään. Muutenkin koitetaan kulkea vähän lomittain, että päivät eivät tulisi hirveän pitkiksi.
Hyvä, että teilläkin sitten lopuksi lapset ovat alkaneet viihtyä päiväkodissa.

Eppusen kaapilla

Kiitos! Omasta mielestäni en selvinnyt kovin hyvin, annan itselleni arvosanaksi 7-, mutta jos vaikka ensi viikon loppuun mennessä päästäisiin jo kasin puolelle(?). :)
Ja kiitos tsemppauksesta! <3

Sini

Reipas Eppu (ja äiti). Kyllä se siitä äidilläkin kohta helpottaa ;) Lapset onneksi sopeutuvat aika nopeasti uusiin juttuihin..

Eppusen kaapilla

Kiitos <3 Tällaiset muutokset ovat pelottavia vaikkakin ovat ihan normaalia elämää. :)

Eppusen kaapilla

Teillä on sitten samat jutut käynnissä. :) Kiva kuulla, että teillä on alkanut päiväkoti hyvin, toivon että meilläkin menisi niin. Toi teidän järjestelykin kuulostaa tosi toimivalta. :)
On tämä vaan aika erilaista parin vuoden jälkeen, mutta kai siihen tottuu. Muutokset ovat vaan aina jännittäviä ja pelottavia. :)

Aake07n äiti

Meillä kohta viisi vuotta täyttävä aloitti päiväkotiuransa kolme vuotta sitten. Yksivuotiaasta kaksivuotiaaksi hän oli isän kanssa kotona, joten minä olin jo tottunut silloin jättämään hänet muiden hoiviin päiväksi. Meillä ei ollut mitään ongelmia päiväkodin aloituksessa, mutta kyllä silloin aikamoinen sairastelukierre alkoi, mikä kesti viime jouluun saakka. Poitsu oli suurinpiirtein kerran kuussa kipeänä ja pois hoidosta aina vähintään pari päivää kerrallaan. Tämä vuosi on mennyt jo vähän eri mallilla, joten kaipa se vastustuskyky kehittyy ajan mittaa. Tähän kannattaa varmaan varautua. Meidän poitsu sairastui eka kerran jo tutustumispäivien jälkeen.

Taaperon tyylillä

Huh täällä eletään ihan hengessä mukana, monesti tänään mietin että mitenköhän teillä sujuu siellä :)) Varmasti kaikki menee hyvin ja vaikka alussa olisikin vaikeaa, kaikki tottuvat varmasti tilanteeseen ajan myötä :) Eppusella tulee varmasti olemaan hauskaa, uusia kavereita jne...Tsemppiä huomiseen! <3
Ja vielä, vaikka itse sanonkin, ihan superihana tuo raitapaita!!!! On kyllä hassua mitoitusta, tuo on ihan tosi hyvän kokokonen Epulle :))

Eppusen kaapilla

Ihana kuulla, että jollain on mennyt noin hyvin aloitus. :) Vaikkakin tuo sairastelukierre on ollut varmasti kurja! Meillä olen minä pääasiassa ollut tosi paljon pojan kanssa kaksin, kun mies on joutunut tekemään paljon töitä ja matkustamaan, siksi ero päivän ajaksi tuntuukin nyt varmasti tosi kurjalta.
Noita flunnsakierteitä myös hieman pelkään, koska niistä olen paljon kuullut. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan mahdottomaksi mene. :)

Eppusen kaapilla

Voi kiitos tsemppauksesta! <3 Minä täällä taas jännitän huomista, mutta en enää ihan yhtä paljon kuin keskiviikkona. Huh. :)
Ja raitapaita on ihan nappivalinta, kiitos vielä siitä!<3 Se sopii vielä niin hyvin meidän kaikkien muiden vaatteiden kanssa.:))))

Oliviah

Meillä on nyt myös NameBubblesin nimitarroja käytössä, ihan päiväkodin aloitukseen eivät ehtineet, kun toimituksessa meni yli 3 viikkoa + tilauksen käsittelypäivät päälle. Täytyy varmaan kohta laittaa lisätilaus menemään, kun noita kuluu, vaikka olen mm. alusvaatteet ja sukat nimikoinut merkkaustussilla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram