Potkulaudan ja potkumopon lisäksi olemme alkaneet hiljalleen harjoitella pyöräilyä potkupyörän kanssa. Ihana ystäväni löysi Epulle sopivan Puky-potkupyörän kirpparilta 40 eurolla ja se oli kyllä loistava löytö. Potkupyörä on pienten lasten ensipyörä, jolla voi helposti harjoitella tasapainoa ja pyöräilyä. Satula laskettiin ihan alas, että jalat ovat tukevasti maassa, ja aluksi isä auttoi poikaa pyörän kanssa. Hidastahan tuo meno nyt vielä aluksi on, ja aika nopeasti poika vielä kyllästyy ajamiseen, mutta vähitellen tätä harjoitellaan. Poika kuitenkin haluaa kokeilla pyörällä ajamista aina välillä, koska naapurin kavereilla on vastaavat pienet fillarit usein pihalla. Olenkin kuullut monilta, että se kunnon innostus tuohon potkupyörään on tullut vasta kolmen ikävuoden jälkeen, mutta jotkut ovat oppineet ajamaan aikaisemminkin. Virallisesti kai tuo meillä oleva pyörä on tarkoitettu 2-6 -vuotiaille lapsille. 

Näitä potkupyöriä on paljon erilaisia ja monia eri merkkejä. Olen kuullut suositeltavan mm. puista LikeABike -pyörää sekä Bilteman potkupyörää, joka on vastaava kuin tuo Puky. 

Ajetaanko teillä potkupyörällä? Ja jos ajetaan niin millaisella? Vai oletteko aloittaneet harjoittelun tavallisella pyörällä, jossa on apupyörät? Suosikit jakoon! :)

Kommentit (22)

Vierailija

meillä on biltema potkupyörä, niitä oli siellä ostohetkellä vain kaksi :D

meillä siis ostettiin 2v2kk vanhalle noin 86cm pitkälle, ainoat sopiva olisi olleet se minipuky ja tuo bilteman, nuo muut oli liian korkeita mittojen mukaan.

nopsemmin sai biltemasta haettua, kun pukyllä ei jämyä ilmeisesti ole meidän lähiseudulla

Vierailija

Esikoinen aloitti normipyörällä ja keskimmäinen Pukylla. Puky on ihan paras, koska tasapaino ja pyörän hallinta kehittyy ihan toisella tavalla kuin apurattaiden kanssa. ostoon ostoksen teit.

Nanna S

Vierailija

Meillä on sama puky pinkkinä E:n jäljiltä ja uudenveroisena nyt pikkuveljellä, vaikka kovasti käytettiin pari vuotta. Hyvä valinta!

Sini

Vierailija

Meillä ensimmäinen ajeli työnnettävällä kolmipyörällä kunnes syksyllä 3v täytettyään sai potkupyörän. Seuraavana alkukesänä ajeli jo polkupyörällä ilman apupyöriä (Ne olikin hälle kaatumisriski). Toinen lapsi ylsi potkupyörällä ajelemaan 2,5vuotiaana ja seuraavana keväänä 3 täytettyään polki jo normaalilla pyörällä. Apupyöriä kokeiltiin päivän tarpeettomina. Kolmas lapsi sai nyt keväällä, 1,5 vuotiaana potkupyörä ja potkuttelee sillä jo hyvin sujuvasti. Jää nähtäväksi koska jalat yltää polkemaan isompiensa pyöriä.

Vierailija

Mä olen potkupyöräfani. Esikoiselle tajuttiin hankkia puky vasta 4-vuotiaana, mutta kesän potkuteltuaan oppi typy sitten suoriltaan ajamaan polkupyörää ilman apupyöriä, kun taas ennen potkuttelukokemusta (eli edellisenä kesänä) oli ihan apupyörien varassa. Menopelinä hänellä siis oli käsijarrullinen puky XL.

Kuopus on nyt 2v 8kk ja sai oman potkupyörän kuukausi sitten (Kettler Speedy), koska tuo XL-kokoinen puky on tasan metrin mittaiselle vielä hieman liian iso ja meno pelkkää töpöttelyä. Kettlerillä kuopus menee nyt kivutta kilsan - kahden matkoja, minä pysyn hölkkäämällä vauhdissaan. Välillä vaan ohjeiden kuuntelu hältä unohtuu, niin ei hirveän rentoa varsinkaan keskustassa liikkuminen ole mutta onpahan ainakin nopeaa. 

t. ensimmäistä kertaa kommentoiva nonni

Vierailija

Meillä molemmat lapset ovat aloittaneet pyöräilyn Pukylla. Esikoiselle ostettiin suoraan isompi jarrullinen malli, jolla oppi ajamaan heti kun varpaankärjet osuivat maahan 2-vuotiaana. Kokemuksesta rohkaistuneina ostimme pikkusiskolle vielä aiemmin tuon pienemmän version (sama kuin teillä kuvassa) ja neiti 1v10kk teki jo pitkiä lenkkejä muiden mukana. Vanhemmat saavat hölkätä /kävellä reippaasti ja lapset potkuttelevat. Isompi oppi suoraan ajamaan myös polkupyörällä ilman apupyöriä (ne vain häiritsivät ohjausta ja tasapainoa), mutta hänkin käyttää välillä mielellään isoa potkupyörää edelleen nyt vaille 5-vuotiaana. Jotenkin hallitumpaa meno on sillä, jos yksin lähden lasten kanssa lenkille, etenkin kun autotien vartta on meillä pakko kulkea.

 

Joten lämpimät suosittelut potkupyörille, unohtakaa kolmipyöräiset ja apupyöräviritelmät :):)

Vierailija

Meillä neiti peri Kokua-potkupyörän isoveljeltään. Pyörä otettiin käyttöön noin kuukausi sitten ja nyt tyttö 2 v 4 kk menee pyörällä kuin vanha tekijä, pitkiä matkoja ja lujaa. Välillä nostaa jalat ilmaan ja antaa pyörän rullata - tasapaino on siis jo löytynyt hienosti.

Isoveljellä pyörä otettiin aikanaan ulkokäyttöön pojan ollessa 2 v 9 kk. Tätä ennen pyörällä oli harjoiteltu muutama kuukausi sisällä. Lähestulkoon heti poika hoksasi potkupyöräilyn jujun ja homma oli pojalle todella mieluisaa. Samana keväänä otettiin käyttöön 14' polkupyörä apurattailla. Pari kuukautta apurattaat olivat käytössä ja muutamaa viikkoa ennen pojan 3-vuotis synttäreitä apurattaat otettiin pois. Ja kas kummaa, poikahan lähti pyöräilemaan siltä seisomalta ilman sen kummempia harjoitteluja :)

Aivan loistava kapine mielestäni tuo potkupyörä. Lapsi oppii tasapainon kuin itsestään ja siirtyminen polkupyörään käy kuin leikki :)

Vierailija

Meillä on tuo sama Puky, mutta se pienin koko. Poika täyttää kesäkuun alussa kaksi vuotta, mutta sai tuon jo vuosi sitten synttäriahjaksi kummitädiltään Saksasta. Nyt ollaan vasta otettu se käyttöön ja innostus ei vielä ole kovin suurta. Mutta tosi monet on sanoneet, että esikoisella on kestänyt harjoittelu ja innostuminen kauemmin kuin esim. pikkusisarilla. Meillläkin onneksi myös naapurin lapsilla potkupyörät ja he menevät jo tosi hyvin. Se taas innostaa omaa poikaakin. Tuo Puky pitäisi olla tosi laadukas, Saksassa tehty ja siellä lähes kaikki lapset aloittavat pyöräilyuransa potkupyörällä. 

Vierailija

Meidän tytöllä sama sininen Puky :). Loistopyörä, tykkää hirveesti. Sai ostettu jo viime kesänä, oli silloin 1v10kk. Tykkäs heti ja on nytkin joka päivä käytössä.

Vierailija

Meidän vajaa 2 v sai potkupyörän v 2011, jottei tarvinnut istua toimettomana pikkusiskon kanssa tuplissa vaan äiti sai mennä näppärämmillä pikkurattailla. Poika ajoikin sitten 2 v 9 kk pyörällä ilman apurattaita eli potkupyöräfaneja, (erityisesti Puky). Tasapaino on kehittyy potkupyöräillessä todella hyvin. Hienosti aina itse keksi uusia tyylejä potkutella ja tosissaan sai perässä juosta. Nyt sitten 2v pikkusisko peri Pukyn ja opettelee potkupyöräilyä ja nopeasti kyllä vauhti löytyy hänelläkin. Vajaa 4veekin tykkäisi vielä potkutella, mutta äiti ei jaksa koko aikaa nostella ja laskea penkkiä. Naapurustossa kyllä 4veetkin potkuttelee.

Vierailija

Meillä menään Lidlin muovista tehdyllä pyörällä tosi kovaa. On tosi kevyt pyörä ja plussaa  että siitä löytyy käsijarru. Ja edessä kori mihin saa kerättyä aarteita matkalta.

T:3,5v nopoilevan pojan äiti

Vierailija

Meillä mennään First Bikella jopa parin kilometrin matkoja, pojalla ikää 2v8kk. Viime kesänä ajeli potkumopolla, ja siitä on tainnut ajotekniikka kehittyä nopeasti! Ihan käy urheilusta yrittää pysyä mukana, ei ole myöskään montaa kertaa kaatunut. Aivan huippu hankinta, tällä mennään luultavasti myös ensi kesä ja vasta sen jälkeiseksi hankitaan tavallinen pyörä.

Vierailija

Potkupöyrät on se juttu näille päälle 2 v, kunhan vaan jalat ylettää maahan niin vauhti on taattu.. huhu.. äitiä kauhistuttaa...:)  Meillä toiminut Stadiumista ostettu menopeli hyvin :) ja   ehkäpä ensi kesänä sitten jo oikealla pyörällä ilman appareita ? sen verran hyvin nuo potkupyörät kehittää pyöräilytasapainoa :) 

Vierailija

Meillä on Puky, mutta homma on niin takkuista, ettei siitä oikein tahdo tulla mitään. Lapsi kyllästyy, kun ei pääse vauhtiin. Kävelee sitten se pyörä jalkojen välissä ja hermostuu, kun pyörästä päästää irti, se kaatuu. 

Kävin sitten ostamassa tänä kesänä (Puky tuli taloon viime vuonna, kun tytär oli 2v3kk) ihan tavallinen Nopsa pyörä apupyörillä. Sitä ajamisen iloa! Nuorempi tyttö on nyt 1v10kk ja kokeilee Pukya silloin tällöin, ei hermostu, muttei innostukaan. Matkat on ehkä sellaisia 20m maksimissaan ja sen jälkeen "ei kiitos". 

Mun kaveripiirissä se ei kovin monella ole toiminut, koska monet lapset eivät ole oikein tajunneet, miten istua satulassa ja potkia vauhtia. Ne, jotka ovat sitten päässeet vauhtiin, eivät ole osanneet sitten kuitenkaan jarruttaa. Kyse nyt siis alle 4v lapsista, ihan motorisesti normaaleista, ei erityisen kömpelöistä tai "tyhmistä". 

Vierailija

Meillä on puinen Wishbone bike 3-in-1, joka on aivan loistava. Voin suositella lämpimästi:)Siitä saa ensin 3-pyöräversion ja myöhemmin 2-pyöräisen matala- tai korkearunkoisen.

 

 

Vierailija

Ihmettelen miten Biltema pyörä tai LikeABike ovat saaneet kehuja, nehän on potkupyörien pohjasakkaa. Puky on keskiluokkaa, mutta Strider ja Specialized on selvästi muita edellä. Saako Pukya säädettyä todella sopimaan 6 -vuotiaalle? Meillä valintaan riitti jo sukset, niin että pyörä on käytössä talvellakin. En halua kuullostaa "uhkaavalta", olen vain ymmälläni.

Vierailija

Meidän nyt 2.5v tytär ajeli potkupyorää heti kun varpaat tapasivat maahan 2vuotiaana.  Pari kuukautta ajeltuaan pidempiäkin lenkkejä (3km) hinkusi 12 tuuman polkupyorälle (ei mitään apupyoriä koskaan ollutkaan).  Ajattelin että ei voi onnistua.  Kertalaakista onnistui.  Ikää silloin 2v3kk.  Nyt ajelee polkupyorää täysin hallitusti 2-3km matkoja ja ikää siis 2v6kk.  Toinen lapsi, seuraa vanhempaa sisarustaan, joka oppi samaiset taidot 3v ja 3.5v.  Mutta pyorät ilmestyivätkin vasta silloin taloon, joten ei ollut mahdollisuutta kokeilla aikaisemmin.  Vannon potkupyorän nimiin.  

Vierailija

Ja kuinkahan paljon Puky sulle korvasi tästä jutusta? Jos et kerta kaikkia kommentteja jaa tänne..

Vierailija

Meillä otettiin Nopsa 12" Kick potkupyörä käyttöön vajaa 2 v. neidille viime syksynä, kun päiväkodissa heillä oli käytössä jotkut todella pienet potkupyörät ja potkuttelu tuntui sujuvan oikein hyvin. Kaupassa mietittiin kolmipyöräistä ja apurattailla varustettua polkupyörää, mutta eka vaihtoehto ei oikein tuntunut olevan meidän juttu ja tokassa jalat eivät vielä ylettäneet polkimille. Potkupyörässä penkin sai tarpeeksi alas, että pienellä neidillä jalat ylettyivät hyvin. Alkuun potkuteltiin kotipihalla ja lähipuistoon. Nyt 2 v 7 kk neiti potkuttelee sujuvasti puistoon ja takaisin, ja äiti saa väliin jopa juosta perässä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram