Olen tainnut täällä blogissa jo aiemmin kertoa suunnitelmista muuttaa täällä meillä kotona vähän huonejärjestystä. Nyt tulee täyteen vuosi, kun olemme asuneet tässä kodissa, ja asiat alkavat vähitellen olla oikeilla paikoillaan. Toki paljon on vielä laittamista ja pientä remonttiakin pitäisi tehdä jossain vaiheessa, mutta noin niinkun suurinpiirtein tavarat ja ihmiset ovat löytäneet aika hyvin oman paikkansa. Silti minua kutkuttelisi vaihtaa lastenhuoneiden paikkoja ja asumisjärjestystä. 

Eppu asustaa tällä hetkellä yläkerran toisiksi suurinta makuuhuonetta, jonne mahtuisi myös parisänky jos oven muuttaisi erilaiseksi. Olemme jo päättäneet teettää huoneeseen erilaisen oven (ja olen sen jo tilannutkin), jolloin huoneeseen mahtuisi tämän jälkeen hyvin myös parisänky. Nyt nimittäin jos tuohon Epun huoneeseen laittaisi parisängyn, ovi ei mahtuisi kunnolla aukeamaan tai se voisi osua sänkyyn. Huoneessa on myös iso lasitettu parveke, ja näen jo itseni istumassa kesäiltoina omalla parvekkeella lukemassa kera teekupposen. ;)

Isla taas asustaa yläkerran pienimmässä makuuhuoneessa, josta olin ajatellut tekeväni lapsille yhteisen makuuhuoneen. Sitten kaikkein isoimmasta makuuhuoneesta (joka on nyt meidän aikuisten makuuhuone) tulisi yhteinen leikkihuone lapsille. Eppu on jo kertonut, että olisi kiva jos heillä olisi yhteinen nukkuhuone (ja vaikka kerrossänky, joka on muuten pojan suuri haave), mutta vielä vähän tuota lopullista päätösentekoa emmin. Pelkään nimittäin, että se yhteinen leikkihuone ei sitten toimikaan, tai siitä syttyy joku kolmas maailmansota. Islakin on nyt jo vuoden vanhempi ja lapset lekkivät yhdessä jonkin verran, mutta pikkusiskolta on visusti pääsy kielletty sotkemaan isoveikan Lego-leikkejä. Ja niitä muuten on paljon. Saman kurjan kohtalon pikkusisko kokee, kun kylässä on joku kaveri. Tällöin pikkusisko ei ole tuolloin sitä halutuinta seuraa.

Kyselin tästä myös kokemuksia parilta kaveriltani, jotka olivat tehneet saman siirron melkein samanikäisten lasten kanssa. Toisella se toimi ja toisella siinä oli pieniä mutkia matkassa. Tokihan lapset varmasti tottuvat leikkimään yhdessä leikkihuoneessa, mutta mietin, että teenkö sitten turhaa työtä, kun tämänhetkinenkin järjestely menettelee. Olisikin kiva kuulla, miten teillä sisarukset majailevat ja miten yhteiselo sujuu? Entä mitkä jutut ovat kompastuskiviä ja miten ikäero vaikuttaa asumiseen? Onko kellään muulla niin, että olisi yhteinen makuuhuone ja yhteinen leikkihuone? Ja miten välttää 3. maailmansota? ;)

Ja sitten lastenhuoneesta tossuihin. Postauksen kuvissa lapset töpsöttävät söpöt (ja todella pehmeät ) nahkatossut jalassaan. Tossujen valmistaja (Nahkakunta) lähetti molemmille lapsille nuo kevyet kerhotossut kokeiluun ja niillä on nyt sitten tassuteltu täällä jo tovi. Näissä nahkatossuissa on pehmustettu sisäpohja sekä kunnolliset liukuesteet ulkopohjassa ja ne on helppo lapsen itsekin sujauttaa jalkaan joustoresorin ansiosta (jopa meidän Isla onnistui siinä itse). Kerhotossujen hinta on 9,90€, mikä onkin toinen hyvä syy kehua näitä, eli nämä tossut ovat todella edulliset. Tossuja on saatavilla mustia, valkoisia, kultaisia, hopeisia sekä vaaleanpunaisia ja niitä saa koossa 24-36. Koot vastaavat minusta hyvin merkintää ja esim. Epulla on jalassaan 28/29 jalassa 29 tossut. Niin, ja näitä tossuja tosiaan myydään Ratkiriemussa eli TÄÄLLÄ. Kannattaa tsekata! 

* Kuvan tossut saatu blogin kautta. 

Kommentit (10)

Vierailija

Hei!

 

Kysymys: Mistä saa tuollaista seinätekstiä, jolla teillä lukee seinässä "be you"?? :)

Haluaisin ihan tiettyyn tarkoitukseen!

 

Tarina

Vierailija

Meillä vanhemmilla lapsilla on ikäeroa vuosi enemmän ja eivät osaa nukkua ellei toinen ole kotona. Sisarus tuo siis paljon sitä turvaa. Leikit taas vanhemman ollessa jo koululainen, no en tiedä miten sen kauniisti sanoisi. Sujuu ihan nätisti jos haluavat, mutta kyllä siinä on vanhemmilta pinnaa kysytty. Kavereiden kanssa taas usein on juuri sellaista ettei toinen saisi huoneeseen astua edes varpaallakaan. Olenkin miettinyt mitä tehdä kun joskus kaukana tulevaisuudessa päästään uudessa kodissa huoneita jakamaan. Tässä kodissa kun ei juuri ole vaihtoehtoja ja suurin ongelma on mitä tehdä pienimmän kanssa eli laittaako kolmas soppaa hämmentämään vai pitääkö meidän makuuhuoneessa?

 Muistinpas taas, että pojalla on ollut syksystä asti pienet kerhotossut. Hups! Pitääkin tehdä rauhan laskeuduttua taloon asialle heti jotakin eli kiitos muistutuksesta!

-Nanna

Vierailija

Teillä on kyllä todella kauniit lastenhuoneet! Ihastuin tuohon tapettiin. Voisitko lisää sisustuspostauksia, kun sulla on niin hyvä silmä :)

Vierailija

Meillä sisarukset (poika nyt 6 ja tyttö 4 v) ovat nukkuneet samassa huoneessa jo varmaan pari vuotta (vai onko jo enemmänkin?) ja hyvin on aina mennyt. Toinen huone on sitten leikkihuone. Meillä tämää järjestely ainakin toimii loistavasti, saavat turvaa toisistaan nukkumaankäydessä ja yöllä ja leikkihuoneessa on sitten enemmän tilaa leikeille. Toki välillä oli kausia, että nukkumaanmenosta ei meinannut tulla mitään kun toinen höpötti ja toinen olisi halunnut jo alkaa nukkumaan, tai molemmat höpöttivät ja vanhemmilla meni hermo :) Mutta aika vähän tällaisia iltoja on kuitenkin ollut.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Tarina: Kirjaimet olen muistaakseni tilannut täältä ja ne on valmistanut omdesign.se :)

Nanna: Mä olen paljon miettinyt myös tuota, että saisivat toisistaan myös turvaa. Mutta sitten tosiaan se toinen puoli mietityttää. Ja kavereiden kanssa olen huomannut saman, jo nyt! Mitähän se on joskus vuosien päästä, en ehkä halua tietää. :D 
Ja noi on hyvät tossut plus tuo hinta on musta aika kilpailukykyinen. Viimeksi kun ostin nahkatossut, muistyelen maksaneeni yli 30 tms. :P 

Vierailija 3: Voi kiitos! <3 Tapetti on Fermin. :) Ja katsotaan, ehkäpä voisin tehdäkin joskus. 

Vierailija 4: Kiitos kun jaoit teidän kokemuksen! Tällaista mäkin olen juuri pohtinut. Juuri tuo iso leikkihuone olisi kiva, koska siellä olisi tilaa tehdä kunnon rakennelmia ja leikkejä. Kunhan ei suljeta sitä pienempää ulkopuolelle. :) Ja olisi myös kiva jos lapset voisivat nukkua samassa huoneessa niin olisi se toinen siinä turvana. Ehkä mekin vielä uskalletaan kokeilla tuota, kunhan saadaan tuo ovihomma hoidettua. :)

Vierailija

Meillä lapset ovat 11v.(tyttö),9v.(poika),3v.(poika) ja 1v.(tyttö). Kaksi vanhinta ovat saaneet omat huoneet 6 vuotta sitten eivätkä niistä ikinä luopuisi. Nuorempi poika sai oman huoneen viime syksynä ja se on hänelle todella tärkeä. Pienimmälläkin on oma huone, vaikkakin nukkuu vielä vanhempien makuuhuoneessa. Ainakin näin suurperheessä on tärkeää, että jokaisella on oma paikka, jossa saa tarpeen tullen olla rauhassa yksin tai omien kavereiden kanssa. Seuraa löytyy sitten oman huoneen ulkopuolelta, jos sitä kaipaa. Isossa olohuoneessa me vietämme aikaa yhdessä koko perhe.

Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa ja innostunut Mini Rodini vaatteista. Kiitos siitä! Mies ei kyllä kiittele, kun tulee ostettua kaikenlaista ihanaa...

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 6: Tuo on kyllä varmasti totta. :) Sitäkin ollan pohdittu, että sitten pitää ehkä vaihtaa taas järjestelyä kun poika menee joskus kouluun. Koululainen voi sitten ainakin tarvita vähän enemmän rauhaa läksyihin ym. :) 

Ja mukava kuulla, että tästä on iloa. :) Kivat lastenvaatteet piristää aina.:) Ja pahoittelut miehelle! ;-D

Vierailija

Mä pohdin aikanaan rakennusvaiheessa laittaako silloisille kahdelle lapselle toinen huone leikkihuoneeksi ja toinen nukkumishuoneeksi. Päädyin kuitenkin alusta alkaen laittamaan molemmille omat huoneet ja se oli meille oikea ratkaisu. Esikoinen oli jo tottunut omaan huoneeseen ja kuopuskin siirrettiin uuteen kotiin muutettaessa suoraan omaan huoneeseen (oli silloin 11kk). Tänä päivänä tuskin osaisivat jakaa huonettaan. Ovat myös kovin erilaisia luonteeltaan ja kiinnostuneita erilaisista asioista, siksikin tuo oli hyvä ratkaisu heille. Kolmas lapsi ehti olla omassa huoneessa kaksi vuotta, kunnes hänelle ja kaksi vuotta nuoremmalle veljelleen tehtiin yhteinen huone (pojat olivat silloin 3v ja 1v). Vaikka vanhempi oli niin nuori, muistelee yhä tänäkin päivänä (5v) omaa huonettaan ja haikailee sen perään. Kaksikon (nyt 5v ja 3v) yhteiselo sujuu kyllä todella hyvin tänä päivänä. Leikkivät superhyvin yhdessä, lähes kokonaan ilman riitoja. Toisinaan 5v kuitenkin kaipaisi omaa rauhaa pikkulegoleikkeihinsä ja askarteluihinsa. Nyt ollaankin vähän puhuttu, että saisi oman huoneen joko eskarivuonna tai sitten kun koulu alkaa. Silloin puolestaan kuopus ja toiseksi nuorin jakaisivat huoneen. Heillä on ikäeroa kolme vuotta ja vähän mietityttää, miten toiseksi nuorin suhtautuu tiiviin symbioosin purkuun isomman veljensä kanssa ja ottaa hoiviinsa nuoremman. Jos olisin sinä, haluaisin molemmille omat huoneet, koska olis niin kiva sisustaa tytön ja pojan huone ;) vaikka varmasti tässä iässä leikkivät paljon samoillakin leluilla. Mun suuri heikkous on juuri lastenhuoneiden sisustaminen ja meilläkin olisi varmasti jokaisella  oma huone, kun vaan huoneita riittäisi. Makuuhuoneita on viisi,joten kahden on oltava joka tapauksessa samassa huoneessa, ellei me aikuiset majoittauduta vaikka yläkerran aulaan. Huh, vähän innostuin taas tästä aiheesta, meilläkin ajankohtainen.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 8: Kiitos hyvästä ja pitkästä kommentista!!!! :) Teillä on tosiaan kokumusta monenlaisista järjestelyistä, hyvä kuulla näistä. :) Nämä pikkulegoleikit ne meilläkin juuri mietityttää, Duplot nyt vielä menevät yhdessäkin. Toinen vaihtoehto meillä on sitten siirtää Eppu yksin isoimpaan makuuhuoneeseen (ja äiti saisi sen parvekkeen;). Nuo Islan huoneen säilytystilat pitää joka tapauksessa katsoa uudelleen piakkoin. 
Minustakin on ihana sisustaa lastenhuoneita (no okei, ehkä kaikkea muutakin) ja mähän voisin pyörittää nuo uudestaan vaikka vähän väliä jos voisi :D Saapa nyt nähdä mihin ratkaisuun päädytään. Ensin pitää saada kuitenkin tuo Epun huoneen ovi vaihdettua, ennen kuin voidaan tehdä mitään muutoksia. Ja nytkin se toimisi erilaisena paremmin. Kyllä voikin yksi ovi aiheuttaa päänvaivaa. :) 

Vierailija 9: Kiitos, haha :D