- Mitä lehmä sanoo?

- Muu!

- Mitä lammas sanoo?

- Mää!

- Mitä possu sanoo?

- Röh-röh!

- Lähdetäänkö katsomaan lehmiä, lampaita ja possuja?

- Ei!

- Eikun mennään nyt? Siellä on ihan oikeita lehmiä.

- Mennäää!

Ja niin me ajoimme Haltialan maatilalle katsomaan kaikkia kirjasta tuttuja eläimiä. Eppunen oli superhyperinnoissaan. Mutta kuinka kävikään, alkoi sataa ja ukkostaa. Lähdimme autolle itkun kera. Lupasin Eppuselle, että tulemme uudestaan heti kun on seuraava aurinkoinen päivä. Ja heti seuraavana aamuna paistoi aurinko täydeltä taivaalta. Uusi yritys, ja tällä poikaa ei tarvinnut enää houkutella.

- Lähdetäänkö ulos?

- Muu?

- Joo, mennään vaan kun lupasin.

Ja niin me menimme. Ja Eppunen oli taas innoissaan. Koska olimme ajoissa paikalla, ehdimme nähdä lampaat ennenkuin ne menivät laitumelle, ja Eppunen pääsi silittelemäänkin niitä. Sitten menimme pällistelemään lehmiä, ruokimme vuohia, ihmettelimme kanoja, kukkoja ja isoa kalkkunaa, nauroimme jalkapallolla leikkiville possuille, syötimme lisää vuohia ja Eppunen juoksenteli aitaukselta toiselle innoissaan. Kaikkein jännittävintä oli kuitenkin se, kun maatilan työntekijä tuli pihalle pesemään isoa traktoria painepesurilla. Siinä kääntyivät kaikkien pikkuihmisten päät.

Kun tuli lähdön aika, Eppunen vilkutti kaikille eläimille sekä traktorille heipat. Vielä autossakin poika huuteli heipat kaikille kivalle ja jännittävälle. Äidille tuli kyynel silmäkulmaan, voi minun pientäni. Lupasin viedä pojan pian uudelleen maatilalle.

PS. Haltialan kotieläintila on Helsingin kaupungin omistama kaupunkilaisten virkistys- ja opetuskäyttöön tarkoitettu maatila. Alueella on myös pieni ravintola, kioski sekä leikkipuisto. Tilalle voi mennä myös piknikille, tai ostaa sieltä muutaman makkaran ja paistaa ne grillissä. Joskus tilalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia.  

Kommentit (11)

Nanna

Ihanan oloinen paikka! Meillä juuri eilen poika piti kaksin käsin kiinni naapurin traktorista eikä olisi alas tullut millään. Possuja ei ollakaan luonnossa nähty, mutta muuten onneksi vielä on päästy eri tuttujen luona eläimiä ihmettelemään. Hevoset on jostain syystä meillä pojan lemppareita :)

Janina

Meidänkin piti mennä viikonloppuna maatilalle,mutta armoton sade yllätti. :( Täytyy mennä kyllä ensi viikonloppuna. =) Kauniita kuvia, oli varmasti ikimuistoinen reissu Eppuselle! =)

Katriina

Ihania kuvia :)

Meillä täällä on muutama kotieläinpiha ja ne on kyllä lasten suosikki paikkoja.
Ja toki meillä täällä "maalla" on oikeitakin maatiloja paljon ja heppoja näkyy uimaan mennessäkin ja se vasta ihanaa onkin.

Eppusen kaapilla

Tuo on niin ihana paikka! <3 Onnekas olet, jos asut ihan siinä lähellä!:)

Eppusen kaapilla

Pääsikö teidän pikkumies ajelemaan traktorilla? Wow, tiedän yhden kuka varmasti haluaisi kans.:)
Eppusen suosikki noista maatilaneläinleluista on kyllä kans heppa, ii-ha-haa!;)

Eppusen kaapilla

Höh, voihan sade!:( Teillä kävi sitten kans kuten meille. Mutta parempi onni seuraavalla kerralla!:)
Ja kiitos, yhdessä voimme sitten Eppusen kanssa katsella näitä kuvia ja muistella hauskaa retkeä. Tämä blogi toimii samalla myös hyvänä muistikirjana. Uskon kyllä, että tuolla käymme kesän aikana vielä useasti.:)

Eppusen kaapilla

Kiitos!:) Varsinkin nuo vuohet olivat pienten mieleen, koska niille sai syöttää ruohoa, ja olivat muutenkin ystävällisiä. Eihän tätä toki voi oikeaan maaseutuun verrata, mutta näin nuo kaupunkilaislapsetkin pääsevät vähän näkemään ihania eläimiä. Eppunen, joka on tosi eläinrakas, oli ainakin ihan innoissaan uusista tuttavuuksista.:)

Nanna

Meillä ollaan jo tottuneita traktorikuskeja (osa vivuista pelottavasti hallussa) kun talvella pääsi naapurin traktoriin aina lumitöitä tehdessä ajamaan. Kummi olisi ottanut ohi ajaessa peltotöihinkin, mutta ilkeä äiti ei vielä moneksi tunniksi laskenut.
Meilläkin heppa on ii-ha-haa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram