Aurinkoista äitienpäivää täältä teille kaikille! Tässä postauksessa ei ole tusina kuvaa hempeästä äitienpäiväkakusta ja toista mokomaa äitienpäivälahjasta. Aamulla heräsin aika ahtaasta välistä molempien lasten keskeltä. Ihan jumissa, mutta onnellisena. Meillä vietetään äitienpäivää aika arkisesti, mutta juuri niin se on hyvä. Sitä se arki ja äitiyskin yleensä on. 

Äitiys on usein juuri sitä ruoanlaittoa, pyykinpesua, naurua ja kyyneliä vuorotellen. Äitiys on valintojen tekemistä ja joskus jopa aika ristiriitaista. Äidistä voi tuntua, että kiireinen kotiarki käy ihan työstä ja elämä on täynnä keskeneräisiä asioita. Ja kun lapset ovat pieniä, saattavat unettomuus, väsymys ja oman ajan puute vaivata. Äitiyteen kuuluu huoli ja pelko. Ja äitiys luo myös paineita. Millainen minun pitäisi olla? Olenko tarpeeksi hyvä äiti? Joskus äitiys on jopa tylsää. Äitiys ei ole aina sitä ruusuilla tanssimista. 

Parasta äitiydessä ovat minusta ne pienet rakkauden hetket. Kun lapsi oppii jotain uutta, kun nauretaan ja leikitään yhdessä tai kun lapsi tulee syliin ja halaa. Ja se, kun hassutellaan yhdessä. Nauretaan kippurassa niin, että kyyneleet valuvat silmistä. Muistellaan hauskoja hetkiä ja suunnitellaan tulevia retkiä. Ihan tavallista. Ihan pieniä hetkiä arjesta. Niiden hetkien takia jaksaa taas pyörittää kymmenen koneellista pyykkiä, miettiä viikon ruokatarpeita, herätä yöllä hoitamaan sairasta lasta, lohduttaa ja halata, pyyhkiä kyyneleet ja kannustaa. Tänä aamuna Eppu sanoi minulle: "Äiti, annoin sinun poskelle pienen pusun salaa kun nukuit."

Nautitaan niistä ihanista pienistä arkisista hetkistä. Sen ei tarvitse olla mitään glamouria tai kovin kummallista. Onnen hetkiä ja iloista äitienpäivää sinulle! 

PS. Jaa että mitä sille meidän kakulle kävi? Mies tuli kotiin ihanan kinuskikakun kanssa, laski sen hetkeksi maahan ja taapero käveli kakun päältä. Perus. 

Kommentit (6)

Vierailija

Hei, Aivan ihana postaus ja ihanat lapset sinulla, lapset on kyllä ihania ja sitten kun ne on niin vilpittömiä, itse menee välillä ihan hämilleen. :) ja pienet asiat aina auttaa jaksamaan. Tääkin lause sinun postauksessa jäi kyllä hyvin mieleen. "Äiti, annoin sinun poskelle pienen pusun salaa kun nukuit."  

Terveisin: -TaNjA-

Vierailija

Eppu on oikea hurmuri! Ainakin sen olen kyllä viime vuosina äitiydestä oppinut, että pienillä hyvillä hetkillä jaksaa huonojen aikojen läpi.

Meillä ei kotona kakkua ollutkaan (syötiin liikaa silti), mutta pienin ehti kyllä tehokkaasti anoppilassa tuhoamaan ison kakun kakkulapiolla. 

-Nanna

Vierailija

Paras kirjoitus taas, meillä tein ison kääretorttukakun ja nyt kun kello on 23.33 niin menemme mieheni kanssa syömään kakkua palaset, sitten jää vielä aamuksi kun tytär tulee Hupun kanssa, ihanaa olla äiti ja mummukki.

Vierailija

Voi, liikuttavaa. Meillä esikoinen 2,5v kertoi aamulla, että "minä tuon äidille kukkia valkovuokkoja hyvää äitinpäivää". Kun isä kysyi, missä kukat ovat, tyttö vastasi että äiti "hävitti ne varmaan pois roska-auto vei". Nauratti kovasti, sain kyllä kukkia, viime perjantaina mieheltä, ja ollaan usein esikoisen kanssa seurattu ikkunasta roska-auton käyntiä. 

 

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 1 : Kiitos sinulle! <3 

-TaNjA- : Toi on ihan totta, joskus oikein yllättyy ja sitten liikuttuu, niin että meinaa jäädä sanottamaksi. :) Toivottavasti teillä oli ihana äitienpäivä! <3 

Nanna: Niihin hetkiin on myös hauska palata. Olen jotain yrittänyt kirjoitella ihan otselle muistiinkin. :) Ja hauskaa, että mini pääsi kakun makuun! ;-D 

Mummikki: Sinä ansaitset tuplaonnittelut sekä äitienpäivän että "mumminpäivän" johdosta! :) <3 Toivottavasti teillä oli mukava päivä. Hupu varmasti tykkäsi kakusta! 

 

Vierailija 5: Voi ihana! :D Pienet osaa olla kyllä aina hauskoja! Kannattaa kirjottaa noita juttuja myös muistiin, vaikka vauvakirjaan. :)