Minun on jo pitkän aikaa pitänyt postata kahdesta suuresta kierrätyskeskuksesta pääkaupunkiseudulla.

Olemme joutuneet pysyttelemään sisällä sairastelun takia, joten nyt sain vihdoinkin käytyä kuvia läpi ja tehtyä pienen postauksen aiheesta.

Kävimme siis ystäväni kanssa jokin aika sitten kiertämässä kaksi suurta kierrätyskeskusta, Koivukylässä Vantaalla ja Matinkylässä Espoossa. Molemmista tein hienoja löytöjä, jotka sopisivat lastenhuoneeseen joko sellaisenaan tai pienen tuunauksen jälkeen. En tosin ostanut juuri mitään, mutta otin joitain kuvia ihan vain ideoiksi, kuinka lastenhuoneeseenkin voi löytää kivoja juttuja todella edullisesti.

Ensimmäiset kuvat ovat Koivukylästä, jossa oli tehty myös muutamia esillepanoja myytävistä tavaroista. Käsittääkseni tuo Koivukylän kierrätyskeskus on ollut suljettuna pitkään ja avattu uudelleen ihan vähän aikaa sitten. Tilat olivat kahdessa kerroksessa, ja tavarat järjestetty hyvin selkeästi alueittain. Tarjolla oli paljon lasten kalusteita mm. vanha Jolla -sänky sekä ihana vaaleanpunainen pulpetti, jotka kylläkin molemmat olivat jo varattuja. Myytävänä oli myös muutama todella hieno vanha lastensänky, jotka tosin vaativat pientä kunnostusta.

Itse keskityin eniten laajaan kirjatarjontaan, ystäväni etsiessä askarteluun sopivia juttuja. Eppuselle löytyi lasten hyllystä vanhan näköinen keinuhevonen vuodelta -92, joka sopii hyvin pojan huoneeseenkin vaikka koristeeksi. Harmi vaan, että entinen omistaja, tai oikeastaan lahjan antaja, oli kirjoittanut jalaksien sisäpuolelle omistuskirjoituksen niin, että hopeatussi oikein loistaa jalaksista, oli hevonen miten päin tahansa. Kari ja Ulla, oliko ihan pakko kirjoittaa molemmille puolille? Täytynee siis maalata nuo jalaksien sisäpuolet vaikka kalustemaalilla.Matinkylän kierrätyskeskus on sijoitettu kahteen eri rakennukseen. Toisessa ovat huonekalut ja tien toisella puolella pientavarat sekä vaatteet. Molemmat puolet kannattaa käydä katsastamassa, jos tuolla lähtee käymään.

 Matinkylästä löysin sitten todella suloisen lasten keinutuolin, josta olisi saanut aivan ihanan valkoisella maalilla. Harmi vaan, että meillä on jo yksi keinutuoli kotona, joten tämä ihanuus sai jäädä jonkun toisen löydettäväksi. Tarjolla oli runsaan kirjavalikoiman lisäksi paljon vaatteita ja astioita, kauniita säilytyspurkkeja, ja paljon pientavaraa. Söpöin näkemäni juttu oli kuitenkin lasten pieni punainen herätyskello, joka hinta taisi olla huikeat kolme euroa.

Myytävänä olevat kojeet ja sähkölaitteet oli tarkistettu ja merkitty toimiviksi. Tarjolla oli myös useampi ompelukone, jotka näyttivät ihan hyviltä vehkeiltä perus kotikäyttöön. Ja kaikki hyvin huokeaan hintaan. Kirjatarjonta oli todella laaja, ja kirjat oli järjestetty selkeästi aihealueittain. Erityisesti kiinnitin huomiota runsaaseen keittokirjahyllyyn. Ehkä ihmiset hakevat nykyään reseptejä enemmän netistä, joten keittokirjat joutavat lähteä kiertoon. (?)

Huonekaluja oli sekä Koivukylässä että Matinkylässä paljon, mutta mielestäni Matinkylän huonekalutarjonta oli ehkä hieman runsaampi kuin Koivukylän, toki Matinkylän kierrätyskeskus on myös isompi noista kahdesta. Molemmissa oli kuitenkin tarjolla todella hyviä sisustuslöytöjä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Molempien kierrätyskeskusten tarjonta oli todella runsas, ja hinnat edulliset, mutta eivät kuitenkaan ihan ilmaiset. Ja selvästi myös kierrätyskeskuksissakin ollaan perillä tavaroiden markkinahinnoista sekä niiden arvosta. Toisaalta taas tavaroiden kunto oli paljon parempi kuin monilla kirpputoreilla, ja suoranaista roskaa oli todella vähän. Suosittelen siis molempia paikkoja kierrätyksestä ja hyvistä löydöistä kiinnostuneille. Lisätietoa pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksista löytyy täältä.
Kommentit (23)

- M -

Mielenkiintoinen postaus! Molemmissa pitää varmaan käydä katsomassa. Punainen sänky on hieno. Me tarvittaisiin pojalle lastensänky...

Merikuu

En ole koskaan käynyt kierrätyskeskuksessa, tarkoitus on ollut kyllä. Siellähän tuntuu olevan vaikka mitä! Täytyy siis tosiaan mennä :)

Sini

Ompas kivan näköistä ja siistiä noissa paikoissa!Varmasti voi tehdä hyviä löytöjä!Hih, voi Kari ja Ulla :D

Sari - MrsAgatha

Kivoja juttuja näkyy kuvissa! =) Melkein ainoa syy miksi meillä pitäisi olla auto, on nuo kirppikset yms. Ei voi ikinä mitään isoa ostaa kun julkisilla noloa raahata (eivätkä varmaan esim. sängyn kanssa bussiin/junaan sisään edes päästäisi... :D). =)

Nanna

Me ollaan Tellun kanssa etsitty lapsille mökille kalusteita ja keinutuolia tuloksetta jo kohta vuoden kirpputoreilta. Ei vaan hinta-laatu kohtaa vähäisessä tarjonnassa. Tuolla näyttäisi olevan vaikka ja mitä, joten täytyy pitää mielessä jos joskus sielläpäin liikutaan :)

Eppusen kaapilla

Kannattaa käydä katsomassa! Tuo punainen oli tosi hieno. Nuo koivukylässä näytteillä olevat jutut olivat käsittääkseni niin, että tulevat jonkun tietyn päivän jälkeen myyntiin ja niitä ei voinut varata etukäteen, mikä oli ihan hyvä juttu. :)
Se vaan oli harmi, että tosi monet kiinnostavat jutut, kuten Jolla olivat tietty varattuja, mutta onneksi tuota tavaraa noihin tulee aina lisää.:)

Eppusen kaapilla

Kannattaa joskus käydä kiertämässä, ja pk-seudullahan on useampi kierrätyskeskus. :)

Eppusen kaapilla

Se on kyllä totta, ja kun monet hyvät paikat vielä sijaitsevat aika kaukana toisistaan. Mutta kai noissakin voi tehdä juuri niin, että varaa ja notaa sitten myöhemmin kun saa kuljetuksen(?) Tai ainakin luulisin niin, kun monissa isoissa huonekaluissa oli niitä varattu/myyty -lappuja.:)

Eppusen kaapilla

En ole itsekään kovin montaa keinutuolia kirppiksillä nähnyt, mutta itse löysimme omamme huuto.netistä,että sieltä saattaisi löytyä. Tosin se meidän tuli tuon pöytäsetin mukana vähän "vahingossa", mutta E. on kyllä kovasti tykännyt siitä.:)
Kannattaa tosiaan kiertää kierrätyskeskukset.:)

jarna

Me on ostettu Nöpön sänky Fidalta ja poitsun ihan jostain yksityiseltä netti-ilmon perusteella. Pojan sänky piti tuunata, mutta en ol eehtinyt/jaksanut. Hyvät unet siinä on saanut ilmankin :)

Eppusen kaapilla

Noin siinä käy usein, siksi mulla jää usein ostamatta monet jutut kun tiedän etten kuitenkaan saa niitä ikinä tuunattua. Voi siis olla, että Ulla&Karin terveisetkin on tuossa keinuhevosessa vielä pitkään. :D

Eppusen kaapilla

Joo, olihan nuo hienot esillepanot. :) Harmi että se vain oli yksi pieni osio ja loput oli sitä perus tavaramyymälää. :)

Taaperon tyylillä

Hei tää oli ihana, mun kirppari-kierrätyskeskus-kammo alkaa pikkuhiljaa kaikota kokonaan :)) Tuonne kun pääsisi tekemään löytöjä ja olisi vielä tilaa jonne kotiuttaa aarteet...Ihana postaus, as always! :)

Eppusen kaapilla

Kannattaa käydä, ja nythän sulla on lomalainen aikaa kierrellä!:)
Ja kiitos!:)))

Sari - MrsAgatha

Pystyy varmaan joo varaamaan mutta meidän lähipiirissä ei oikein kellään ole autoa! ;) Mutta ehkä noilla on joku kuljetus-systeemi? Ainakin joskus Kalliossa asuessani hakivat mun vanhan sohvan pois kun lahjoitin sen kierrätykseen. Jospa pienestä maksusta myös toisivat jotain. Tosin me asutaan niin kaukana että ei meille asti varmaan kuitenkaan toisi. =)

Eppusen kaapilla

Hmm.. onkohan niillä..ainakin se noutopalvelu näyttäisi olevan vielä..:/
Mun pitää varmaan tulla kohta hakemaan sut kierrätyskeskuskierrokselle. :D Vaikka ei meilläkään ole pakettiautoa, mutta takapenkille mahtuu monta ostoskassia. ;-D

Joanna

Kivoilta näyttää teidän kierrätyskeskuksen tavarat. Olen itse kierrellyt oman asuin kaupungin kierrätyskeskuksia välillä ahkerastikkin, mutta täällä laatu on aika huonoa. Kirpputoreilta taas tekeekin sitten enemmän hyviä löytöjä, varsinkin lasten tavaroissa.

Khi

Me taidettiin joskus olla samaan aikaan tuolla Koivukylän kierrätyskeskuksessa. Poikasi vaatteet kiinnittivät huomioni siellä, mutta tajusin vasta myöhemmin eksyessäni tänne blogiisi, että teidäthän minä siellä kierrätyskeskuksessa varmasti näin.

Eppusen kaapilla

Kyllähän se laatu tuollakin vaihtelee, mutta mukaan mahtuu myös helmiä. Toisaalta taas tuntui, että "kaikki" kivat jutut olikin jo varattu tai myyt, mutta löytyy sitä usein jotain pientä kivaa. pitäisi vaan käydä useammin..:)

Eppusen kaapilla

Nämä kuvat on otettu jo vähän aikaa sitten, että taidettiin siis olla samaan aikaa tuolla.(?) Voi olla, että kiinnitit huomiota myös meistä lähtevään meteliin, Eppunen nimittäin ei tykännyt yhtään kierrellä kierrätyskeskuksessa :-D Mutta onneksi löytyi sitten tuo "Ihahaa" niin saimme sitten ystäväni kanssa hetken katsella rauhassa ;-D