Tässäpä tulee pieni lastenkirjavinkki, erityisesti sellaisille lapsille, joilla on pieniä sisaruksia tai niitä on pian tuloillaan. Meillä luetaan joka ilta Epulle jotain. Ostan kirjoja pojalle aika paljon muutamasta eri kirjakerhosta, mutta välillä niitä kyllä tulee hankittua muutenkin, yleensä samalla kun käyn ostamassa itselleni luettavaa. Erityisesti tykkään Akateemisen kirjavalikoimasta, sieltä löytyy aina paljon uutuuksia.

Vähän ennen Islan syntymää ilmestyi Tuija Rekolan kirjoittama Eetu ja ruma rusina (WSOY 2013). Kirja kertoo sisarkateudesta, joka taitaa olla aika monelle lapsiperheelle tuttu aihe. Tässä kirjassa sitä on käsitelty hauskalla tavalla pienen pojan näkökulmasta, kun perheeseen tulee uusi vauva, pieni huutava sisko. Pikkusisko on Rusina, joka hypnotisoi perheen äidin ja isän, ja melkein isoveljenkin, vaikka tämä yrittää taistella sitä vastaan ilkeän varjon avustuksella. Lopuksi Eetusta kuitenkin tulee ylpeä isoveli. Kirja on kirjoitettu hurtilla huumorilla ja höystettynä todella hauskalla kuvituksella, joten aikuisenkin on mukava sitä lukea. Kuvituksen on tehnyt Mervi Lindman.

Olemme lukeneet Eetu-kirjan monen monta kertaa, ja Eppu haluaa aina, että luen kirjassa seikkailevan Eetun Eppuna. Kun luemme, poika hihittää päähenkilön seikkailuille ilkeän varjon kanssa, ja välillä jäämme keskustelemaan kirjan tapahtumista. Tätä kirjaa kyllä suosittelen lämpimästi niille, joille on pikkusisko tai -veli tulossa. Kirja ei ole ehkä ihan pienille tarkoitettu, koska tekstiä on aika paljon ja kaikkein nuorimmat eivät vielä välttämättä jaksa kuunnella ja seurata tapahtumia. Huomasin myös, että tähän sarjaan on tulossa uusi kirja Eetu ja nokkelat neropatit. Aion senkin ostaa meille, koska tuo eka Eetu-kirja on ollut meillä niin suosittu.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram