MUR-mur!

Pikku pandan eka viikko päiväkodissa on ohi ja olemme viettäneet päivän kotona Eppusen kanssa.

Pojan hoidon aloitus on mennyt ihan mukavasti, mutta tänään raukka sitten oli aamulla kipeä ja sai syksyn ekan flunssan (joista minua vähän varoiteltiinkin). Vietimme sitten päivän sisällä, mutta menee se vapaapäivä näinkin rennosti lepäillen. Eppunen on kuulemma reipastunut hurjasti viikon aikana (tai siis neljän päivän) ja jäänytkin hoitoon ihan hyvin. Ainoastaan ruokailu ei ole oikein sujunut ja poika on syönyt tosi huonosti. Olin tästä aika huolissaan, mutta hoitajat ovat rauhoitelleet, että Eppunen ei ole ainoa lapsi, joka on syönyt huonosti alussa. Ja sitten torstaina poika olikin jo alkanut maistelemaan muutakin ruokaa kuin leipää. Ehkä se tästä. (?)  Hassu juttu, mikä on tullut yhtäkkiä päiväkodin aloituksen myötä, on se, että poika on alkanut pyytämään itse potalle. Olemme kyllä pottailleet jo pitkään, mutta aika usein se on tapahtunut ilman, että poika itse pyytää, tai on välillä unohtunut leikkien yhteydessä. Nyt tuntuu, että ihan kun joku lamppu olisi syttynyt tämän pottailun kanssa. Ehkä se on sitten se kavereiden esimerkki, että kaikki tarpeet tehdään pottaan. (?) Eppusen rakkaasta Timppa -lamppaasta on tullut pojalle tosi tärkeä, varsinkin päiväkodissa, ja sitä pitää kuljettaa mukana kodin ja päiväkodin välillä. Olen kyllä suunnitellut suurta Timppa -huijausta, niin että samanlainen lammas löytyisi sekä kotoa että päiväkodista. ;) Vielä kun poika oppisi sanomaan lampaan nimen oikein. Voin kertoa, että taisimme aiheuttaa pientä hämmennystä eräillä kutsuilla kun pojan Timppa -lammas oli kateissa.. ;)

Tässä meidän pikkuinen panda sekä uusi Mini Rodinin pandahaalari. Tämä haalari on Mini Rodinin syksyn malliston uudesta osasta, joka julkaistiin viime viikolla täällä. Sen verran täytyy kertoa, että tämä haalari on jonkin verran reilumpaa mitoitusta kun aikaisemmin olleet jumppikset, esim. edellisen malliston harmaa, joka meillä myös on koossa 92/98. Näistä kuvista ei nyt näy ehkä tarpeeksi hyvin (kun poika niissä juuri kurkottelee), mutta esim. olka-haara mitassa tässä koossa 92/98 on vielä reilusti tilaa n. 90cm pitkälle pikkumiehelle, eli ei mene ihan heti pieneksi. Myös leveydestä tämä haalari on aiempaa leveämpää mitoitusta, mutta minusta se ei tällaisessa rennossa vaatteessa haittaa yhtään. Tilasin vielä mintun väriset swetarihousut sekä mustan basic granpa paidan. Ne ovat sitten sitä meidän päiväkoti vaatetusta. Noista swetarihousuista meillä on koko ajan huutava pula ja tuntuu, että ne ovat kaikki koko ajan pyykissä. Myös Mini Rodinin pipojen mitoitukset olivat nyt reilumpia kuin aiemmin, ja mielestäni ne nyt vastasivat kokoaan aika hyvin. Tilasin muutaman trikoopipon, mutta ne pääsevät käyttöön vasta keväällä, koska meillä on ihan tarpeeksi pipoja syksyä varten. Tässä muutama kuvanen vielä alla. Mukavaa viikonloppua kaikille! :)  


Timppa! Hei Timppa!

Kommentit (44)

Anonymous

Millä muokkailet näitä kuvia? Ovat niin valoisan kirkkaita :) Pakko vielä kysyä, että laitetaanko teillä vaan "parasta" päälle päiväkotiin? Toivottavasti ei ainakaan leuhkimismielessä, koska monilla ei ole varaa mini rodineihin ja muihin aika kalliisiin merkkeihin.

Kirsi

Nyt iskee Mini Rodini :) Nuo housut on tosi kivat, samoin pipot. Täytyykin mennä kurkkimaan uutta mallistoa.

- M -

Kiva kuulla, että poika on sopeutumassa päiväkotiin. Eiköhän se ruokailukin normalisoidu ajan myötä, kuten hoitajat ennustavat. Tämän ikäinen ei onneksi kuole, jos paastoaa yhden aterian päivässä ;-)
Vai tuli teille musta grandpa paita. Mä sitä klikkailin myös koriin, mutta epäröin liian kauan ja nyt kaikista suosikeista on koot menneet. Koskakohan mä opin, että MR:n kanssa ei voi odotella liikaa...

Eppusen kaapilla

Joo, laitetaan parasta, eli kaikkein mukavimmat ja kulutusta kestävimmät (=parhaat) vaatteet valitaan päiväkotiin. Minusta olisi ihan älytöntä ostaa jotain kalliita vaatteita ja sitten olla käyttämättä niitä. Haluan käyttää koko rahan edestä Mini Rodineita.
En tiedä kuinka merkkitietoisia muut 1,5-3 -vuotiaat ovat vaatteista, mutta tämä omani ei vielä ymmärrä vaatemerkeistä niin, että pääsisi niillä leuhkimaan. Enkä ole kuullut hänenkään kertovan mitä muilla taaperoilla on päällään... :D

Eppusen kaapilla

Hyvä jos iskee!:) Voin kyllä suositella lämpimästi, ollaan tykätty monista jutuista. :)

Katri

Kiva, että päiväkodissa lähtenyt sujumaan hyvin! Ihan paras toi Timppa-lammas juttu, nauroin ääneen täällä :D Söpis toi panda haalari, mä tilasin R:lle tummanharmaan biker haalarin, toivotaan, ettei ihan huku siihen... Mukavaa viikonloppua sinne myös!

Eppusen kaapilla

Siellä on kyllä myös aivan upeat ja ihanat hoitajat ja mukava pieni ryhmä, niin luulen että sekin auttaa asiaa. :) Mä olen vaan aina niin huolissani kaikesta, mutta totta se on että tuskin nälkään kuolee, kun kuitenkin sitten syö siellä leipää, ja kotona tehdään heti iltapäivällä ruoka. Mutta torstaina oli onneksi jo edistystä asiassa. :)
Mustasta granpa paidasta; mä kyllä veikkaisin, että sitä tulee vielä lisää. Usein juuri ainakin Oii:lle ja Mini Rodinin omaan kauppaan sekä Baby shoppiin tulee myöhemmin täydennystä, vaikka heti julkaisun jälkeen loppuvatkin helposti. Mä olen jo oppinut vähän, että pitää sitten kerralla ostaa ne mitä haluaa, muuten voi jäädä ilman. :)

Eppusen kaapilla

:-D Joo, tää on sellainen juttu, mistä piti myös kertoa päiväkotiin mennessä etteivät sitten ihmettele kun lammas on jossain..:D Mä en tiedä kuka keksi suomentaa ton nimen Timpaksi..

Voi se tumma bikerhaalarikin oli tosi hieno, arvoin sen ja tän välillä, mutta sitten valkoiset koirankarvat ratkaisivat asian..;-D

Heini

Hiljaa hyvä tulee :) Meillä Nooa ei ekoina päivinä ollut syönyt aamupalaa ollenkaan, mutta lounaan kyllä. Nyt tällä viikolla kuulemma söi kaikki ruuat, mutta päikkärit sitten ei sujuneet. Vietiin kehoituksesta sitten vielä toinen unikaveri ja sen avulla Nooa oli tunnin nukkunut. Ikävä muidenkin lasten kannalta, yksi ei nuku niin ei nuku kukaan.

Toivottavasti flunssa helpottaa pian! :)

Paccomatto

Minuakin nauratti Timppa... :D Mukava kuulla, että päiväkodissa on jo noin lyhyessä ajassa lähtenyt sujumaan hyvin. Ruokailupulmat on kuulemani mukaan erittäin tavallisia!

Ihanat uudet Rodinit teillä! Meille tuli se kääntöcollege samalla kuosilla, mutta en nyt ole ihan varma kuinka paljon siitä tykkään. Kuosi on toki kiva, mutta se on vähän kuuman oloinen, kun on kaksinkertainen. Ja ehkä myös jotenkin nafti... Poika oli muutama viikko sitten 78 cm pitkä ja 80/86 menee just. Paitsi että paksuuden vuoksi vaikuttaa jotenkin michelin-ukolta... jos ymmärrät mitä yritän sanoa. Meillehän tuli myös koko 92/98 samaa paitaa. Se on toki vielä liian iso, mutta kun poika tuosta vähän kasvaa, se on varmasti tosi kiva vähän reiluna. Nyt mietinkin otanko tuota pienempää ollenkaan käyttöön vai kierrätänkö eteenpäin...

Saako muuten kysyä (tai jopa ehdottaa postausaihetta)...? Missä tilanteissa teillä erityisesti käytetään noita jumpsuitteja? Musta ne on aivan ihania, mutta huomaan, että olen vähän huono pukemaan niitä pojalle. :/

Eppusen kaapilla

Hyvä kun Nooalle on maistunut kuitenkin lounas! :) E. syö kotona aamupalan kun isä vie hänet vähän myöhempään, mutta en sitten tiedä söisikö siellä aamupuron (?) jos menisi aamupalalle. Toivottavasti nyt kuitenkin tuon lounaan kanssa alkaa tulla edistystä. :)
Kyllä ne unet varmasti alkaa maistua Nooallekin! Meillä on onneksi edes tuo nukkuminen sujunut kun ruokailu tökkii..:D
Ja kiitos <3, mä olen täällä sormet ja varpaat ristissä että ei tarttuis muulle perheelle tää.. :D

Marika

Voi Timppa! Kiitos sain illan parhaat naurut :). Täällä sun blogissa muutenkin silmä lepää.

Mukavaa viikonloppua!

Eppusen kaapilla

Juu, aluksi mua ei naurattanut yhtään, mutta nyt jo naurattaa :-D

Kuulin myös, että voi tulla sitten jossain vaiheessa vähan takapakkia tuon päiväkodin suhteen. Mutta kunhan nyt saatais ensin tuo ruokailu sujumaan kunnolla. :)

Tiedätkö, mulla on ollut itsellä joskus 80-luvulla sellainen vastaava kääntöpaita Minni Hiiri -kuosilla.. ;) Ja onhan se lämmin, mutta myös ihanan pehmoinen. Onko teillä pitkäraajainen poika? Se pandapusero on kyllä aivan ihanan näköinen! :)

Voin joskus postatakin tästä aiheesta (toiveet on aina tervetulleita!) mutta näin lyhyesti, ollaan käytetty ihan ulkoillessa niin kauan kun tarkenee (vähän niinkun hupparin ja swetarihousujen sijasta), ja sitten myöhemmin haalarin alla. Erityisesti mies tykkää jumpsuiteista, kun ne on niin helppo ja nopea pukea. ;) Nyt tietysti pottaillessa haalari voi vähän ärsyttää, mutta pääasiassa ulkona käytetään. :) Viime talvena kyllä käytettiin sisälläkin ihan kotiasuna kun oli viileämpää sisällä. :)

Eppusen kaapilla

Eipä kestä! :D Timppa on aiheuttanut meille vähän näitä "tilanteita".. ;-D

Ja kiitos!<3 :))))

Anonymous

Hei
Pakko kerrankin kommentoida, mutta kun meillä pojan lemppari oli myös Timppa, joka herätti suuria hämmästyksiä monessa eri tilanteissa... nimenomaan kun ei osannut sitä sanoa ihan oikein... ja kun sitten kaikki lampaat muuttuivat automaattisesti timpaksi, niin sai olla usein korvat punaisena...
myös hupaisaa oli kun ulkoilessa lapsi bongasijonkun ikkunasta roikkuvan lampaantaljan, ei meinannut käsittää kuinka se siinä ikkunassa roikkui, siitä muisti sitten vielä kuukauksienkin jälkeen muistutella monissa paikoissa... :D

-jiin äiti

RIIKAN BLOGI

ihania kuvia ja mustakin vaatteet on tarkoitettu käytettäviksi, eikä vai parempaan käyttöön.. Oli ne sitten Rodineita tai ei.. Mukavaa päivää! sulla hyvä toi Zalandobanneri ja mun täytyy varmaan vaihtaa samaan..

Marianne

Voihan Timppa:D Joo, haalari ei ollut naftia mitoitusta.. En uskaltanut ottaa pienempää, joten meillä sama jumppis samassa koossa 83cm pojalla. Menee siis vielä pitkään:D

Eppusen kaapilla

Voi, ihana tarina! :D Kiva kun kommentoit ja jaoit tän samantapaisen Timppa jutun. :) Onneksi meillä ei muita lampaita sanota Timpaksi, mutta esim. kaikki koirat on E:n sanomana samannimisiä kun meidän omat koirat, vaikka osaakin sanoa koira. :)

Apua, toi lampaantalja oli hyvä, voi pientä.:)))))

Eppusen kaapilla

Kiitos!:) Juuri näin. Enkä ole vielä keksinyt mitä varten mä niitä säästäisin..mikään ei kestä ikuisesti, niin sitten ei ainakaan ole rahat mennyt hukkaan, jos niitä kans käytetään kunnolla.:)

Toi oli nyt uusi ja kivemman näköinen kun se vanha banneri niin vaihdoin sen. Mietin että mitä noi raitapaidat tossa kuvassa on, koska ovat kivoja. :)
Mukavaa päivää myös sinne!

Eppusen kaapilla

Timppa! Hei Timppa!:D No mutta ei kai se tuollaisessa jumppiksessa haittaa vaikka olis reilumpi. Ja sitten voitte käyttää sitä vielä keväälläkin tennareiden kanssa. Se on tosi mukava vaan vetäistä päälle ja eikun menoksi!:)

Taika

Täytyy sanoa et jumppiksista en liiemmin välitä, mut tuo jumppis on kyllä ihana väriä myöten. Tuon voisin ostaakin.

Eppusen kaapilla

No mutta kiva jos löytyi nyt jotain uutta siltä saralta. Tämä on ainakin sellainen kivan rento, ja itse ainakin tykkään noista pandoista.:)

Paccomatto

Kiitos vinkeistä! Olen tässä itsekin päätynyt siihen, että jumpsuitit voisi olla sopivimmat ulkoiluun. Nyt tosin alkaa olla jo liian kylmä... Sen vuoksi jäin arpomaan jumpsuitin tilaamista ja nyt taitaa isoin koko olla lopussa sekä biker- että pupu-jumpsuitista. Ei pitäisi hitailla! :)

Ei tuo poika taida kovin pitkäraajainen olla. On kuitenkin siro ja kevyt pituuteensa nähden. Siltikin tuo 80/86 pandapaita on vähän turhan justiinsa... Hihoissa olisi pituutta, mutta vartalo on nafti. Katalogikuvissa lapset on selvästi kuvattu reilusti isomman koon paidoissa. Harkitsen edelleen paitojen kohtaloa... ;)

Nanna

Voihan Timppa :D Meillä muuten Tellu aiheutti pienenä viikonlopun ruokaostoksilla hämmennystä, kun kovaan ääneen muistutteli limpparin ostosta, mutta raukka osasi sanan sanoa vain puoliksi ja senkin nolosti väärin.

Vähänkö ihania nuo vaatteet ja etenkin tuo jumppis!

Eppusen kaapilla

Hihii, hauska kun muillakin on näitä samankaltaisia sattumuksia. :D
Ja kiitos, jumppis on kyllä super mukava. :)

Eppusen kaapilla

Mitä muuten haet tällä ja alkuperäisellä kysymyksellä leuhkimismielestä? :)

Sini

Nup pandat on mustakin niin kivat ja matsku oli ihanaa myös!Meille tilasin ne housut ja collegen. Tykkään kanssa noista jumppiksista, ihanan helpot pukea ja mukavat päällä!

Eppusen kaapilla

Joo, materiaali on kyllä hyvän tuntuinen näissä. Se collari oli kans tosi ihana! olis kiva nähdä kuvia siitä päällä. :))))

Eppusen kaapilla

Kuvankäsittelystä; en kauheasti jaksa panostaa kuvien käsittelyyn, kun aika ei riitä. Nämä kuvat on esim. otettu valoisassa portaikossa, jossa on todella iso ikkuna ja valkoisessa ympäristössä, siksi on hyvin valoisa. Jos jotain pitää rajata tai korjata, käytän yleensä photoshoppia. Lähtökohtaisesti kannattaa ottaa kuvat hyvässä valossa.

Mikonpoika

Voi kuinka suloinen tuo pandahaalari!! Pitää varmaan meillekkin tuo hankkia,ei voi vastustaa! :))

Jenni

Moi!
Jälleen ihania vaatteita Eppuselle! Olen pitkään ollut sitä mieltä, että Mini Rodinin vaatteet eivät ole meidän juttu, mutta nyt kun olen blogiasi lueskellut, olen jostain kumman syystä alkanut tottumaan kuoseihin ja nyt onkin tullut muutama "pakko saada" juttu! :D Voisitko laittaa mulle vaikka sähköpostiin muutaman hyvän nettikaupan, mistä olet vaatteita tilaillut? Niin ehkäpä meillekin sitten ensimmäiset Rodinit kotiutuu vihdoin :)
jenni_hap@hotmail.com

Meirän Maja

Söpöjä ja pandoja <3
Se onkin tuo hoidon aloittaminen aikamoista! Justiin kun aletaan tottua, alkaa se sairastelukierre ja sitten joudutaan olla poissa hoidosta ja kaikki tuntuu alkavan alusta ja äh, että osaa olla tympeää! Taisin muuten lukea jostain, että ensimmäisen päivähoitovuotensa aikana lapsi sairastaisi keskimäärin 6 infektiotautia! Mutta onpahan sitten teräksinen vastustuskyky siitä eteenpäin :D
Pikaisia paranemisia Eppuselle!

Eppusen kaapilla

Hei Jenni! Mukavaa jos olen saanut vähän innostusta tarttumaan! :))))
Laitan sinulle huomenna meiliä mun parhaista tärpeistä, mistä kannattaa tilata, ja muutaman muun hyvän vinkin. :)

Eppusen kaapilla

Hei, kiitos ihanasta kommentistasi! Nämä tsemppaavat viestit tuon pkn aloituksen suhteen ovat oikeasti tosi tärkeitä mulle. <3 :)
Tuo infektiokierre mua onkin melkein eniten pelottanut, ja varsinkin kun olen kuullut noita lukuja, jostain vielä hurjempiakin.. :P Mutta tosiaan, kuten sanoit, saapahan ainakin poika kunnon vastustuskyvyn. :-) Ja toivottavasti vielä tulee isäänsä tässä, koska hänelle ei tunnu mitkään flunssat tarttuvan. :) Mulla taas on maailman huonoin vastustuskyky itselläni, ja saan joka ainoan lentsun. Se kans jänskättää, että sairastanko sitten yhdessä joka kerta pojan kanssa, vai voiko sen välttää jotenkin. Runsas käsienpesu taitaa olla ainoa juttu mitä voi tehdä itse, mutta mitenköhän voisi omaa vastustuskykyään parantaa..(?) :)

jadore

Tsemppiä päiviksen alotuksen kanssa, tehän olette hienosti edistynyt lyhyessä ajassa. :) Kivoja vaatteita, toi jumppis on tosi ihana.

Kaisaf

Tämmöiset vinkit vois kiinnostaa meitä muitakin lukijoita! ;-) Eppunen on maailman söpöin tuossa pandahaalarissa.

Ruusu

Moi! PAkko tohon potta-asiaan kommentoida, meillä kun on ihan sama tilanne eli U on kans viime viikolla aloittanut päiväkodin, ja pottalamppu syttynyt täälläkin päässä, sillä just tajusin että tällä viikolla ei oo tullu lainkaan lattia/housuvahinkoja (on siis himassa ilman vaippaa, siis jos muistan ottaa pois kun tullaan jostain) ja nyt viikonloppuna on itse sanonut muutamia kertoja että haluaa potalle ja tsadaaaa -paras on vielä tulossa, hold your horses: sanoi kakka, mä sanoin että mee vessaan potalle, meni sinne ihan itse ja kas hetken päästä oli eka ikinä kakka potassa. WOHOOO! Toivoa siis on! oli kyllä niin polleeta poikaa että.. ;-) Eli päiväkodin ihmeitätekevä voima! HyvähyvÄ!

Ruusu

Moi! PAkko tohon potta-asiaan kommentoida, meillä kun on ihan sama tilanne eli U on kans viime viikolla aloittanut päiväkodin, ja pottalamppu syttynyt täälläkin päässä, sillä just tajusin että tällä viikolla ei oo tullu lainkaan lattia/housuvahinkoja (on siis himassa ilman vaippaa, siis jos muistan ottaa pois kun tullaan jostain) ja nyt viikonloppuna on itse sanonut muutamia kertoja että haluaa potalle ja tsadaaaa -paras on vielä tulossa, hold your horses: sanoi kakka, mä sanoin että mee vessaan potalle, meni sinne ihan itse ja kas hetken päästä oli eka ikinä kakka potassa. WOHOOO! Toivoa siis on! oli kyllä niin polleeta poikaa että.. ;-) Eli päiväkodin ihmeitätekevä voima! HyvähyvÄ!

anna

Aivan ihana tuo haalari! =) Olen nyt aika inostunut Mini rodinin vaatteista ja äsken olikin pakko tilata tytölle pinkki pandapaita. Yksi vaate on vasta ennestään tältä merkiltä. Jos minulla olisi poika, tilaisin varmaan enemmänkin Mini Rodinin vaaateita. Toisaalta pidän myös hempeästä tyylistä (tyyllistä) vastapainona.

Eppusen kaapilla

Mä voisin joskus tehdä postauksen omista lempikaupoista, siis sellaisista joista tykkään tilata, enkä siis vaan tilaa jonkun yhteistyön takia. :)

Eppusen kaapilla

Eikö ole loistava juttu!:) Jotain hyötyä tuosta päiväkodistakin. Meillä on kans alettu PYYTÄÄ.. on tää vaan hyvä edistysaskel!:D Ja helpottaa elämää!
Ja nyt sitten samalla on ihan hirveästi alkanut tulla puhetta ja uusia sanoja. Ja sitten huomaan että ovat tanssineet, laulaneet ja jumpanneet siellä, koska E. on sitten kotona niitä esittänyt meille.. :D

Eppusen kaapilla

Kiitos!:) Se pinkki panda vasta olikin ihana! Siksi tykkäänkin ko. merkistä niin paljon, koska pojille löytää niin paljon kivoja juttuja, ja vähän erilaisia. :)
Kyllä mäkin varmaan ostaisin tytölle jotain ihanaa ja hempeää. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014