Teen nyt näitä päiväkodin aloitttamiseen liittyviä postauksia laittaakseni asioita muistiin myös itselleni.

Toisena harjoittelupäivänä osallistuimme pienelle retkelle, joka tehtiin läheiseen puistoon. Poika lähti aamulla matkaan mielellään, ja halusi, että isä laittaa hänelle repun selkään. Mistähän tämä lienee tullut? Ehkä poika on nähnyt ulkona kulkevia ekaluokkalaisia isoine reppuineen. Reppu piti myös olla tiukasti sylissä autossa niin meno- kuin paluumatkalla.

Päivän kynnyskysymykseksi syntyikin sitten keltainen huomioliivi, jonka päälle laittaminen aiheutti aika isot hepulit pihalla ennen retkelle lähtöä. Pari isojen ryhmässä olevaa noin nelivuotiasta tyttöä tuli lohduttamaan ja silittämään huutavaa poikaa. Minusta se oli todella liikuttavaa. Mistä näin ihania lapsia oikein tulee? Ette tiedäkään kuinka kiitollinen olin noille pienille tytöille, kun he yrittivät piristää kiukkuista 2-vuotiasta. Paha mieli unohtui kuitenkin kun oli lähdön aika, ja kävelimme parijonon mukana retkelle. Tunnelma oli iloinen ja edessä kävelevät tytöt saivat pelleilyllään Eppusenkin kikattamaan ja kiljumaan. Puistossa kaikki menikin oikein mukavasti, mutta olin huomaavinani, että poika oli ehkä normaalia rauhallisempi ja vaisumpi. Ehkä hän hieman vielä vierastaa uusia kavereitaan. Tai ainakin hän oli hyvin rauhallinen verrattuna siihen, millainen meno Eppusella ja hänen saman ikäisellä ystävällään on iltaisin tuossa pihalla. Siitä on nimittäin rauhallisuus kaukana kun kaksi 2-vuotiasta poikaa pääsee vauhtiin.

Osallistuimme vielä ruokailuun päiväkodilla ja lähdimme sitten kotiin päiväunille. Huomasin jo paluumatkalla puistosta päiväkodille, että poika oli aivan väsynyt, ihan tööt. Vähän huonosta alusta (liivikohtauksesta) huolimatta päivä kai meni kuitenkin ihan hyvin.

Perjantaina olisi sitten vuorossa harjoittelukerta ilman vanhempia niin, että poika nukkuisi myös päiväunet päiväkodilla, ja sitten haemme hänet kotiin. Nukkuukohan sillä kertaa ryhmässä kukaan? Jännityksellä odotan. Hui.

Tässä alla vielä muutama kuva torstai aamusta. Ilma oli aamulla viileä ja todella sumuinen, mutta sitten kun aurinko alkoi paistaa, tuli äkkiä tosi lämmin. Perjantaiksi taidankin sitten laittaa pojalle ohuemman takin ja vaikka sammarit jalkaan, koska nuo välikausihousut tuntuivat ilman lämmetessä ehkä hieman liian lämpimiltä. Monilla ryhmän lapsilla olikin jalassa farkut, sammarit tai jonkinlaiset canvashousut. Toki joillain oli myös välikausipukuja, joillain jopa kurahousut. Kuvissa onkin päiväkotiin lähtevä poika tärkeänä reppu selässään, ja alimmaisena muutama juttu, joita saatamme laittaa perjantaina päälle.

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

PS. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, joita tuli eiliseen postaukseen. On oikeasti todella helpottava kuulla, etten ole ainoa äiti, joka jännittää lapsen päiväkotiinlähtöä. Kiitos myös useista tsemppiviesteistä! ? :)

Beanie: OIKUKAS / jacket & pants: MOLO KIDS / sneakers: CAMPER KIDS.

Coat: COS / pants: ÅHLENS / L-S t-shirt: POLARN O. PYRET.

Kommentit (12)

Eppusen kaapilla

Sari - MrsAgatha on lisännyt kommentin tekstiisi "Päivä 2.":

Hienosti se yksin päiväkodissa olo menee, usko pois! Noilla pienillä on tapana olla paljon reippaampia kun äiti ei ole katsomassa, meillä ainakin oli kuulema sujahtanut joukkoon mukaan kuin vettä vaan kun mä en ollut paikalla (silloin kun mä olin paikalla, oli koko ajan mun lähellä ja jos lähti kauemmas vaati että mä tulen mukaan). :)

Eppusen kaapilla

^^^^SARI: Mun nakkisormi poisti vahingossa sun kommentin niin kopioin sen tähän ylle ^ :))))

Kiitos Sari tsemppauksesta! <3 Näin se omahoitajakin sanoi, ja kertoi että ruokakin maistuu kuulemma hyvin kun vanhemmat ei ole paikalla. :)

Elise Mirjami

Kyllä ne unetkin lähtevät varmasti menemään hyvin. Voi olla, että pari kertaa itkee, mutta lapsi aika pian huomaa, et siellä on turvallista ja aikuinen aina lähellä,ettei tarvitse pelätä.

Taaperon tyylillä

Oi kyllä on Eppu tyylikkäänä lähdössä päiväkotiin :) Meilläkin ihan varmasti pitäisi tehdä niin, että minä hakisin ja M veisi.En kestäis jättää lasta sinne...

Katri

Voi vitsit miten jänskiä päiviä teillä nyt, voin vain kuvitella! Suloinen toi reppujuttu :) Paljon tsemppiä uuteen sekä äidille, että Eppuselle!

- M -

Näitä päiväkotiin aloituspostauksia on kiva lukea. Se on noin pienelle iso muutos kodin tutuista ympyröistä päiväkotimaailmaan. Mua ja poikaa jännittää jo pelkkä kerran viikossa pari tuntia oleva kerho. Ensi viikolla mennään kokeilemaan... Pojalla menee naama surkeaksi ja alkaa itkeä, kun puhutaan, että äiti ei jää sinne. Saa nähdä tuleeko hänestä kerholaista...

Eppusen kaapilla

Nyt vasta pääsin vastaamaan kommentteihin, ja ilokseni sain kuulla, että poika nukkui päikkärit hyvin. :))) Itseasiassa saimme käydä herättämässä hänet kun olimme lähdössä kotiin. :) Huh, kai se tästä siis.. :)

Eppusen kaapilla

Kiitos! Kyllä oli aika rankaa viedä poika tänään hoitoon, mutta selvisin. Tosin mies oli mukana, että en ihan yksin. :)

Eppusen kaapilla

Tämä aamu oli erityisen jännä, mutta lopuksi päivä sujui oikein hyvin. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitan nyt!<3 :)

Eppusen kaapilla

On se kyllä iso muutos pienelle. Kertoilen vielä myöhemmin vähän lisää, koska tämä päivä oli tosi mielenkiintoinen, ja varsinkin kun kuulimme miten se oli sujunut. Lisäksi lapset olivat jumpanneet aamulla, niin saimme nähdä niitä liikkeitä kotonakin illalla, joten tästä päättelin että ainakin joku oli tykännyt :D
Tsemppiä teidänkin kerhon aloitukseen! Ehkä poika viihtyykin siellä hyvin!:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram