Porvoo

Kerroin aiemmin meidän viime viikon reissusta, jonka teimme lasten kanssa Porvooseen. Toinen päivä Porvoossa alkoi Maarista, josta oppaan johdolla kävelimme läpi vanhan Porvoon. Tutustuimme Porvoon kirkkoon ja pieniin kauppoihin matkan varrella. Kävimme tietysti ostamassa toffee-karkkeja Brunbergin myymälästä ja ihastelimme upeaa Riimikko -lelukauppaa. Siellä oli katseltavaa meille aikuisillekin ja valikoimasta tuntui löytyvän kaikkea ihanaa vanhoista leluautoista nukkekodin erikoiskalusteisiin. Ihanin oli ehkä "prinsessa -huone" joka oli täynnä pienille prinsessoille tarkoitettua tavaraa. 

Lounaalle pääsimme Taidetehtaalle, joka on hieno kulttuuri- ja kongressikeskus. Siellä on paljon nähtävää kuten taiteilijoiden työhuoneita, vaihtuvia näyttelyitä, elokuvateatteri, kauppoja ja ruokapaikkoja. Jotkut taiteilijoiden studioista ovat avoinna myös yleisölle. Koko taidetehdas itsessään on tosi hieno paikka ja suosittelen lämpimästi käymään siellä jos vierailette Porvoossa. Me lounastimme Vitriini -ravintolassa, jonka tilat olivat tosi kivat. Itse olen aina tosi innoissani jos ravintolassa on hyvän ruoan lisäksi myös kaunis ja viihtyisä ympäristö. Taidetehtaalla sijaitsee myös hyvästä ruoastaan kuulu ravintola Sinne, josta kerron myöhemmin lisää.

Iltapäivällä pääsimme tutustumaan Vanhaan Porvooseen vielä jokiristeilyn muodossa. M/s Fredrika kuljetti meitä joella ja sieltä käsin Porvoo olikin kauneimmillaan. Tällaiset jokiristeilyt ovat kuulemma tosi suosittuja turistien keskuudessa enkä ihmettele, koska sieltä käsin näkymät ovat niin hienot. Jokiristeilyn hinta on aikuisilta 10€ ja lapsilta 5€. Lapset tykkäsivät tietysti kovasti olla pienessä jokilaivassa ja itse innostuin kuvaamaan Porvoota joelta käsin.

Jokiristeilyn jälkeen meillä oli vapaata aikaa ja päätimme hostellinpitäjä Tuijan (joka oli muuten aivan mielettömän ihana tyyppi) suosituksesta lähteä tutustumaan lähellä sijaitsevaan Muumi -leikkipuistoon polkupyörillä. Lapset pääsivät peräkärryn kyytiin ja ajoimme alle kymmenessä minuutissa hostellilta puistolle. Porvoossa on näemmä panostettu leikkipuistoihin, koska tuo Muumipuisto oli tosi hieno. Kaikki leikkivälineet olivat siellä Muumi-aiheisia ja lapset olivat tietysti aika innoissaan. Harmi vaan, että en ottanut kameraa mukaan tuonne puistoon. Jos majailee tuossa Porvoo Hostellissa lasten kanssa, Muumipuisto on juuri sopivan lähellä. 

Päivä päättyi illalliseen Ravintola Seireenissä, jossa tarjolla oli pizza buffet. Tämä ruokapaikka oli ehkä enemmän lasten kuin aikuisten mieleen ja siellä oli tosi iso leikkipaikka, jossa kaikki ryhmän lapset innostuivat leikkimään myöhään iltaan asti. Tässä vaiheessa meille aikuisille alkoi tulla jo pieni väsymys ja minä sekä Onnistain blogin Katri istuimme aika väsähtäneinä katselemassa lasten leikkiä ja juttelemassa. Tällaisissa tapahtumissa ehkä parasta on se, että tutustuu toisiin samanhenkisiin ihmisiin, joihin ei tulisi muuten törmättyä missään muuten. Koko meidän ryhmä oli tosi hauska, joten juttuseuraa riitti koko neljän päivän ajan. Toinen päivä Porvoossa oli siis mielettömän mukava ja Porvoo on todellinen helmi paikaksi. Jatkoa seuraa, pysykää matkassa mukana. :)

 Yhteistyössä Visit Porvoo.

Kommentit (4)

Vierailija

Ihanat kuvat ja kiva postaus! <3 Riimikko on kyllä ihana ja meidän poikien suosikki... jonka vuoksi mä yritän niiden kanssa kiertää sen yleensä mahdollisimman kaukaa, koska niitä ei saa ulos kaupasta huutamatta. :D 

Ja oli kivaa istua ja höpötellä useampaankin otteeseen ajan kanssa. Yleensä kaikissa blogitapahtumissa on sen verran kiire, että ei ole aikaa kun ehkä nopeat moit. :)

Vierailija

Voihan ihana Porvoo! Ja nyt on vissiin pakko yrittää syödä jotain ennen kuin naapurit luulevat karhun olevan lähistöllä kun tuollaisia herkkujakin täältä löytyi.

-nanna

Vierailija

Porvoo on mun ehdoton suosikkivierailukohde kesällä. Ollaan käyty siellä lähes poikkeuksetta joka kesä viimeiset viisitoista vuotta. Silti haaveilemani "joulu-Porvoo" on yhä näkemättä. Isommat pojat alkavat jo olla hieman kyllästyneitä mun jokakesäiseen Porvoo-fanitukseen, mutta onneksi on noita pienempiä, joille Riimikko-kauppa on samanlainen aarreaitta kuin äidilleenkin ;) Ja tiedätkö mitä, joka vuosi ostan kesällä ensimmäiset joululahjat juuri Riimikosta. Niin tänäkin vuonna :)

t. Täti Ruskea

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram