Miten teet joulusta lapsiystävällisen? Lapsiasiavaltuutettu on haastanut kaikki perhebloggaajat pohtimaan, mistä lapsiystävällinen joulu syntyy. Ajattelin tarttua tähän haasteeseen ja haastaa samalla teidät kaikki mukaan.

Meille joulussa tärkeintä on yhdessäolo ja yhteinen kiireetön aika. Koko perhe on koossa ja kenelläkään ei ole kiire mihinkään. Tottakai lapset odottavat myös joulupukkia ja me aikuiset nautimme lasten ilosta.

Alunperin tarkoituksemme oli alunperin matkata koko perhe pohjoiseen, mutta kun hetken mietimme pitkää junamatkaa kahden lapsen, kahden koiran, kaikkien tavaroiden (ja ehkä myös muutamien lahjojen kanssa) se tuntui nyt tällä hetkellä vaan liian stressaavalta ja työläältä. Siispä aiomme pysytellä koko joulun ihan vain kotosalla ja nauttia rennosta fiiliksestä yhdessä oman perheen kesken.

Kotona ollessa on se hyvä puoli, että voi ottaa todella rennosti ja viettää joulunpyhät vaikka verkkareissa villasukat jalassa. Aiomme syödä jouluruokia, koristella joulukuusen, leipoa torttuja ja pipareita, ulkoilla, avata lahjoja, katsoa televisiosta Samu Sirkan joulutervehdyksen, leikkiä paljon lasten kanssa ja vaan olla ilman kummempia suunnitelmia. 

Tottakai joulun tulo stressaa varsinkin näin vähän ennen joulua. Pitäisi hankkia kaikkia lahjat (ja koittaa muistaa kelle kaikille), lähettää joulukortit ajallaan (se on onneksi nyt hoidettu), ostaa oikea määrä ruokaa, miettiä leipomiset (ja tuleeko vieraita), tehdä joulusiivous ja monta muuta asiaa. Jouluun liittyy myös paljon odotuksia. Yritän ainakin muistaa Marttojen hyvän vinkin joulusiivoukseen: "Ainoastaan, jos aiot viettää joulusi komerossa, aloita siivous sieltä."

Itse koitankin nyt panostaa siihen stressittömyyteen. Teen nyt kaiken niin hyvin kuin mahdollista, mutta jos jotain unohtuu tai ei ehdi, se saa sitten jäädä, enkä aio miettiä sitä sitten jouluaattona. Haluaisin myös luoda lapsille jotain mukavia jouluperinteitä, joita he voivat sitten aikuisena vaikka muistella "Meillä tehtiin lapsena jouluna aina näin". Joulukuusi saapuu jo tänä viikonloppuna ja koristelemme sen varmasti silloin.

Aiomme myös kysyä josko tänäkin vuonna joku naapuri suostuisi "joulupukkivaihtoon". Teimme viime vuonna vanhassa kodissa nimittäin niin, että mies ja naapurin mies kävivät vuorotellen toistensa luona joulupukkeina. Ja voi että lapsilla oli jännää! Haluan myös leipoa lasten kanssa joulutorttuja ja pipareita. Tarkoitus on myös nauttia jouluna hyvästä ruoasta kiireettömästi. Ja tietysti leikkiä lasten kanssa mahdollisimman paljon.

Toivon, että meidän joulusta tulee tosi kiireetön, rento ja iloinen. Lapsiystävällinen joulu on meidän aikuisten velvollisuus. Keskitytään olennaiseen, aitoon läsnäoloon ja lasten kuuntelemiseen. Mitä sinä teet joulusta lapsiystävällisen? Lapsiasiavaltuutetun sivuilla voit käydä tekemässä oman lupauskortin ja vaikka jakaa sen kavereille. Tässä alla minun korttini. Käykää kurkkaamassa: http://www.lapsiystavallinenjoulu.fi/

Kommentit (3)

Vierailija

Meistä aikuisistahan se lasten joulu on paljolti kiinni. Lapset eivät aikuisina muista oliko kaikki siivottu tai muut hommat tehty vaan he muistavat joulun tunnelman ja vanhempien läsnäolon.  Mä voisin yrittää viikonlopun aikana tehdä oman korttini :)

-Nanna

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram