Kaikki alkoi autosta. Jätimme koirat hoitajien kanssa kotiin ja lähdimme matkaan. Jonotimme järkyttävässä ruuhkassa Helsingin keskustassa, kun muutama tietyömaa oli sulkenut pari kadunpätkää. Tuskan hiki alkoi virrata, kun kello kävi eikä kukaan liikkunut mihinkään. Molemmat lapsetkin nukahtivat takapenkille. Mietin itsekseni ehtisimmekö, mutta en uskaltanut sanoa mitään ääneen.
Ehdimme kuitenkin ihan hyvin laivaan ja Viking Gabriella lipui pois satamasta. Matka sai alkaa. Ilta laivalla alkoi päivällisellä Food Gardenissa. Olemme yleensä lasten kanssa valinneet laivalla Buffet -pöydän, mutta Food Garden osottautui loistavaksi valinnaksi lasten kanssa, koska liikkumista edestakaisin oli paljon vähemmän, ja lapsetkin pysyivät paremmin paikallaan. Alkuruoka sekä jälkiruoka haettiin buffet -pöydästä, mutta pääruoka valittiin listalta. Lapsille oli oma ruokapöytä jälkiruokineen, mutta kaikkia lista-annoksiakin oli saatavilla lasten annoksina. Buffetin tungos puuttui kokonaan ja tunnelma oli mukavan leppoisa. Ruoka oli aivan mahtavaa. Minä valitsin kalaa ja mies liharuoan. Ja voi mikä jälkiruokapöytä!
Lapset ovat aina tosi innoissaan päästessään laivalle ja heidän ehdoillaan tämäkin reissu on tarkoitus tehdä. Päivällisen jälkeen suuntasimme lasten leikkipaikkaan ja minä pujahdin välissä ostoksille. Vatsat täysinä unikin maittaa helposti ja molemmat lapset nukahtivat nopeasti, Eppu omaan sänkyynsä, ja Isla meidän väliin parisänkyyn. Nyt sitten istutaan taas autossa ja matkaa jatkuu seuraavassa postauksessa. Pysykää mukana! :)

* Risteilymatka yhteistyössä Viking Line

Kommentit (0)