Mikä on paras itkuhälytin? Meidän perheessä itkuhälytin on ollut yksi käytetyimmistä vauvatarvikkeista, ja olemme kahden lapsen aikana kokeilleet jos jonkinlaista vekotinta. Ihan ensimmäinen itkuhälytin hajosikin ennen kuin esikoisen vauvavuosi oli ohi. En muista enää mikä laite se oli, mutta ei mikään tunnettu merkki. Nyt kuopuksen kanssa oli onneksi vähän parempi tuuri ja itkuhälyttimet ovat kehittyneet hurjasti ihan muutaman vuoden sisällä. Asumme kahdessa tasossa ja molemmat lapset ovat nukkuneet myös paljon ulkona, joten meille itkuhälytin on ollut ihan korvaamaton vauvatarvike molempien lasten kanssa ja se on edelleenkin päivittäin käytössä. Siksi päätinkin perustaa yhden naisen testiryhmän ja tehdä teille esittelypostauksen neljästä erilaisesta itkuhälyttimestä ja kertoa niistä vähän käytänöön kokemuksia.

1. Nabby -itkuhälytin

Nabby on uuden sukupolven itkuhälytin, joka toimii Android-, iPhone- ja iPad-laitteissa sekä taulutietokoneilla. Olen ladannut puhelimeeni Nabby -sovelluksen, jonka avulla voin käyttää itkuhälytintä. Pieni hälytin laitetaan vauvan luo, painetaan nappia ja samaan aikaan puhelimesta kytketään Nabby sovellus auki. kun yhteys löytyy, laite on toiminnassa. Nabby on äärettömän helppokäyttöinen ja sitä osaa käyttää kuka tahansa. Kuvassa yllä Nabby latauksessa.

+ Toimii 70 tuntia yhdellä latauksella

+ Säteilytaso maailman alhaisin

+ Pitkä kantama, 340 metriä linnuntietä

+ erittäin helppokäyttöinen, niin helppo, että ei tarvitse edes käyttöohjeita 

+ Jos yhteyteen tulee häiriöitä, laite ilmoittaa niistä

+ Ei ylimääräistä vastaanotinta

+ Pienen koon ansiosta helppo löytää paikka itkuhälyttimelle

+ Vain yksi näppäin sivussa, laite pieni ja sileä

+ Toimi myös talvella ulkona

- Laite voi kadota helposti kotona, koska se on niin pieni

- Äänen kierto samassa tilassa

* Hinta 159€

* Lisätoimintoja voi ostaa netistä, esim. lämpötila lapsen lähellä hinta 2,99€

* lisätietoa: Nabby.fi

Bongaa kuvasta itkuhälytin ;)

2. Philips Avent Dect -itkuhälytin 

Philips Avent Dect on perinteisen oloinen itkuhälytin varustettuna monipuolisilla lisätoiminnoilla. Itkuhälyttimessä on isompi lapsen yksikkö ja pienempi vanhempien yksikkö. Tässä itkuhälyttimessä kehtolaulutoiminto on loistava, helppokäyttöinen ja tosi hyödyllinen. Näitä lauluja kuuntelemalla vauva nukahti ainakin meillä helposti. Musiikkivalikoima voisi olla vähän monipuolisempi, mutta tämä vaivasi lähinnä vanhempia, ei vauvaa, joka tykkäsi musiikkitoiminnosta. Laitteen päällä on myös helposti toimiva yövalo, jota käytimme useasti öisin. 

+ Kuluttaja -lehden testivoittaja vuonna 2012 

+ Käyttöalue jopa 330 metriä

+ Yksinkertainen käyttää

+ Hyvä ja selkeä ääni 

+ Toimii yhdellä latauksella jopa 24 tuntia

+ Toimii myös paristoilla, mutta paristot kuluvat nopeasti.

+ Talk- toiminto, jonka avulla voi puhua vauvalle lähettimen kautta. 

+ Näppärä yövalo

+ Kehtolauluvaihtoehtoja, jotka ovat meillä toimineet hyvin tuutulauluina. 

- Toimii parhaiten, kun on kiinni johdossa (tällöin pattereita ei tarvitse vaihtaa usein). Jos pistorasiaa ei ole esim.- parvekkeella, akun loppuminen voi yllättää.

* Hinta noin: 79€

* lisätietoja: Philips.fi TÄÄLLÄ laitetiedot

Tästä löytyy tietoa myös täällä.

3. D-LINK EyeOn babymonitor

D-link EyeOn babymonitor itkuhälyttimessä on paljon erilaisia toimintoja. Etäyhteyden avulla vanhemmat voivat katsella vauvamonitorin välittämää videokuvaa joko älypuhelimella tai tablet-laitteella. Tällainen itkuhälytin on oikein toimiva isossa talossa tai jos vauva nukkuu vaikka ulkona tai sellaisessa paikassa, mihin ei ole suoraa näköyhteyttä. Tämä oli ainoa testissä olevista laitteista, jossa on myös lämpötilantunnistin. 

+ Tekee älypuhelimesta tai tabletista itkuhälyttimen

+ Vauvamonitori, jossa on HD-tason kuvanlaatu. Mahdollistaa näköyhteyden vauvaan.

+ Kiva ulkonäkö. Ulkokuoren väripanelit voi vaihtaa joku vaalenapunaiseksi tai siniseksi. 

+ Ääni- ja lämpötilatunnistimet, IR-pimeänäkö, langaton verkkoyhteys

+ Etäkäyttömahdollisuus, voi lähettää kuvaa vaikka isälle töihin. 

+ Tarvittaessa vauvamonitori tallentaa kameran välittämää kuvaa muistikortille, joten vauvaiän tapahtumia voi tallentaa pysyvästi.

+ Toimii myös pimeässä infrapunatekniikan ansiosta

+ Laitteen muistiin on tallennettu kehtolauluja, jotka muistuttavat rentoutusmusiikkia. Huomattavasti monipuolisempi kuunnella (myös aikuiselle) kuin monotoniset tuutulaulut. 

* Mahdollista kiinnittää seinään ruuvilla.

- Hankalahko wifi asennus, tai ainakin meillä se vaati hetken tutkailua

* Monitoria voi käyttää myös terassilla tai parvekkeella, mikäli lämpötila ei ole pakkasen puolella.

* Hinta noin 130€

* lisätietoja: dlink.com TÄSTÄ suoraan laitetietoihin

Alla yökuvaa Ipadilla. 

4. Gynoii Smart Baby Monitor

Gynoii on testilaitteista uusin tulokas. Gynoii Smart Baby Monitor on innovatiivinen älylaitteen avulla toimiva katselulaite. Laite käyttää radiotaajuuksien sijaan 3G/4G verkkoa tai Wi-Fi yhteyttä. Gynoii on yhteensopiva Android ja iOS –laitteiden kanssa. Sovelluksen avulla voi katselun lisäksi ottaa kuvia tai lyhyitä videoita lapsesta ja jakaa niitä helposti perheen läheisten kanssa sosiaalisessa mediassa vaikka isovanhemmille. Reaaliaikaista videota voi seurata jopa neljällä laitteella samaan aikaan. 

+ Etäkäyttömahdollisuus, voi lähettää kuvaa moneen paikkaan samaan aikaan.

+ Näköyhteys lapseen

+ Selkeä ja kirkas kuva (!)

+ helppo käyttöliittymä

+ Kaksisuuntainen kommunikaatio

+ Vain ääni -tilassa lapsen ääntä voi kuunnella samalla kun tekee muita askareita

+ Kamera toimii myös pimeässä

+ Moderni ulkonäkö

+ Hyvä kiinnitysklipsi, laitteen voi kiinnittää vaikka hyllyn tai sängyn reunaan

- Näyttää kuvan laajukuvana vain kun kuvalaaduksi on valittu "korkea".

* Testilaitteen musiikkitoimintoa emme saaneet toimimaan, joten musiikin laadusta ei tietoa. Korjaan tämän jos kyseessä on käyttäjän hölmöys.

- Keskitasolla ja matalalla vähentää luonnollisesti pikseleitä, mutta myös puristaa laajakuvan 4:3 suhteeseen.

* saatavilla maaliskuusta 2015 alkaen

* hinta noin  169,90€

* lisätietoja kiddex.fi suoraan laitetietoihin TÄSTÄ

Kaikissa laitteissa oli omat hyvät ja huonot puolensa, ja ne olivat oikeastaan aika erilaisia keskenään. Kahdessa laitteessa oli myös kameratoiminto ja kaksi laitetta oli perinteisempiä itkuhälyttimiä. Omat tarpeet kannattaa kartottaa tarkkaan ennen itkuhälyttimen ostopäätöstä, koska laitteissa on paljon eri toimintoja ja eri laitteet sopivat erilaisiin olosuhteisiin ja tilanteisiin. Esimerkiksi paljon ulkona nukkuvalla vauvalla voi olla eri tarpeet kuin jos itkuhälytintä tarvitaan enimmäkseen ainoastaan sisätiloissa. Pienessä kodissa kameratoiminto voi olla turha, koska vauva on muutenkin lähellä, mutta toisaalta kameran kautta voi helposti lähettää kuvaa vaikkapa isovanhemmille. Kahdessa tai useammassa tasossa asuttaessa kamera on ihan kätevä, kun puhelimen ruudulta voi helposti kurkata vauvaa. Sama juttu toimii, jos vauva nukkuu ulkona.

Toisilla itkuhälyttimillä voi pitää yhteyttä vaikka kaukaisiin sukulaisiin. Jos vauva tykkää nukahtaa musiikkiin, voi tuutulaulutoiminnosta olla hyötyä (tämä toimi meillä ainakin hyvin). Itse tykkäsin noista kännykällä käytettävistä laitteista, koska itkuhälytin oli koko ajan kännykässä. Kaverini, joka oli hankkimassa itkuhälytintä taas sanoi, että hälyttimen täytyy toimia jotenkin muuten kuin wifillä, koska sitä käytetään paikoissa, joissa wifiä ei ole (ehkä mökillä tms.?)

Käytetäänkö teillä itkuhälytintä ja jos niin millaista? Mitä pitää ottaa huomioon, kun valitsee ensimmäistä itkuhälytintä? Vinkit jakoon! 

* Laitteet saatu testattavaksi.

Kommentit (6)

Vierailija

Dementikko ei muista meidän itkareiden merkkiä, mutta silloin kun ne ostettiin (oisko ollut isommalle pojalle) olivat ainoat markkinoilla olleet jotka toimivat meidän koko mäkisellä tontilla ja vielä kivitalon sisäänkin. Suosittelisinkin siis miettimään missä itkuhälyyttimiä tarvitsee ja millaisen kantaman niiden pitää kuulua.

-Nanna

Vierailija

corban itkuhälärit, joissa on radiopuhelintoiminto eli voi käyttää myös muutenkuin vauvaikäisenä, kantama esim järven yli satoja metrejä. ei kameraa, lämpötilan tunnistusta mutta toimineet 4v ajan.

Vierailija

Mielenkiintoista luettavaa... Tässähän täytyy alkaa miettimään ihan vakavissaan minkälaisen hälyttimen hommaa. Tuntuu että sellaista täydellistä "joka-paikan-höylää" on mahdotonta löytää...?

Vierailija

Philips Avent Dect -virtajohtojen kestävyys aivan surkea. Ja 1 uusi johto maksaa 15e/kpl. Tämän takia en suosittele jos ei halua menettää johtoihin hermojaan (ihan kuin ei olisi muuta tekemistä kuin johtoja koittaa saada toimimaan).

Vierailija

Taitaa olla itseasiassa Cobra radiopuhelimet, joissa on itkuhälytin-toiminto :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram