Hei taas parin päivän blogihiljaisuuden jälkeen! Instagramin seuraajat tietävätkin syyn hetken hiljaisuuteen. Viime viikonloppuna minä sekä pari muuta bloggaria pääsimme vierailemaan ME&I vaatemerkin pääkonttorilla Malmössä. Siellä meille esiteltiin kauden tulevia uutuuksia ja tutustuimme toiseen merkin perustajaan sekä printtisuunnittelijaan, joka ei ole ollutkaan aiemmin julkisuudessa. 

Viime perjantaina siis minä, Minttu, Emilia sekä Elisa (kera Meandin Annan ja Venlan) lensimme Kööpenhaminaan, josta matka jatkui tanskalaisen aamupalan jälkeen junalla Malmöön. Ylitimme kuuluisan sillan ja asemalta kävelimme nopeasti Me&I:n pääkonttorille. Samaan tilaisuuteen kanssamme osallistui myös ryhmä saksalaisia bloggareita. Aluksi meille tarjottiin ihana raakaruokalounas (Me&I:n toinen perustaja Helene on todella innostunut kaikesta terveellisestä kuten kohta kuvistakin voitte huomata) ja sen jälkeen kokoonnuimme yhdessä suureen neuvotteluhuoneeseen kuuntelemaan esityksiä. Tuolla neukkarissa oli muuten valtava rekki, jossa oli esillä kaikki Me&I:n mallit ihan alusta lähtien.

Me&I täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja saimme kuulla aluksi vähän merkin historiasta. Helene ja Susan aloittivat merkin menemällä ensin joulumarkkinoille vuonna 2004. Tärkeimpiä asioita alusta lähtien ovat olleet vaatteiden korkea laatu, uniikki design sekä vaatteiden unisex ulkonäkö, eli että ne käyvät sekä tytöille että pojille. Malliston pitää olla myös trendikäs, mutta he kertoivat, että eivät varsinaisesti seuraa lastenvaatetrendejä vaan haluavat tehdä omaa juttuaan. Minusta tämä on aika hieno periaate. Joskus olenkin kuullut kritisoitavan Me&I:ta siitä, että se ei kulje uusimpien lastenvaatetrendien mukaan, mutta he eivät edes halua tehdä niin, vaan pitää mielummin brändin oman "jutun" ja säilyttää tunnistettavan tyylin. Me&I on alusta asti halunnut korostaa kirkkaita ja iloisia värejä ja pitää vaatteet hyvin mukavina sekä leikkimielisenä, jotta lapset saavat näyttää ja olla lapsia. He käyttävät vaatteissa paljon velouria, iloisia patcheja sekä lapsenmielisiä printtejä ja näistä Me&I varmaan parhaiten tunnetaankin. 

Nyt Me&I vaatteita on ilmestynyt jo 21 sesonkina. Aluksi mukana oli 20 myyjää, ja nyt heitä on jo 900. Monet ovatkin saaneet vaatekutsuista myös ammatin itselleen. Ensimmäisen vuoden liikevaihto oli 0,8M € ja kymmenessä vuodessa se on kasvanut yli 25M € vuodessa. Myös myytyjen vaatteiden määrä per sesonki on kasvanut alun 10 000 nyt 400 000 per sesonki. Aika huikeaa! Aluksi malliston painotus oli lastenvaatteissa, mutta nykyään puolet mallistosta koostuu lastenvaatteista ja puolet aikuisten vaatteista. 

Malmössä meille esittäytyi Me&I:n printtisuunnittelija Camilla. Hän on ollut mukana ihan merkin perustamisesta lähtien. Camilla on graafikko, ja aluksi hänen piti vain vähän auttaa Heleneä ja Susania Meandin logon suunnittelussa. Sitten Camilla alkoi tehdä myös kuoseja sekä printtejä, ja sillä tiellä hän on vieläkin. Muuten Camillan kertomus työstään ja vaatteiden suunnittelusta yleisesti ei ihan hirveästi poikennut omasta työstäni, mutta mikä jäi mieleen oli se, että Me&I:lla suunnittelijalle ei hirveästi kerrota myyntilukuja, jotta suunnittelijan luovuus ei kärsisi. Minusta tämä on aika poikkeuksellista. Camilla saa siis keskittyä täysin suunnitteluun ja taiteelliseen työhön. Hän kertoi, että iloisista ja värikkäistä printeistä riippumatta, hän on alunperin ollut hyvin yksinkertaista ja vähäeleista tyyliä rakastava suunnittelija, joka piti paljon mustasta ja valkoisesta. Kun katsoo tarkkaan Camillan kuoseja tai printtejä, tuo graafisten yksinkertaisten elementtien käyttö näkyy niissä edelleen. Monet eläimet ja kuviot muodostuvat nimittäin hyvin yksinkertaisista perus graafikan elementeistä; palloista, soikioista, neliöistä, kolmioista ja suorakulmioista.

Lopuksi Helene esitteli meillä vielä tämän syksyn mallistoa sekä uusia juttuja, joita ei ole vielä julkaistu. Joudutte kuitenkin vielä muutaman päivän odottamaan, että saan julkaista nuo kuvat. Lisäksi kerron vielä eri postauksessa lisää meidän reissusta, koska se ei päättynytkään tuonne Malmöön. Joten reissukertomus jatkuu....... :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram