YHTEISTYÖSSÄ FIKSUMUKSU

"Sellainen aikuinen on pöljä, joka ei osaa juoda tyhjästä muovikupista lapsen tarjoamaa kahvia." Näin sanoi Varhaiskasvatuksen dosentti Meidän Perhe lehdessä jokin aika sitten. Tämä lause iski päin näköä Facebookissa sekä minulle että miehelleni, ja kirvoitti hyvät keskustelut aiheesta. Emme ole täydellisiä vanhempia, mutta olemme kai tehneet sitten jotain oikein. Leikimme aika paljon lasten kanssa, sekä sisällä että ulkona. Ja lasten tarjoamasta leikkikahvista nautimme harva se päivä. Meillä on keittiössä pieni leikkikeittiö, jossa lapset voivat laittaa leikkiruokaa samaan aikaan kun me aikuiset valmistamme sitä oikeaa. Tällä olen saanut pienen taaperon pysymään tarpeeksi kaukana hellasta ja kuumasta uunista, kun hänellä riittää touhua omissa kokkauksissaan samalla kun itse touhuan keittiössä. Toki äidin pitää välillä käydä sekoittamassa ja maistamassa Islan keitoksia. Eppukin oli pienempänä tosi innokas leikkiruoanlaittaja, mutta nykyään homma on siirtynyt kyllä enemmän pikkusiskon vastuulle.

Tietysti arjessa tulee vastaan tilanteita, jolloin aikuinen ei vain jostain syystä pääse mukaan lasten leikkeihin. Ruokaa ei voi jättää palamaan hellalle eikä ovea voi olla avaamatta jos ovikello soi. Yritän silti itse, että mikään juttu ei olisi niin tärkeä, etten voisi keskeyttää sitä, kun lapset pyytävät minua leikkimään tai pelaamaan kanssaan. Pyykit ja imuri ehtivät kyllä odottaa hetken. Sekin on aika pöljää, jos vanhempi sanoo aina, että "En ehdi!" Voin kertoa tämän omasta kokemuksesta. Yritän siis itse ainakin olla se, joka ehtii, vaikka edes hetkeksi. 

Meillä on leikitty jo pitkään herkullisen näköisillä puuleluilla, ja lapset tykkäävät niistä paljon, erityisesti Isla. Fiksumuksu yllätti Islan synttäripäivänä ihanalla paketilla, josta paljastui toinen toistaan kauniimpia leluja. Mukana oli ihana jätskitarjotin, teesetti sekä syötävän herkullinen kakku, jonka palaset ovat kiinni toisissaan pienillä tarroilla. Islan lempipuuhaa onkin leikata ja tarjoilla kakkua meille vanhemmille. Meillä on ennestään näitä leikattavia puuruokia, ja Isla tykkää "paloitella" niitä ja tarjoilla meille vanhemmille. Tuo paloitteluleikki kehittää mukavasti taaperon sorminäppäryyttä ja tytöstä onkin tullut taitava leikkiruokien pilkkoja. 
Eppu laittoi pystyyn jätskibaarin, jonka hän rakensi ihan itse bObles palikoista leikkihuoneeseen. Sitten meidät vanhemmat kutsuttiin teelle ja jätskille. Jätskin syömisen kruunasi trubaduuri, joka soitti hauskoja lauluja herkuista nauttiville asiakkaille. Isla tarjoili meille teetä pienistä puisista kupeista ja laittoi kuppeihin mausteeksi puisia sokerinpalasia.

Näitä ruoanlaitto- ja kahvilaleikkejä meillä leikitäänkin melkein joka päivä. Puiset ruokatarvikkeet, astiat ja kodinkoneet ovat niin kauniita, että ne on mukava pitää esillä leikkihuoneen hyllyssä. Näihin leikkeihin osallistuu ihan mielellään itsekin. On aika mukavaa hörppiä teetä puisesta leikkikupista ja katsoa, kun tenavat hääräävät innoissaan kahvilansa kanssa. 

* Puuruoat Fiksumuksusta.

 

Kommentit (4)

nannaonni

Ihania leikkijöitä ♥  Meillä pienimmän lempihommaa on tällä hetkellä kahvin keittäminen. Ensin juodaan ainakin kymmenen kuppia kahvia ja vasta sitten käydään hommiin. Hommilla poika tarkoittaa aikuisten töitä. Auttaa siis mielellään, mutta kotitöitä pyrin silti tekemään ihan omassa rauhassa miehen ollessa kotona tai lasten keskittyessä omiin leikkeihinsä.

Saara

Tyttö sai helmikuussa 2v lahjaksi nuo samaiset jäätelöt ja niillä on leikitty ihan takuulla joka päivä sen jälkeen! Niin mahtavat :) Luultavasti nyt joululahjaksi tulee lisää tuota sarjaa kun on tosiaan ollut niin mieluinen :)

Heidih

Oi, onpas ihania kippoja ja kuppeja, herkkuja ja värkkejä lasten leikkeihin! Pitääpäs tutustua ja muistaa nämä kun me (lue: äiti ;) ) kirjoitamme joulupukille kirjettä.
Pitää myös samalla kysyä, mistä teidän ihana kerrossänky on?​

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram