Päätin kirjoitella pitkästä aikaa Legoista. Meillä Legot ovat olleet kova juttu kohta jo neljä vuotta. Ihan ensimmäiset Duplonsa Eppu sai jo 1-vuotiaana ja siitä lähtien niillä on leikitty ahkerasti. Vuosi sitten mies alkoi ostaa pojalle pieniä Legoja, varmaan osaksi siksi, että halusi itsekin rakentaa niitä.

Isla tykkää kaivella isoveikan Duplo-laatikkoa, mutta hän ei osaa vielä rakentaa niistä mitään ilman Epun apua. Isla sai kuitenkin jo jokin aika sitten kaveriltani oman pienen Duplo-paketin lahjaksi, jossa oli pieni pandakarhu. Tuo muovinen panda on ollut tosi tärkeä aarre tytölle ja myöhemmin hän on kaivanut veikan laatikoista esille muitakin Duplo-eläimiä ja ukkeleita.

Pääsiäisen aikoihin Lego lähetti lapsille pienet Duplo-paketit testattavaksi. Ne ovat Duplon uutta ensilelujen sarjaa, ensimmäinen maatila sekä ensimmäinen traktori. Eppu kokosi molemmat ja sitten leikittiin. Mutta arvaatte varmaan, että tytön käyttöönhän ne sitten jäivät lopuksi. Nämä Duplon ensisarjat on selvästi suunnattu tälle pienemmälle väelle. 

Pojan Lego-suosikkeja ovat tällä hetkellä Lego Chima ja Ninjago. Isoja Lego Chima hahmoja meille on kertynyt jo useita, ja niillä poika tykkää leikkiä kavereidensa kanssa. Isoissa paketeissa Eppu kyllä tarvitsee vielä isän apua kokoamiseen. Joululahjatkin koostuivat pääasiassa Legoista. Ainoa, mikä vähän takkuaa näiden pienten Legojen kanssa, on niiden säilytys. Legoja on kasattu erilaisiin purkkeihin ja purnukoihin, mutta niille pitäisi kyllä keksiä pian joku järkevämpi ja pitkäaikaisempi säilytysjärjestelmä. Parasta varmaan olisi, jos löytyisi joku suuri ja läpinäkyvä lokerikkojärjestelmä, jonne kaikki pienet Legot saisi säilöön. Läpinäkyvyys olisi siksi hyvä, että silloin osia olisi helpompi etsiä. Ei nimittäin ole kiva herätä lauantaiaamuna kukonlaulun aikaan etsimään sitä tosi tärkeää hävinnyttä ukkelia, jonka katoaminen on sillä hetkellä maailman suurin kriisi. Duplojen säilytyksessä Ikean Stuva-laatikot ovat olleet loistavia, mutta pikku-Legoille ne eivät minusta oikein sovellu. Nyt olisikin kiva kuulla vinkkejä siitä, miten teillä säilytetään Legoja? Säilytysvinkit jakoon siis! :)
* Ensimmäisen kuvan Lego-paketit saatu Legolta. 

Kommentit (15)

Vierailija

Meillä pikkulegot on säilötty Ikean Trofast -järjestelmässä. Kaunis se ei ole, mutta on ihan mielettömän kätevä. Valkoisissa läpikuultavissa laatikoissa legot on lajiteltuina ja päällä niitä valmiita voi säilöä/niillä voi leikkiä (meillä siis se matalin hylly). Laatikot saa hyllystä irti, mikä on erittäin tärkeää pikkulegojen rakentelupuuhissa.

-eedith-

Vierailija

Meillä pikkulegot on säilötty Ikean Trofast -järjestelmässä. Kaunis se ei ole, mutta on ihan mielettömän kätevä. Valkoisissa läpikuultavissa laatikoissa legot on lajiteltuina ja päällä niitä valmiita voi säilöä/niillä voi leikkiä (meillä siis se matalin hylly). Laatikot saa hyllystä irti, mikä on erittäin tärkeää pikkulegojen rakentelupuuhissa.

-eedith-

Vierailija

Meillä pikkulegot on säilötty Ikean Trofast -järjestelmässä. Kaunis se ei ole, mutta on ihan mielettömän kätevä. Valkoisissa läpikuultavissa laatikoissa legot on lajiteltuina ja päällä niitä valmiita voi säilöä/niillä voi leikkiä (meillä siis se matalin hylly). Laatikot saa hyllystä irti, mikä on erittäin tärkeää pikkulegojen rakentelupuuhissa.

-eedith-

Vierailija

Legot on ihania mutta tosiaan pikkulegojen säilytys on hankalaa. Meillä on Ikean isossa Hemnes lipastossa kaksi laatikollista Duploja. Pojalla on omassa huoneessa Stringin 30cm syvä hyllykkö jossa on tärkeimmät pikkulego rakennelmat esillä. Tosin tuollainen lasiovellinen kaappi olisi kivempi niin eivät keräisi niin pölyä. Sitten valmiiksi rakennettuja legoja löytyy myös kaapista Orthexin läpinäkyvissä kannellisissa laatikoissa, jonkun legopaketin mukana tullut salkku toimii ukkojen säilytyspaikkana, tosin ei sinne enää kaikki mahdu. :) Lisäksi Ninjagoille ja Chimoille löytyy omat laatikot. Valmiiksi jo hirvittää 5v synttärit kuukauden päästä, että missä niitä Legoja sitten säilytetään, kun ainakin viime vuonna lahjoista 95% oli pikkulegoja. :) -emmi

Vierailija

Meillä myös 1,5-vuotiaalla tytöllä duploja ja niitä ukkeleita sekä eläimiä kuljetellaan päivittäin käsissä. Duploilla rakentelu on sitten isin hommia ja kaapissa odottaa 25 litran vetoinen muoviboxi isin vanhoja "perintö"-legoja :D

-Miia

Vierailija

Legot onkin tosi kivoja! Meillä vielä vanhinkin lapsi leikkii Duploilla, tosin yhdessä pikkuveljiensä kanssa. Tällä viikolla lastenhuoneesta on valunut olkkariin valtava kasa palikoita, kun pienin on saanut leikkiseuraa. Normaalisti älähtäisin, mutta jos kerrankin kaikki lapset leikkivät jollain päivästä toiseen yhdessä ja vielä sopuisasti niin antaa mennä vaan!

 Pikkulegojen säilytys osaakin olla hankalaa! Kasattiin viime vuonna molempien isompien lasten pikkupalikat Stuva-laatikkoon, mutta jo seuraavana päivänä todettiin se virheeksi. Läpinäkyvä iso muovilaatikkokaan ei toiminut, sillä poika päätti kaataa koko laatikon haluamansa palan ollessa pohjalla. Jotain järkevää ollaan yritetty ratkaisuksi keksiä, mutta kun ei tunnu ajatus kulkevan. 

-Nanna

Vierailija

Hihi, Elsikin on aivan täpinöissään noista Dublo ukkeleista ja eläimistä. pojat ei varmaan niilä ikinä edes leikkineetkään. mut juu. Mulla on viha-rakkaus suhde legoihin /dubloihin. Meillä on Dubloja aivan järkyttävän iso laatikollinen. Yläkaapissa. Pojilla oli tapana kipata ne vain lattialle ja mulla meni hermot. Elsi varmaan tykkäisikin niitä rakennella eli pitäisi ehkä pitkästä aikaa ottaa ne esille. Pikkulegoja meille ei ole vielä hankittu. yritän pitkittää niihin siirtymistä mahdollisimman pitkään juuri noista säilytyssyistä :D

Vierailija

Moikka! Minun vinkkini on oma keksintöni HelpBOX :-). Kyllästyin nyppimään legoja ja päätin ratkaista tämän ongelman lopullisesti. 2,5 vuotta tuotekehitystä ja patentoitu ratkaisu oli valmis maailman valloitukseen. Sääli vain on se, että niin harva siitä tietää, kun ei ole varaa sitä markkoinda. No tässä siis pieni mainos, jos sallitte. www.lelutlattialta.fi PLe

Vierailija

Kun olin pieni meillä oli lego viltti jonka päälle legot kaadettiin ja siitä ne oli helppo kerätä. Kulmat vain yhteen. Meidän poikien legot on kannellisissa sängynalus laatikoissa, mut he pitävätkin kootut legot ehjinä ja sitten muuten vaan rakentelua tehdään minun ja mieheni vanhoilla legoilla.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Eedith: Niin siitä Trofast-järjestelmästä saa ne laatikot irti heposti? Vaikuttaa hyvältä, kiitos tästä vinkistä. :) Olispa tuon tajunnut sillon kun hankittiin noita laatikoita lastenhuoneeseen. näiden pikku-Legojen kanssa on niin eri homma kuin Duplojen. :)

Emmi: String-hyllykkö olisikin ihana noille rakennelmille (tai sillon kun ne vielä ovat kasassa). Täytyy ehkä tehdä joku systeemi niille, kun saadaan joskus nuo huoneet vaihdettua. Ihan nuo Orthexin läpinäkyvätkin olisi varmaan parempia kun nuo mitä meillä nyt on käytössä (kaikkia sekalsiai purkkeja ja laatikoita). :)

Miia: Oi, teillä on vielä isän vanhat Legot tallessa. Tosi mukava! :) Meillä kans mies on se, joka saa hoitaa nuo rakentamiset. Olen mäkin muutamia koonnut, mutta en ole kovin yvä siinä ja olen saanut palautetta siitä pojalta. :D Ja hauska kuulla, että muillakin on sama juttu noiden Duplo-eläimien kanssa. 

Nanna: Kyllä meilläkin Eppu rakentaa myös Duploilla, mutta yleensä tekee niistä jotain rakennuksia pikku-Legoille ja sekoittaa molempia leikkeihin. :) Joo tuo Stuva on tosi hyvä Duploille, mutta liian suuri pienien Legojen säilytykseen. :)

Sara: Haha, siinä onkin sitten aina siivoaminen. :) Mulla ei ole mitään Duploja vastaan (ne on nopea kasata), mutta mäkin inhoan pienten Legojen siivoamista. Varsinkin kun se siivouskaveri yleensä alkaa vaan leikkiä ja unohtaa siivota. :D 

PLe: Hei, joku olikin eilen vinkannut tuosta HelpBoxista. Ja tässä saat nyt mainostaa Legojen säilytysjärjestelmää, kun mä niistä kysyin. :) Voisitko kertoa lisää tuosta? Kuinka paljon pikku-Legoja tuohon yhteen laatikkoon mahtuu, ja kuinka monta tuollaista yleensä tarvitaan? Kun laatikko on auki, pysyykö nuo reuat (leikkialusta) hyvin myös maassa, ts. että ne ei nouse aina ylös? :) Mielenkiintoinen tuote! 

Vierailija 9: Voih, meillä ei ikinä pysy ne rakennelmat ehjinä. Toki ne ekan kerran aina kasataan, mutta Eppu haluaa aina rakentaa niistä jotain omia juttuja ja muokata niitä. :D Sängynaluslaatikko olisi varmaan paras ratkaisu, mutta meillä on sellaiset sängyt, ettei sinne alle saa laatikoita. :P Tuo yllä mainittu HelpBox voisi ehkä toimia vähän niinkuin viltti. :)

Vierailija

Moikka vaan!

HelpBOX nielee 30 litraa pikkulegoja. Perusmittana minulla oli legon iso säilytysalusta, jota todella ärsyttävä säilytellä, kun se ei mahtunut mihinkään lootaan muiden legojen kanssa. Nyt se solahtaa kansipakkaan tai vaikka viisi sellaista. Korkeuden mittana pidin Ikean lastensänygyn korkeutta, boxi menee niiden alle...Reunat pysyy massa, ei huolta. Kaikki reunat on pyöristetty ja plolypropeeni muovi on äärimmäisen kestävää, kierrättettävää ja myrkytöntä. Saumoille myönnän 10 vuoden takuun! Toimintoja tuossa yksinkertaisessa laatikossa on yli 20, kun esittelen sitä messuilla aikaa hujahtaa pariminuttia tärkeimpien juttujen läpikäyntiin. Mm sillä voi leikkiä pöydällä, pimeässä autossa, sen saa lukkoon, lego ohjeille ja siivouslastalle on omat taskut, sitä voi kantaa ilman käsiä... se on oikeasti ihan huikea keksintö! Messuilla teen sillä myös taikatemppuja, siivoan lelut nopeammin kuin lapsi laskee kolmeen ja pudotan sekunnin kymmenyksessä yhden palikan laatikkoon laatikon kannelta avaamatta kantta.

Sitä on hauskaa esitellä ja myydä :-) Sääli vain se, että viime Lapsimessut taisi olla viimeiset osaltani. Kohta kaikki on myyty eikä lisää ole varaa valmistaa. Teen ne itse Kirkkonummella. Tevella myy boxeja ammattilaisille ja sillä on SLaLin suositus (Suomen Lastenhoitajien liitto). HelpBOXin suurin ongelma onkin siinä, että se pitää nähdä / esitellä, ennenkuin reilun 30€ hinnan suostuu maksamaan... PLe = Pasi Leskinen

Vierailija

Trofast -hyllyssä laatikot on kiskoilla, joten ne irtoaa helposti. Laatikoita on myös neljää eri kokoa.

Vierailija

Jotain erikoislegoja olen lajitellut IKEAn glis laatikoihin. Se toki toimii nyt kun äiti ne järjesti, mutta saa nähdä miten kauan omassa leikissä.  Tänään löysin glis lokerikkomallin testiin. Eniten just pikkulegoissa ärsyttää, kun on cityä ninjaa star wars ja ties mitä settiä. Äiti ehkä haluaisi pitää ne erillään, mutta läpinäkyviä muovilaatikoita tulee ihan liikaa, joten pakko sekoittaa. Pahin virhe oli ostaa nukkamatto lastenhuoneeseen, joten levitän aina lakanan ennen legoleikkiä lattialle, jos tiedän että poika levittää laatikot maahan. 

Vierailija

Tässä kuvassa onkin se, mitä itsekin ajattelin. Joutuu vaan ostamaan 10 rasiaa :)

Vierailija

Juuri meinasin sanoa,että meillä on lastenhuoneessa sängynaluslaatikko täynnä uusia ja isän perintölegoja.Ihan Ikeasta ostettu ja tosi matala malli(ja tosi siisti!).Toinen kiva säilytystapa on nuo Legon omat palikka-laatikot,niihinhän voisi vaikka teeman mukaan lajitella ne?Tosin teillä on jo käytössä purkit ja purnukat.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram