Tässäpä tulee vihdoin ja viimein lupaamani postaus siitä, miten pieniä lastenvaatteita voi helposti säilyttää Ikean Bestå kaapissa. Tuo Bestå -sarja on varmaan monille tuttu ja ehkä löytyykin jo monista kodeista. Usein sitä pidetään olohuoneen säilytyskokonaisuutena. Meillä tuo Bestå -kaapisto oli vanhassa kodissa yläkerran aulatilassa, mutta uudessa kodissa se ei aluksi meinannut löytää paikkaansa. Laitoimme kaapin Islan huoneeseen ja sinne sitten sopikin tosi hyvin. Aluksi oli tarkoitus, että lasten vaatteet olisivat olleet samassa isossa vaatekaapissa Epun huoneessa, mutta oli kuitenkin helpompaa, että molemmilla on omat vaatekaappinsa. Tämä kikka sopii erityisesti koteihin, joissa on vähän valmista kaappitilaa tai huonosti vaatekaappeja. Tai jos haluaa vaan säilyttää lastenvaatteita kivassa kaapissa. Toki tuonne meidän isoon kaappiin mahtuu paljon muutakin tavaraa vielä näiden vaatteiden lisäksi. Näitä Bestå-kaappeja on saatavilla myös monia eri kokoja/kokonaisuuksia, jos haluaa pienemmän kokonaisuuden (vaikka vain yhden kolmen palan kaapin).

Vaatesäilytyksessä Bestå toimii parhaiten silloin, kun lapsen vaatteet ovat vielä kohtalaisen pieniä. Esimerkiksi vauvanvaatteita se syö sisäänsä ihan valtavan määrän. Mutta kyllä siellä tuollaisen leikki-ikäisenkin vaatteet vielä mahtuvat olemaan. Niitä voi taitella hyllyille, ja käyttää erilaisia säilytyslaatikoita (joita Ikeasta löytyy paljon). Minusta kuitenkin on helpointa, että vaatteet ovat henkareilla. Tällöin niitä ei tarvitse viikata, ja kaikki vaatteet ovat helposti näkyvillä ja saatavilla, ja kaappikin pysyy siistinä. Tuohon Bestå -kokonaisuuteen ei tietääkseni ole olemassa mitään omia valmiita tankoja. Meillä tuo hyllykkö koostuu yhdeksästä neliöstä (3x3) ja katsoin, että yhdessä neliössä mahtuisi hyvin roikkumaan jopa Epun kokoisia vaatteita. Niinpä pyysin miestä ostamaan jonkun muun sarjan Ikean tangot ja sahaamaan ne sopiviksi Bestå -kaapin sisälle. Laitoimme niitä vielä muutamaan eri kaappineliöön, ja nyt niihin mahtuu ihan valtava määrä Islan vaatteita roikkumaan. Alla on vielä pieni Ikean lokerikko, jossa on sukkia sekä sukkahousuja. Nuo Ikean omat lastenhenkarit sopivat tähän parhaiten, koska ne ovat ohuita ja kevyitä, joten niitä mahtuu vierekkäin monen monta. Muutamissa Bestå-neliöissä meillä on sitten bodeja viikattuina ja Islan kenkiä. Noita henkareita tuohon rekille mahtuisi vielä paljon enemmän, eli tuohon pieneen neliöön mahtuu hurjasti vaatteita roikkumaan. Tadaa, ja vauvan vaatekaappi on valmis. :)

Kommentit (5)

Vierailija

Enpäs olekkaan osannut miettiä tuota Bestå- sarjaa lastenhuoneeseen. Tuossahan tulee hienosti kaappitila käyttöön! Etenkin lasten vaatekaapeissa kannattaakin tilan hyödyntämiseksi laittaa useampi tanko päällekäin vaikkei vakiona kaappiin kuuluisikaan ja toimiihan sama aikuisilla takkien, pukujen yms. kanssa.

-Nanna

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

1/3 Vierailija: Se on kyllä hyvä! Ja pakko mainostaa, pingu on Pics,dots and stripes Tiinakaisan tekemä, ja niitä voi ostaa TÄÄLTÄ :)

2/3 Nanna: Totta!!! Toi on ihan huippuhyvä keino ja pojan huoneessa tehtiin juuri noin tangoille. Siihen kyllä mahtuu ihan älyttömästi tavaraa noin! :)

 

Vierailija 3/3: :-)

Vierailija

Mulla on omat t-paidat yms. pienet vaatteet kanssa Bestå kaapissa. Enpä laittaisi lastenhuoneeseen, koska varsinkin tuo korkeakiilto on meillä jo melkoisilla naarmuilla, ihan varovaisessakin käytössä. Lisäksi en ole edelleen monesta yrityksestä huolimatta saanut ovia säädettyä suoraksi, aina vaan ottaa kiinni jostain että pitää avata ja sulkea varovasti. Muutenkin olen hieman pettynyt Bestån laatuun, kun eivät ole mitään ihan halpis kaappeja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram