Vihdoin pääsen ihanaan aiheeseen, josta jo eilen lupasin kertoa teille. Olen sormet syyhyten odottanut, milloin pääsisin purkamaan kuvia kamerasta ja kertomaan teille viime viikosta. Meidän Instan seuraajat saattavat jo arvata, mistä kaikesta aion kertoa tulevan viikon ja ehkä seuraavankin aikana. Ja sitä kerrottavaa sekä kuvia on niin paljon, että ne eivät millään mahdu kaikki samaan postaukseen. Toivon kuitenkin, että tulevista postauksista on teille hyötyä, jos olette ikinä ajatelleet matkustavanne Ruotsiin koko perheen kesken. Tai mikseipä vaikka ihan aikuisseurassakin.

Ystäväni sekä pitkään tätä blogia seuranneet tietävät varmasti jo rakkauteni Ruotsia kohtaan. Perheemme matkaa kohti Tukholmaa useamman kerran vuodessa ja on siellä tullut oltua niin huvi- kuin työmatkoillakin monen monta kertaa. Tukholma on yksi lempikaupunkejani ihan koko maailmassa, eikä vähiten sen muodin takia. Nyt kun lapset ovat mukana kuvioissa, on meidän perheen reissuihin tullut vähän muutakin sisältöä kuin shoppailua ja hengailua aikuisten makuun. Joka vuosi tekemäni uudet Tukholma -postaukset ovat koko blogini suosituimpia postauksia (ihan kautta aikojen), ja lupaan tehdä niitä jatkossakin. Vasta nyt tajusin, että olen nähnyt Ruotsista vain pienen pienen osan, ja voi mitä olenkaan missannut! 

Sain nimittäin kutsun Visit Swedeniltä Ruotsiin pressimatkalle ja vihdoinkin pääsin näkemään paikkoja ja nähtävyyksiä, joissa olisi pitänyt käydä jo aikoja sitten. Näistä jutuista ja kolmen päivän matkasta kerronkin teille tulevissa postauksissa. Suomalaiset ovat aika innokkaita Ruotsin matkaajia ja varsinkin lapsiperheille siellä on ihan älyttömän paljon nähtävää ja koettavaa.

Viime keskiviikkona lensin Helsingistä Tukholmaan kera viiden matkalle osallistuvan toimittajan sekä matkanjohtajan kanssa (olin siis ainoa bloggari matkassa mukana) ja täytyy sanoa, että kyllä jännitti. Olin toki nähnyt matkaohjelman, mutta en oikein tiennyt mitä odottaa. Tukholmasta vuokrasimme sitten auton ja matka jatkui kohti Linköpingiä. Automatka kesti kolmisen tuntia.

Söimme ihanan lounaan Götan kanavan varrella. Ravintolasta oli hyvät näköyhteydet suluille, ja kesäisin nuo sulut ovatkin suosittuja nähtävyyksiä. Ruoan jälkeen sitten saimmekin fillarit allemme, joilla pääsimme tutustumaan maisemiin. Kanavan vierellä kulkee hiekkatie, jota pitkin voi lenkkeillä tai pyöräillä pitkälle. Götan kanavaa tulevatkin ihastelemaan joka vuosi monet venäilijät, karavaanarit sekä patikoijat. Lapsiperhe voi vuokrata vaikka laatikkopyöriä, joilla voi tehdä helposti pyöräretkiä ihan pientenkin lasten kanssa.

Götan kanavalta matka jatkui Ilmavoimien museoon (Flygvapenmuseum). Rehellisesti sanottuna en odottanut tuolta museolta kovinkaan paljon, mutta sain yllättyä. Museo oli todella mielenkiintoinen ja vanhojen lentokoneiden lisäksi museossa kerrottiin paljon myös historiasta ja millaista on ollut mm. tavallisissa perheissä sodan aikana. Museoon oli rakennettu jopa näyttelyt tavallisista työväen kodeista eri vuosiluvuilta. Lapsiakaan ei oltu unohdettu ja heille oli ihan oma osio museon näyttelyssä. Sieltä löytyi erilaisia lentopelejä, simulaattoreita ja vaikka mitä puuhaa, jopa oma eväidensyöntialue. Ulkona oli myös pieni leikkipuistoalue, jossa oli polkulentokoneita ja lentokenttä leikkejä varten. Valitettavasti nyt pitää todeta, että Helsinki-Vantaan vieressä sijaitseva ilmailumuseo kyllä kalpenee tähän verrattuna. Tiedän, että ainakin meidän Eppu (joka myös tykkää tuosta meidän omasta lentsikkamuseosta) olisi ollut ihan pähkinöinä tuolla.

Ilmavoimien museosta matka jatkui autolla Linköpingin kaupunkiin ja siellä vanhaan Linköpingiin (Gamla Linköping), jossa on upea ulkoilmamuseo. Siellä voi aikamatkustaa yli 100 vuotta ajassa taaksepäin ja tuntea, millaista olisi asua pienessä ruotsalaisessa kaupungissa vuosisadan vaiheessa. Talot on tuotu paikalle Linköpingistä (kaupunkia rakennettaessa), kun haluttiin säästää myös vanhaa. Gamla Linköping tarjoaa vanhojen mukulakivikatujen, upeiden puutarhojen sekä ihanien vanhojen talojen lisäksi paljon puuhaa koko perheelle. Sieltä löytyy mm. vanha köysitehdas, jossa lapset voivat punoa itselleen oman köyden, ja piha, jossa voi kokeilla pyykinpesua ja muita entisajan kotitöitä niin kuin ne tehtiin 100 vuotta sitten. Vierailimme mm. talossa, joka on siirretty paikalle tavaroineen päivineen, juuri niin kuin ne ovat siellä alkujaan entisten asukkaiden aikaan olleetkin, ja kuulimme ihanan tarinan talon historiasta ja asukkaista.

Gamla Linköpingistä löytyy myös upeita pieniä putiikkeja, museoita sekä kahviloita, joissa kannattaa vierailla. Joimmekin hyvät kahvit ihanalla pienellä kahvilan pihalla auringonpaisteessa. Osassa taloista asuu joku ihan oikeastikin. Myymälöistä suosikkini oli ehkä pieni kukkakauppa sekä lasten kirja- ja lelukauppa. Kauppojen myytävät tavarat ovat tietysti ympäristöön sopivia ja tuolta voi löytää myös hyviä tuliaisia ja lahjoja kotiin viemiseksi. Nähtävää ja tekemistä on siis ihan koko perheelle. Aion vierailla tuolla vielä itse uudemman kerran paremmalla ajalla. Tämä oli ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani koko matkan aikana, joten suosittelen tätä paikkaa lämpimästi muillekin. Upea kohde!

Gamla Linköpingistä suuntasimme vielä pienelle kaupunkikierrokselle Linköpingin kaupunkiin, joka on suloinen pikkukaupunki Itä-Götanmaan läänissä. Kaupunki on aika kaunis, siisti ja rakennukset matalia ainakin keskusta-alueella. Kaduilla on paljon terasseja ja ihmiset näyttivät kerääntyneen niille työpäivän päätteeksi. Kävimme myös katsastamassa vanhan tuomiokirkon, joka näkyi hyvin kauas melkein joka paikkaan. Illallisen söimme tunnelmallisessa ravintolassa, josta oli upeat näkymät rantaan.

Seuraavan päivän ohjelmasta kerronkin seuraavassa postauksessa, joten pysykäähän linjoilla. Luvassa on vielä enemmän juuri lapsille suunnattuja juttuja Ruotsin matkaajille. :) 
PS. Lue myös Lasten kanssa Ruotsiin osat II & III täältä ja täältä

* Yhteistyössä Visit Sweden 

Kommentit (7)

Vierailija

Kaunista! Varmasti ollut ihana reissu!

Tuo museo olis varmaan monen pienen pojan unelmakohde. Meillä pitäs pienin varmaan viedä Ilmailumuseoon, kun höpöttää vaan kone sitä ja kone tätä. Ja kone-sanahan kattaa kätevästi kaikki mahdolliset koneet autoista, kaivureista ja traktoreista lentsikoihin, vaikka osaa tuo nappula nimetä kaikki muutenkin. :)

-nanna

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Elina: Kyllä, kesäinen Ruotsi on tosi kaunis! 

Nanna: Oli kyllä tosi mielenkiintoinen reissu ja nyt tuli hyvin katsastettua paikat, jonne haluan lapset kesällä viedä. :) Kaikki koneethan on se "juttu". :D 

Taru: Se aika on kyllä ihan liian lyhyt! Tukholmassa on ihana käydä, mutta se maissaoloaika saisi olla kyllä ainakin 8 tuntia. :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram