Cypex Pallas 2-fix , CypexSolution X2-fix

Tällä kertaa juttua lasten turvaistuimista. Saimme nettikauppa Jollyroomilta ehdotuksen yhteistyöstä, ja pääsimme kokeilemaan Cybexin turvaistuimia. Jollyroom on lastentarvikkeiden verkkokauppa, josta löytyy äitiystuotteita, lastenvaunuja, turvaistuimia, lastentarvikkeita, sisustustuotteita, leluja ja lastenvaatteita. Epulle tuli testattavaksi Cybex Solution X2-fix ja Islalle Cybex Pallas 2-fix, joista kerron nyt tässä. 

Cybex Solution X2-fix

- Ikäsuositus 3- n.12 vuotta (15-36kg)

- Mitat: Pituus 45 cm, leveys 55,5cm ja korkeus 66-82cm
- Istuimen paino 7kg.

- Isofix-liitäntä, helppo "one klick-system"

- Säädettävä selkätuki 

- Patentoitu niska- ja päätuki, joka estää lapsen päätä retkahtamasta eteenpäin

- Optimoitu lineaarinen sivutörmäyssuojasysteemi

- Mukava istuintyyny

- Istuinpäällinen irtoaa helposti ja kankaan voi pestä 30 asteessa pesukoneessa. 

Poika on aiemmin istunut ns. välimallin istuimessa, joka alkoi käydä pieneksi. Tämä Cybexin istuin on hyvin pitkäikäinen ja se meneekin lapsilla noin 12 ikävuoteen asti. Turvavyön kiinnitys on erittäin helppo ja nopea laittaa, eikä vaadi suuria ponnisteluja saada lasta toppahaalarissakaan istuimeen. Tällöin myös väärinasentamisen riski on hyvin pieni. Tähän olen ollut todella tyytyväinen, koska meidän vanha istuin oli aika hankala kiinnitykseltään. Niska- ja päätukea voi säätää korkeussuunnassa ja selkätukea voi kallistaa, joten istuin on mukava pitkilläkin matkoilla. Istuin on kevyt painoltaan. Turvatesti löytyy täältä ja istuin on saanut hyvän arvion. Turvatestissä kritisoidaan istuimen leveyttä ja se vie kyllä aika runsaasti tilaa, mutta koska meillä on vain kaksi lasta takapenkillä siitä ei ole haittaa. Poika pitää itse istuimesta ja sanoo, että siinä on mukava istua. 

Tässä istuimessa on tuon Autoliiton turvatestin mukaan alhainen kuormitus etutörmäyksessä ja erittäin alhainen sivutörmäyksessä. Istuimen saa kiinnitettyä tiukasti autoon. 

Cybex Pallas 2-fix

- Ikäsuositus 9kk -n.12 vuoteen (soveltuu 9-36 kg painoisille lapsille)

- Mitat: korkeus 45,5cm, leveys 55,5cm ja korkeus 73-90cm

- Istuimen paino 11,2kg

- Kasvaa yhdessä lapsen kanssa "turvakaukalosta" turvavyöistuimeksi eli 1 ryhmään kuuluvan istuimen voi muuttaa ryhmään 2 ja 3 kuuluvaksi.

- Istuimessa on säädettävä etusuojatyyny, joka muistuttaa ilmatoimista turvatyynyä, ja  joka takaa lisäturvallisuutta törmäyksissä.

- Rasitukset etutörmäyksessä jakautuvat etusuojatyynyn ylitse ja iskuja vaimentavat materiaalit vaimentavat törmäysvoimia.

- Istuimessa on lepoasentotoiminto (yhden käden säätötoiminto istuimen etuosassa).

- Patentoitu 3-asentoinen niska- ja pääntuki estää lapsen päätä kallistumasta lapsen nukkuessa.

-  11 eri asentoon säädettävä pää/hartiatuki.

- Irrotettava istuimen sisäsäätölevy.
- Säädettävä selkänoja.
- Isofix-liitäntä.

- Istuinpäällinen irtoaa helspoti ja kankaan voi pestä 30 asteessa pesukoneessa.

- Linear Side-Impact-Protection-System (L.S.P.System) vähentää järjestelmällisesti sivutörmäyksen aiheuttamia voimia lineaarisesti muodostuvien reaktioiden sarjoissa sekä hartioiden-, että päänsuojassa.

- Asennus kasvot menosuuntaan päin.

- Istuimen turvatesti löytyy täältä ja myös tämä istuin on saanut arvion hyvä.

Isla on istunut aiemmin kaukalossa, joka alkoi käydä pieneksi. Lisäksi tyttö alkoi jossain vaiheessa huutaa kuin syötävä, jos hän istui selkä menosuuntaan päin. Meillä ajaminen on pääasiassa lyhyttä kaupunkiajoa, joten kasvot menosuuntaan istuin oli meidän valinta. Lisäksi mietimme myös sitä, että jos tarkkaavaisuus ajaessa häiriintyy (ajajan keskittyessä huutoon takapenkillä), se vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen. Tämähän jakaa paljon mielipiteitä, koska usein suositellaan alle 3-vuotiaiden lasten matkustamista selkä menosuuntaan. Joskus seurasin keskustelua tästä aiheesta eräällä palstalla, jossa lopuksi äidit alkoivat haukkua toisiaan, joten tämä aihe tuntuu välillä jopa kuumentavan tunteita. Ennen päätöstä tutustuimme kuitenkin useisiin eri testeihin tästä istuimesta, joissa istuin oli pärjännyt hyvin ja kuulimme myös ystäviltä hyviä kokemuksia Cybexin palkki-istuimista.

Autoliiton turvatestissä Cybex Pallas 2-fix -istuimella on alhainen kuormitus etutörmäyksessä sekä erittäin alhainen kuormitus sivutörmäyksessä. Vyön reititys on hyvä ja istuimen saa tiukasti autoon kiinni. Istuma-asento on hyvä ja jalkojen tuki on erittäin hyvä. Myös tästä istuimesta sanotaan, että se on tilaa vievä. Kuten tuon edellisenkin istuimen kohdalla, se ei meidän perheessä haittaa, koska takapenkille tarvitaan vain kaksi istuinta. Kun molemmat istuimet ovat takana, niiden väliin jäävä tila on aika kapea ainakin meidän autossa. Ja sitten pieni vinkki; huomasimme omassa autossamme, että kun lapsi kasvaa, turvavyön pituus ei välttämättä riitä tämän istuimen kanssa. Tähän löytyy ratkaisu turvavyön jatkopalasta, jolla saa lisää pituutta turvavyöhön.
Tuolla Autoliiton testisivuilla kerrotaan, että istuimen saa kiinnitettyä moniin autoihin tiukemmin, kun poistaa auton istuimen pääntuen tai ottaa sen irti ja laittaa takaisin taaksepäin kallistettuna. Mekin poistimme päätuet, niin saimme istuimet parempaan asentoon.

Palkki-istuimessa turvavyö kulkee palkin läpi. Meidän piti aluksi harjoitella tuota lapsen kiinnittämistä palkin kanssa, koska emme olleet ennen käyttäneet tällaista palkki-istuinta. Aluksi se tuntui hankalalta, mutta jo muutaman kerran jälkeen se alkoikin sujua ihan helposti. Tyttö osaa myös itse jo nostaa kädet ylös, ja odottaa että palkki laitetaan paikalleen. Muutenkin hän tuntuu viihtyvän istuimessaan oikein hyvin.

Turvaistuimet kiinnittyvät autoon Isofix -liitännällä. Erityisen näppärää näissä on se, että istuinten mukana tuli muoviset sovittimet, jotka voi asentaa autossa oleviin Isofix-liitäntöihin. Näiden avulla istuimet on todella helppo naksauttaa paikoilleen ilman että tarvitsee työntää istuimen liittimiä penkin syvyyksiin sokkona. Tässä vielä kuvia istuimen kiinnityksestä. Cybexin istuinmallit löytyvät täältä.

Kerron vielä myöhemmin lisää näistä istuimista, kun ne ovat olleet meillä hieman kauemmin käytössä. Lisäksi tähän liittyen on tulossa myöhemmin aivan mahtava arvonta, joten pysykäähän kuulolla. :) 
*Yhteistyössä Jollyroom.fi

Kommentit (18)

Vierailija

Mielenkiinnolla jään odottelemaan käyttökokemuksia. Meillä tarvisi pojat molemmat istuimet. Tosin en tiedä milloin pienin saa kerättyä sen 9kg:n painon, mutta kaukaloa kohtaan alkaa kapinoimaan. Haluaisi varmaan nähdä jo paremmin auton ikkunasta ulos eli tylsistyy helposti hereillä ollessaan.

-Nanna

Vierailija

Meille oikein ajankohtainen asia, niin tämä juttu tuli hyvään saumaan. :)

Jossukka

Vierailija

Meilläkin on ajankohtainen hankkia mummin ja ukin autoon turvaistuin, perheessämme tarvitaan kaikkiaan kolme istuinta, aikamoinen hankkiminen, odotankin arvontaa josko laitat vaikka istuimen jakoon:)

-Mummikki-

Vierailija

Meillä on ollut tuo Cybex Pallas käytössä jo pitkään kahdella eri-ikäisellä lapsella. On aivan loistava!

Vierailija

Meilläkanssa keväällä pitäisi vaihtaa esikoinen isompaan penkkiin ja Pallasta ollaan mietitty, niin kiva lukea kokemuksia kuvien kera ennen sitä. Tähän saakka (2.5 v) ollut selkä menosuuntaan mutta keväällä joutuu luovuttamaan paikkansa siskolle :)

Vierailija

Meillä on samat istuimet meidän isommassa autossa ja ovat niin lasten kuin aikuistenkin suosiossa. Poika 5v osaa jo itse laittaa vyön kiinni(toki tarkistetaan vyön kulku) ja avaa molempien vyöt kun lupa annetaan. :) Vinkkinä myös että Saksasta saa tilattua n. 50e halvemmalla kotiin kannettuna kuin Suomesta ;)

-Kt

Vierailija

Pojalla on meillä myös tuo isojen Solution istuin. Hyvä on ollut. Ainoa oli, että poika kävi yhden reissun naapurin autossa ja laitoin heidän  Besafe-istuimeen, niin siinä turvavyölle oli jotenkin järkevämpi ja napakka paikka. Solutionissa jos laitan vyön paikalleen, niin poika valittaa siitä ja turvavyön poisottaminen on hänellä jotenin vaikeaa. Pitäisi tarkastaa tuo, että laitetaanko jotenkin väärin. Pikkusisko kaipaisi uutta istuinta ja nyt mietinnässä, otetaanko samanlainen Cybex vai käydäänkö edes katsomassa muita. Täytyypä tarkastaa Jollyroomin sivut.

Vierailija

Meillä on ollut nuo vastaavat istuimet käytössä jo kolme vuotta. Voin ainoastaan suositella! Eri malleja löytyy mummoilta ja omista autoista 5 kappaletta (sama periaate, mutta osa on kevennettyä mallia eli Isis). Osa on käytössä isofixillä ja osa pelkästään vöillä. Kankaat on helppo pestä, meillä tuo palkki muistuttaa monesti pitkien automatkojen jälkeen ruokalistaa.. Toivottavasti tekin saatte positiivisia kokemuksia istuimista!

Vierailija

Me hankittiin juuri tytölle (9kk) Cybexin Sirona. Äiti ainakin tykkää siitä kuinka helppo lapsi on siihen laittaa.

Vierailija

http://yle.fi/uutiset/liikenneturva_lyttaa_lasten_palkki-istuimen_turvallisuuden/6547607

http://www.youtube.com/watch?v=l6yFfwVXy4Y

Kasvot menosuuntaan oleva istuin ei ole ikinä turvallinen alle 3-vuotiaalle lapselle, minkä lisäksi palkki-istuin on sieltä vaarallisimmasta päästä. Bloggarinkin kannattaisi ehkä ensin perehtyä tuotteen turvallisuuteen ennen kuin alkaa mainostaa sitä turvallisena ja hyvänä valintana lapselle. Videolla näkyy kuinka lapsi sinkoutuu irti palkki-istuimesta.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: Lisää kokemuksia tosiaan tulossa, kun ollaan käytetty näitä vielä pidempään. :) Voi kun teillä on ihana pieni siellä. :)

Jossukka: Kiva kuulla, että tästä on hyötyä. :) Ja tosiaan lisää käyttökokemuksia myöhemmin.

Mummikki: Hui, teillä on kyllä sitten aika isot hankinnat edessä. Ja kyllä, mahtava arvonta tulossa vähän myöhemmin. ;)

Vierailija 4/10: Mukava kuullä, että olette tykänneet! Näistä luen itsekin mielelläni käyttökokemuksia. :)

Vierailija 5/10: Tästä löytyy runsaasti tietoa myös netistä ja erilaisita testeistä. Mutta postaan vielä lisää käyttökokemuksia myöhemmin. Kiva kuulla, että aihe on ajankohtainen. :) 

Vierailija 6/10: Voi, hieno! :) Meillä ei ihan vielä osata itse laittaa, mutta tarkoitus olisi kyllä opetella. Tässä on tuo kiinnitys todella helppo, me aikuiset olemme tykänneet, kun ei tarvitse taistella vöiden kanssa. :) 

Vierailija 7/10: Meistä tämän Solutionin kiinnitys tuntuu taas helpolta meidän vanhaan istuimeen verrattuna, joka oli tosi hankala. :) Mutta ei meilläkään poika osaa vielä itse irrottaa tuota vyötä. Kannattaa katsoa nuo Jollyroomin sivut, koska siellä oli paljon eri malleja ja merkkejä ja kaikista tosi hyvät kuvaukset. 

Vierailija 8/10: Mukava kuulla, että teillä on näistä hyvät kokemukset noin pitkältä ajalta. :)  Okei, eli hyvä siis että kankaat voi irrottaa helposti pesua varten. :D Meillä onneksi on pääasiassa aika lyhyttä ajoa, että ei tarvitse ruokailla matkalla. :D 

Vierailija 9/10: Eikös tuo Sirona ole juuri sellainen selkä menosuuntaan istuin? :) Tuosta olen kans lukenut hyviä kokemuksia, hauska kuulla, että olette tykänneet siitä. 

Vierailija 10/10: Olen kyllä perehtynyt ja lukenut tuon artikkelin, kuten myös monia hyviä testituloksia tästä palkki-istuimesta. Näihin sinunkin kannattaa tutustua. Kysehän on loppujen lopuksi valinnoista, koska etukäteen ei voi tietää, mistä suunnasta kolari tulee. Mitä jos se tulee vaikka sivulta? Ja jos käy oikein huonosti, mikään istuin ei pelasta. Aika moni muukin on näiden aiempien kommenttien perusteella kuitenkin valinnut tuon palkki-istuimen ja varmasti myös ottanut selvää asioista. 

Vierailija

Sen verran täytyy korjata, että Sirona on istuin jonka voi asentaa joko selkä tai naama menosuuntaan. Ja kaikkein parasta istuimessa on se että sen käännettyä ovelle päin joten lapsen laittaminen istuimeen on helppoa.

Vierailija

Olisin kysynyt, neuvottiinko teitä laittamaan tuohon pinkkiin istuimeen tuo vyö tuolta sivutörmäyssuojan alta olevasta "kolosta"? Ollaan itse käytetty tuota istuinta jo pari vuotta ja ollaan aina laitettu ylempi vyö kulkemaan sivutörmäyssuojan päältä, näin mielestäni meille aikanaan liikkeessä neuvottiin ja nyt kauhistuin, että ollaanko tehtykin väärin... Siinä palkissa on meillä ainakin kuva, jossa näyttäisi, että ylävyön kuuluisi mennä siitä sivutörmäyssuojan päältä, mutta ohjeesta en löytänyt tästä mitään. Olisi kiva tietää, mikä on oikea tapa :)

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 13/13: Hei, tarkoitatko tuota kuvaa, jossa on pelkkä istuin ilman lasta? Minun mielestä se menee oikein siitä päältä, kuten teitäkin on neuvottu (tuossa kuvassa se on siellä kolossa kun kyydissä ei ole lasta). Tai näin minä ainakin ohjevideosta sen myös ymmärsin. :) Mutta ilman palkkia se turvavyö menee sieltä kolosta. Mutta mun käsittääkseni sen voi myös laittaa sieltä kolosta palkin kanssa. Mä vielä tarkistan onko sillä väliä ja palaan asiaan. :)

Vierailija

Joo. Palkki-istuin aiheuttaa sisäelinvammoja. Tuota kun ei testissä arvostella. Lisäksi lapsi lentää ulos istuimesta ympäriajossa.Pask...istuin.

Vierailija

Kirjoittajan kannattaisi perehtyä siihen, mikä istuinmalli ja merkki videolla näkyy.  Siinä on aikaa sitten markkinoilta pois vedetty toisen merkin istuin.  Videolla ei myöskään näy miten lapsi sinkoutuu ulos istuimesta, vaan manipuloidussa, Britaxin eli kilpaiklevan merkin teettämässä videossa, käytetään nukkea, joka asiantuntijoiden kommenttien mukaan ei lainkaan vastaa todellista tilannetta.

Kaiken huippu on, että Cybexin uudet "palkki"-istuimet ovat ensimmäiset, jotka ovat läpäisseet uuden vaatimuksen tästä ympäripyörimistestistä.   Siis todellakin palkki-istuimet, joita tämä yksi tuotemerkki parjaa siipeilijöineen.   Että se niistä Liikenneturvan yms. "asiantuntijalausunnoista" ja  lehtiartikkeleista. Taustalla taitaa olla vain se, että Liikenneturvan vanhat kaverit myyvät turvaistuimia, jotka eivät ole menestyneet testeissä'.

Vierailija

Tähän kommnenttina, että kaikilla saa olla mielipide, mutta kaikki tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvot menosuuntaan palkin kanssa käytettävissä turvaistuimissa lapsen niskaan ja päähän kohdistuva rasitus on etutörmäyksessä 40% pienempi kuin perinteisillä viisipistevaljailla vastustetuissa turvaistuimissa.  Tämä ero on valtava ja siksi on turhaa väittää, että pakilla varustetu turvaistuimet olisivat "sieltä vaarallisemmasta päästä".   Kannattaisi oikeasti perehtyä asiaan ennekuin kirjoittaa vääriä "totuuksia".

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 13/17: Hei, sinä joka kysyit tuosta palkki-istuimen vyön kulkureitistä. Tarkistin asian Jollyroomista, joka kysyi asiasta Cybexiltä, ja vastaus oli tällainen: "Kiitos viestistänne. Turvallisuuden kannalta ei ole eroja onko vyö ohjeiden mukainen vai niin kuin kolaritestivideolla. Kulkureitti on olemassa ja käytetään kun turvatyyny on poistettu ja istuin käytetään turvavyöistuimena. Eli voitte ihan hyvin itse päättää miten haluatte kiinnittää istuimen autoonne."

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat