"Tämä on todellinen lähiloma!" hihittelin miehelleni torstaina, kun ajoimme auto täyteen pakattuna kohti Porvoota ja pientä lomaa. Kodistamme Porvooseen ei ole ajomatkaa kuin puolisen tuntia, mutta siitä huolimatta tuossa kauniissa kaupungissa on tullut käytyä aika harvoin. Yksi ystäväni asuu kyllä Porvoossa, mutta sielläkin on vierailtu häpeällisen vähän. Oikeasti Porvoo -tuntemuksemme oli aika huonoa, vaikka tiesin jo etukäteen, että Porvoo on tosi kaunis kaupunki.

Visit Porvoo oli kutsunut meidät sekä yhdeksän muuta kansainvälistä perhebloggaria perheineen tutustumaan Porvoon matkailutarjontaan ja viettämään minilomaa yhdessä. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan ja Porvoo sekä koko reissu tulikin yllättämään meidät todella positiivisesti. Tästä reissusta kerronkin nyt muutamassa tulevassa postauksessa. 

Reissumme alkoi siitä kun kirjauduimme sisään Porvoo Hostelliin ja saimme käyttöömme ihanan ison huoneen loman ajaksi. Päivä jatkui pitkällä päivällisellä Zum Beispiel ravintolassa Vanhassa Porvoossa, jossa tapasimme muut bloggariperheet ja pääsimme kunnolla tutustumaan toisiimme hyvän ruoan merkeissä. Perheitä oli meidän suomalaisten lisäksi Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Virosta ja Italiasta. Suomesta meidän perheen lisäksi osallistui Onnistain blogin Katri perheineen. Tapahtuman teemana oli perhematkailu ja meitä oli mukana melkein kolmekymmentä henkilöä, joista puolet 10kk - 13-vuotiaita lapsia. Lapsille olikin järjestetty omaa ohjelmaa jo ekana iltana ja taikuri viihdytti heitä taikatempuilla ja ilmapalloilla ruokailun lomassa. Emme ole ennen käynyt tuossa Zum Beispiel ravintolassa (emmekä muutenkaan tunne Porvoon ravintoloita), mutta tykkäsimme ravintolasta ja ruoasta tosi paljon. Porvoossa sattui vierailumme aikana olemaan jazzfestivaalit, joten ravintolassakin oli tuona aikana jazz-menu. Itse söin Zum-avokadopastan, mies Gent's burgerin, Isla lasagnea ja Eppu lohta. Pasta oli tosi hyvää ja samoin kuulemma muidenkin ruoat. Pitkän illan päätteeksi varsinkin pitkämatkalaiset olivat väsyneitä ja hostelli hiljeni nopeasti. Itse nautin illalla vanhasta ja kauniista talosta, ja istuin teekupin ja läppärin kanssa hostellin keittiössä kirjoittamassa blogipostausta. Oli jotenkin ihana käydä kuvia läpi ihan kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa, kun kaikki kotona tehtävät hommat olivat poissa ja ympäristö niin rauhallinen. Kyselin hostellinpitäjältä vanhasta rakennuksesta ja kuulin, että hostelli on ennen muinoin toiminut synnytyssairaalana. Rakennus olikin ihan sairaalan mallinen ja pitkän käytävän varrella sijaitsi korkeita huoneita. Emme ole lasten kanssa harrastaneet hostelleja juurikaan, mutta tuolla parasta olivat yhteiset tilat, joissa tuli sitten tavattua muita ja pääsi juttelemaan muiden perheiden kanssa. Tykkään myös tosi paljon vanhoista taloista ja tässä vanhassa puutalossa olikin ihana majottautua juuri sen fiiliksen takia. 

Jatkan kertomusta reissustamme myöhemmin, mutta kannattaa tsekata Instagramissa tagi #TravelHousePorvoo . Tuon tägin alta löytyy paljon kuvia ja muiden perhebloggajien näkemyksiä Suomesta ja Porvoosta.

Mukana matkassa olivat Making memories, Cutekids ,Resfredag, Livet från den ljusa sidan, Nordic Family, I viaggi dei Rospi, Krista Koiv, Pere ja Kodu ja Onnistain on puolet sinun.

(yhteistyössä Visit Porvoo)

Kommentit (4)

Vierailija

Porvoo on kyllä ihana kaupunki! Meidän piti tehdä kesällä päiväreissu vielä sinnekin, mutta ei sitten enää ehdittykään. Toisaalta eihän se kesää vaadi vaan onhan syyslomallakin aikaa tehdä retkiä :)

-nanna

Vierailija

Tulipas juurikin ähky kun tätä luin. Ihanan näköistä kotiruokaa. Pihvistäkin ja sämpylästäkin näkee, että kokilla on ollut aikaa tehdä huolellista jälkeä, vaikka varmaan pikkuruuhkaa ollut. Tsempit sinne!

Tunnelmalline paikka. ps. Ruokapöydän maljassa on suosikkikukkani ;)

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: Kannattaa mennä vaikka syyslomalla! :) Meidän perhe ihastui Porvooseen ja aiotaan mennä kyllä uudestaankin. Erityisesti Sinne -ravintolan brunssi kiinnostaa. :)

Vierailija 2: Oli kyllä tosi hyvää ruokaa! :) Ja varmasti piti kiirettä kun muiden asiakkaiden lisäksi pälähti tämä meidän 30 hengen porukka, mutta oikein hyvin meni kaikki eikä tarvinnut odotellakaan. :)

Vierailija

Porvoossa kannattaa käydä myös talvella! Hyvää lastenteatteria tarjolla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram