Hyvä lapsikuvaaja , Hyvä lapsikuvaaja Helsingissä pääkaupunkiseudulla , lapsikuvaus , valokuvaus , Studio Ilo

Tässä on meidän Eppu. Kohta 5-vuotias ja aivan itsensä näköinen. Kuvat on ottanut valokuvaaja Katja Harviainen, johon tutustuimme yhteisen ystävän kautta, ja joka kutsui meidät jokin aika sitten Studio Iloon kuvauksiin.

Olen ottanut Epusta varmaan satoja kuvia tässä vuosien aikana, mutta on kyllä aina ihana nähdä lapsi jonkun muun kuvaamana, ja varsinkin jonkun ammattilaisen.

Muistan, kun ihastelin jo jokunen vuosi sitten toisen ystäväni kotona valokuvaajan ottamia isoja kuvia hänen pojistaan. Hassu sattuma, mutta kyseessä olivat tuolloinkin Katjan kuvat. Oli siis aivan mahtava juttu, että pääsimme nyt sitten itse Katjan studiolle kuvauksiin.

Mistä sitten tunnistaa hyvän lapsikuvaajan? Ainakin siitä, että hän saa lapset rentoutumaan ja innostumaan kuvauksissa. Uskon itse, että hyvä fiilis kuvatessa välittyy myös lopullisiin kuviin. Kun menimme studiolle, poika oli päättänyt, että haluaa lähteä syömään jäätelöä, eikä ainakaan halua olla kuvattavana, varsinkaan pikkusiskon kanssa. Noh, kuten lopputuloksesta näkyy, mieli muuttuikin sitten yllättävän nopeasti ja vastahankainen poika ihan innostui. Valokuvaajaa valittaessa kannattaa myös katsastaa kuvaajan nettisivut ja aiemmin otettuja kuvia, vastaavatko ne omaa makua ja tyyliä. Itse ihastuin Studio Ilon yksinkertaiseen tyyliin, jossa kuvien pääosassa ovat lapset, eivätkä erilaiset hörssöt, hilavitkuttimet ja muu turha rekvisiitta. Koitimme myös valita lapsille sellaisia vaatteita kuviin, joissa he viihtyvät, ja joita he käyttävät muutenkin.

Lasten kuvaaminen ei todellakaan ole mitään helppoa hommaa, joten positiivista on, jos kuvaaja tulee hyviin toimeen lasten kanssa. Kameran edessä kotona poseeraavasta prinsessasta saattaakin nimittäin tulla vieraan kameran edessä sulkeutunut äkäpussi, jolloin tarvitaan kaikki mahdolliset konstit, että kuvat saadaan otettua. Ja tämä jos mikä vaatii kuvaajalta pitkää pinnaa ja kekseliäisyyttä. Juoksemaan oppineen taaperon kuvauskaan ei varmasti ole se kaikkein kiitollisin tehtävä, mutta siitäkin selvittiin hienosti. 

Islasta siis otettiin myös kuvia, mutta niistä postaan vähän myöhemmin. En kuitenkaan malta olla laittamatta tähän loppuun yhtä Islan kuvista. Niin ihania niistäkin tuli. Näitä upeita kuvia siis ottaa Studio Ilo, jonka kotisivut, tiedot ja kuvaaja löytyvät TÄÄLTÄ. :) Eppusen kaapilla suosittelee lämpimästi!

 * Yhteistyössä Studio Ilo.

Kommentit (7)

Vierailija

Ihastuttavia kuvia ihanista lapsosista ♥

 

 Mua harmittaa todella vietävästi vieläkin meidän 1-vuotiskuvaus. Etsimällä etsin monena yönä täältä edes suht läheltä kuvaajaa, joka ottaisi muitakin kun niitä ikiperinteisiä studiokuvia harmaansinisellä taustalla. Löysin omasta mielestäni hyvän kuvaajan, joka oli heti lähdössä toteuttamaan ideoitani. No lopputulos ei ollut kuitenkaan kovin kaukana niistä ikiperinteisistä. Kuvat oli siis tarkoitus ottaa ulkona ja kuvaajalla ei ollut mitään varasuunnitelmaa sateen varalle. Lisäksi myös sovittu aika muuttuikin päikkäriaikaan (tai oltais saatu uusi aika joka olisi osunut heti lapsen leikkauksen jälkeen) ja hölmönä väsymyksen kourissa päätin muuttuneen ajan olevan oikein hyvä päikkäriajasta huolimatta.  Itse kuvauksessa kuvaaja taas hieman hermostui kun varauksellinen poika ei heti suostunut yhteistyöhön. Hyvä ettei itketty kotimatkalla nuorimman kanssa kilpaa. Lopulta kuvissa on kyllä lapsemme näköinen kaveri, mutta silti kuvan poika tuntuu aivan vieraalle. Hups, tulipa vuodatettua :D

-nanna

Vierailija

Ihania ovat molemmat lapset, kuvaaja on onnistunut taitavasti. Meillä Hupusta on otettu nyt sitten puolivuotis ja vuoden ikäisenä kuvat, Hupu on sellainen palleroinen niissä kuvissa ja suu leveässä hymyssä, nyt pitkän hutjakka, taitaa olla 88 cm, kohta 2v on aivan jo isomman pojan näköinen, odotamme jo innolla 2 v. synttäreitä ja niiden tarjottavien tekoa, kaikki aiotaan tehdä itse nyt, kakkukin. Yllätän vielä tekemällä suuren voileipäkakun koska vieraita tulee noin 20. Viime vuonna leivoin voisilmäpullia ja pikkupitsoja, nyt teen ne myös ja Hupun äidin kanssa tehdään iso kakku.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Ellu: Kiitos!!!! :) <3

Nanna: Voi ei! :( Mulla myös alkoi tuskan hiki jo valua pelkästä jatuksesta, kun pelkäsin että meiudän kuvauksesta ei tule mitään. Mutta kyllä kuvaajalla on tosi iso merkitys, että lähtevätkö lapset mukaan. :) Ja tosiaan, päikkäriaika on vielä aika haasteellinen. Meillä oli tuuri myös sen suhteen, että päästiin heti aamusta, niin molemmat lapset oli virkeinä kuvauksissa. :) 

Vierailija 3: Voi kiitos! <3 :)

Hupun mummo: Oi Hupua! :) Siellä onkin pitkä poika! Isla oli jokin aika sitten 1,5 neuvolassa vasta 82cm, mutta katsoin että isoveli oli ollut samanikäisenä 4cm pidempi, eli taitaa olla aika pieni tämä tyttö. 
Voileipäkakku kuulostaa aivan ihanalta! Tekisin itsekin, mutta en taida onnistua, niin pitää pyytää oma sisko apuun. Täällä odotellaan innolla kesän 5-vuotis synttäreitä. ;)  Mukavaa juhannusta teille sinne! :)

Vierailija

hei, hienoja kuvia! asiasta hieman ohi - voiko kysyä että minkä kokoinen on tuo islan indiana-mekko ja kuinka pitkä isla noihin aikoihin oli :)?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram