Käväisimme viikonloppuna Koiramäen kurpitsakarnevaaleissa, jossa olemme olleet aikaisempinakin vuosina. Koiramäen Pajutalli oli koristeltu upeasti kurpitsajuhlien teemalla. Pajutallilla asustaa muutama minipossu, kaneja sekä viiriäisiä ja nyt sinne oli tuotu muiden eläimien lisäksi pikkuinen heppa sekä minilampaita. Hieno kurpitsamaailmanpyörä sekä hattara- ja narunvetokojut loivat pajutallille ihanan tivolitunnelman. Poika sai kokeilla narunvetoa ensimmäistä kertaa elämässään. Hän olisi halunnut poimia palkinnon jo etukäteen, koska ei tietenkään tiennyt miten narunveto toimii. Siinä me sitten jännitimme, onnistuuko hän saamaan toivomansa palkinnon kuudesta eri vaihtoehdosta. Ja mikä tuuri kävikään, kun narunvetopalkinnoksi paljastui juuri se pieni puinen auto, jota poika toivoi. Pienen miehen onnellinen ilme sai kyllä tipan linssiin liikutuksesta. Tämä äiti taitaa olla vähän herkissä tunnelmissa tätä nykyä. :)

Kurpitsajuhlista vielä vähän talvikenkiin. Sain edelliseen talvikenkäpostaukseeni aivan mahtavan kommentin lukijalta, ja haluankin nostaa sen tässä vielä esiin, koska siitä saattaa olla hyötyä muillekin talvikenkähankintojen kanssa pähkäileville. Lisäksi mukana on myös muutama hyvä meilitse saamani vinkki. Toki näissä kenkäasioissa on varmasti yhtä paljon mielipide-eroja kun on myös käyttäjiä, mutta enpä ole itse ainakaan törmännyt näin monen merkin ja mallin tietopakettiin ennen. Siksi haluan jakaa tämän teidän kanssa ja nostaa vielä erikseen. Itselleni tässä ainakin oli hurjasti uutta tietoa:

"Ajattelin jakaa tietoni valmistajista. Olen myynyt lastenkenkiä 10 vuotta ja nyt työskentelen lastentarhanopettajana:)

 Kavat: Siro, mutta hiukan korkea kärjestään. Vuori villaa! Noissa aiemmin mainituissa saappaissa on hyvä tuo korkea kärki, koska se helpottaa jalkaan pukemista. Useissa malleissa myös kumikärki, jottei kärjet kuluisi puhki. Laadukas kenkä!

 Ecco: Leveä, mutta todella matala kärjestään. Vuoret villasekoitetta tai keinokuitua. Usein huomaa, että lapselle joutuu ottamaan liian ison koon, jotta jalka mahtuu sisään. Muuten tosi laadukkaita, eikä juuri reklamaatioita.

Viking: Perus malli. Oli ennen aika leveä, mutta nyt kaventanut lestiään. Vuori useimmissa malleissa keinomateriaalia. Usein hirmuisen jäykkä pohja, joka ei tee hyvää pienelle jalalle. Viime vuonna oli kaksi mallia, jotka järjestäen tuli takaisin reklamaatioina, kun se metallilenkki, jonka läpi tarra kulkee, irtosi... Toivottavasti saavat sen ongelman hoitoon tälle talvelle. 

Viking ja Kangaroos ovat samaa firmaa. Kangaroos on Vikingin "halpis" malli, vaikka ei enää kovin edullinen olekaan. Siinä on hieman kapeampi lesti kuin Vikingin perusmalleissa.

Superfit: Kapea, siro lesti. Lestejä löytyy kahta M ja W, joista W on se leveämpi. Ihanan joustavat pohjat! Vuori keinomateriaalia. On muuten vanha Elefanten, jonka moni muistaa lapsuudestaan. :) Harvoin reklamoitavaa.

 

Sorell: Sisäkenkä yllättävän kapea! Ja aika pientä mitoitusta. Ihan pienille (22-25) liian jäykkä, mutta sitä isommille hyvä yleiskenkä. Kannattaa muistaa ottaa sisäkenkä välillä kuivumaan ulos kengästä, muuten se saattaa homehtua.

Grunland: Myydään myös nimellä Skandia-tex. Pientä mitoitusta. Vuori villasekoite. Ei kestä niin hyvin pakkasta, kuin esim. sorell. Vetskarit hajoaa...

Timberland: Pieni mitoitus, sekä kapea että matala. Usein vesitiiviitä ilman gore-kalvoa! Heidän nahkakenkien vesitiiviys perustuu rasvanahkaan ja on näin paljon hengittävämpi ja lämpimämpi kuin gore. Vuori usein villaa. Harvoin reklamaatioita!

Kuoma: Pakkaskelin kenkä. Ei ole kovin tukeva, joten en suosittele jokapäiväiseen käyttään pienelle. Kastuu helposti, mutta kuivuu nopeasti:). Villasukan kanssa yksi lämpimimmistä kengistä!

Tepsut: Ehkä parhaat pikkulasten talvikengät;). Toki aika leveä ja korkea. Villavuori, nahkaa ja kosteussuojakalvo. Plussana niissä isompien mallissa on vetskari sisäsivussa ja kumisuojatut kärjet. Pitävä hyvä pohja.

Geox: välikausi- ja kesäkengät on tosi hyviä, mutta talvikengät vähän vilposia. Sopii siis hikijalalle :) Kapealestisiä ja todella tukevia.

Siinäpä se mitä noista malleista tiedän:)

Tärkeintä on miettiä mihin käyttöön kenkä tulee ja katsoa, että se on varmasti sopiva. Suomessa talvikenkäkausi on niin pitkä, että suosittelen ottamaan n.2cm varaa. Kenkä mitataan niin, että lapsi laitetaan seisomaan suorassa pohjallisen päälle niin, että paino on tasaisesti jaloilla. Kannan taakse tulee jäädä n.0,5cm ja kärkeen 1,5-2cm. Kenkä ei saa puristaa sivuilta. Talvikengässä pitää olla riittävä ilmatila jalan ympärillä, muuten se on kylmä. Ja gore-kenkään ei suositella kokovillaista sukkaa vaan mielummin sekoitesukkaa (esim. sidosteen villapohja) joka siirtää kosteuden iholta eteenpäin.

Sitten vielä kengistä vähän yleisesti. Mitä pienempi lapsi, sitä tärkeämpää on, että kävelykengät ovat laadukkaat. Niin kauan, kun lapsi ei itse osaa pukea kenkiä jalkaan, nauhakengät ovat tarrakenkiä parempi vaihtoehto, koska ne tukevat jalkaa koko matkalta ja niitä saa säädettyä paremmin. Pieni lapsi, joka ei vielä kävele paljon, tarvitsee todella lämpimät kengät ja tällöin Gore-Texit eivät ole välttämättä hyvä vaihtoehto. Gore-kalvolliset kengät eivät hengitä kovin hyvin, joten jalkaa voi tulla ns. kylmä hiki, j akun lapsi ei vielä itse tuota lämpöä liikkumalla, voivat jalat olla äkkiä jäässä. Myös ihan pienelle kävelemään opettelevalle on helpompi pukea jalkaan kengät, jotka on nauhoitettu alhaalta asti ja läppä on kiinni vain alareunasta. Silloin kengän voi aukaista kokonaan alhaalta asti, jolloin näkee, että kenkä on varmasti jalassa. Gore-Tex kengissä läppä joudutaan ompelemaanlähes ylös asti, jotta vesi menee siitä välistä, jolloin kengän jalkaan pujottaminen voi olla työlästä. Ihan pienten (noin 1-vuotiaiden) lasten jalkojen luut ovat vielä niin pehmeät, että jos kengän tunkee väkisin jalkaan, on vaarana, että lapsen varpaat taittuvat jalkapöydän alle, jolloin jalka on ihan mutkalla kengässä."

Kiitos vielä ihanalle lukijalle näistä vinkeistä! Aivan mahtavaa saada tällaisia kommentteja ja tietoa! Joko teillä on talvikengät hankittuna vai vieläkö joku pähkäilee eri vaihtoehtojen keskellä?

Alla vielä muutamia kuvia Koiramäen kurpitsajuhlista. Näissä kuvissa pojalla on jalassa Crocsin keltaiset kumisaappaat. Nyt meillä on ensimmäistä kertaa käytössä kumisaappaat Crocsilta, ja ainakin poika itse tykkää niistä kovasti, koska ne ovat kevyet, ja ne saa helposti itse jalkaan. Ja äiti tykkää kun ne on helppo puhdistaa kuraisemmankin kelin jälkeen. Nämä kuvan kumisaappaat on saatu blogin kautta, ja niihin palaan vielä vähän myöhemmin uudelleen. :)

 

Kommentit (9)

Vierailija

Tosi hyviä kenkävinkkejä, täytyy palata tähän postaukseen kun vihdoin saan aikaiseksi kenkien hommaamisen... :)

Ja hauskan näköinen tuo kurpitsajuhla! :)

 

- MrsAgatha

Vierailija

Todella hyvä tietopaketti.

 

Oon todennut pienemmälle Tepsut myös parhaimmiksi. Tosin Kavatteja ei ole koskaan ollut ja voi olla että niitäkin testataan. Isommalle testaillaan erilaisia. Milloin mikäkin miellyttää.

Vierailija

Hmm.. onhan tuo talvi pitkä, mutta käveleppä itse 2cm liian suurilla kengillä. 

Tarvittaessa ostan sitten toisetkin talvikengät, on mielestäni julmaa pitää parivuotiaalla liian suuria kenkiä, varsinkin kun lapsi muutenkin "big foot" ;) 

Vierailija

Eiväthän ne kengät ole 2 cm "liian suuret" vaan ennemmin 0,5-1cm (1cm pitää olla kengissä, ainakin talvi, jo liikkumavaraa ja villasukkavaraakin monesti tarvitaan). Se 1cmkin voi toki olla paljon ihan pienellä, alle 2-vuotiaalla, varsinkin jos ei ole kävellyt vielä kauaa, mutta etenkin leikki-ikäisille lapsille tuo 2cm tilaa kenkään (etenkin kun ostaa nyt, kuukausi-kaksi ennen kuin tulevat käyttöön) lienee just hyvä.

Vierailija

Meidän 9kk ikäinen, joka jo nousee seisomaan ja leikkii siskon mukana ulkona, käyttää Stonz-kangas"kenkiä" jotka pitävät vettä ja ovat riittävän lämpimät.

Kun ennen korostettiin lasten kengissä tukevuutta, nykyään monet suosivat pehmeäpohjaisia kenkiä jotka antavat jalkapohjan lihaksille mahdollisuuden kehittyä parhaiten. Toki niin iso lapsi joka jo kävelee ulkona kunnolla tarvitsee "oikeat kengät", mutta pienelle en enää mitään kolsoja talvikenkiä ostaisi.

Vierailija

Ihan hyvä tietopaketti, mutta omasta kokemuksesta kavatit ovat leveitä. Meillä sekä saappaita että lenkkareita ja eccot taas suht kapeat. Meillä oli tytöllä viime talvena superfitin 22 ja eccon 23 talvikengät ja olivat melkein tismalleen samankokoiset, eli superfitit reiluja ja eccot niukempia/kokoaan vastaavia. Täksi talveksi esikoiselle (4,5v)  kavatin saappaat (sekä minun että hänen lempparit), vikingin goret ja croksit ja kirpparilta kuomat, mutta voi olla että jäävät käyttämättä. Kuopukselle 2,5v on reiman huopasaappaat ja croksit ja vuorelliset kumpparit. Voi olla että tarvitaan vielä jotkut goret. Yleensähän goret eivät ole kovin lämpimiä, vaan suositellaan käytettäväksi +5 ja -5 välissä, ellei nyt ole tosi paksu vuori. Myöskään villasukkaa ei suositella niihin, vaan mielummin pelkkä villasekoitesukka. Pelkkä puuvillasukka on huonoin vaihtoehto, kun tulevat helposti esim. hiestä kosteaksi ja sit kylmiksi. Itsekkin huomannut että villasekoite-, tai villapohjasukka on se mukavin sukka pitää kengässä talvisin. Jalka pysyy sillon helposti kuivana ja lämpöisenä. :)

Vierailija

Hyvä tietopaketti mutta jäi vaan mainitsematta että Kavatien pohjat on ihan ratakiskoa. Jos aikuinen ei saa niitä taivutettua niin ei varmaan käy lapsen jalkaankaan.

Tepsutkin on aika painavat pienen ihmisen jalkaan.

Vierailija

Juuri lähti tilaukseen Kavatin nahkasaappaat. Ovat kahdella pojalla useampana talvena parhaiksi todetut, joten niillä mennään talvet niin pitkään kuin kokoja riittää. 

Vierailija

Heippa! Totta, Kavatin isompien kengissä on muuten aika kovat pohjat! Enpä muistanutkaan... Niissä pienissä malleissa ei ainakaan ennen ollut, jos eivät ole materiaalia vaihtaneet. Tepsut ei mun mielestä ole liian raskaat. Toki vähän kömpelöt, kun ovat aika korkeat ja massiiviset, mutta ei raskaat. Yhdet multa tuosta listasta unohtuikin! Nimittäin huopikkaat! Ovat ehdottomasti lämpimimmät kengät :) Riittävästi tilaa vaan ekstrasukille niin ei pienet palele. Ja, kun joku epäili sitä 1,5-2cm varaa niin kyllä aikuisenkin ulkoilukenkään talvella suositellan se sama vara, ettei varpaat palellu :) Ihan minimi käyntivara lapsen kengässä on n. 0,7cm. Pienemmässä varpaat ottaa kävellessä kärkeen kiinni ja saattavat hyvinkin vaurioitua.

Totta on, että eccon kävelykengät taitaa olla vähän kapeampia! Mutta talvikengät ovat kyllä järjestäen kärjestä leveitä ja matalia.

 

Mukava, että paketti oli hyödyllinen:)!

T: Alkuperäinen "lukija" 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat