Palaan vielä vähän meidän kesäreissuun. Matkamme jatkui Kööpenhaminasta ja Tanskasta takaisin Ruotsin puolelle. Alunperin olimme ajatelleet ajaa suoraan Tukholmaan asti, mutta parin viikon takaisin Ruotsin pressimatkani innottamana päätimmekin jäädä yöksi puolimatkassa sijaitsevaan Vimmerbyhyn. Tarkoitus oli aluksi, että olisimme vierailleet myös Astrid Lindgren Världissä, mutta siihen meillä ei sitten jäänytkään aikaa. 

Varasin meille ihana pikkumökin yösijaksi Booking.comin kautta. Mökkikylän nimi oli Vimmerby Stugby, ja se sijaitsi noin 20 kilometrin päässä ALV:sta. Ihmettelin vähän, miten pieni pahainen mökkikylä on saanut booking.comissa arvosanaksi 9,2 ja arvosteluja oli paljon. Ajattelin, että siinä täytyy olla joku virhe. Mutta kun pääsimme perille, en enää ihmetellyt.

Vimmerby Stugby oli kuin suoraan Astrid Lindgrenin kirjoista, tai tällaiseksi olin kertomusten ihanat maisemat kuvitellut. Punaiset pienet mökit olivat kauniita ja hyvin hoidettuja, ja aurinko helotti upeassa maalaismaisemassa. Mökkien omistajapariskunta Kajsa ja Ingvar tulivat meitä henkilökohtaisesti vastaan, esittelivät paikat, toivat puhtaat lakanat sänkyihin, kertoivat mistä löytyy grilli ja mihin asti lähikauppa on auki. He myös kertoilivat mökkikylästä ja siellä vierailevista turisteista. Ja voi kuinka lämmin ja mukava pariskunta he olivat! Siinä sitten vierähti jutustellessa tuokio, ennen kuin pääsimme purkamaan tavaroita ja asettumaan taloksi. Voi mikä juhannus ja kaunis ilta-aurinko! Tuntui kuin olisimme saapuneet kesäparatiisiin. 

Vanhasta maalaismaisemasta huolimatta mökkien varustelutaso oli oikein hyvä. Keittiöt olivat modernit ja sauna juuri rakennettu. Muutenkin mökkiä oli selvästi modernisoitu ja pidetty hyvässä kunnossa. Tämä oli varmasti puhtain majoituskohde, jossa olen pitkään aikaan yöpynyt. Mökki oli aivan uskomattoman siisti. En oikein tiedä, miten he onnistuvat pitämään paikan tuossa kunnossa, kun turisteja Stugbyssa tuntui riittävän koko kesän ja talvenkin. Selailin mökin pöydällä olevaa vieraskirjaa ja huomasin, että jotkut olivat lomailleet Stugbyssa myös talvisaikaan. Vieraina näytti olevan paljon ruotsalaisia ja saksalaisia, mutta Ingvar kertoi meille, että tänä keväänä ja alkukesästä oli käynyt jo 14 suomalaisperhettäkin. Monet vierailijat ovat lapsiperheitä ja samaan aikaa nytkin oli meidän lisäksi ainakin kaksi muuta lapsiperhettä.

Piha-alue oli iso ja hyvin hoidettu, ja siihen kuului myös pieni lasten leikkipaikka, jossa oli pari keinua, liukumäki ja hiekkalaatikko. Ne riittivät ihan hyvin meidän lapsille, jotka olivat istuneet jo tovin autossa, ja Isla ja Eppu ryntäsivät heti keinuihin. Illalla pelasimme koko perheen voimin jalkapalloa nurmikolla ja grillasimme. Oikeasti harmitti, että viivyimme paikassa vain yhden yön ja päätimme miehen kanssa, että palaamme Vimmerbyhyn vielä uudelleen. Suosittelen lämpimästi siis Vimmerby Stugbyta majoitusvaihtoehtona jos matkustatte Ruotsissa ja varsinkin jos olette menossa Astrid Lindgren Världiin. Mökkikylän tiedot löytyvät Booking.comista ja omistajat ovat ulkoistaneet varaussysteemin sinne kokonaan, joten tiedot mökkikylästä löytyvät täältä.

Vielä lopuksi muutama sana noista Molo kidsin vaatteista, joita lapsilla on kuvissa. Saimme siis Ratkiriemusta muutamia Molon vaatteita testiin ja päätin ottaa ne reissuun mukaan. Epulla on jalassaan Ashton dirt housut, jotka ovat oikeastaan jo syksyn mallistoa ja paita taas on Rollo Trucks t-paita, josta poika tykkäsi kovasti. Ashton -housuja meillä on ollut ennenkin (harmaina ja mustina) ja niiden laatuun olen ollut tosi tyytyväinen. Materiaali on sellaista vähän paksumpaa ja ne kestävät kulutusta sekä pesuja oikein hyvin. Olen jopa käyttänyt niitä kuivurissa, vaikka ei varmaan oikeasti edes saisi, mutta housut ovat silti pysyneet oikein hyvinä. 

Ratkiriemuun on juuri tullut uusi erä Molo kids aletuotteita, joten nyt kannattaa napata sieltä omat suosikit edullisesti. Valikoimissa on paljon myös noita ihania printtivaatteita, joista Molo kids on erityisen tunnettu, ja joita monet muut merkit ovat selvästi kopioineet tänä keväänä. Myös nuo lasten aiemmissa postauksissa olleet sateenkaaritakit löytyvät Ratkiriemusta. Kaikki uudet aletuotteet löytyvät TÄÄLTÄ. Kannattaa kurkata! :)

* Paita, housut ja takki saatu blogin kautta.

Kommentit (3)

Vierailija

Tuo takapenkin karvainen matkustaja toi väkisinkin hymyn huulille :) Ja vähänkö ihanan oloinen majoituskohde! 

-nanna

Vierailija

Kiitos näistä kaikista matka-&majoitusvinkeistä! En oo ehtinyt aiemmin kommentoida, kun ollut tässä " pienet" juhlat järjestettävänä ;) Toivottavasti löydän nämä postauksesi vielä sitten, kun meille on tuo matka ajankohtainen. Toivottavasti lähivuosina. Aiemmin taisin kuitenkin kertoa, että olemme käyneet isojen poikien kanssa (pieniä ei vielä ollut) sekä ALV:ssä että Legolandissa. Kumpaankin halajan uudestaan. Kuvasi ja  postauksesi vain vahvistivat tuota tunnetta :) Meidän 5v-superlegofanikin katsoi aivan innoissaan kuvia Legolandista ja sinne olisi tietenkin pitänyt lähteä heti :D

t. Täti Ruskea

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: Joo, onneksi keskellä takana oli vielä paikka vapaana! :-D Ja lämpimästi suosittelen tuota paikkaa, se oli käsittämättömän ihana. :) Ei mikään perusmökkimajoitus. 

Täti Ruskea: Kyllä meillekin jäi kaikille sellainen fiilis, että vielä joskus on päästävä uudestaan. Tuo ALV taitaa olla seuraavana vuorossa, elättelen toiveita että vielä tämän kesän aikana, mutta jos ei niin sitten viimeistään ensi kesänä. :) 
Ja kiva kuulla, jos majotusvinkeistä on hyötyä. :) Suositellen erityisesti tuota Vimmerbyn vaihtoehtoa, se oli aivan ihana paikka! 
%-vuotiaalle tuo Legoland on ihan paratiisi. Eppu jaksaa vieläkin päivittäin puhua Legolandista, eli taisi olla onnistunut reissu. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram