Nyt kun ulkona tuiskuttaa ja sataa lunta, onkin hyvä puhua kevätkengistä.

Reilu viikko sitten vinkkasin täällä Oiidesign.se nettikaupan byKier kenkien alesta. Tilasin itsekin meille yhdet byKier kengät kokeeksi, koska olen kuullut niistä hyviä kokemuksia. Kengät tulivatkin pikavauhdilla Tanskasta, ja täytyy sanoa, että minä en ainakaan pettynyt, päinvastoin. Kengät ovat vielä kivemmat näin livenä kuin kuvissa, ja laatu tuntuu tosi hyvältä. Nuo meidän kengät ovat nahkaa (myös sisältä) ja tuntuvat ihanan pehmeiltä. Nyt vähän harmittaa, etten ostanut jotain toistakin paria, kun oli tuo ale.

Kävin vielä katsomassa kaikki byKierin kengät heidän omilla nettisivuillaan, ja siellä on kyllä vaikka mitä ihanuuksia. Poikien kengät löytyvät täältä ja tyttöjen kengät täältä. Tuolla sivuilla myös kerrotaan jokaisen mallin kohdalla, millaista lestiä mikäkin malli on.

Kenkien mukana tuli lappu, jossa on paljon yleistä tietoa lasten kengistä ja jalan kasvusta. Nämä jalan kasvuasiat ovat yksilöllisiä, mutta noin yleisesti ohjeet olivat ihan hyviä. Tässä muutamia vinkkejä, joita byKier antoi (vapaasti suomennettuna ja omia kommentteja väliin lisättynä):

- Lasten kenkien pitäisi olla 1,2-1,5 cm pidemmät kuin lapsen jalka, jotta niissä on tarpeeksi liikkumisvaraa sekä kasvunvaraa.

- Kumisaappaissa sekä ballerinoissa pitäisi olla vain 1-1,2 cm kasvunvaraa, muuten ne eivät ole sopivat. (Varmaan kannattaa ottaa noissa kumisaappaissa kuitenkin huomioon sukkavara?)

- 1-2-vuotiaan lapsen jalka kasvaa noin 20mm vuodessa. Tee tarkistusmittaus, joka toinen kuukausi.

- 2-3-vuotiaan jalka kasvaa noin 15mm vuodessa. Tee tarkistusmittaus kolmen kuukauden välein.

- 3-11-vuotiaan jalka kasvaa noin 10mm vuodessa. Tee tarkistusmittaus ainakin puolen vuoden välein. (Huom. Jostain muistan lukeneeni, että yli 3-vuotiaidenkin jalka olisi hyvä mitata nelisen kertaa vuodessa).

- Helpoin tapa mitata lapsen jalka on ottaa kengän sisäpohjallinen pois, ja asettaa lapsen jalka sen päälle.

- Vältä liian pieniä tai suuria sukkia, ne vaikuttavat myös jalkaan ja istuvuuteen. 

Lapussa oli monia muitakin vinkkejä, mutta tässä oli muutamia niistä. 

Ja sitten tähän perään vielä oma vinkkini, eli kannattaa etukäteen miettiä, millainen sukka lapsella on jalassa kun kenkiä mennään sovittamaan, kun noita sovitussukkia ei enää ole kaikissa kaupoissa. Ja talvikenkiä ostaessa kannattaa myös muistaa tuo sukkavara.

Monien nettikenkäkauppojenkin sivuilla on loistavia ohjeita tästä jalan kasvusta ja mittaamisesta, joten kannattaa kurkkia niitäkin. Netistä tilatessa on se hyvä puoli, että kenkiä voi sovittaa kotona rauhassa, ja sitten vaihtaa tai palauttaa ne (ainakin Suomesta ostetut) jos koko ei ole sopiva.

Miten on, onkos siellä pieni- vai isojalkaisia lapsia? Oletteko löytäneet hyviä kenkiä lapsille helposti? Mikä on luottomerkkinne vai onko sellaista? :)

Ja se niistä tennareista sitten... ;)

 

Kommentit (11)

Meeri

Voi lumi, missä olet, kerrankin näin päin, että etelässä tupruttaa ja täällä on maa edelleen aivan harmaana, huomenna saattaa hitusen jotain valkoista tulla tännekkin ainankin forecan mukaan.

Niin ja kengistä, meillä on aika isojalkainen lapsi, mutta nyt jalankasvu on viimein tasottunut ja pysynyt pitkään samana. Jemmaan en uskalla oikein kenkiä ostella kun tuo jalan kasvu on ollut niin vaihtelevaa, etten osaa yhtään arvoida ensi kevään jalan kokoa.
Meidän luottomerkki taitaa olla Viking tai Superfit välikaudessa, jotkut välikausigoret kun on päiväkodissa oltava ja nämä molemmat kengät ovat hyvin toimineet kovassakin päiväkotikäytössä.

Sini

Näyttääpäs kivoilta kengiltä. Meillä oli Eevillä pienempänä aika pienikokoinen ja hitaasti kasvava jalka, mutta nyt on yhtäkkiä ottanut spurtin tuossa jalan kasvussa.

Nanna

Tosi kivat kengät! Meillä poika tosiaan omaa jättijalan, johon ei todellakaan ole mukava etsiä sopivia kenkiä etenkään jos kyse on saappaista. Tyttö taas omaa ihan normijalan jonka kasvuakin on paljon helpompi ennustaa. Tai on ainakin tähän asti voinut.

Pian tiadetaan mekin saada tänne jo lunta :) Tuuli onkin ehtinyt jo yön aikana tuhojaan tehdä.

Taika

Isojalkaisia pojuja täälläkin. Kotimaisista mahtuu ainakin kokoa pienemmät kengät kuin ulkolaisista merkeistä. Pienemmällä Tepsut olleet tosi hyvät. Isommalle Viking, Timberland, Crocs ja kummallekin ostin alesta Conversen tennarit ens kesäks. Ja tietty ihan Nokialaisia saappaina. Monia ollaan kokeiltu ja positiivinen huomio myös nuo Timberlandin talvilenkkarit, joissa on pehmeä karvavuori, joten varmasti lämpimätkin.

Heidi P.

Kävin Tanskassa juttelemassa byKierin kanssa, luulen että Suomessa olisi kysyntää, mutta hei eivät ole kiinnostuneita Suomen markkinoista...PAHA feelis jäi... Kivat kengät kylläkin...

Heidi P.

Kävin Tanskassa juttelemassa byKierin kanssa. Luulen että Suomessa olisi kysyntää. Valitettavasti he EIVÄT OLE KIINNOSTUNEITA Suomen markkinoista... Paha feelis jäi:( Kivat kengät kylläkin...

Eppusen kaapilla

Sitä lunta tulikin stten kerralla monen viikon edestä. Ehkä vähempikin olisi riittänyt näin alkuun. ;)
Mä luulen, että meillä on aika normaalikokoinen tai pienehkö jalka pojalla, mutta nyt se kasvu on myös selvästi alkanut vähän tasoittumaan. :)
Mä kans ostin pojalle päiväkotiin Vikingin goret, ja hyviltä vaikuttavat. Meillä oli myös Vikingin vk-goret koko syksyn ja ne ovat pysyneet kovasta käytöstä huolimatta hyvässä kunnossa.:)

Eppusen kaapilla

Mä muistelenkin, että tiellä oli saman ikäisellä pojalla vähän isompi jalka kuin meillä. :) Mutta meillä on ehkä pienehkö jalka (?) Aika hyvn olen tuon kasvun pystynyt ennustamaan, muutamaa pikku virhettä lukuunottamatta..;)

Eppusen kaapilla

Minäkin tilasin nuo meidän Ruotsista. Mäkin luulen, että Suomessa noille olisi kysyntää, koska laatu on aivan huippu, erilaisia lestejä löytyy ja hintakaan ei ole mikään päätä huimaava. Harmi juttu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram