Tässä kun on tullut nyt pyöriteltyä lastenhuoneita ympäri, tuli mieleeni listata vinkkejä lastenhuoneen pitämiseen järjestyksessä ja pienen lastenhuoneen tilaongelmiin. Kokosin tähän 10 vinkkiä, joista saattaa olla apua lastenhuoneen pienissä ongelmissa. 

1. Karsikaa turha tavara pois. Monilla lapsilla on tapana säästää kaikki. Ota lapsi mukaan tavaran jaotteluun, millä leikitään vielä ja mistä voi luopua. Salaa tavaran hävittäminen ei yleensä toimi, ja siitä voi tulla paha mieli kaikille. Isomman lapsen voi ottaa mukaan vaikka kirpparille, jossa voidaan vanhoja leluja myymällä kerätä rahaa johonkin isompaan hankintaan.

2. Kaikille tavaroille on oltava oma paikka. Kun jokaiselle tavaralle löytyy oma säilytyspaikka, siivoaminen on helpompaa. 

3. Laskutila rakennelmille. Ainakin meillä lattiat meinaavat täyttyä erilaisista pienistä Lego -rakennelmista. Kun on siivouksen aika, voi ne tärkeät nostaa talteen, ja niiden kanssa jatkaa leikkiä myöhemmin. Sitten irtopalat ja muun sotkun voi siivota pois tuhoamatta niitä tärkeitä juttuja. 

4. Käytä kaikki säilytystila hyväksi. Sängynaluslaatikko on oiva tapa säilyttää esimerkiksi Legoja, rakennuspalikoita tai vaikka nuken tavaroita. Sieltä ne ovat helposti otettavissa esiin, kun on leikin aika. Meillä sängynaluslaatikkona toimii vanha matkalaukku, joka on helppo vetää esiin tarvittaessa.

5. Kerrossänky tai parvi säästää tilaa. Kun meidän pieneen lastenhuoneeseen tuli kerrossänky, vapautui lattialta hurjasti lisää leikkitilaa. Postaus meidän kerrossängystä löytyy täältä.

6. Kaappitila on tärkeää. Jos vaatekaappeja ei ole joka huoneessa, voi esimerkiksi Ikean Bestå kirjahyllykokonaisuudesta tuunata helposti pienen lapsen vaatekaapin. Postaus tästä löytyy täältä

7. Hanki kaappien sisään helposti sopivia säilytyslaatikoita. Esimerkiksi Ikean säilytyskokonaisuuksiin on saatavilla kaappien sisään juuri oikean kokoisia säilytyskalusteita. Niiden avulla tavarat on helpompi säilyttää järjestelmällisesti ja siivota omille paikoilleen. Oikeankokoiset laatikot säästävät hukkatilalta kaapeissa.

8. Hanki yksinkertaisia säilytyskalusteita, joihin lapsen on itsekin helppo kerätä lelut, kun siivouksen aika koittaa. Nykyään on saatavilla erilaisia isoja lelusäkkejä ja lelupusseja, jotka syövät sisäänsä paljon pehmoleluja, nukkeja ja sekalaista tavaraa, ja näyttävät samalla myös hauskoilta lastenhuoneessa.

9. Seinähyllyt ovat näppäriä, koska niihin voi laittaa talteen ne kaikki pienet tärkeät esineet jotka eivät saa joutua hukkaan, joko nätisti esille tai sitten pieniin purkkeihin. Seinähyllyt eivät myöskään vie lattialta leikkitilaa. 

10. Seinänaulakko. Jos vaate ei ole vielä pyykkikorikamaa, mutta ei sillä hetkellä käytössä, saattaa se helposti jäädä lojumaan lattialle. Puoliksi käytetyt vaatteet voi nostaa roikkumaan seinänaulakkoon tai vaikka pienelle henkarille seinällä. Sijoita naulakko tai koukku tarpeeksi matalalle, niin että lapsi voi helposti itse heittää hupparin tms. vaatteen siihen silloin kun ei sitä tarvitse. 

Extra: Turhat tavarat kannattaa siirtää pois lastenhuoneesta keräämästä pölyä. Vaikka suloinen posliinikoriste, helposti rikkoutuva peili tai äidin lempivaasi sopisi hyvin lastenhuoneeseen ulkonäkönsä takia, mieti tarvitaanko sitä oikeasti siellä vai onko tavara vaan keräämässä pölyä. Kun turha irtotavara on poissa, on pölyjen pyyhkiminen helpompaa. 

Tässäpä näitä vinkkejä tuli. Mitkä ovat teidän parhaat vinkit lastenhuoneen kunnossapitoon ja pienen tilan säilytysratkaisuihin? Nyt vinkit jakoon! :)

Kommentit (3)

nannaonni

Hyviä vinkkejä! Meillä tyttö kiintyy tavaroihinsa kovin eikä haluaisi luopua mistään. Ollaan sitten yhdessä katsottu lelut joilla ei enää leiki ja laitettu vintille. Jonkun ajan päästä ollaan käyty vintille laitetut lelut uudelleen läpi ja näin tyttö onkin huomannut ettei tiettyjä leluja ole yhtään kaivannutkaan. Hidastahan tämä lelujen kiertoon laittaminen näin on, mutta mielestäni kuitenkin parempi tapa kuin ottaa salaa tai väkisin tytöltä. Todennäköisesti ne vintille jäävät lelut ovatkin sitten niin rakkaita tai täynnä muistoja, että ansaitsevatkin säästämisen. 

 Ehkä paras säilytysratkaisu meidän lastenhuoneessa tällä hetkellä on tytön sängynaluslaatikot. Niihin mahtuu ihan hurjasti tavaraa, kun laatikoihin vielä lelut lajittelee pienemmissä koreissa. Lisäksi leikkiin on helppo löytää ja ottaa juuri ne tarvitsemansa korit. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram