Itselläni ei ole isoveljeä, joten tätä isoveljen ja pikkusiskon elämää on mielenkiintoista seurata. Isoveljen suurin fani on tietenkin pikkusisko. Silmä kovana Isla seuraa veljensä jokaista liikettä. Kaikki Epun jutut ovat äärettömän hauskoja ja vauvakin haluaa olla niissä mukana. Pienet pulleat kädet ojentuvat kohti Eppua ja vauva jokeltelee iloisesti veljelleen. Isoveli nauraa vauvan jutuille. Ehkä heillä on joku yhteinen salakieli, jota me aikuiset emme ymmärrä. 
Isoveljen lelutkin ovat niitä kaikkein kiinnostavampia ja pikkuiset haparoivat sormet tavoittelevat lattialta löytyviä Duploja ja dinosauruksia. Jos vaikka ylettyisi. Isoveli on myös siskonsa paras viihdyttäjä ja saa pienen vauvan kikattamaan kovaan ääneen hassuilla jutuilla ja pelleilyllä. Sitä on hauska kuunnella.

Joskus vauvan kiljuminen voi vähän harmittaa isoveljeä, varsinkin jos ei kuule Pikku Kakkosta hyvin. Tai jos sisko nappaakin yhtäkkiä pienillä käsillä hiuksista kiinni. Mutta taitaa se pikkusisko olla kuitenkin aika tärkeä. Isoveli lohduttaa Islaa, jos hän säikähtää vaikka kovaa ääntä: "Ei mitään hätää vauva!" Ja poika ei malttaisi millään odottaa, että sisko herää päikkäreiltä. Jos sisko ei ole ollut matkassa mukana, kotiin tullessaan pitää aina ekana kysyä: "Missä vauva on?"

Yleensä Eppu kutsuukin Islaa vauvaksi. Kuinkahan kauan vauva on vielä vauva isoveljen mielestä? Isoveljen mielestä vauva on tosi söpö. Pikkusiskoa voi pitää kädestä kiinni, kun sitä jännittää. Tai sitten ihan muuten vaan, vaikka ruokapöydässä. :)

Kommentit (5)

Vierailija

Ihana parivaljakko! Meillä sisko on se paras. -Nanna joka epätoivoisena yrittää opetella nykytekniikkaa konetta odotellessa

Vierailija

Ihana pari! Meilläkin isoveikka on tärkeä ja kaikkia veikan juttuja toistellaan koko ajan. Välillä joutuu isoveikkaa muistuttamaan että toinen on puolet pienempi ja ihan kaikki 13-vuotiaan jutut ei sovi pienemmän korviin mutta onneksi näitä kertoja ei ole kovin paljon. :D

- Sari

Vierailija

Mulle tuli niin iloinen mieli uusimmasta blogikirjoituksestasi, että koko ilta pelastui kun katselin vielä isoveikan ja pikkuisen kenkiä lopuksi, onnea suloisista lapsukaisistasi.

Airi, Hupun mummikka

Vierailija

Ihania lapsia sinulla, suloisia! Meillä taapero 1v10kk ei vielä paljon puhu, mutta pikkusisko 5kk on jotenkin hänen oma juttunsa. Taapero on ihan ylivarovainen siskonsa suhteen, kiertää varpaisillaan vauvan ympäri, jos tämä on lattialla, ja tulee nykimään huolestuneena lahjettani, jos vauva itkee. Silittää vauvan päätä, heiluttaa sitteriä, kasaa leluja siskon päälle. Pussailee paljon.

Mutta se jumaloiva katse, jonka pikkusisko luo isosiskoon, kun tämä päristää, nauraa, tekee mitä vain. Se on jotain se! Ihan sama katse, jonka teini luo idoliinsa ja ihan yhtä tyhjän kanssa yrittää äitinä selittää, että hei ihan oikeasti ei kannata ottaa mallia tuosta uhmaikäisestä, katso äitiä mieluummin. Mutta ihanaa näitä siskoksia on seurata!

Vierailija

Ihana postaus! Kuinka paljon lapsillasi on ikäeroa? Meidän neiti lähentelee pian yhden vuoden ikää ja mietin kuinka pian sitä uskaltaisi toivottaa toinen tervetulleeksi! ;)