Olin eilen illalla La Roche-Posayn järjestämässä aurinkotilaisuudessa ja ajattelin käsitellä asiaa vähän täällä blogissakin, koska aihe on tärkeä. Ihan ensin pitää myöntää, että olen aiemmin ollut aika höveli oman aurinkosuojauksen kanssa. Lasten aurinkosuojauksen kanssa olen aina ollut tosi tarkka. Kaikki varmaan tietävät että alle kolmevuotiaita lapsia ei kannata altistaa suoralle auringonpaisteelle ollenkaan. Onneksi ihan pienten lasten päikkäriaika ajoittuu usein juuri sen pahimman porotuksen aikaan, joten tällöin monet ovat luonnollisestikin suojassa sisällä. Myös varjossa kannattaa muistaa käyttää hattua, suojaavia vaatteita ja aurinkolaseja, koska epäsuorat säteet yltävät varjoonkin. Nykyään on tarjolla tosi hienoja uv-suojavaatteita lapsille ja niitä kannattaa käyttää. Uv-suojavaatteet on tärkeä huoltaa oikein, jotta ne säilyttävät paremmin suojaavat ominaisuutensa. Ja niihin kohtiin, joita ei saa piiloon vaatteilla, kannattaa laittaa aurinkosuojavoidetta. Iso osa elinaikaisesta UV-säteilystä saadaan ennen 18 vuoden ikää eli juuri lapsuuden aikana. 

Tuolla tilaisuudessa oli aika karuja faktoja auringon aiheuttamista haitoista sekä pahoista luomista, ja aloin kyllä pohtia oman ihon suojaamista ihan uudella tavalla. Omat luomet kannattaa käydä tarkistuttamassa, kun ikää alkaa olla lasissa 30 vuotta. Vanhat viime kesänä ostetut avatut aurinkosuoja-aineet voi heittää surutta pois, koska ne eivät todennäköisesti enää toimi täydellä teholla. Aurinkosuojavoiteiden kanssa ei pitäisi pihtailla, vaan suojavoidetta pitää lisätä 1,5 tunnin välein ja aina uimisen ja kuivaamisen jälkeen. Voiteen määräkin tulisi olla runsas eli kasvoille sopiva määrä voidetta on noin ruokalusikallisen verran. Tutkimusten mukaan suomalaiset käyttävät keskimääräistä vähemmän aurinkosuojavoiteita, joten tässä olisi parantamisen paikka itse kullakin. Noissa samoissa tutkimustuloksissa, joita näimme tuolla tilaisuudessa, kerrottiin kuitenkin, että 86% suomalaisista vanhemmista suojaa alle 12-vuotiaiden lasten ihot auringolta. Vielä kun aikuiset oppisivat suojaamaan paremmin itsensä auringon haitoilta.

Tilaisuudessa kerrottiin myös kansainvälisestä kampanjasta, jossa myös La Roche-Posay on mukana. Kamppis on nimeltään Euromelanooma ja sen puitteissa järjestetään mm. ilmaisia luomitarkastuksia ja tietoiskuja eri kaupungeissa. Lisää tietoa tuosta kampanjasta voit lukea täältä.

Itse suhtaudun vähän ristiriitaisesti aurinkoon. Toisaalta kevään ja kesän myötä lisääntyvä auringonvalo tekee todella hyvää kuivalle ja atooppiselle iholle, ja oma ihoni paranee huomattavasti kesää kohti mentäessä. Toisaalta taas auringon aiheuttamat haitat pelottavat eikä ihon vanheneminen houkuttele. Harkitsen ihan vakavasti, että käyn tarkistuttamassa omat luomeni ihotautilääkärillä ihan varmuuden vuoksi. Miten te suhtaudutte aurinkosuojaukseen? Entä muistatteko suojata myös oman ihonne eikä vaan lasten? :)

Kommentit (5)

Vierailija

Ei tuu suojattua kyllä mitenkään kun en pala. Mies ja lapset joskus laittaa aurinkorasvaa. Mulla kans iho voi kesällä paremmin. Luomista oon kans vähän friikki, kun yksi oudon värinen on. Sitä monesti lapsena lääkärille näytin muttei siinä kuulemma pitäs mitään olla. Joten oon aatellu etten stressaa kun noi pari luomea jää aina muutenki vaatteiden alle piiloon :)

-titti / tittin elämää

Vierailija

Ei tuu suojattua kyllä mitenkään kun en pala. Mies ja lapset joskus laittaa aurinkorasvaa. Mulla kans iho voi kesällä paremmin. Luomista oon kans vähän friikki, kun yksi oudon värinen on. Sitä monesti lapsena lääkärille näytin muttei siinä kuulemma pitäs mitään olla. Joten oon aatellu etten stressaa kun noi pari luomea jää aina muutenki vaatteiden alle piiloon :)

-titti / tittin elämää

Vierailija

Mä en rakasta suorassa auringossa oleilua, mutta nautin kun iho alkaa voida paremmin. Olen kyllä hyvin tarkka lasten kanssa ja he eivät ulos pääse ellei ole kunnolla suojattuna. Kiireessä vaan oma rasvaus helposti jää. Lapsena ja pari kertaa sen jälkeenkin olen itseni polttanut ja aina samasta kohtaa, joten kyllä sitä tulee mietittyä millaisia seurauksia on tulossa. 

-nanna

 

Vierailija

Kyllä olen friikki auringon kanssa. Suojaan sekä itseni, että lapseni. En minäkään palanut "koskaan" enkä kuulu riskiryhmään. Melanooman sairastin silti 3 vuotta sitten. Onneksi hyvin lievän (tasoja on useita). 

Suojatkaa lapsenne. Se on aina ihotautilääkäreiden ensimmäinen ohje. Ei lyhythihaisia paitoja, pitkähihaisilla pärjää koko kesän, palaa ei saa. La Roche Posayn tuotteet ovat hyviä niin lapsille kuin aikuisilleki. 

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Titti: Sama juttu, en pala itsekään ikinä ja rusketun nopeasti, mutta nyt on kuitenkin alkanut vähän mietityttämään tämä. Varmaan yritän tästä lähtien suojata silti ihoa. :) 

Nanna: No sama juttu! Niinhän siinä helposti käy, kun on lähdössä ulos, että se oma rasvaus sitten jää. Koitetaan kunnostautua tässä ensi kesänä. :)

Vierailija 4: No aivan! Ja tuolla tilaisuudessa kerrottiin, että yleensä se ihomuutos tuleekin ihan johonkin muualle kuin luomeen. Niin sitä itsekin on ajatellut, kun ei pala koskaan, mutta nyt kyllä vähän silmät aukesi tämän asian suhteen. 
Ja hyvä jos olet jo parantunut ja että löydös oli lievä! Mukavaa kesää! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram