Junibacken

Palataan vielä hetkesi meidän viime viikkoiseen Ruotsin reissuun. Lupasin kertoa lisää tuosta Junibackenista ja millaista siellä on lasten kanssa. Emme ole siellä aikaisemmin käyneet, joten odotin kovasti, mitä tuleman pitää. Ystäväni oli jo etukäteen vähän neuvonut, miten sinne pääsee, mitä kannattaa tehdä ja miten pääsee pois. Menimme tällä kertaa Viking Linella Tukholmaan ja kuulimme, että satamasta menisi bussi suoraan Junibackeniin. Matka kesti alle vartin ja näin pääsi tosi helposti lasten kanssa perille. Meillä oli vaunut mukana, mutta kun pääsimme perille, huomasimme, että rattaita tai vaunuja ei saanut paloturvallisuussyistä viedä sisälle. Onneksi Isla jo kävelee hyvin, joten tämä ei ollut ongelma. mutta jos olette menossa ihan pieni vauva mukana, suosittelen ottamaan mukaan kantoliinan tai -repun. Meillä ei myöskään ollut mukana mitään lukkoa vaunuille, mutta niitä onneksi myytiin heti ovella. Joten ei sitten muuta kun vaunut parkkiin ja menoksi. Junibackenissa on myös lukitut säilytyshyllyt, joihin voi jättää takit ja reput. Aulassa myydään myös sateenvarjoja jos sellaisille tulee tarve. 

Valitettavasti tällä kertaa yksi osio (junamatka) oli suljettuna, joten liputkin olivat normaalia halvemmat. Silti meillä riitti kyllä nähtävää ja koettavaa ihan tarpeeksi. Tällä hetkellä Junibackenissa on menossa näyttely Muumit Junibackenissa. Paikalle oli rakennettu muumitalo ja siellä oli myös Kuka lohduttaisi Nyytiä? -kirjasta tuttu karuselli, johon Isla ihastui. Hän ei olisi millään halunnut lähteä pois siitä.
Ensimmäisessä osiossa oli pieni sisäleikkipuisto, johon on ihanasti rakennettu eri ympäristöjä Astrid Lindgrenin saduista. Näitä tuttuja maisemia oli itsekin hauska bongailla, kun noita Lindgrenin kirjoja on tullut luettua lapsena tosi paljon. Isla innostui leikkimään korukauppiasta ja Epusta taas parasta olivat isot liukumäet ja talot, joihin sai kiivetä. Junibackenissa on myös lastenteatteriesityksiä joka päivä.

Välillä pistäydyimme syömässä sirkusravintolassa, jota monet kaverit olivat meille kehuneet. Ruoka oli tosi hyvää ja jälkkärivaihtoehdot aivan mahtavia. Ruokailu oli tosi lapsiystävällinen ja ruotsalaiset lihapullat upposivat kyllä lapsille. Itse taisin syödä jonkun salaatin ja mies jonkun leikkeleen, jotka olivat myös ihan ok. Ja ne jälkkärit! Syöttötuoleja oli runsaasti saatavilla ja vaipanvaihtotilat olivat ihan vieressä. Jos tuonne Junibackeniin lähtee, siellä kannattaa ehdottomasti myös syödä.

Lopuksi kävimme tutustumassa vielä Pepin taloon. Junamatka, joka nyt oli suljettu,päättyy normaalisti tuonne Pepin taloon. Vaikka emme ole vielä hirveästi Peppiä lukeneet lasten kanssa, tykkäsi Eppu silti tosi paljon leikkiä tuolla talossa, ja pitihän sillä Pepin hevosellakin ratsastaa. Junibackenissa on myös hieno myymälä, jossa on kuulemma yksi Ruotsin parhaista lastenkirjavalikoimista. Kirjavalikoima olikin aika mahtava, ja siellä myytiin myös kansainvälisiä kirjoja. Jos on tarvetta tuliaisille tai vaikka lahjaostoksille tuo Junibackenin myymälä on hyvä paikka tehdä ne. Islakin löysi sieltä itse pienen Peppi -nuken, jonka ostimme muistoksi käynnistä.
Vaikka meillä meni aika monta tuntia tuolla Junibackenissa, lähdimme vielä käymään muutamassa lempikaupassa Södermalmilla. Ihan Junibackenin läheltä menee bussi 76, jolla menimme Slussenille, ja kävelimme loppumatkan. Tuo bussi menee ihan läheltä Junibackenia (sillan jälkeen, ja kadun toisella puolella kulman takana on pysäkki). Lippuja saa ostettua kioskeista. Vaunujen kanssa pääsee yksi aikuinen ilmaiseksi ja ihan pienet lapset eivät myöskään tarvitse lippua. Tuolla samalla 76 bussilla pääsee kuulemma Siljan terminaalista hyvin Djurgårdenille (ja siis Junibackeniin), mutta tästä en ole ihan varma, koska itse olimme tällä kertaa Vikingin kyydissä. Joku asiasta paremmin tietävä voisi kommentoida(?). :)

Jos tuo Junibackenin kolmaskin osio olisi ollut auki, uskon, että meillä olisi mennyt koko maissa käytettävä aika tuolla. Lasten kanssa Junibacken on aivan ihana paikka, ja aiomme varmasti mennä sinne uudestaan, ehkä jo kesällä. Otin myös vähän videota tuolta Junibackenista, mutta postaan siitä ehkä myöhemmin, jos/kun saan videon kasaan. :) Hyvää tietoa junibackenista löytyy myös TÄÄLTÄ. Eppusen kaapilla suosittelee lämpimästi Junibackenia kaikille Tukholman matkaajille!

PS. Olen aiemmin tehnyt monta postausta Tuholmasta, tässä linkkejä ja vinkkejä luettavaksi:

http://www.vauva.fi/artikkeli/blogit/eppusen_kaapilla/tukholmaan_lasten_kanssa_osa_i

http://www.vauva.fi/artikkeli/blogit/eppusen_kaapilla/tukholman_tarpit_2014_kartta
http://eppusenkaapilla.blogspot.fi/2011/07/tukholman-tarpit-lastenvaateshoppailija.html
http://eppusenkaapilla.blogspot.fi/2012/03/tukholman-vinkkeja-lastenvaateshoppaili.html

Alla vielä lisää kuvia. :)

Kommentit (7)

Vierailija

Tosi kivoja kuvia! :)

Ja juu, bussilla 76 pääsee suoraan Siljan terminaalista Junibackenin kulmille, matka-aika 20 minuuttia.

Vierailija

Täällä eräs pienimies kommentoi: Oo tato, tato! Äiitiii tato! Heiiii Itta! Nam, nam! Tonne! Eli siis vahvasti taitaa meidänkin täytyä harkita josko kesäreissu tehtäisiin :)

-Nanna ja arvaat varmaan kuka :D

 

Vierailija

Moi

Itse erehdyin menemään tuonne elokuussa vielä koulujen lomien aikana. Paikka oli täynnä laivoilta tulleita suomalaisia. Pelkkä jonotus kassalle kesti 45min. Sen jälkeen kirjaimellisesti "tapoimme aikaa" kaksi tuntia meidän satujuna-ajelun ajankohtaan (lähtöaika annettiin kassalla). Paikka toimii varmaan pienille lapsille, mutta mun 5 ja 7v kokivat sen vähän tylsäksi. Satujuna-ajelu oli molempien mielestä kiva ja omasta mielestä se oli myös hauska.

Muumitalo taitaa kuulua perusrekvisiittaan, koska se oli siellä jo elokuussa.

eli, kannattaa mennä muuna aikana kuin koulujen lomien aikaan tai viikonloppuna

Vierailija

Mukavan kuuloinen reissu teillä ollut! Mekin käytiin viime kesänä ekan kerran Junibackenissa ja täytyyhän sinne mennä kyllä uudelleenkin :)
Annika/Karkkipurkki

Vierailija

Me käytiin tuolla ensimmäisen kerran vuosi sitten ja tykättiin kovasti. Aikaa saatiin kulumaan paljon ja ravintola oli erityisen positiivinen kokemus. Satujuna oli pieni pettymys, sillä se sisälsi aivan liikaa pelottavia tarinoita (meillä mukana silloin lapset 2v ja 4v) ja osan matkaa mentiinkin kädet lasten silmillä ja korvilla. Pettymys johtui osittain myös hehkutuksen määrästä ja oletti näkevänsä jotain spesiaalihienoa :)

Eedith

Vierailija

Kirjakaupasta sen verran, että paljon Junibackenissa vierailleena ja aina jonkin kirjan ostaneena kannattaa kuitenkin miettiä onko se paras ostos, huomasin nimittäin kotiin palatessamme että sama kirja oli Adlibriksessa ihan normaalihintaisena puolet edullisempi. Onneksi matkamuistovalikoimassa on Junibackenissa kuitenkin valinnanvaraa tulevien vierailuita ajatellen.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Ihan eka kaikille, kiitos hyvistä vinkeistä & kommenteista! Näitä saa laittaa lisääkin, on hyviä pointteja sellaisille, jotka on vasta menossa Junibackeniin! :))))

Vierailija 1: Kiitos varmistukssta, eli 76 bussilla pääsee Siljalta. :)

Nanna: Menkää ihmeessä, uskoisin että tykkäätte! Ja hyvä myös aikuisille! :) 

Vierailija 3: KÄÄK! No eipä oikein 45 minsan jonottelu pienten lasten kanssa houkuttele. Ehkä tuonne(kin) kannattaa siis suunnata muulloin kuin sesonkiaikana. Nytkin oli pieni jono kun mentiin, mutta ei kyllä kestänyt kuin 5-10 minuuttia. 
Olisikohan tuo junamatka sitten tosiaan parempi vähän isommille lapsille, koska tässä ja Facebookin puolella on nyt kommentoitu, että jotkut pienet lapset ovat pelänneet vähän. (?) 
Meidän 4v. oli kyllä ihan innoissaan tuolla oko ajan, ja samoin 1,5v. vaikka ei nyt samanlailla ehkä ymmäräkkään. :) Mutta tosiaan sitä junamatkaa me ei nyt päästy kokemaan. 

Annika: No oli kyllä hauskaa, myös aikuisilla. :) Ja sama juttu, uudestaan mennään varmasti! :)

Eedith: Ehkä se on sitten vähän jännittävä pienille. Joku oli tuolla Facebookin puolella kommentoinut, että oli nyt juuri kokeillut uuden satujunan, ja myös se oli pelottava pienen mielestä. 

Vierailija 6: Hyvä pointti, Adlibris on kyllä aika lyömätön! Hyvä muuten kun muistutit sen olemassaolosta, pitääkin etsiä sieltä nyt yhtä omaa kirjaa. :) 
Myymälä oli kyllä kattava. Musta oli kiva, kun sieltä löytyi matkamuistoista ja leluista noita satukirjoista tuttuja hahmoja (kuten Peppi, Mikko Mallikas, jne). Ne on yleensä suosittuja varsinkin siinä vaiheessa, kun noita samoja satuja aletaan lukea. Tuli myös samalla verestettyä lapsuudenmuistoja kun siellä oli tietysti myynnissä esim. kummitus Lapanen juttuja jne. :)