oppi ja ilo pelit

Ovatko Oppi ja Ilo -pelit teille tuttuja? Tässä postauksessa tulee pelivinkkien lisäksi samalla myös hyviä joululahja- sekä synttärilahjavinkkejä. Saimme nimittäin yhteistyön merkeissä testiin Oppi ja Ilo pelipaketin, jota päätimme testailla yhdessä Epun ja kavereiden kanssa. Ystäväni ehdotti, että järjestäisimme kaveruksille pienet pikkujoulut peli-illan merkeissä. Näin teimmekin ja pääsimme porukalla pelaamaan pelejä ja syömään ihania jouluisia herkkuja. 

Ensimmäinen peli, jota pelasimme oli Ihmevekotin -lautapeli. Peli on tarkoitettu 4-99 vuotiaille ja sitä voi pelata neljä henkilöä kerrallaan. Pelissä seikkaillaan Summanmutikassa, jossa tarvitaan hyvää muistia sekä ripaus onnea. Pelilauta on kolmiulotteinen ja tosi kaunis kuvitukseltaan, joskin pelin valmistelu vie aluksi hieman aikaa. Lapsista oli kyllä varmaan ihan hauska rakentaa peliä ennen itse pelaamista. Tätä peliä aikuisetkin pelaavat varmasti mielellään. Pelin kesto on aika pitkä, joten pelaajista 6-vuotias jaksoi keskittyä siihen vähän paremmin kuin 4-vuotiaat kaverukset, joilla pelaaminen meni välillä pelleilyksi. Toisaalta sitten myös mukana hengaillut melkein 2-vuotias tykkäsi seurata pelin kulkua. Mielestäni tämä peli sopii hyvin joululahjaksi ja koko perheelle.

Sitten pelasimme Yhtä juhlaa -peliä. Ikäsuositus tälle pelille on 4-7 vuotta. Pelin kulku on hyvin samantapainen kuin Afrikan tähdessä, eli pelissä pitää etsiä kadonnut mummo sekä synttäritarvikkeet ja kiirehtiä maaliin. Tämä peli oli meidän aikuisten suosikki, koska säännöt olivat todella helpot ja pelin kulun selittäminen lapsille oli helppoa, koska he oivat pelanneet aiemmin Afrikan tähteä. Pelin kuvitus on todella iloinen ja värikäs. Tätä peliä on kiva pelata ihan kaksinkin pojan kanssa tai sitten vaikka pienillä synttärikutsuilla.

Tässä vaiheessa olikin sitten tauon paikka ja keskityimme hetkeksi painimiseen sekä pikkujouluherkkuihin. 

Kolmas lautapeli, jonka saimme oli Hoksotin. Hoksotinta pelasimme yhdessä kotona, ja pelaamassa mukana oli minun ja miehen lisäksi mummo. Hoksotin on hauska huomiokykypeli, jossa pitää olla myös tosi nopea. Tässäkin pelissä on eri tasoja ja vaikeusasteita, joita voi sitten testailla eri-ikäisten pelaajien kanssa. Hoksotin oli kaikista peleistä sekä minun että miehen ykkössuosikki. Pelin säännöt ovat todella yksinkertaiset ja tämä hauska peli sopii 4-vuotiaasta ihan eläkeläiseen. Tätä pelatessa nauru todella raikasi. Pelin kesto ei ole kovinkaan pitkä, joten siksikin peli sopii moneen tilanteeseen. Eppusen kaapilla suosittelee joulupukinkonttiin! :)

Oppi ja Ilo tarjoaa lapsille muitakin pelejä sekä ihania lastenkirjoja. Silloin kun ei ole tarpeeksi porukkaa, että voi järjestää lautapeli-illan, kannattaa valita joku muu peli tai tekemiskortteja. Näistä suosituin meillä oli Piirroshetki tekemiskortit (sopivat 5-12 vuotiaille, mutta meidän 4-vuotias kyllä tykkäsi näistä myös tosi paljon eikä ollut mitään ongelmia). Pelin mukana tuli tussi, jonka saa pyyhittyä korteista pois. Näin ollen korttien kanssa voi puuhailla aina uudelleen ja uudelleen.

Myös Tarinakortteja voi pelata ihan kaksinkin, ja tätä olen pelannut Epun kanssa Islan päiväuniaikaan. Korteissa on erilaisia kysymyksiä, joista lapsen pitää valita oikea vastaus, osoittamalla sormella oikeaa reikää pelikortissa. 

Eppu sai kokeiltavakseen myös tehtäväkirjoja, joista voi kaiken pyyhkiä pois ja tehdä sitten uudelleen. Näistä suosituin oli ainakin meillä Pyyhittävä Sokkelot (tämä) , jossa monta sivua sokkelotehtäviä. Nämä sopivat minusta hyvin synttärilahjoiksi. Ne maksavat noin kympin ja sopivat hyvin monen ikäisille. 

Ja lopuksi sitten arvontaan. Ilokseni saan vielä arpoa teidän lukijoiden kesken kolme vapaavalintaista Oppi ja ilo -peliä. Osallistua voi vastaamalla kysymykseen: Mistä Oppi&ilo -tuotteesta teillä tykätään tai minkä tuotteen haluaisitte omaksenne / tutustua? Oppi ja Ilo -pelejä ja kirjoja pääsee näkemään TÄÄLTÄKaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme (3) voittajaa, jotka saavat valita jokainen yhden vapaavalintaisen tuotteen Oppi&ilo-verkkokaupasta. (Arvokkaimmat tuotteet ovat lautapelit: 29,90 € kpl). Arvonta alkaa NYT ja päättyy maanantaina 15.12 klo 23.59. Muista jättää erottuva nimimerkki ja muista tulla katsomaan oletko voittanut! Onnea kaikille tasapuolisesti arvontaan. :)

PS. Sain vielä jaettavaksi alekoodin Oppi ja ilo verkkokauppaan. Koodilla 86697629 saa -15% alennuksen 16.12. asti. :)

* Yhteistyössä Oppi ja Ilo.

Kommentit (72)

Vierailija

Meillä on ollut noita tekemiskortteja matkaviihteenä pitemmillä matkoilla. Kotona ollessa kun pitää jemmassa ne niin poispyyhittävän tussinsa ansiosta kortit viihdyttävät reissusta toiseen :)

-Nanna

Vierailija

Ostin muutama vuosi sitten sukulaistytöille synttärilahjaksi Puhinapakka kortit ja se oli todella mieluinen lahja. Lopun synttäriajan tytöt tekivät korteissa olevia tehtäviä! Meille mieluisin tällä hetkellä olisi tuo Piirroshetki tekemiskortit.

Lumihiutale

Vierailija

Automatkojen pelastus -avaimenperä pakka. Meillä kun mummulat ovat pitkän ajomatkan päässä, niin kivaa tekemistä tarvitaan, että aika ei kävisi niin pitkäksi. -heikku 

Vierailija

Meillä on kovasti tykätty 'minä osaan itse vastata' -korteista ja pyyhittävistä puuhakirjoista. Lisääkin kelpaisi :)

Mariannelahteenmaki(at)hotmail.com

Vierailija

Emme ole vielä pelanneet niitä pelejä,mutta kiinnostusta on. Ihmevekotin kuulostaa kivalta.  

Tähdenlento

Vierailija

Meillä on tuo Hoksotin ja Törkeän tärkeää pelit sekä tehtäväkorttipakkoja. Tykätään tosi paljon. Johtolanka-peli olisi seuraava hankinta ja nyt toivon onnen osuvan meihin.

Vierailija

Yhtä Juhlaa-peli olisi mieleisin, sillä Afrikan Tähti on ja pysyy edelleen suosikkina meidän viisvee pojalla !

-KattiMatikainen

Vierailija

Tuo hoksotin peli on ollut meillä todella pidetty ja pelattu. Mukava kun on aika nopea ja voi tosiaan pelata eri tasoisena. Lisäksi eri aktiviteettikortit on olleet pidettyjä.

nurmi.kati[@]googlemail.com

Vierailija

Yhtä juhlaa kuulostaisi sellaiselta mistä meidän lautapeleistä tykkäävä tyttö pitäisi varmasti!

 

carmencita(@)wippies.fi

Vierailija

hoksotin peli kiinnostaa mielenkiintoiselta ja vois olla meillä hyvä ! :) 

-jennki

Vierailija

Tuota Hoksotin-peliä olen hypistellyt monesti kaupassa, se olisi kyllä varmasti hauska! Meillä on paljon erilaisia tehtäväkortteja, jotka olleet kyllä molempien lasten suosikkeja.

- Jonttu -

johanna.ronkkonen@gmail.com

Vierailija

Hoksotin-peli olisi tervetullut pukin pussiin. 

Meillä on noita pois pyyhittäviä sokkeloita ja numeroita. Ne on olleet tosi mieluisia. Synttärilahjaksikin vietiin syksyllä pojan 4 v täyttäneelle kaverille.

kilpinensanna(a)gmail.com

 

Vierailija

Uusin hankinta oppi ja ilo sarjasta, on ollut automatkojen pelastus avaimenperä-korttipakka ja toimii ainakin meidän viisivuotiaalla! Menee pieneen tilaan ja lentokoneessakin oli sopivan kokoinen :) Joku uusi lautapeli olisi pyhiksi hauska! -sinellen-

Vierailija

Meillä suosikkeja ovat erilaiset tehtäväkortit.

 

Salla / pupunen (at) iki (piste) fi

Vierailija

Meillä ei ole vielä tutustuttu näihin peleihin, mutta tuo Johtolanka - Salapoliisipeli vaikutti sellaiselta, jota me aikuisetkin jaksettaisiin pelata kouluikäisten kanssa.

 

jenny.ramo@hotmail.com

Vierailija

Meillä on tykätty monista oppi & ilo tuotteista. Peleistä suosikki on Ihmevekotin. Lisäksi puuhakortit ovat ollut erityisen tykättyjä. Mielestäni puuhakirjat ovat myös yleisesti ottaen keskimääräistä tasokkaampia. Jos voittaisimme haluaisimme testata Hoksotin peliä.

 

Piia Maria

Vierailija

Meillä on ollut tekemiskortteja ja nyt kiinnostaisi lautapeli.
eevaksu (at) gmail . com

Vierailija

Voi,meillä tykätään lautapeleistä,mutta tuo Hoksotin olisi kyllä ihan uusi tuttavuus!Se voisi olla hyvä joululahjatoive,tai miksei vaikka tuo Yhtä juhlaakin.Tosin sokkelotehtäviä rakastetaan meilläkin,mutta olisikohan se yhteispeli kuitenkin näille lapsille kiva.Se on vielä pukinkonttiin laittamatta.

Vierailija

Nuo kirjat sekä erilaiset tehtävävihkot ovat tosi kivoja. Olen ostanut niitä kummilapsille lahjaksi. Vielä puuttuisi muutama lahja :) Saikku

Vierailija

Meillä on tykätty tehtävä- ja puuhakorteista. Nyt olisi kiva kokeillä pelejä. Hoksotin kuulostaa kivalta ja vähän erilaiselta. Haastaa lapset ja aikuiset :)

Terhi N.

Vierailija

Hoksotin-perhepeli olisi varmasti tosi kiva ja sopiva peli koko perheelle :) -NinaR1

Vierailija

Tehtäväkirjoista tykätään, niitä on annettu kaverilahjoinakin.

 

Marikahen

maryska(at)suomi24.fi

Vierailija

Mukana kivassa arvonnassa! Tuolla on niin  monta kivaa juttua, että olis vaikea valita. :) -empanada

Vierailija

Vauvan kanssa -tekemiskortit vois olla kiva, kun meillä on 4kk vauva.

Nimim.pikkutoto

Vierailija

Hoksotin-sopisi meille parhaiten, vaikuttaa tosi hyvältä ja kiinnostavalta peliltä

pauleceb(AT)gmail.com

-Peace

Vierailija

Hoksotin-sopisi meille parhaiten, vaikuttaa tosi hyvältä ja kiinnostavalta peliltä

pauleceb(AT)gmail.com

-Peace

Vierailija

Telmivät tenavat-peli olisi vauhdikkaalle ja liikkuvaiselle 3-vuotiaalle varmaankin sopivin

karicepu(at)gmail.com

-KCP-

Vierailija

Hoksotin olisi kiva kun kerta sopii monen ikäiselle

-Mariamaria marialuok(AT)gmail.com

 

Vierailija

Tuo Hoksotin vaikutti kuvauksesi perusteella meille kivoimmalta

kristapasm(AT)gmail.com

-Kristaliini

Vierailija

Nuo puuhakirjat ovat todella käteviä. Osallistun arvontaan jonkun pelin muodossa. T. synttärisankari Myy

Vierailija

Kiva arvonta. Annetaan jouluna aina koko perheelle yhteinen lahja, jossa on kaikenlaista yhteistä puuhaa, kuten lautapeli. Tämänvuotinen peli on vielä hankkimatta enkä ole edes ehtinyt perehtyä valikoimaan ennen tätä. Noista valitsisin Leijonan metsästyksen. Tykkään peleistä, joita koko perhe voi pelata, jotka on hauskoja ja joista voi bonuksena vielä oppia jotain. Leijonateema  sopii nyt muutenkin perheellemme ;)

 

T. Täti Ruskea

Vierailija

Telmivöt tenavat olisi loistava joululahja kolmevuotiaille vilkkaalle kummipojalle!

Liinis

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram