Lapsen hampaiden hoito aloitetaan yleensä jo silloin kun ensimmäinen pikku maitohammas ilmestyy suuhun. Hampaat harjataan kaksi kertaa päivässä, ja aluksi käyteään pientä ja pehmeää lapsille soveltuvaa hammasharjaa. Tuohon hampaiden pesemiseen kannattaa totutella hyvissä ajoin, että siitä tulee normaali rutiini. Meidän Islakin sai jo ihan vastasyntyneenä neuvolasta oman pienen hammasharjansa. Lasten fluorihammastahnan käytönkin voi aloittaa heti kun ekat hampaat ilmestyvät. Hammasharja pitää vaihtaa tasaisin väliajoin, ja se on hyvä huuhtoa puhtaaksi aina pesun jälkeen. 

Aikuisten suositellaan avustavan lasta hampaidenpesussa jopa 10-vuotiaaksi asti. Nykyään markkinoilta löytyy myös lapsille suunnattuja sähköhammasharjoja. Meillä sähköhammasharjaa ovat käyttäneet tähän asti vain aikuiset, ja minusta ainakin tuntuu, että sillä hampaat puhdistuvat jotenkin paremmin. Saimme blogiyhteistyön merkeissä Philipsiltä pojalle oman lasten sähköhammasharjan. Ajattelin, että se voisi vaikka innostaa lasta hampaidenpesuun. Harja on varta vasten lapsille suunnattu Sonicare for kids. Harja päästelee hassuja merkkiääniä harjauksen aikana, ja siihen tulee mukana vaihdettavia etulevyn kuvia sekä tarroja, jolloin omasta hammasharjasta saa tuunattua oman näköisen. Meillä poika "yllättäen" valkkasi harjan kuvioiksi hirviöitä.

Kun käytön aika tuli, poikaa alkoikin vähän jännittää suriseva hammasharja. Hän halusi ensin vähän kokeilla sitä dinosauruskaverinsa hampaisiin. Dinosaurusta ei pelottanut yhtään, mutta sähköhammasharja kuulemma myös kutitti. Niinpä aloitimmekin uuteen harjaan totuttelun vähitellen, pienin askelin, ja nyt "sähkis" ei olekaan enää niin pelottava. Sähköhammasharjan luvataan myös poistavan enemmän plakkia kuin tavallisen hammasharjan, joten uskon, että myöhemmin myös pikkusiskolle ostetaan oma sähköhammasharja. Mutta sitä ennen varmaan pitää ensin kasvattaa niitä hampaita. ;) 

PS. Vinkkinä vielä lopuksi: Elokuun loppuun asti (tai kunnes tavaraa riittää) saa Prismasta Sonicare for Kids harjan ostajat kaupan päälle myös Philips Disney Living Colours valaisimen. Valaisimia on neljää eri mallia, joista yksi Cars-versio* näkyy kuvissa alla (*saatu blogin kautta).

Kommentit (5)

Vierailija

Meillä isompi pojistä yhä edelleen nauraa kikattaa hampaita harjatessa. Se kuulemma kutittaa ikäniä niin kovasti. Tytöllä on sähköhammasharja ja olen miettinyt tulisiko pojallekin hommasta kiinnostavampaa jos muuttuisi hieman teknisemmäksi.

 Takkikuvat löytyy nyt blogista vaikka edes lahjonta ei meinannutkaan poikaan upota.

-Nanna

 

Vierailija

Sähkis on paras, meillä vasta aloiteltu kahta nököä käsiharjalla "pesemään", sähköharjaan kyllä siirtyy tyttö myöhemmin ilman muuta (johtuu vähän kai äitinsä ammatistakin tuo ehdottomuus ;)). Aivan valtavan ihana lastenhuone teillä!!!

Vierailija

voi että kun lässytetään jostain vitun hampaiden pesusta. itse en jaksa pestä koska olen työtön paska joka ei saa elämässä mitään aikaiseksi. välillä mietin että miksi minut on edes luotu tähän maailmaan. Olen monesti harknnut itsemurhaa kun ei täss ä "hyvinvointivaltiossa" saa minkäänlaista apua.............

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram