Jos mietin jotain lasten klassikkoleluja, jotka löytyvät "joka kodista", ihan ensimmäisenä mieleen tulevat jotkin puulelut sekä iloinen värikäs puhelin, jollaisia oli jo omassa lapsuudessani. Muistaako kukaan muu tuota Fisher-Pricen puhelinta? Niitä valmistetaan vielä nykyäänkin (täällä), mutta vähän uudemman näköisinä kun minun lapsuudessani. Omat kännykkäajan lapseni tuskin tunnistaisivat tuota aparaattia puhelimeksi, mutta leikkisivät sillä varmasti mielellään. Fisher-Price on tainnut tehdä aika monia muitakin klassikoita.

Jo jokin aika sitten saimme muutamia Fisher-Pricen leluja lapsille testiin. Isla sai vauvojen makuutyynylelun ja Eppu kassakoneen. Tuo kassakone näytti minusta jotenkin erityisen tutulta. Sitten sytytti. Ostimme nimittäin alkuvuodesta eräälle Epun kaverille tämän aivan samanlaisen vehkeen synttärilahjaksi, ja ihan tuon pienen pojan omasta toiveesta. Nyt sitten Eppukin sai oman "kauppansa" pystyyn. Poika on alkanut kovasti opetella numeroita ja kysyy kaupassa käydessäkin eri asioiden hintoja. Niinpä olemme saaneet nyt "ostaa" Epulta vaikka mitä tavaroita koko kesän. Kassakoneessa toimivat värikkäät kolikot ja kun kahvaa kääntää, kello soi ja luukku avautuu. Tämä on myös tosi hauska synttärilahjavinkki 2-5-vuotiaille lapsille.

Islan saama leikkityyny on taas vähän pienemmille lapsille suunnattu. Ensin tyyny toimii makuualustana, jonka päällä voi köllötellä ja myöhemmin sitä voi käyttää ihan leluna, tai vaikkapa istumatukena. Tyynyssä on rapiseva osa ja iloisia värejä. Siinä on myös irroitettavana erilaisia helistimiä (purulelu, kurkistuspeili ja hahmo), jotka voi kiinnittää tarvittaessa jonnekin muuallekin tai napata vaikka hoitolaukkuun mukaan. Nyt Isla ei enää oikein viihdy leikkimatolla paikallaan, mutta leikkityynyn päällä hän silti tykkää joskus köllötellä ja tutkia siinä olevia helistimiä.

Tuo Fisher-Pricen kassakone taitaa jo olla aika klassikko, mutta tämä tyyny oli meille ainakin ihan uusi tuttavuus. Löytyykö teiltä mitään näitä Fisher-Pricen leluja ja jos, niin mitkä ovat suosikkeja? Meidän yksi suosikkimme on autotalo tai oikeastaan "parkkiseinä", jonka ostimme pojalle jo muutama vuosi sitten joululahjaksi. Tuo autotalo on voittanut monia palkintoja (eikä suotta) ja se tuntuu edelleenkin olevan meillä hitti. Postaus siitä löytyy täältä. Sattuuko keneltäkään löytymään enää tuota vanhaa Fisher-Pricen puhelinta? :)
*postaus yhteistyössä Fisher-Price.

 

Kommentit (12)

Vierailija

Meillä on perintönä tullut samainen kassakone reilun 10 vuoden takaa. Harmiksi vain oranssi vipu mennyt rikki. Samalta ajalta on myös parkkitalo, maatila ja kasa ajoneuvoja. Tuo vanha puhelin ja muitakin merkin suurimmaksi osaksi 70-luvun puolivälin ja 80-luvun alun leluja löytyy mummolasta. Ihanaa, kun on laatuleluja jotka kestävät jopa useamman sukupolven leikit :)

-Nanna

Vierailija

Meillä esikoinen sai tuon kassakoneen kaksivuotiaana ja tykkäsi siitä aivan valtavasti. Kone on yhä täysin ehjä ja tällä hetkellä leikeissä mukana pikkuveljillä eli hyvin on kestänyt meillä jo neljä lasta. Juuri eilen saatiin valmiiksi pian 5v pojan toivoma kioski. Laitettiin kioskinmyyjän puolelle kaksi hyllyä. Nuoremmalle pojalle (vajaa 3v) alempi hylly, jonne hän sai kassakoneeksi juurikin tuon Fisher Pricen ja vanhemmalle ylempi hylly. Hänellä on kassakoneena joululahjaksi toivomansa puinen kassakone, jossa on "sisäänrakennettu" oikea laskin piipityksineen. Kuittinauhaakin löytyy. Kioskilla on nyt leikitty viimeiseksi illalla ja ensimmäiseksi aamulla.

Itse en niin hirveästi tykkää muovisista leluista, mutta toki meiltä niitä löytyy ja juuri Fisherit kuuluvat niihin kestävimpiin. Esikoinen sai aikanaan 1v-lahjaksi Fisherin maatilan ja sekin on yhä kunnossa. Muitakin Fisherin Little People -sarjan leluja meiltä löytyy (kuten Nooan arkki, lennonjohtotorni, huvipuisto ja vanhan mallinen parkkitalo).

 

Täti Ruskea

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Täti Ruskea: No wow! :) Kioski kuulostaa kyllä tosi hienolta! :) Mietin, että joku kauppa/kioski viritelmä olisi ollut kiva synttärikutsuille, mutta en sitten ehtinytkään rakentaa. Ehkä sitten ensi vuonna. ;) 

Mäkin kyllä henkilökohtaisesti tykkään enemmän puuleluista yms. mutta kun lapset noita värikkäitä muovileluja rakastaa, niin kyllä niitäkin tulee hankittua. :) Se Noan arkki onkin hauska! Muistan sen yhdestä kerhosta, jossa oltiin. :)

Vierailija

Me käytiin ihan hiljattain pojan kanssa kassakoneostoksilla kioskileikkejä varten, ja halusin etsiä vartavasten tuon Fisher Pricen kassakoneen, se on niin klassikko :D Ja uskon, että pysyy rajuissa leikeissä paremmin ehjänä kuin uudenaikaiset pattereilla ja monilla toiminnoilla varustetut kassakoneet.
-Annika/Karkkipurkki

Vierailija

Meillä on lähes päivittäin leikeissa 1,5 v ja 3,5 v kaveruksilla isänsä vanha kassakone 80-luvulta. Hyvin pelittää edelleen! 

 

-Aurora

Vierailija

Muovinen versio kassakoneesta tuli ilmeisesti jo vuonna 1974 ja puhelintahan on valmistettu jo 60-luvulla. Klasikoita siis molemmat 

 

-Nanna

Vierailija

Lasten mummolan leikkimökissä on tuo sama kassakone, mutta se on peräisin kultaiselta 80-luvulta kun minä leikin sillä. Ihan toimiva peli vieläkin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram