* Blogiyhteistyö Stokken kanssa* 

Olimme todella onnekkaita ja pääsimme blogiyhteistyön kautta tutustumaan Stokken uusiin Scoot -rattaisiin. Stokken rattaita on näkynyt nyt aika paljon lehdissä, blogeissa ja julkkiksilla jopa Suomessa. Stokkella on kolme erilaista vaunumallia, jotka ovat Crusi, Xplory sekä Scoot. Scoot -rattaat, joista tässä nyt kerron ovat modernit cityrattaat, jotka ovat pienet ja kevyet, mutta myös käytännölliset. Ne kulkevat hyvin mukana autossa, mahtuvat hissiin ja ne voi koota yhdellä kädellä nopeasti ja helposti.

Tämä Scoot -malli sopii vastasyntyneestä jopa 15 kg asti, eli periaattessa myös meidän kevyt 3-vuotias voisi näitä käyttää vielä. Toki tuon ikäinen jo haluaa usein itse kävellä, joten käyttö varmasti painottuu pienempiin lapsiin, mutta näiden rattaiden käyttöikä on kompaktista koosta riippumatta aika pitkä. Eri ihmiset erilaisissa elämäntilanteissa arvostavat tietysti erilaisia ominaisuuksia rattaissa. Minulle tärkeintä on rattaiden keveys, helppo kasattavuus ja pieni koko, koska liikumme usein autolla ja rattaita tarvitaan eniten asfaltoiduilla kaduilla, kaupungissa, ostoskeskuksissa ja kaupassa. Tärkeää on myös se, että rattaat mahtuvat auton lisäksi hissiin ja tarvittaessa myös ratikkaan, ilman että ne vievät hirveästi tilaa.

Scoot -rattaissa lapsi on korkealla, joten näkyvyys on hyvä ja rattaita voikin käyttää vaikka kahvilassa syöttötuolin korvikkeena. Istuinosan voi kääntää myös menosuuntaan päin. Jalkatuki on säädettävä ja sen saa myös pois niin, että isompikin lapsi voi istua rattaissa. Työntökahvakin on tietysti säädettävä, jolloin rattaat sopivat monen pituisille ihmisille, myös tällaiselle lyhyemmälle äidille. Rattaiden pyörät ovat puhkeamattomat ja eturenkaat ovat jousitetut sekä kääntyvät. Ne voi kuitenkin myös lukita kiinni kulkemaan suoraan. Työntäessä rattaat tuntuvatkin todella ketteriltä, ja noiden etupyörien ansiosta rattailla pystyy kääntymään helposti pienessäkin tilassa. Tällaisilla kärryillä onkin helppo lähteä asioille ja ostoksille. 

Istuinosan selkäosan voi säätää kahteen eri asentoon, jopa täysin makuulle, jolloin rattaat toimivat myös vastasyntyneellä. Tällöin rattaisiin voi laittaa Stokken Softbagin kutistajaksi ja pehmikkeeksi, ja siitä tulee vauvalle turvallinen pesä. Rattaissa on myös 5-pistevaljaat, joiden avulla matkustava lapsi pysyy hyvin kyydissä. 

Scoot -rattaiden kuomu on hyvin monikäyttöinen ja siinä on irrotettava ja piiloon käännettävä aurinkolippa sekä vetoketjulla aukeava tuuletusikkuna. Kuomussa on UV-suoja. Lisäksi rattaiden mukana tulee sadesuoja sekä ötökkäsuoja. Kuomussa ja muuallakin rattaissa on paljon heijastimia, jotka ovat kyllä ihan tärkeä juttu jos joutuu liikkumaan ulkona hämärän tullen. Alla olevassa kuvassa näkyvätkin heijastimet sekä kuomussa vetoketjut, joista tuuletusaukot avautuvat.

Scoot -rattaiden kanssa voi liittää Stokke® iZi Go™ by BeSafe® turvakaukalon. Se on BeSafe -merkin valmistama turvakaukalo Stokkelle, joten turvaistuin on BeSafen, mutta tekstiilit ovat Stokken. Huomasin myös juuri, että tuo samainen turvaistuin oli palkittu ruotsalaisessa Bäst i Test vertailussa. Tuo testi löytyy TÄÄLTÄ ja siellä on muitakin turvaistuinarvioita, joten kannattaa kurkata ne, jos turvakaukalon hankinta on ajankohtaista. Eli rattaat toimivat myös niin, että halutessaan voi ottaa mukaan ainoastaan rattaiden rungon sekä turvakaukalon. Tällaista yhdistelmää meillä käytettiin aika usein esikoisen kanssa lyhyillä kauppareissuilla. Myös Maxi Cosin kaukalon voi liittää rattaisiin adaptereiden avulla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että turvakaukalo ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön, vaan pidemmille reissuille pitää pieni lapsi siirtää oikeaan istuimeen parempaan asentoon. Lyhyillä kauppareissuille tuo turvakaukalo- ja rattaat-yhdistelmä on kuitenkin tosi helppo ja tilaa säästävä ratkaisu.

 

Rattaiden kankaat voi pyyhkiä kostealla, mutta isomman vahingon sattuessa ne saa myös irrotettua ja pestyä. Scoot-rattaita saa monessa eri värissä ja jokaiseen väriin löytyy myös oikean väriset softbagit sekä muut lisätarvikkeet. Rattaisiin saa myös hoitolaukun, jonka voi kiinnittää rattaiden alla oleviin koukkuihin. Tämä on aika hyvä keksintö, koska olen kuullut, että ainakin Helsingissä on yritetty varastaa tavaraa vaunujen säilytyskorista.

Nyt syksyllä on tulossa kaksikin uutta värivaihtoehtoa Stokken värivalikoimaan. Uudet värit ovat kirkas sininen, joka oli ainakin minusta aika hieno, sekä klassisempi beige melange. Oma suosikkini kaikista värivaihtoehdoista on kuitenkin tuo meleerattu harmaa, joka sopii niin tytölle kuin pojalle sekä kaiken värisiin vauvan vaatteisiin ja varusteisiin helposti. Ja tuo harmaa ei ole edes kovin arka väri. Nuo uudet värit tulevat myös muihin Stokken malleihin.

Tässä alla vielä lisää kuvia uusista väreistä sekä Scoot -rattaisiin sopivista lisävarusteista. Lisävarusteita on saatavilla vielä enemmänkin, mutta tässä mielestäni tärkeimmät. Ihan alimmassa kuvassa näkyvät vielä kaikki Stokken eri mallit Scoot, Crusi ja Xplory uudessa beige melange värissä. Pääsemme vielä myöhemmin testaamaan näitä Scoot -rattaita ihan oikeasti kun vauva syntyy, joten palaan sitten vielä näihin Scooteihin uudelleen myöhemmin. Onko kenelläkään näitä rattaita käytössä ja jos on, mitä olette tykänneet? :)

Ps. Ethän kopioi tekstejäni tai tekemiäni vaunuarvosteluja luvatta, kiitos!

Lisätietoa Stokken rattaista vielä TÄÄLLÄ.

Kommentit (9)

Vierailija

Besafen kaukalo näyttää samalta, ja heillä on izi sleep kaukalo jonka saa rattaisiin kiinnitettynä täysin makuulle,  jos paljon travel systemiä käyttää :) vaikutti kivalta..

Vierailija

Tosi pätevän oloiset rattaat.

Toi sininen on päheä väri, jos meille tulisi vauva (eli ei ;) ) niin nuo siniset olisi kiva vaihtoehto. :)

- Sari

Vierailija

Huokaillen täällä ihastelen noita harmaita kärryjä! Meiltä puuttuu edelleen matkikset ja viikolla lääkärireissulla saamattomuuttani kaukalo kourassa ja uhmaileva 3v vierellä kiroilinkin. Pakko siis vissiin tarttua toimeen ennen kuin pojat osaavat kaikki ihanat kirosanat. 

Vierailija

Mikä mielestäsi tekee näistä "ei pelkästään matkarattaat"? Odotan innolla kirjoitustasi kun rattaaat pääsevät tositoimiin. Eli kurasohjo keliin ei niin sileällä asfaltilla :) varmasti toimivat kauppakeskuksissa ja spårissa, miten onnistuu korkeisiin juniin ja busseihin nosto? 

Vierailija

Hei,

Törmäsin blogitekstiisi sattumalta! Pohdin rattaiden ostoa pian syntyvälle ja Stokke Scootit ovat vaihtoehto..

Olisin kuitenkin kysynyt kokemuksiasi Stokken rattaista talvella eli kuinka liikkuvat sohjossa, lumessa ym.? Tarkoitan tilannetta, että katuja ei ole ehditty aurata - jäävätkö pyörät lumeen jumiin, vaikka ovatkin isot? Uskaltaisiko rattailla lähteä pururadalle käppäilemään vai toimivatko vain ja ainoastaan kaupunkiolosuhteissa? Ovatko pyörät muuten itse pumpattavat vai ei?

Ja oletko kokenut tuota kovaa (?) kantokoppaa kömpelöksi/isoksi/painavaksi kantaa mukana?

Kiitos sinulle jo etukäteen! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram