Vauvan eroahdistus, kuulostaako tutulta? Olen näköjään autuaasti unohtanut kaikki vaiheet mitä tässä vielä tulee. Vauva on nyt reilu seitsemän kuukautta vanha ja eroahdistuskausi iski päälle ihan yllättäen. Tyttö huutaa kun hinaaja heti kun äiti katoaa näkyvistä edes hetkeksi. Tähän riittää vaikka ryömiminen väärään suuntaan äidistä (= äiti katosi ääk!). Tässähän ollaan vallan suosion huipulla. ;) Tosin kodin tai ylipäätään minkään asioiden hoitaminen on välillä vähän haastavaa, kun pitää koko ajan pysytellä "näkyvissä". Toki isä kelpaa yleensä, mutta väsyneenä tyttö kaipaa vaan äidin syliä. 

Koska olen unohtanut kaiken esikoisen ajoilta, piti oikein googletella mistä tässä on kysymys. Eroahdistus kuuluu lapsen normaaliin kehitykseen ja se alkaa noin 5-8 kuukauden iässä. Tällöin lapsi oppii erottamaan tutun ja vieraan. Netistä löytyy paljon ohjeita siitä, miten lapsen eroahdistusta voi helpottaa, mutta yksi parhaista, mikä meillä toimii on se, että puhuu samalla lapselle, kun on poissa näkyvistä. Myös tuo kantoreppu on helpottanut vähän kotona, ettei vauvan tarvitse joka kerta harmistua kun äiti "katoaa" vaikka keittiösaarekkeen taakse. Olen nyt välillä pitänyt kantoreppua selässä ihan kotosalla, jolloin kotihommat onnistuvat aika hyvin vauvankin kanssa. Ainoa miinus tuossa on se, että näillä hellesäillä tuo repussa oleva vauva on aikamoinen lämpöpatteri, varsinkin jos kantoreppu on edessä. Onko teillä ollut vauvoilla eroahdistusta ja jos, niin mikä sitä on parhaiten helpottanut? 

Puheenkehityskin on ottanut huiman edistysaskeleen. Nykyisin meidän kodin täyttää kovaääninen jokeltelu: mam-mam-mam-maa, lal-lal-lal-laa, bäb-bäb-bäb-bäb, oi-joi-joi-joi. Varsinkin isoveli tuntuu olevan haluttua juttuseuraa ja hänelle vauva selvittääkin hyvin kovaan ääneen ja pitkän kaavaan mukaan asioita. Eppua naurattaa vauvan jutustelu ja onhan sitä hauska kuunnella. 

 

Ja sitten vielä vähän vaatejutuista. Käväisimme tytön kanssa vähän asioilla ja poikkesin samalla Zarassa, jonne oli jälleen kerran tullut ihania uusia kesävaatteita. Aika yllättävää, kun alennusmyynnitkin ovat jo ihan lähellä. Ostin tytölle mintun t-paidan sekä ihanat korallinpunaiset sandaalit. Aurinkohattu on Mini Rodinin ja ostettu Punavuoren peikosta, vaippapöksyt ovat H&M:n. Noita pieniä housuja me ollaankin nyt käytetty aika paljon lämpimillä ilmoilla ihan t-paidan kanssa. 

Kommentit (3)

Vierailija

Se on jännä miten kaikki vauvahommelit unohtuu! Musta tuntuu, että oon unohtanut kaiken tässä vajaassa 3 vuodessa, enkä tiedä vauvoista enää mitään :D Ihan kaiken saa opetella taas alusta ;)
Ihanat kesävaatteet :)
-Annika/Karkkipurkki

Vierailija

Voi ei, meillä ei ole vielä eroahdistusta ollut, luojan kiitos, itselläni kun on tarkoitus nyt viimein vähän irrottautua vauvasta ja käydä jossain ilman Islaakin niin se tästä puuttuisikin kun eroahdistuksen pukkaisi päälle, tälle illalle tuskin enää ehtii sitä saamaan. :)

Minä olen ihan totaalisesti unohtanut kanssa tuon eroahdistuksen, muistelin, että reilu vuoden ikäisenä olisi jotain sen suuntaista mutta, että nyt jo...

Apua, vähän toi lisäjännitystä jos Isla kaipaakin tänään illalla nukuttaessa vain äitiä kun minä lähden kaupungille ja isi laittaa Islan unille, onneksi isi on kyllä hyvin kelvannut tähän asti ja toivottavasti niin on jatkossakin. :)

 

-Meeri/Murulit blogi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram