Nukkumaanmenot sujuvat meillä sulavasti nyt kun Isla on vihdoin alkanut nukkumaan vain yhdet päikkärit (poikkeuksia lukuunottamatta). Isla nukahtaa hetkessä ja poikakin pian iltasadun jälkeen. Voisi luulla, että aamulla olen ylhäällä tikkana. 

Mutta aamuyöllä alkaa tapahtua. 

- Isla alkaa itkeä, eikä halua rauhoittua omaan sänkyynsä enää. 

- Koitamme vuorotellen saada tytön takaisin sänkyyn. 

- Väsyttää liikaa ja luovutamme. Tyttö siirtyy sänkyymme keskelle nukkumaan.

- Eppu hiippailee myös meidän väliin.

- Epun raidallinen pupu on kadonnut. Kriisi.

- Mies etsii raidallisen pupun.

- Eppu ja pupu jatkavat unia tyytyväisinä.

- Islaa ei nukuta. 

- Isla haluaa jutella. 

- Minua alkaa yskittää hulluna. 

- Isla haluaisi lähteä jonnekin, minä haluaisin nukkua.

- Menen vessaan yskimään, että mies ja Eppu eivät heräisi.

- Isla suuttuu. 

- Isla konttaa päin seinää. 

- Isla heittää kiukkuisena tutin sängyn ja seinän väliin, mistä sitä ei saa pois. 

- Isla huomaa Epun ja antaa suukon Epulle. 

- Isla jatkaa yksinpuhelua.

- Miestä alkaa naurattaa ja hän hakee Islalle uuden tutin.

- Minä palaan sänkyyn ja yritän olla yskimättä. 

- Yskittää edelleen.

- Otan Islan kainaloon ja koitamme nukkua. 

- Koira alkaa vaeltaa. 

- Toinen koira ärsyyntyy ja haluaa sängyn jalkopäähän. Mutta sen jalat luistavat.

- Tsäp! Tsäp! Tsäp! Koira ei ole vieläkään päässyt sänkyyn.

- Argh. 

- Islakin havahtuu taas. 

- Koira pitää nostaa jalkopäähän.

- Mies, koira, Eppu, ja Isla nukkuvat.

- Toinen koira vaeltaa. Raps, raps, raps, sen kynnet rapisevat lattiaa vasten.

- Ei nukuta enää yhtään. 

- Alkaa nukuttaa.

- Miehen herätyskello soi. 

- Argh!

No joo, ei meillä nyt joka aamuyö tällaista sekoilua ole, mutta välillä on sitten näitä öitä. Ja aamulla kahvi maistuu. Vertaistukea? ;)

PS. Kuvissa lapset uusissa BabyGapin pyjamissaan. Tilasin molemmille muutaman pyjamasetin Gapilta, kun siellä oli -40% ale tässä taannoin. Kannattaa tarkkailla Gapin aleja myös joulun jälkeen. :) 

Kommentit (12)

Vierailija

Kelpaako vertaistueksi parin tunnin yöllinen huutokonsertti, jonka päätteeksi sänky täyttyy kahdella pikkupojalla, jotka kilpaa tunkevat varpaitaan korviin, neniin ja kylkiin? Ei muuten tule raskauden aikaisia potkuja ikävä kun niitä potkuja satelee hieman kasvaneesta jalasta yhä ja onneksi tällä kertaa mies saa oman osansa kylkipotkuista! Ja aamuyöllä meillä on pienimmällä usein myös juuri tuollaista! Luulisi olemattomilla yöunilla poikaa nukuttavan vaan kun ei. Ja mikä riemu onkaan kun isi ja etenkin Veikka on siinä ihan vieressä!

-Nanna

Vierailija

Kuulostaa tutulta menolta, olen mummi mutta pikkumies on meillä paljon, joskus myös yökylässä, meilläkin se tutti lentää kadoksiin kuin taiottuna, pikkumies tuli nyt flunssaan, itse olimme ja olemme vieläkin sairaita ukin kanssa, flunssa alkoi 11 päivää sitten. Syökö Isla rusinoita tuossa kuvassa? Olen ajatellut josko poika söisi jo rusinoita kun vatsa on kaiken aikaa kovalla vain vaikka banaania ja juustoa emme anna. Ihanaa hullunmyllyä se joskus on yöaika ja omat unet voi silloin unohtaa, meidän Hupu nukkuu yleensä vielä kahdet päiväunet, jos nukkuu vain yhdet niin klo 19 on jo aika kiukkuinen ja väsynyt. Nytkin minulla on häntä jo ikävä vaikka eilen illalla erottiin klo 19 aikaan ja kohta he tulevat taas mummia aamupäivällä katsomaan ja lapsi tulee taas klo 13.30 hoitoon minulle, se vaan on niin ihana pikku-ukko, meillä on samanlainen huumorintaju, hän on nyt tasan 1,4 vuotias, ymmärtää puhetta ja sanoo paljon sanoja selvästi. Mikähän auttaisi kovaan vatsaan kun luumua hän ei syö sitten millään, puuro menee ja siihen sekoitetaan aina bonan luumusosetta, kerran annoin ihan luumuhilloa lusikalla ja hän sanoi hyii ja kaivoi kaiken pois suusta. Minua niin nauratti moinen ele, huomenna leivomme pipareita, hänen äiti tulee meille myös paistajaksi niin me vaan leivomme:) Minulla on nyt kaksi lahjaa ukin kanssa ostettuna ja vielä ostamme pyjaman ja jotain vaatetta, ehkä haalarin sisäkäyttöön tai kaksiosaisen olopuvun ja jokin lelu pitää tietysti ostaa koska hän avaa paketit meillä ja pitäähän uusi lelu olla, muut paketit hän avaa jo kotona ennemmin. Meille laitetaan oikea kuusi ja jouluateria runsailla eri ruokalajeilla, aion tehdä oikein mahtavan jouluillallisen, jälkiruuan saa tytär tehdä ja se on rommirusina-rahkaa. Lapselle vain luumurahkaa. Toivotan teidä perheelle ihanaa joulua ja paljon jouluntuoksuja ja -iloja, tv mummikki 48 v.

Vierailija

No joo, kuulostaa vähän tältä nykyisin yleiseltä ilmiöltä. Eli on vähän vanhemmuus hukassa. Kannattaa alkaa pikkuhiljaa näyttämään kuka määrää talossa. On nimittäin vähän hankalampaa 10 vuoden kuluttua kun lapset kasvavat. Tätä avuttomuutta näkyy nykyisin kaikkialla. Vanhemmat ovat epävarmoja kasvattajan roolistaan, ei luoteta omiin kykyihin. Kannattaisi luottaa ja pitää tietty jämäkkyys lasten kanssa. Heidän kanssaan ei neuvotella tietyistä asioista, vanhempi päättää aina! Selvät säännöt luovat turvaa lapsille, heidän ei tarvitse miettiä miten jokin asia tehdään. Huomaa että he ovat paljon epävarmempia kuin vanhempansa, ei joku parivuotias tiedä vielä juuri mitään mistään!

Johdonmukaisuutta asioihin, vanhempien sänkyyn ei tulla yöllä, kaikilla on omat sängyt. Vaikka koirat nyt eivät varsinaisesti ole perheenjäseniä, nehän ovat esim. aika helposti korvattavissa verrattuna lapsiin, nekään eivät tietenkään saa tulla vanhempien sänkyyn. Lapsi tulee siitä kateelliseksi ja mustasukkaiseksi. 

Vierailija

Kuulostaa aivan normaalilta ;)... hankkikaa vielä kolmas, hah.. 

Kiva postaus.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 1/5. Kiitos Tusby vertaistuesta! Kuittaa ja kiittää! ;) 

Nanna 2/5: Kiitos, kyllä kelpaa! :D Mikähän siinä on, että lapset nukkuu aina poikittain? Myös meillä usein. Kantapää otikossa on parhainta antia! ;-D

Mummikki 3/5: Juu, Isla herkuttelee rusinoilla, maistuisikohan ne teidän Hupulle? Osa ilosta on siinä kun saa kaivaa ne itse sieltä pienestä rasiasta. :) Harmi, että teillä ei luumu maistu, meillä molemmat ovat tykänneet luumusoseesta ja se on ollut kyllä varma keino kovaan vatsaan. 
Ja ihanalta kuulostaa teidän joulu, olisipa mullakin utollaiset isovanhemmat! :) Ihanaa joulun aikaa teidän koko perheelle! <3 

Vierailija 4/4: Meillä saa kyllä lapset tulla viereen niin pitkään kunhan eivät tuo poika- tai tyttöystäviä mukana.;) En kyllä ole koskaan ennen kuullut, että teinitkin vielä nukkuisivat vanhempien vieressä jos ovat vauvana/taaperoina joskus nukkuneet, saati että olisivat kateellisia koirille. Ikävää että teillä kävi niin. Tsemppiä! 

Vierailija 5/5: Hyvä, ja tuota öööh.. nooooh.. sitä pitää nyt ehkä vielä harkita. ;-D 

Vierailija

Niin, jos tuon nyt noin haluaa lukea. En tietenkään tarkoittanut että teinit nukkuisivat vanhempiensa sängyssä ja olisivat kateellisia siinä nukkuvista koirista. Kai tuo nyt pitäisi selvitä että tarkoitan teidän tämänhetkistä tilannetta. Koiria meillä ei tosiaankaan ole, eikä tulekaan. Pitkien ulkomaan reissujen takia ei voi oikein hankkiakaan. Eikä kiinnostakaan, harrastamme muita asioita. Jos pienet lapset eivät haittaa nukkumista, mikseivät he voi siinä nukkua, meillä ei onnistunut. Reissutyön takia minun oli pakko nukkua kunnolla kun olin kotona, ja olla skarppina keikoilla. Ajamistakin oli aika paljon.

 

Kohtuu tiukoilla säännöillä pärjää pikkulasten kanssa hyvin. Niin kauan kuin lapset ovat pieniä perhe ei ole demokratia. Vanhempien täytyy päättää tärkeisä asioista, lasten kanssa ei neuvotella. Jos lapsi ei halua nukkua omassa sängyssä on parempi että hän valvoo sitten siellä eikä vanhempiensa vieressä. Uni on tärkeä myös vanhemmille, jaksaa paremmin. Olen muuten neljän tytön isä joten jonkunlainen kokemus minullakin on asiasta.

 

Terv. vierailija 4/4 

Vierailija

Kuulostaa kans tutulta. Pojalla 11kk on pinnasänky, mutta nukkuu silti mun ja pinniksen välissä. Illalla tyttö 5v nukahtaa omaan huoneeseensa. Jossain kohtaa yötä kapuaa isinsä viereen. Pyydän nätisti tyttöä omaan huoneeseensa suukkojen saattelemana. Tyttö lähtee huoneeseensa. Koira päättää hypätä päiväpeittokasan kautta sänkyymme ja käpertyy kaulani viereen. Poika herää ja rupee itkustamaan maitoa. Silmät ristissä kaadan maitoa ja kappas, tyttö on kavunnut sillävälin takaisin isänsä viereen. Luovutan ja jatkan uniani. :) Tätä tapahuu ainakin jokatoinen yö. Loppujenlopuks sängyssä on koko perhe

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 8/9: Kaikki sanovat samaa! :)  Varsinkin ne, jotka ovat nähneet minut pienenä sanovat että Isla on ihan saman näköinen. :) Nyt kasvaessaan Eppu on alkanut ehkä enemmän näyttämään isältä. :) 

Vierailija 9/9: Ihana tarina teilläkin! :D Kuulosta hyvin tutulta! Mä voisin lisätä vielä tuohon omaan listaukseeni, että haaveilen leveämmästä sängystä. :D

Vierailija

Teillä on hilpeä meininki ;)

Meillä 2,5v nukkuu hyvin omassa huoneessaan ja pikkuneiti 1v meidän sänkymme vieressä pinniksessään. Toisinaan isompaa pelottaa ja hän kömpii miehen ja minun väliin nukkumaan - tai oikeastaan tuijottamaan. Hän on nimittäin oppinut, että pienempää ei saa herättää kikattamalla tai kälättämällä, joten hän makaa vieressäni hipihiljaa ja TUIJOTTAA minua. Ei nuku. Välillä luulen tytön nukahtaneen, mutta vilkaistessani häntä saan vastaani herkeämättömän tuijotuksen. Sitten hän pyytää saada mennä omaan sänkyynsä ja nukkuu siellä aamuun asti. Pikkuneiti 1v taas kokeilee muutaman kerran yössä, olenko vielä viereisessä sängyssä. Hän ojentaa kätensä pinnojen välistä ja kysyy "ämmä?" Silitän kättä ja hän nukahtaa taas :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram