Tarkoitus oli postailla pojan kesävaatteista, mutta suunnitelmiin tulikin muutos. Vietin iltaa kotona yksin lasten kanssa, miehen ollessa työillallisella. Vähän jo siinä väsyneenä laittelin päivällistä meille, kun vauva kaatoi pöydässä olleet maidot niin, että maitovallankumous täytti koko keittiön pöydän, maton, lattian ja vauvan tuolinkin. Poika onneksi istui rauhassa lastenpöydän ääressä askartelemassa. Siinä sitten hetken tuskasteltuani sain sotkun siivottua, työnsin kiireessä kinkkukiusauksen uuniin ja sitten soi puhelin. Luuri tipahti lattialle kun takaani kuului iloisesti: "Äiti, katso mitä mä leikkasin!" Siinä seisoi meidän pikkumies sakset toisessa kädessä, ja toisessa kädessä valtava hiustukko, joka oli tietysti lohmaistu keskeltä otsikkoa.

 

Ensireaktioni oli hämmentynyt pyrskähdys, ja aloin nauraa, mutta samaan aikaan teki mieli itkeä. Tilanne oli jotenkin niin absurdi. Sitten tuli ehkä joku ruma sana. Ja lisää naurua. Poika oli itsekin tilanteesta huvittunut ja vähän hämmentynyt, mutta sitten häntä alkoi itkettää, kun hän tajusi, ettei hiuksia saakkaan liitettyä takaisin. Onneksi kello oli niin vähän, että sain vielä luottoparturin kiinni ja varattua korjaavan ajan seuraavalle päivälle. Lohduttelin poikaa, mutta manasin mielessäni ja mietin, että hän saa käyttää saksia seuraavan kerran kun täyttää 18. Tai jotain. Järkytyksestäni vähän toivuttuani tajusin, että olin työntänyt kiusauksen uuniin ilman ruokakermaa. Meillä oli sitten vähän kuivakkaa kiusausta päivälliseksi. Että näin. 

Nyt on tukka korjattu, kiitos vaan luottoparturille. Parturi varmasti arvostaisi sitä, että jätämme hiustenleikkuun jatkossa hänelle. Onneksi sentään hiukset ovat uusiutuva luonnonvara. Vaikka tämä lasten oma-alotteinen parturointi taitaa olla aika yleistä, äiti sai ikuiset traumat. Nyt olisi vertaistuki tarpeen. Onko teille käynyt vastaavaa? Tai oletteko koskaan itse pienenä leikellyt omia tai sisarusten hiuksia? Miten kävi? 

Kommentit (6)

Vierailija

Mukava postaus. Tulee hyvä mieli kun lukee että muillakin elämä on "arkista kaaosta". 

 

Olen parturoinut pienenä omat pitkat hiukseni. Minulla oli puoleen selkään asti hiukset palmikoilla ja keittiö saksilla naksin toisesta palmikosta puolet. Tämän jälkeen menin ylpeänä esittelemään tuotostani äidille. Itku tuli samalla tavoin kuin teidän pojalla tajuttuani ettei hiuksia saa takaisin kiinni.

 

Veljelläni oli lapsena paksut hiukset. Leikittiin kampaajaa ja laitoin veljen hiuksiin pieniä ponnareita töyhtöiksi. Leikkasin surutta töyhtöistä ylijääneet hiukset pois. Lopputuloksena oli hapsottavat hiukset ja loput oli pakko ajella siiliksi.

 

Pahin, mitä tein oli operoida siskoni ripset (!!) kun hän oli vauva. Kaikki tutut ja sukulaiset ihastelivat siskoni kauniita pitkiä ripsiä. Päätin naksia ne pois koska olin kateellinen. Siitä muistan saaneeni lapsuuteni suurimmat huudot ja vasta kun äiti itkun sekaisessa hysteeriassa sanoi että olisin voinut puhkoa siskon silmät saksilla tajusin että vaarallista oli.

 

Nyt 20vuotta myöhemmin minulla on pitkät hiukset, veljelläni hyvännäköinen paksu tukka ja siskollani meistä kolmesta tuuheimmat ja pisimmät ripset.

 

-J-

Vierailija

Kuulostaapi tutulta, meillä isosisko on peräti kaksi kertaa päässyt saksilla parturoimaan itselleen vähän kevyempää kampausta! Tosin mimmillä on niin tajuttoman paksu tukka että vaikka niitä hiuksia olikin pöydällä ihan kiitettävä kasa, niin ei ollenkaan näkynyt että oltiin tee-se-itse-kampaajalla käyty, siinä vaiheessa huomasi kun yritti laittaa tukkaa ponnarille että toinen puoli lyhyempi.. : )

Vierailija

Tiedän tuon fiiliksen! Meillä siis tyttö pienenä askartelun lomassa leikkasi vai pitäisikö sanoa kyni ihanat paksut hiuksensa kun huomioni oli muualla. Järjytys taisi olla tytölle sen verran kova ettei sen jälkeen ole edes parturin antanut kuin hieman siistiä latvoja.

 

-Nanna

Vierailija

Ihana arkikuvaus...:) ja kuulostaa tutulle meiningille teillä... tosin tukkaan ei olla koskettu ainakaan vielä ;D mutta noi muut säädöt päivittäistä.... Anna M 

Vierailija

Ihana arkikuvaus...:) ja kuulostaa tutulle meiningille teillä... tosin tukkaan ei olla koskettu ainakaan vielä ;D mutta noi muut säädöt päivittäistä.... Anna M 

Vierailija

Mun oli itse asiassa nieleskeltävä naurua, kun näin tyttäreni ensimmäiset parturoinnit. Olin siis itse samanikäisenä ilahduttanut äitiäni varsin vastaavalla tavalla. No, onneksi nuo kasvaa. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram