Valoisat illat ja yöt ovat ainakin meillä saaneet lasten rytmit vähän sekaisin. Iltaisin on välillä vaikea saada unta, kun aurinko paistaa ja aamulla taas herätään kukonlaulun aikaan yhdessä auringon kanssa. Meillä ei ole kotona mitään verhoja (sälekaihtimia lukuun ottamatta), emmekä halunneet ostaa erillisiä pimennysverhoja makuuhuoneisiin, koska ne eivät sinne oikein sovi. Halusimme ratkaisun, joka on helppo ottaa pois tarpeen tullen. Tässäpä tulee siis nopea vinkki hyvin yksinkertaisen pimennysverhon tekoon. Idea on napattu suoraan Vimmerby Stugbyn mökiltä. Siellä omistajapariskunta kertoi, että heillä käy paljon lapsivieraita, jotka kiskovat verhoja, ja ne eivät siksi toimi siellä käytössä.

Idea oli niin helppo ja hauska, että halusimme toteuttaa sen kotona. Valmistukseen ei tarvita kuin tummaa paksua kangasta, liimanauhaa ja pieniä verhorenkaita sekä koukkuja. Idea siis on, että mustat verhot otetaan illalla esiin, ja ripustetaan koukuista ikkunan eteen. Aamulla ne voi sitten nopeasti taitella kaappiin säilöön. Aikaa tähän menee muutama sekunti, joten hankalakaan systeemi ei ole. Suomessa tämä valoisa aika on vielä niin lyhyt, että pimennysverhoja ei tarvita kuin pieni aika vuodesta.

Mustaa paksua kangasta ostin Ikeasta, jossa se maksoi alle 6€ / metri. Ikkunan yläpuolelle kiinnitimme valkoiset ruuvikoukut, ja kankaan reunoihin verhoklipsit sekä pienet purjerenkaat, joissa verhon saa kiinni koukkuihin helposti. Kankaan reunat huolittelin Ikean liimanauhalla. Toki ne voi myös ommella, mutta jos ei jaksa kantaa ompelukonetta alakertaan liimanauhakin käy. ;) Samanlaisen verhon tein myös meidän vanhempien makuuhuoneeseen. Tällä mustalla verholla saa koko huoneen ihan pimeäksi ja päivällä sen voi helposti taitella piiloon kaappiin. 

Kommentit (7)

Vierailija

Noihin koukkuihin on sitten joulunaikaan tosi kätevä ripustaa jouluvalot! Taitaa mennä tämä setti meilläkin käyttöön :)

Vierailija

Suuret kiitokset vinkistä! Nyt tiedän miten toteutan mökillä pimennyksen, kun lasten makuupaikat vaihtelee :)

-nanna

Vierailija

Kiitos vinkistä! :) Pitääpä tehdä tuollaiset meidän makuuhuoneeseen. En ole halunnut laittaa pimennysverhoa, koska se ei ole kovin kaunis, mutta herään aina aamuyöllä kun aurinko paistaa.. Tuo on tosi hyvä idea :)    

-Jenni

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Jenni: Eipä kestä! :) Kivaa jos tästä oli hyötyä. Meillä oli vähän sama juttu, ja varsinkin kun ei ole muita verhoja, se pimennysverho olisi sitten ollut siinä yksinään. Tästä pääsee joka aamu helposti eroon ja talven säilyy kaapissa. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat