Onko Brion Pony -rattaat teillu tutut? Joku tarkkasilmäinen lukija ehtikin jo jokunen päivä sitten kysyä, onko meillä uudet rattaat. Meillähän on Stokken Crusi -vaunut (postaus täällä), jotka ostimme viime keväänä ja joita edelleen rakastan. Toisina rattaina meillä kulkevat auton perässä Stokken Scoot- rattaat, jotka ovat myös ihan huiput. Todellista tarvetta uusille rattaille ei siis ollut. Olin jo aiemmin ihastunut Ponyjen yksinkertaiseen mustaan ulkonäköön ja robustiin olemukseen ja kun näin yhden kappaleen "Poneja" (*tai oikeastaan Sitty -rattaita) huippuedullisesti ennen joulua eräässä nettikaupassa, tilasin ne vain hetken mielijohteesta. Hinta jäi siis reilusti alle puolet niiden ovh:n, joten suurta lovea lompakkoon tämä heräteostos ei onneksi tehnyt. Kieltämättä tämä oli kyllä hassuin heräteostokseni pitkään aikaan, mutta en ole kyllä katunut hetkeäkään. Minua myös kiinnosti kovasti, millaiset nämä simppelit rattaat ovat käytössä.

Stokket ovat nyt jo jonkin aikaa majailleet meidän yläkerrassa, koska sieltä ne on helppo siirtää yläkerran lasitetulle terassille Islan päiväunien ajaksi. Näitä Poneja olenkin sitten säilyttänyt alhaalla lähtövalmiina, lähinnä jos olemme menneet pihalle ulkoilemaan tai lähteneet vaikka läheiseen puistoon. Tällaiseen tarkoitukseen nämä ovatkin ihan loistavat, koska näissä rattaissa lapsi istuu alhaalla ja näkee hyvin muut lapset. Ponyt ovat myös tilavat, joten näihin lapsi mahtuu hyvin kyllä sitten vanhempanakin jos Crusit jäävät joskus pieneksi, ettei tämä ostos ihan turha ole senkään puolesta. Jos pitää kävellä pitkiä matkoja, käyttömukavuus tulee kyllä meillä silloin ensimmäisenä ja tällöin valitsen mielummin isommat ja mukavat Stokket. 

Käytössä Ponyt ovat todella helpot ja yksinkertaiset. Isohkot pyörät pyörivät lumessa ja loskassakin hyvin. Istuin on tilava ja mukava. Meillä tyttö tykkää selvästi istua näissä ja joskus veikkakin haluaa kokeilla siskon kivoja rattaita. Tavarakori on harmillisen pieni, mutta kyllä sinne mahtuu jotain pientä mukaan. Tavarakoria kiertää ympäri näkyvä 3M heijastinnauha. Olen ehkä jo ehtinyt tottua Stokken tilavaan tavarakoriin, jonne voisi sulloa vaikka norsun.

Kuten sanoin, rakenteeltaan nämä rattaat ovat todella kevyet ja yksinkertaiset, ja niissä ei ole mitään ylimääräistä, vaan kaikella on joku funktio. Ehkä siksi juuri ihastuinkin näihin. Yksinkertainen ja riisuttu muotoilu miellyttää silmää, samoin tuo täysmusta väri. Jalkatila on tosi tilava ja istuin pehmustettu. Ohjaustanko on tukeva ja mukava käyttää, koska siinä on kuminen liukueste. Jarru toimii ihanan helposti. Meillä on aina ollut kääntyvät pyörät rattaissa, joten niitä kaipaan ehkä eniten näissä. Muuten näiden ohjattavuus on ihan ok. 

Pony -rattaat ovat klassikko jo 30 vuoden takaa, ja voisin vannoa että minulla itselläni on ollut jotkut tällaiset pienenä. Tämän tyylisille rattaille oli kuulemma silloin ihan oma nimikin "rättirattaat". Onko kukaan kuullut tuota? Pony -rattaisiin saa lisävarusteina mm. kuomun sekä ratin. Minusta nämä ovat sellaiset vähän isomman lapsen rattaat ja uskon, että näiden käyttö lisääntyy meillä, mitä enemmän tyttö kasvaa. Olen myös ajatellut hankkia näihin kuomun, koska se suojaa tuulelta ja sateelta.

Tässä vielä speksejä:

+ Erittäin helppokäyttöiset; helppo taittaa kokoon ja ottaa mukaan

+ Hyvät 3M heijastimet

+ Tukeva runko

+ Ergonominen ja tukeva työntöaisa

+ Liikkuvat kevyesti

+ Edullinen hinta

+ Tyylikäs ja yksinkertainen ulkonäkö

+ Tilava istuin sekä jalkatila

+ Toimivat säässä kuin säässä

+ hyvä hinta-laatusuhde

* Selkänojassa on tyyny ja istuinosassa pehmustetut reunukset

* Mukana irrotettavat 5-pistevaljaat

* Turvakaaressa sekä jalkatuessa irrotettava kangasverhoilu

* Lisävarusteina mm. ratti ja kuomu

* Selkänojassa kaksi asentoa, suora ja kallistus. Selkänojaa saa säädettyä helposti vähän alaspäin, jos lapsi nukahtaa, mutta ei "päiväunirattaat". 

* Istuinosan kokonaispituus lepoasennossa 99cm.

* Koko paino 8,8kg

* Käyttösuositus 6kk -3+ vuotta (minusta sopivat parhaiten vähän vanhemmille lapsille, ei ihan pienille)

* pyöräkoko 23cm

* Työntökorkeus 103cm

* Toinen nimi näille rattaille on Sitty. Tämä ilm. käytössä Ruotsissa (?).

- Eivät mene kokoontaitettuna mitenkään erityisen pieneen tilaan. Mutta menevät kokoon yhdessä osassa, eli osia ei tarvitse irrotella.

- Pieni tavarakori

- Kääntymättömät pyörät

- Ei säädettävyyttä työntöaisassa. 

Postaus Stokke Crusi -rattaista TÄÄLLÄ

Postaus Stokke Scoot -rattaista TÄÄLLÄ.

Kommentit (15)

Vierailija

Nuo muistuttaa tosi paljon mun mummolassa olleita Brio-nukenrattaita! Ne kesti muuten hyvin istua vielä 6-vuotiaan tytönkin! Harmittaa kun ne on ehditty hakea mummolasta muualle ennen meidän tytön syntymää eikä mun rattaita ole meille asti tuotu vaikka elossa yhä ovatkin. 

-Hieman sivuraitelle eksynyt Nanna

Vierailija

mä olen kerran testannut ponyja kirppiskierroksen ajan, ja satunnaisesti jossain gigantissa tms. en ole kyllä tykännyt, vaikka kyytiläinen oli silloin 1v, mutta kun kerran sitä pääsi kääntyvien eturenkaiden makuun niin tuskin muuhun tottuu enää :D tuonne tavarakoriin saa vajaan kauppakassillisen ruokaa (niinkuin racen koriin myös), jos pakkaa sillain löyhästi. 

/kippuralla

Vierailija

On kyllä hyvän näköiset rattaat! :) Ihanat pienet hampaat siellä pienellä neidillä pilkistää. ;)

Jossukka

Vierailija

Mä melkein vakaasti meinasin harkita kirjastoreissun jälkeen nämä ponyt, siellä oli juuri samanlaiset ja ne liikkui niin ketterästi ja oli kevyet käännellä hyllyjen välissä ja Isla mahtui helposti kyytiin. Minulla itsellänihän on nämä alkupään ponyt ollut ja on edelleenkin vanhemmillani jotka eivät mitään pois heitä. :D Äitini on koittanut houkutella haluaisinko kunnostaa ne käyttöön eli vaihtaa kankaat uusiin mutta täytyy sanoa etten ehkä jaksaisi ryhtyä urakkaan kun renkaatkin on ne vanhanmalliset umpikumit eli keräävät kaiken lumen.

Jostain luin, että näiden valmistus olisi loppumassa Brion vaunujen valmistuksen siirryttyä Britaxille mutta ihan varma en tästä tietenkään olen mutta jos näin on niin hiukan houkuttelisi nämä varmuuden vuoksi ostaa meillekkin vielä kun näitä saa. :)

-Meeri / Murulit

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Nanna: Voi, onko ne jotkut vanhat nukenrattaat? :) Ihana jos vanhatkin rattaat on vielä tallessa. Ei ole tuo tietty malli hirvästikään muuttunut vuosie saatossa. :) 

Kippuralla: Se on kyllä vähän niin, että kun pääsee niiden kääntyvien eturenkaiden makuun, niistä ei haluakaan luopua. Tiedän.. :D Mä en tiedä onko meidän kauppakassit sitten aina vaan niin täysiä, mutta en ole saanut kyllä tuonne alle mahtumaan kun pieniä juttuja. :) 

Jossukka: Eikö! Toi musta kyllä puhuttelee aina mua. :) Ja toi on "näytä hampaat -ilme". ;-D 

Meeri: Hmm, johtuiskohan se sitten juuri tuosta muutoksesta, miksi kaikki Ponyt on ollut alennuksessa jo hetken aikaa? Vaihtuuko noidenkin merkki Briosta Britaxiin? Olisi kyllä kiva tietää, säilyykö tämä malli kuitenkin? :) Jos joku tietää tästä enemmän, saa valaista!!!:)
Ja Meeri, nämä on kyllä hyvät sitten jos joskus tulee tarve vähän isomman lapsen rattaille. Teillähän kai oli (?) myös ne Bugiksen Beet (vai muistanko väärin?) mutta näissä on suorempi tuo istuma-asento ja isompi istuintila, josta isompi lapsi voi tykätä enemmän. :)

Vierailija

Ne,kenellä ei ole oikeaa elämää,yrittävät päteä stokke rattailla ja reimatecillä.

Vierailija

Heippa,

hyvät rattaat ostit. Meilläkin on tuollaiset tummansinisenä ja kuomulla. Ainoa miinus tulee siitä, että selkänojaa ei saa käännettyä ihan alas nukkuma-asentoon.

Vierailija

minusta sama miinus myös tuo ettei saa makuuasentoon, toinen on heppoinen helposti irtoava kuomu (vähän siihen päälle kun asettelee toppavaatetta tms. kauppareissuilla.. niin irtos) verrattuna esim. Britaxin Vigour 3+ tai Crescent Compact 360-malleihin jotka ovat meillä olleet ihan parhaat, kolmas on pieni ja ahdas tavaratila autottomalla huono juttu ja neljäs jatkona edelliseen kun laittaa verkkokasseja roikkumaan aisaan niin kippaavat tosi helposti ostoksista verrattuna Britax/Crescent eli myin kahden viikon tehotestauksen jälkeen Ponyt pois..mutta auton omaavalle hyvät ja tosiaan puistoon helppo kärryillä ja ovat kapeat ja hyvännäköiset ja edulliset, tarjouksia on

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 9/11: Samaa mieltä, tuota makuuasentoa noihin kaipaisin, varsinkin pienemmällä lapsella. Kuomusta ei ole vielä kokemusta, mutta sen ajattelin kyllä hankkia, jos se vähän kuitenkin suojaisi. puistoon mennessä juuri oikein hyvät! :)

Vierailija

joo siis sen kauppakassin on oltava tyyliin puolillaan, meillä oli racet joskus esikoisen ollessa 6kk. nyt iski dilemmat kun en tiedä mitkä vaunut hommaisin.. gessleinit ja brion got kiinnostaisi hurjasti. 2013 mallia olisi saanut uutena kopan kanssa alle 600e, melkein meinasin jo tilata. en uskaltanut silti ihan vielä, kun puolivälin rajapyykki ei ole vielä ohi.

britax ostin brion lastenvaunut, eli Brio go on nykyään britax go. eli brion malleista loppuu pony, race, spin ja sitten britaxin b-dualit. britaxilta tosin sitten tulee noiden kuomurattaiden tilalle jokin oma malli, sitä en tiedä onko niinkuin pony eli istumarattaat vai saako selkänojaa kallistettua. kuvia odotellen!

/Kippuralla

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

No totta, ehkä se puolillaan mahtuisi tuonne. Mulla ei ole mitään hajua noista Gessleineista, mutta Got näyttää tosi kivoilta. :) 
Okei, ai siinä on tällainen taustalla. Tuosta nimenmuutoksesta jostain kuulinkin, mutta harmi kun noin moni malli loppuu. Ehkä sitten tulee jotain kivaa tilalle. mä pohdinkin, että miksi juuri ennen joulua noi Ponyt oli niin monessa paikassa tarjouksessa. Ja noi meidän oli sellaiset että ne oli alessa, josta sai vielä lisäalen -30%. :) Mutta tosi harmi, että Ponytkin sitten loppuu. :-/ 

käyttäjä-8398
Liittynyt10.1.2015

ja en vielä tiedä meneekö sitten pois myös ne brion heittoaisalliset tuplat sekä ne tuplaponyt, se tieto on mennyt ihan ohi. 

gessleineissä mua houkuttaisi myös vaihdettavat eturenkaat ja ne uudet "nykyaikaiset" on niin söpöt kun se kuomu on pyöreä, verrattuna kun katselin niitä silloin joskus 2007.. =) 

en oikein välitä kun GOn selkänojaa ei saa kokonaan makuulleen kun siirrytään ratasosaan. kopan kanssa ne näyttää superkivalta, tavarakoriin pääsisi helpolla käsiksi. tyyppi kun syntyy heinäkuun taitteella, niin voi olla että pian 4kk ei enää viihdy kopassa, jos on yhtään samanlainen kuin isoveli ja kummatkin siskot. ehkä saan mielenrauhan ja hommaan molemmat 8)

/kippuralla