Niskakipuja, puutumista ja hartiat jumissa. Tällaista oli aika lailla koko viime vuosi. Eikä se tilanne siitä nyt keväälläkään korjaantunut itsestään. Huonot imetysasennot, lapsen kantaminen, lihasjännitys ja ryhtimuutokset olivat saaneet tämän äidin selän ja niskat ihan jumiin. Sain blogiyhteistyön merkeissä kutsun Debora Fysio terveyshoitolaan, jossa luvattiin tehokkaita hoitokeinoja äidin niska- ja selkäongelmiin sekä raskauden jälkeiseen palautumiseen. Erityistä tuolla Debora Fysiossa on se, että käytössä on LPG-hoidot, joka on ainakin minulle ihan uusi juttu, vaikka se ei uusi keksintö olekaan. LPG on tutkitusti toimiva hoitomuoto, jolla saa hyviä tuloksia lihashuollossa ja jännitystilojen hoidossa. Lisäksi sitä käytetään myös esteettisissä hoidoissa, kuten arpien tai rasva- ja selluliittikudosten hoitamiseen. 

LPG-hoito ei siis ollut minulle etukäteen tuttu, joten se kiinnosti. Deboran Fysion fysioterapeutti Kaisu Nieminen otti minut hoidettavakseen ja kertoi, että alunperin LPG-laite on kehitetty Ranskassa palovammojen hoitoon. Sitä voi kuitenkin käyttää myös raskausarpien ja leikkausarpien häivyttämiseen, ja niistä onkin saatu erinomaisia hoitotuloksia. LPG-hoito on myös tosi hyvä raskauden jälkeiseen vartalonmuokkaukseen. Hoidon avulla arvet tasoittuvat ja pehmenevät, jolloin kiristävä tunne helpottaa. Verenkierto ja nestekierto saadaan lisääntymään, jolloin paraneminen nopeutuu. Minullehan on tehty kaksi sektiota, joten sektiohaava-alueen ja vatsan hoito oli yksi vaihtoehto hoidolle. Voin kertoa, että jos vatsa ei ole kivan näköinen yhden sektion jäljiltä, niin ei se ainakaan ole parempi toisen sektion jälkeen. 

LPG-terapia sopii myös urheilufysioterapian tarpeeseen, ja kuulin, että hoidoissa käy paljon urheilijoita. Päätimme sitten fysioterapeutti Kaisun kanssa, että minun kohdallani hoidamme sekä niskoja, selkää että vatsaa. Kaikkein inhottavin ongelma minulla on ollut tuo selän puutuminen. Lisäksi pyysin Kaisua neuvomaan minulle muutamia jumppaliikkeitä, joita voisin tehdä kotona helposti. 

LPG-laite on vähän hassunnäköinen laite, joka toimii alipaineella. Niskaan ja hartioihin tuo laite oli todella rentouttava, mutta vatsaa käsiteltäessä se saattoi joistain kohdista jopa nipistää. Parin kerran jälkeen tuohon laitteen käsittelyyn jo tottui ja myös vatsan hoito oli ihan rentouttavaa. Muutaman hoitokerran jälkeen selän puutuminen lakkasi, joten ainakin minulla tuo hoitojakso toimi oikein hyvin niska- ja hartiaseudulle. Vatsan ihossa muutosta alkoi nähdä kun takana oli kolme hoitokertaa. Iho näytti ja tuntui pitkästä aikaa oikein sileältä. Eikä siis miltään vähän sileältä vaan todella sileältä. Raskausarvista olen aika hyvin päässyt ajan kanssa eroon, mutta nyt niitä ei ole enää havaittavissa. Harmi, että en tajunnut ottaa mittoja vatsasta ennen ja jälkeen hoitojen, mutta itse kyllä huomasin ja tunsin selvän muutoksen vatsan ihossa. 

Parasta on kuitenkin se, että pääsin tuosta selän puutumisesta eroon. Vaikka kävin vain tuollaisen viiden kerran hoitojakson, sen jälkeen jatkuvaa puutumista ja kipua tuossa yhdessä kohdassa selkää ei ole enää ollut kuin muutaman kerran Islaa nostaessa huonossa sennossa. Ennen hoitojaksoa tuo selän puutuminen oli päivittäistä eli jotain siellä saatiin kyllä avattua. Olen nyt myös koittanut säännöllisen epäsäännöllisesti noudattaa jumppaohjeita, joita Kaisu minulle neuvoi. 

Esimerkiksi kuminauha on hyvä apuväline jonka kanssa voi helposti jumpata kotonakin. Lisäksi Kaisu painotti keskivartalon korsetin tärkeyttä ja sen vaikutusta myös ryhtiin. Valitin myös alaselän kipeytymisestä, joten sain hyviä neuvoja, miten voin korjata seisoma-asentoa. Minulla on notkoselkä, joten raskauksien jälkeen koko seisoma-asento on jäänyt vähän huonoksi niin, että selkä on entistäkin notkompi ja kipeytyy helposti. Tämän korjaamiseen sain nyt hyviä neuvoja. Lisäksi Kaisu neuvoi, miten tuota keskivartaloa voi harjoittaa lankku-treenillä, ja katsoimme monta kertaa, miten se tehdään oikein. Lankku-liikkeiden harjoittelu auttaa voimistamaan syviä vatsalihaksia ja kaventamaan vyötäröä. Debora Fysio tarjoaa myös äitiysfysioterapiaa, jonka auttaa palautumaan paremmin raskaudesta. Äitysfysioterapian lisäksi tarjolla on myös ravintovalmennusta, joka sopii mm. raskaana oleville ja elämäntaparemonttia aloittaville.

Nyt kun äitienpäivä on lähellä tällainen hoitosarja äidille on myös ihana lahjavinkki. Kaikki Debora Fysion palvelut löytyvät täältä ja hinnasto täältä. Minä kiitän Fysioterapeutti Kaisua lämpimästi ihanasta hoitojaksosta ja suosittelen muillekin äideille. Oma jaksaminenkin on ihan erilaista kun niska- ja hartiakivut eivät vaivaa. On myös helpottavaa, että tiedossa on nyt kotijumppasarjoja, joilla voin edesauttaa omaa palautumista ja pitää niska-hartiaseudun paremmassa kunnossa. :) 
* Blogiyhteistyö // Debora Fysio

Kommentit (5)

Vierailija

Voi vitsit! Olisipa ihana saada selkä ja niska-hartia-seutu kuntoon... Mulla on kans tosi pahat jumit päällä vauvavuoden jäljiltä ja ryhdissä näkyy selkeä muutos. Kiitos hyvästä vinkistä, tää lähtee kokeiluun! :)

 

<3 Hannele

http://www.rakkaudellahannele.fi

Vierailija

Vähän ohi, mutta onko sulla vaaka- vai pystyarpi? Itellä kaksi sektiota vaaka-arvella eikä ole arpialue vaivannut (lukuunottamatta raskausaikaa), mutta vähän jännittää miten kävis jos kolmas tulisi.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Vierailija 4: Hei, mulla on myös vaaka-arpi (tai arvet samasta kai menivät sisään toisella kerralla). Mutta nyt siis se alue ns. "vetää sisäänpäin" ja myös reilu 5cm itse arven yläpuolelta. En tiedä mistä tuo johtuu ja saako sitä ikinä edes kuntoon. :-/ Mutta ainakin nyt vatsa on sileämpi ja kiinteämpi siitä kohdin. Mutta ei tämä ekan jälkeen ihan näin paha ollut. Olkoon nyt sitten vaikka onnistumisen muistomerkkinä kahdesta ihanasta lapsesta. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram