Tänään aiheena lasten talvipukeutuminen. Ensilumi tuli, ja sitten se suli. Aamulla mittari oli kuitenkin pakkasen puolella, joten molemmat lapset saivat päälleen talvihaalarit. Epulle tämä olikin eka kerta tänä talvena (tai syksynä). Isla sai ottaa käyttöönsä ihanat uudet Bisgaardin talvisaappaat, joista postasinkin aiemmin jo täällä. Ne ovat kyllä lämpimät, mutta myös ihanan näköiset. Tyttö vaikutti aika tyytyväiseltä kiiltäviin kenkiinsä. Olimme aika pitkään ulkona aamupäivällä eikä tullut yhtään kylmä. Aurinkokin paistoi tosi kauniisti ja ilman täytti kaunis sinertävä valo. 

Koska lasten talvipukeutuminen on nyt hyvin ajankohtaista, päätin kerätä tähän viisi vinkkiä siihen liittyen. 

Vinkkejä lasten talvipukeutumiseen

1. Villa lämmittää parhaiten suoraan iholla, ilman, että villasukan alla on puuvillasukka. Jos villasukat kutittavat ihoa, on olemassa erilaisia laatuja, jotka tuntuvat pehmeältä iholla. Merinovilla on yleensä mukavaa, pehmeää, lämmintä ja hengittävää. Joillain merkeillä on myynnissä mm. silkkivillavaatteita, jotka ovat ihanan pehmeitä ihoa vasten. Ja sitten esim. Popilla on hyviä villasekotesukkia lapsille. Ne ovat myös hyvä vaihtoehto tavallisille sukille, kun on kylmä. Olenkin Epulle ostanut aina muutaman parin noita Popin villasukkia joka talvi. Lämpimiin ja pehmeisiin villasukkiin kannattaa kyllä panostaa.

2. Jos lapsen sormet tuntuvat toppahanskoissa kylmiltä, laita hanskojen alle ohuet villaiset sormikkaat tai lapaset. Näin sormet pysyvät kovallakin pakkasella paremmin lämpiminä.

3. Ihan pienille lapsille leuan alta solmittava hattu on oikein hyvä vaihtoehto. Se suojaa hyvin pään ja korvat. Kypärämyssy on toinen hyvä vaihtoehto, jolloin ei tarvitse erillistä kauluria. Usein kuitenkin kypärämyssyt ovat ohuita ja ne eivät riitä pelkästään ulkoiluun. Olen nähnyt paljon pieniä lapsia ohuilla kypärämyssyillä kovilla pakkasilla ja uskoisin, että monista kyllä tuulee läpi, jos päällä ei ole mitään toista lakkia. Suojaa lapsen pää hyvin. 80% ihmisen lämmöntuotannosta katoaa pään kautta. 

4. Suosi kerrospukeutumista talvella. Ilma kerrosten välillä pitää lapsen lämpimänä ja kuohkeat materiaalit sitovat lämpöä. Hyvä kerrospukeutuminen voi mennä pilalle huonoilla alusvaatteilla. Puuvilla sitoo kosteutta ja voi tehdä olon kylmäksi. Kosteutta siirtävä ja lämmin merinovilla onkin siksi juuri loistava materiaali alusvaatteissa. Välikerros taas lämmittää, hengittää ja siirtää kosteuden uloimpaan kuorikerrokseen. Ulommainen kerros sitten suojaa kosteudelta ja tuulelta.

5. Oikean kokoisilla vaatteilla on hyvä liikkua. Pieni lapsi on kuin topattu Michelin-ukko kaikissa toppavarusteissaan, eikä liikkuminen ole ainakaan helpompaa, jos päällä on liian iso talvipuku. Meillä suomalaisilla taitaa olla vikana ostaa ennemminkin liian isoja kuin liian pieniä vaatteita lapsille. Toppavaatteiden käyttöaika on pitkä, ja monet haluavatkin niiden mahtuvan koko talven. Liikaa on silti liikaa, eikä kasvunvaran kanssa kannata kuitenkaan liioitella. Liian suuret vaatteet eivät vain näytä hassuilta, vaan vaatteet saattavat myös kulua ja rikkoutua helpommin, jos koko on liian iso. Tarkista, että vaatteissa olkapää on oikealla kohdalla, hihojen pituus hyvä (myös kun kädet nostaa ylös) ja että lahkeet eivät ole mytyssä liiasta pituudesta. 

Tässä nämä vinkit sitten olivatkin. Onko sinulla hyviä vinkkejä lasten talvivaatetukseen liittyen? Jaa omasi kommenttiboxissa. 

Niin ja pikku juttu. Laitan pian meidän Facebook -sivuille arvottavaksi pari ihanaa Natusan tuotepakettia. Käykää tykkäämässä ja osallistumassa. :)

Kommentit (18)

Vierailija

Komppaan kyllä täysin tätä kirjoitustasi! Päiväkotitätinä sitä näkee välillä kaikenlaista ja tekstisi olisikin hyvä info tulostettavaksi kaikkien lasten vanhemmille. Hirveästi näkee lapsia joilla ei ole kypärämyssyä tai huivia kaulalla mikä jättää niskan paljaaksi, siinäpä on sitten kova lapsella ulkona leikkiä toppahaalarin huppu päässä...

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Kiitos! :) Ja tuo kaulan suojaus on tosi tärkeä myös, tekisi mieli lisätä se vielä tuohon. Olen huomannut kans saman, että erityisesti taaperolla jää niska helposti paljaaksi haalarin kanssa.
Meillä poika sitten tykkää käyttää sellaisia tuubihuiveja, jotka on itsekin helppo pukea ja suojaavat hyvin kaulan. :)

Vierailija

Onhan sellaisia paksujakin kypärälakkeja, jotka ovat erittäin käteviä pienillä (joskin yleensä aika rumia)!

Vierailija

Ruskovilla tuotteet on hyviä..
Sieltä löytyy myös niitä villasilkkisiä vaatteita ja hyvät kaulurit..

nannaonni

Kokemuksesta tiedän ettei tavallinen kauluri kaikkien lasten mieleen ole (ahistaa), mutta sen vuoksi ei kannata jättää lasta suojaamatta. Tilallehan on nykyään hurjasti erilaisia vaihtoehtoja, joista löytyy varmasti mieleinen. 

Vierailija

Haalari on oikean kokoinen (sopivasti kasvu- ja liikkumavaraa), kun lapsen sovittaessa haalaria saat otettua "kourallisen" kangasta käteesi haaruksista.

Täti Ruskea

Hyvä ja tarpeellinen postaus! Useamman lapsen kokemuksella huomaan tiettyjen hyväksi havaittujen juttujen talvipukeutumisessa toimivan vielä viidennenkin lapsen kohdalla. Ruskovillan lapasia käytämme toppahanskojen alla, kädet pysyy paremmin lämpiminä. Oikein paukkupakkasilla nahkakintaat on peruskintaita lämpimämmät. Pipojen alla voi tarvittaessa pitää Ruskovillan silkkikypärälakkia (ei kutita,sopii hyvin herkkäihoisellekin ja hyvä myös hikoilevalle). Alle kouluikäisille mielestäni kaikkein paras talvilakki on Kivatin kypäräpipo, joka on päältä villaa ja sisällä puuvillavuori. Todella lämmin ja suojaa hyvin korvat ja niskan. Muidenkin merkkien kypäräpipoja olen kokeillut, mutta ne eivät istu yhtä hyvin ainakaan meidän lapsille. Kivatin pipoissa hyvää on myös se, että värivalikoima on todella runsas eli varmasti löytyy sopiva jokaiseen ulkovaatteeseen. Joitakin vuosia sitten löysin hyvän jälleenmyyjän sekä Kivatille että Ruskovillalle ja hänelle tapaankin aina soitella tilauksen talveksi ja kevääksi. Kaikki pipot ovat toki myös periytyneet veljeltä toiselle. Tuota ohuen villasukan käyttöä olen opetellut vasta viime vuosina eli se on uusi juttu. Lämpimänä lisävälikerroksena meillä on pojilla joko Ruskovillan tai POPin merinovillahaalari. Muiden ominaisuuksien lisäksi on mielestäni hyvä, että lämpökerros on ohut. Se ei vie niin paljoa tilaa haalarista eikä tee liikkumista kankeaksi.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Kiitos hyvistä vinkeistä! Tässä on monelle hyvää luettavaa. :) 
Mä olen samaa mieltä, että villahaalarin on hyvä olla tarpeeksi ohut, että se on myös mukava. meillä on monena vuonna ollut Reiman villahaalareita ja ne ovat olleet kans loistavia. :)

Vierailija

Hyviä vinkkejä, kiitos! Kysyisin noista Bisgaardin kengistä, mitä teillä on ollut, ovatko kuinka joustavia pohjasta? Monet talvikengät ja kesäisemmätkin tuntuvat olevan kovin tönkköjä ja taipumattomia. Bisgaardit kiinnostaisivat kovasti, talvikengät ovat kunnossa meidän 2-veelle mutta kevääksi mietin samantyyppisiä tennareita, kuin teidän tytöllä on nyt syksyn kuvissa näkynyt.

Heidi - Eppusen kaapilla
Liittynyt9.4.2013

Eipä kestä. :) Ja Bisgaardin pohjat ovat kumisia ja hyvin taipuisat. Kengät ovat myös aika kevyitä, josta tykkään kovasti. Noissa meidän talvisaappaissa on sisällä paksu villavuori, joten uskon että varpaat pysyy lämpimänä. Me ollaan tykätty sekä Bisgaardin talvisaappaista että välikausikengistä. :)

tinka

Meidän likka palelee enempi sairautensa takia. Ei tunnu riittävän taaskaan kahdet hanskat, ja tarvitsee näillä keleillä kypärämyssyn, kaulurin ja leuanalta solmittavan pipon. Mut joo, todellakin hyvä aihe, tosi paljon näkee palelevia lapsia. Ja itsekin työn puolesta joudun ohjeistamaan vanhempia tästä asiasta. Ehkä monet vanhemmat ei ulkoile lasten kanssa tai ainakaan kovin kauaa, niin eivät ymmärrä.
ihmejatavis.blogspot.fi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takaa löytyy äiti, jolle muoti on työ, harrastus ja intohimo. Tervetuloa lukemaan lasten muodista, trendeistä, lifestylesta, sisustuksesta, leluista, uusista löydöistä, vinkeistä ja elämästämme Tanskassa.  

Seuraa somessa
Facebook
Instagram

Ota yhteys bloggariin/

Yhteistyöt ja yhteydenotot:
eppuscloset@gmail.com
 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Näitä luen

Kaikki Mitä Olen
Riikan blogi
Kotiäidin elämää
Karkkipurkki
Lapsellista
Murulit
La Petite Princesse
Uusi kuu
Jotain tekemistä
 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Instagram