Nyt, kun viikot sujahtavat nopeasti ohi töissä, olemme silti jatkaneet tätä Tanskaan tutustumista, kuin parhaatkin turistit. Voisi siis sanoa, että me ollaan jonkinlaisia viikonlopputuristeja. Erityisesti Isla hinkui sunnuntaiaamuna jonnekin retkelle, joten pitihän sitä sitten pakata kamat kasaan ja lähteä matkaan. Sain työkaveriltani vinkin ihanasta paikasta, joka sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä tästä meidän kotikaupungista. Paikka on Juelsminde, joka on pieni huvivenesatama ja rantakylä. 

Juelsminde on söpö pikkuinen kylä, jossa on kauniita matalia taloja, pieniä katuja, putiikkeja ja paljon kahviloita ja ravintoloita. Emme olleet ottaneet etukäteen sen kummemmin selvää paikasta, mutta onnistuimme silti löytämään aivan ihanan ruokapaikan ihan huvivenesataman kupeesta. Satama olikin tosi suosittu, ja siellä oli mielettömän paljon ihmisiä viettämässä sunnuntaita. Varmaan paikassa on runsaasti myös turisteja tähän aikaan vuodesta, mutta vaikutti siltä, että lomalaiset olisivat pääosin tanskalaisia. Ennemminkin suomalaiset, saksalaiset ja ruotsalaiset loistivat poissaolollaan. Lounastimme Havnen nimisessä ravintolassa, jossa oli taivaallinen brunssi buffet ja ulkona soitti orkesteri. Terassi oli täynnä ihmisiä, joten me söimme sisällä. 

Ihan sataman tuntumassa oli useampikin lasten leikkipaikka, joka oli tietysti lapsista tosi hauskaa. Päätimme lähteä kuitenkin vielä rannalle, koska meillä oli uimakamppeetkin mukana. Rannalta löytyi vielä isompi lasten leikkipaikka, jossa oli valtavia pomppulinnoja ja muuta tekemistä lapsille. Sinne oli pieni pääsymaksu, ja koska olimme vaan päiväreissulla, jouduimme jättämään tuon "leikkipuiston" väliin.

Juelsmindessä oli ihan kiva ranta ja iso laituri, josta aikuiset pääsivät uimaan. Aallokko oli sunnuntaina kuitenkin aika kova, joten lapset eivät uskaltaneet veteen. Muuten sunnuntai oli kyllä ihan täydellinen päivä viettää rannalla. Lopuksi kävimme ostamassa vielä isot kotitekoiset jätskit rantabaarista. Noita Juelsminden jätskibaareja työkaverinikin kehuivat, eivätkä turhaan. Täällä tuntuu olevan yleistä, että kioskit myyvät itsetehtyjä jätskejään. 

Jueslminde oli kyllä aivan mahtava paikka ja suosittelen sitä myös teille, jos suunnittelette Tanskan reissua. Tämä oli meille kuin lämmin rantakohde lähellä kotia, ja tuntui kuin olisi käynyt jossain kauempanakin lomalla. Tanska se vaan osaa aina yllättää! Myös lauantaina koimme yllätyksiä, tosin vähän erilaisia sellaisia, mutta niistä lisää myöhemmin. 
 

Matkassa mukana Paez -kengät (saatu blogin kautta). Miehellä Paez original Surfy Alaska ja minulla Paez original washed denim

x

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.