Mutakakku. Tuo kaikkien rakastama herkku, joka hakee vertaistaan. 

Makuja on monia ja mutakakun reseptejä varmasti lähes yhtä monta, kuin kakun leivontataitoisia ystäviäkin. Tämä resepti on (näköjään) tullut meille jäädäkseen. Olen leiponut sen avulla niin monta kakkua, että osaan sen jo ulkoa. Valitettavasti olen myös syönyt leijonanosan niistä kakuista.

Kakkuun tulee levyllinen tummaa suklaata (n.150 g, ei ole niin tarkkaa), 150 g voita tai margariinia, 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 2 dl sokeria ja kolme kananmunaa. Rasva ja suklaa sulatetaan kattilassa, leivinjauhe yhdistetään vehnäjauhoihin ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Kakkua paistetaan 175-asteisen uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia.

Ohjeessa neuvotaan sulattamaan kattilassa ensin rasva, lisäämään siihen pilkottu suklaa ja sekoittamaan, kunnes suklaa on sulanut. Seos kaadetaan kulhoon ja siihen lisätään sokeri, kananmunat ja toisiinsa sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauho. Paistetaan n. 30x35 cm -kokoisessa vuoassa, joka on vuorattu leivinpaperilla. Noudatin ohjetta ensin tunnollisesti mutta tajusin sitten, että homman voi tehdä yksinkertaisemminkin. Nykyään laitan kulhoon sokerin ja kananmunat ja kaadan päälle sulan rasvan ja suklaan, leivinjauheen sekoitan jauhoihin desimitassa ja sekoitan jauhot joukkoon. Viimeksi leipoessani tuli mieleen, että jos rasvan ja suklaan sulattaisi riittävän suuressa kattilassa, voisi kaiken sekoittaa toisiinsa käyttämällä ainoastaan yhtä astiaa.

Omassa uunissani paistuu täydellinen mutakakku kun taikinan kaataa 20-senttiseen irtopohjavuokaan ja paistaa sitä tasan 20 minuuttia. Täydellisen paistoajan löytää vain kokeilemalla, mutta liian pitkään paistettu mutakakkukin maistuu hyvältä, joten ei ole vaarallista vaikka testikappaleita tulisi paistettua useampikin.

Kermavaahto sopii mutakakun kaveriksi mutta kannattaa kokeilla sen lisäksi myös vaikka (tuoreita) mansikoita tai vadelmia. Myös kiivi sopii loistavasti! Kakkua voi tuunata ottamalla kypsän kakun uunista ja laittamalla päälle vaahtokarkkeja (ja niiden kaveriksi vaikka pähkinärouhetta). Laita kakku silloin pariksi minuutiksi takaisin uuniin, jotta vaahtokarkit sulavat. Vaahtokarkeilla päällystetty kakku kannattaa jäähdyttää kunnolla ennen leikkaamista (mielellään jääkaapissa), sillä muuten vaahtokarkit venyvät leikatessa melkein loputtomiin. Trust me, been there.

 

Piia

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
Joulukuu

Instagram