Tämä kellojen venkslaaminen on kyllä ihan sanonko mistä.

Ollaan yleensä otettu nämä jutut aika rennosti. Koitettu olla niksahtamatta siitä, että aamulla on herätty jo kuudelta. Yritetty elää jotenkin vanhan ja uuden ajan puolivälissä ja pidetty rutiineista kiinni sopivan löyhästi. Nyt kuitenkin vähän ärsyttää.

Ollaan aamuisin hitaita heräämään ja vielä hitaampia pääsemään liikkeelle. Olen opetellut sietämään aamuista venumista ja vanumista ja yrittänyt nauttia siitä, ettei ole pakko lähteä tiettyyn aikaan mihinkään. Nyt nämä meidän myöhäiset aamumme ovat kuitenkin vielä myöhäisempiä ja tämän äidin pitää hengittää syvään. Jos normaalisti herätään seitsemän maissa tai vasta lähempänä kahdeksaa niin nyt kello onkin jo melkein yhdeksän. Tänään oltiin aamupalapöydässä vielä puoli kymmeneltä! Ei sillä periaatteessa väliä ole, mutta aamupala-ajan venyessä venyy lounasaika ja sen takia päiväunille menokin. En vain kykene laittamaan taaperoa päiväunille vasta ennen kahta ja antaa sen nukkua puoli neljään. En, vaikka sisäinen kello kuinka olisi tuntia vähemmän!

Sunnuntai elettiin kuin pellossa ja päiväunet jätettiin suosiolla väliin. Eilen yritin räpistellä siinä puolivälissä ja sain N:n unille puoli kahden aikaan. Lopputuloksena oli puolen tunnin unet ja loppupäivä meni kiukkuisissa merkeissä. Tänään en viitsi edes yrittää. Ei päiväunia, illalla normaalisti nukkumaan ja huomenna homma on jo tasoittunut. Jooko?

Miten te selviydytte?

 

Piia

Kommentit (2)

Vierailija

Meillä muksut on heränneet koko talven 0kuudelta. Nyt heräävät seitsemältä. Ihanaa. Päikkärit ei enää ole 10-11 aikaan, vaan 11-12 aikaan. Iltaunille ei enää mennä klo. 19 vaan 20. Voisin elää aina kesä-ajassa muutenkin, pimeät aamut ja valoisat illat sopii minulle hyvin.

Ettekö voi käyttää aamuisin herätyskelloa? Minusta parempi kuitenkin niinpäin että herää kelloon, kuin herätä kukonaikaan lasten takia ja tehdä voodootaikoja jotta lapset jatkaisi uniaan vielä edes hetken...

piia
Liittynyt27.4.2016

Herätyskellossa voisi olla ideaa, ainakin jos sitä käyttäisi etukäteen ja valmistautuisi kellojen siirtämiseen. Nyt ollaan oltu niin väsyneitä etten ole halunnut kenenkään heräävän yhtään aikaisemmin... Sisäinen rytmi "korjaantuu" onneksi ajan kanssa, tänään on ollut jo aika normaali päivä :)

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu

Instagram