Me oltiin viikonloppuna ulkona. Ei ulkoilemassa kotipihassa, vaan ulkona ulkona. Muusikon kanssa. Kahdestaan.

Viimeksi kävimme istumassa iltaa kavereiden kanssa vähän yli vuosi sitten, joulun välipäivinä. L oli mummilassa yökylässä ja N oli mukana. Olimme melkein naapurissa, N tosiaan oli mukana ja tulimme kotiin jo todella hyvissä ajoin (ja heräsimme seuraavanakin yönä tunnin välein). Uskokaa kun sanon, että sitä kertaa ei lasketa.

Kun olimme oikeasti ulkona edellisen kerran, olimme katsomassa Roxettea. Marraskuussa 2014. On jäänyt mieleen, sillä tein seuraavana aamuna positiivisen raskaustestin.

Niin että oli jo aikakin. Kauhean hurjiksi emme tälläkään kertaa ruvenneet, sillä poistuimme ainoastaan muutaman kilometrin päähän kotoa ja tulimme kotiinkin jo puolilta öin. Äitini tuli lapsenvahdiksi ja säästi meidät tavaroiden pakkaamiselta ja raahaamiselta edes takaisin. En tiedä, olisinko pystynyt viemään N:n yökylään, edes mummolle. Tuskin. Mutta nyt lapset saivat olla kotona ja pääsivät omiin sänkyihinsä nukkumaan eikä minun tarvinnut miettiä, miten N pärjää vieraassa paikassa ja ilman aikaisen aamun maitohörppyään.

On tärkeää, että vanhemmat tekevät asioita kahdestaan, ilman lapsia. Moni käy säännöllisesti ulkona tai tekee viikonloppureissuja yhdessä. Meidän rikkonaisessa arjessamme on kuitenkin luksusta saada olla koko perheen kesken kotona. Niin, että myös Muusikko on illalla kotona eikä aamulla tarvitse herätä aikaisin. Niin, että työt ovat jääneet työpaikalle eikä lasten nukkumaanmenon jälkeen ole pakko tehdä mitään. Koska öisin saa nykyään nukkua jo aika hyvin, uskaltaa iltaisinkin valvoa vähän pidempään. Ulkona käymisessä on oma hohtonsa, mutta hyvä ruoka, ehkä lasi viiniä ja leffa kahdestaan omalla sohvalla on meidän tapamme viettää aikaa ihan kahdestaan. 

Ulkona vietettyjen iltojen ja reissujen aika tulee vielä. Kaipaisimmeko enemmän, jos olisimme kymmenen vuotta nuorempia? Ehkä. Tai jos olisimme olleet yhdessä vasta muutaman vuoden? Mahdollisesti. Mutta juuri nyt on hyvä näin.

 

Piia

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
Joulukuu

Instagram