Kirjastossa järjestettiin maanantaina Lelujen yö. Hehkutin jo aikaisemmin, kuinka mielettömän hieno idea on, ja nyt hehkutan vähän lisää.

Lelut vietiin yökylään maanantaina alkuillasta. Oli vaikea päättää, ketkä pääsisivät mukaan! L valitsi lopulta pienen Nalle Puhin ja N:n kanssa valitsimme yhdessä kirahvin. Myöhemmin tajusin, että Nalle Puh on itse asiassa ostettu N:lle ja kirahvi L:lle, mutta eipä sillä ole väliä. Kirjastossa lelut toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi ja omistajia pyydettiin täyttämään ilmoittautumiskaavake. Kaavakkeessa kysyttiin nimen ja iän lisäksi kaikkea tärkeää, kuten mistä tykkää ja mistä ei, mikä on lempikirja ja osaako pestä itse hampaat. Kun kaavakkeet oli täytetty pääsivät lelut muiden joukkoon odottelemaan iltaa ja me lähdimme kotiin miettimään, mitä kaikkea kirjastossa mahtaa yön aikana tapahtua.

Lelut sai hakea kotiin tiistaina aamupäivällä ja lähdettiinkin hakemaan niitä heti, kun kirjasto aukesi. Kirjastonhoitajat laittoivat kuvia sekä facebookiin että instagramiin ja ehdittiin kotona nähdä, että nukkumaan oli menty sulassa sovussa ja aamullakin oli ollut mukavan rauhallista. Yön aikana oli kuulemma tehty kaikenlaista, sellaistakin, mitä ei olisi välttämättä saanut tehdä. Meidän Nalle Puh oli ainakin tutustunut palautusautomaattiin ja kirahvi tainnut olla mukana leikkimässä kopiokoneella. Joku oli istuskellut levysoittimen päällä, muusikkoperheen pehmolelut näyttivät sentään tienneen ettei vinyylien päällä sovi istuskella. Suomi100-kahvit oli juotu (ja syöty keksejä, vaikka joku olikin ehtinyt vähän nuoleskella niitä) ja kirjastotoimenjohtajan norsu oli pitänyt juhlapuheen. Lelut olivat myös päässeet kurkistamaan kirjastotoimenjohtajan työhuoneeseen, mutta vain norsulla ja kaupunginjohtajan nallella oli lupa mennä sinne sisälle.

Muistoksi yökylästä sai diplomin ja muutaman valokuvan. Niitä on nyt ihmetelty moneen kertaan ja käyty esittelemässä mummilassakin. Mielestäni Ylermi-nallen ja Norsun allekirjoitukset diplomissa ovat aivan erityisen hellyyttävät!

Pakko antaa kirjastolle täydet kymmenen pistettä. Aivan mahtava idea järjestää leluille yökylä! Ja jos idea oli hyvä niin toteutus, se oli aivan uskomaton. En voi käsittää, miten ne ehtivät tehdä kaiken vain muutamassa tunnissa. Leluja oli paikalla kuulemma 71 kappaletta. 71. Ja niistä jokainen sai henkilökohtaisen diplomin sekä valokuvia, joissa on itse mukana. Niiden lisäksi Facebookista löytyy kokonainen albumi, jossa on kuvia vaikka muille jakaa. Uskomatonta. Aion niin varastaa tämän idean ja käyttää sitä töissä.

Yökyläkuvia näkee blogin fb-sivulta. Kirjaston fb-sivu löytyy täältä, vieraile ihmeessä sielläkin!

 

Piia

Kommentit (5)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Piia kasvattaa muiden lapsia, kuvittelee voivansa oppia joskus laulamaan, rakastaa hyvää ruokaa ja haaveilee kunnon yöunista. Rakastaa kaikkea kaunista, harrastaa eko-hörhöilyä ja on äärimmäisen mukavuudenhaluinen. Kotona arjen jakavat Muusikko, 1/12 syntynyt L ja 8/15 syntynyt N. 

 

onelettavahuolella@gmail.com

Seuraa Bloglovin'issa!

Seuraa Facebookissa

 

Teemat

Blogiarkisto

2016
Joulukuu

Instagram