Minä en ole aamuihminen. En ole koskaan ollut enkä varmaan koskaan tule olemaan. Kuuden aamut töissä on aina olleet tuskaa ja olenkin yleensä sopinut työnantajien kanssa tekeväni enemmän iltavuoroa. Kärsin aamupahoinvoinnista vaikken olekaan raskaana, jos en saa nukkua kahdeksaan aamulla. Fyysinen pahoinvointi on niin rankkaa aamuisin, että muutaman kerran olen töissä käynyt aamulla oksentamassa. 

Lapsethan ovat tunnetusti aamuvirkkuja. Näin ei kuitenkaan ollut esikoiseni kohdalla. Hän olisi kukkunut pitkälle yöhön ja nukkunut puoleen päivään. Nyt teini-iän kynnyksellä esikoisen nukkumisajat tuntuvat lähentelevän samaa kuin koliikkivauvana, jolloin nukkumaan mentiin aamuneljältä ja yöunilta herättiin iltapäivällä. Kuopuksella tuntui olevan samat suunnitelmat nukkumisen suhteen vauvana. Nukkumaan mentiin aamuviideltä ja vauva nukkui iltapäivälle asti. Nyt rytmi on kuitenkin kääntynyt jollain lailla parempaan suuntaan. 

Keskimmäinen heräsi pienempänä kuuden aikaan aamulla eikä ole koskaan suostunut enää aamuisin uudelleen nukahtamaan. Ei edes kainaloon. Tämä teki pahaa silloin, kun J:llä oli aamuvuoro ja oli minun vahtivuoroni. Ne aamut vietimmekin sohvalla katsoen lastenohjelmia (lue:äiti nukkuen). Nykyään olemme onneksi saaneet aamu-uniin muutaman tunnin lisää. 

Aamut eivät edelleenkään ole minulle helppoja vaikka nousemme vasta kahdeksan jälkeen. Usein jäämmekin vauvan kanssa sänkyyn halimaan, kun isompi menee omaan huoneeseensa touhuamaan. Lapset ovat täynnä energiaa noustessaan ja varsinkin Nipsu on kuin aurinko heti herättyään. 

Ehkä aamut hieman helpottuvat, kun Nipsu joskus hamassa tulevaisuudessa alkaa nukkua täysiä öitä. Yöheräämiset eivät erityisesti paranna unen laatua. 

En kuitenkaan usko koskaan tottuvani aikaisiin aamuihin. En juo kahvia, joten edes se iso kupillinen (tai pannullinen) kahvia ei tuo aamuihini sitä toivottua starttia. Ehkei kaikkia vaan ole tehty aamuihmisiksi.

Oletko sinä aamuihminen? 

 

Kommentit (1)

Vierailija

Kuulostaa niin tutulta! En todellakaan ole aamuihminen enkä usko koskaan sellaiseksi tulevani. Lapseni eivät vaan valitettavasti ole tässä tulleet äitiinsä, meillä on suorastaan luksusta jos nukkuvat seitsemään.
En myöskään juo kahvia, olen kyllä yrittänyt opetella mutta ei sekään auta. Aamut menevät siis sellaisessa horrosmaisessa koomassa.
Yritän sinnitellä sen voimilla, että ne joskus teininä nukkuu ja sitten nukun itsekin viikonloppuisin puolillepäivin :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogi uusperheen arjesta. Meillä asuu kirppiksiä rakastava äiti Susanna, kirjoihin uppoutuva isi J sekä tyttäret Lissu (02/05), B (02/12) ja Nipsu (09/16). 

Vanhan blogin ja sen postaukset löydät täältä: Colour Outside the Lines 

yhteydenotot: colouroutsidethelinesblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Heinäkuu
2016

Kategoriat

Instagram