Tiistaina Nyytille tuli 8kk ja samana päivänä oli 8kk neuvola. Pituutta oli kahdessa kuukaudessa tullut 1,5cm (70cm) ja painoa 890g (9265g). Neiti siis kasvaa hienosti ja 74cm vaatteet mahtuu vielä hetken. 80cm vaatteeita ollaankin ostettu vasta muutama. Pikkuvauva kokoja löytyy kirpparilta loistavasti, mutta hyväkuntoisia 80cm heikommin. 

Pari viikkoa sitten opittiin vihdoin ryömimään ja nyt vauhti huimaa päätä. Oikeasti, ei tarvitse kuin hetkeksi kääntää selkä, niin neiti on ryöminyt ihan muualle mihin jätin. Seisomaan yritetään nousta, mutta se onnistuu ainoastaan jos kunnolla kiinni esim. pinnasängyn pinnoista. Hampaita on tullut kaksi, mitä harjaillaan ahkerasti aamuin illoin, iltaisin kera hammastahnan. Ei mitään neidin lempihommaa, ellei saa itse harjata.

Omaa tahtoa on ruvettu todella näyttämään! Aina kun kielletään tai otetaan kädestä jotain pois, niin kamala itku ja mielenosoitus. Ja nyt kun neiti on alkanut liikkumaan, niin tuntuu, että koko ajan saa olla kietämässä "ei sinne", "älä ota", älä syö". Kamala natsimutsi olo ja lapsi vasta 8kk! Mitäs sitten kun alkaa taaperovaihe ja tehdään kaikkea sitä mitä ei saisi?

Meidän "unikoulu" on tuottanut tulosta! Illalla nukahdetaan ysiltä (tänään jo puoli ysi) ja nukutaan 10h, mutta ei todellakaan putkeen... Öisin herätään jopa kuusi kertaa!! Ja ilman syytä! Tai ei ainakaan nälän takia, illalla vedetään semmoiset määrät iltapuuroa että niillä pärjää kyllä aamuun saakka... Ja yöllä otetaan vaan pari imaisua tissistä ja nukahdetaan uudestaan. Onko tää taas joku vaihe? Kertokaa, että muidenkin kasikuisilla on tätä! 

Äiti on todella todella väsynyt. Nyt alkaa 8kk katkonaiset yöunet näkyä ja tuntua. Jätettiin tällä viikolla perhekerho ja muskarikin ensimmäistä kertaa väliin, kun ei vaan jaksanut. Tällä viikolla ollaan oltu kyllä räkätaudissakin, joten ehkä sekin osaltaan vaikuttaa. Olen ottanut päivittäiset to do-listat käyttöön, mitkä onkin toiminut loistavasti, hommat tulee tehtyä, kun niitä tekee pitkin päivää. Mutta vaikka olen ollut väsynyt, niin kyllä se onnellisuus on edelleen se ykköstunne! Ja teen Nyytin eteen kaiken mitä voin, omat tarpeet kakkosena. Ja pakko kehua, puhelin ei ole aikoihin ollut kädessä kun touhuan Nyytin kanssa, enkä koe mistään jääneeni paitsi kun en ole hetken välein selaamassa somea! Pari viikkoa sitten kävin keräämässä voimia ja olin viettämässä vapaailtaa, edellisen kerran olinkin ollut joulukuussa... Siinä siis blogihiljaisuuteen, vaikka aiheita olisi, niin ei ole vaan jaksanut kirjoittaa. Ja neidin hereillä ollessa ei halua olla läppärillä ja päiväuniaikaan keräilee voimia, niin vähiin käy aika.

Kovasti odotellaan jo kahden viikon päästä olevaa lomaa, jolloin suunnataan koko perhe viikoksi mökille! Nyytillekkin on hommattu pelastusliivit, joten jospa sitä saisi jo soutuveneen laskettua vesille, niin päästäisiin veneilemään ensimmäistä kertaa koko perhe!

Kommentit (6)

Heitsu

Yöheräilyt on tuttu juttu täälläkin. Poika 10kk eikä ikinä ole nukkunut kokonaista yötä, vaikka nukkumaan ollaan jo pitkään menty klo 20.00-20.30 välillä ja aamulla noustaan touhuamaan klo 6.00-6.40 välillä. Öisin meillä ei ole syöty pariin-kolmeen kuukauteen. Kuulemma normaalia tuo heräily, kun vauvan oppii liikkumaan, niin ei malteta öisinkään pysyä paikoillaan. Meillä päivisin kävelyttäminen on nyt kova juttu. Onneksi useimpina öinä heräilytkin rajoittuu 2krt, mutta kyllä silti jo odotan sitä yötä, kun ei herättäisi enää kertaakaan!
Hienosti teidän neiti kuitenkin kasvanut jo :) Tsemppiä ja jaksamista niin öihin kuin päiviinkin!

Vierailija

Tsemppiä. Unikoulu on vaativa, mutta ajan kanssa tuo tulosta. Ja kyllä liikkumaan oppiminen vaikuttaa nukkumiseen.

Tiitukatriina
Liittynyt23.10.2015

Mikä teitä anonyymeja vaivaa? Kyllä, bloggari on tietoisesti valinnut ryhtyvän äidiksi sekö pois sulkee mielestäsi oikeuden tuntea väsymystä? Niinkö?

Mä oon niin kyllästynyt tällaiseen kiusaamismielessä kirjoitettuihin kommentteihin. Näitä on nimittäin näkynyt runsaasti myös omassa blogissani...

Paljon tsemppiä sinne arkeen!

Vierailija

Ei noista kannata provosoitua. Kannattaa ottaa mallia Sara Parikan ja Amalian harvinainen sairaus - blogeista, kuinka niissä bloggarit vastailee negatiivisiin kommentteihin. Oon ollut huomaavinani, että kun ei provosoidu, saa kirjoittaa aika paljon enemmän rauhassa, kuin silloin kun alkaa heti räyhätä, että nyt mä kyllä selvitän sunkin ip-osoittees ja teen rikosilmoituksen, kun morkkasit mun perheen ruokailutapoja!

Vierailija

Meillä myös 8kk pikku neiti ja oli myös unikoulussa. Meillä auttoi se että isä nousi muutaman yön ajan ja ensin käänsi kyljelleen ja silitteli jos siitä ei rauhottunut niin laitettiin pulloon vettä kun meidän pikku neiti ei siitä vielä pidä. Eli ei annettu maitoa hänelle ollenkaan. Muutaman yön jälkeen nykyyän nukkuu puoli 9- aamu puoli 9. Nyt kun hampaita on puhkeammassa heräilee sen takia mutta senkin takia kerran yössä.

Seuraa 

26-vuotias 9.9. esikoisen (Nyytti) saanut sairaanhoitaja, joka opettelee jonkun muun ehdoilla elämistä ja ihastee vauva-arjen ihanuutta! Puhun tasa-arvoisen vanhemmuuden puolesta ja olen sitä mieltä, että vauva tulee osaksi meidän perhettä ja osaksi kaikkea sitä mitä siihen kuuluu. Vanhemmuuden myötä ei tarvitse luopua itselle tärkeistä asioista. 

Teemat

Blogiarkisto

Instagram