Neuvolakorttikotelo Oot niin ihana

Viime viikon neuvolakäynnillä kuultiin, että meidän neuvolatäti siirtyy kesällä muihin tehtäviin ja näemme hänet viimeistä kertaa 8kk neuvolassa. Haikein mielin jäin miettimään neuvolatädin merkitystä, koska tähän saakka meillä on ollut paras mahdollinen!  

Jo ensimmäisellä neuvolakäynnistä jäi fiilis, että meidän neuvolatäti on aivan ihana! Hän on mukava, kokenut, rento ja lämmin ihminen, joka teki raskausajastani stressittömän ja on auttanut tuntemaan olon varmaksi äitinä ja luottamaan itseeni. Hän on aina painottanut, että suositukset ovat vain suosituksia ja että jokainen vanhempi tietää itse, mikä omalle lapselle on parasta.

Äitiysneuvolassa oli ihana huomata, kuinka hyvin isäkin otettiin huomioon. Joka kerta kuulumiset kysyttiin molemmilta ja yleiset vauva-arkeen liittyvät kysymykset suunnattiin molemmille. Etenkin ensimmäistä kertaa isäksi tulevalle on tärkeää tulla yhtä kuulluksi kuin äitikin.

Neuvolatätimme ei ole ikinä tyrkyttänyt yhtä ehdotonta mielipidettä, vaan on kertonut vaihtoehtoja ja rohkaissut toimimaan niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Ja ne suositukset, tutkimuksiin perustuvat ja tieteellisesti hyviksi todistetut, mutta silti vain suosituksia. En kestäisi sellaista neuvolatätiä, jonka mielestä olisi vain yksi oikea tapa tehdä asioita ja jonka mielestä suositukset olisivat määräyksiä. On ollut ihanaa, kun suositusten noudattamista tärkeämpää on ollut, että koko perhe voi ja jaksaa hyvin.

Välillä meidän aika on ollut kyllä reilusti myöhässä, mutta mikä tärkeintä, ikinä ei ole ollut kiireen tuntua vaan aina meille on annettu kaikki se aika minkä olemme tarvinneet. On ollut ihanaa, että hän muistaa aina kaikki mistä ollaan edelliskerralla juteltu, eikä joka kerta tarvitse kerrata kaikkea uudestaan. Olen kuullut, että monilla on kerta toisensa jälkeen eri neuvolatäti ja -lääkäri. Mutta meille on koko raskausajan ja neidin 6kk elämän aikana tainnut kolme kertaa sattua joku muu kuin oma terveydenhoitaja. On ollut ihanaa, että sama ihminen on kulkenut meidän kanssa läpi äitiys- ja lastenneuvolat näinkin pitkälle. 

Pitää toivoa, että seuraavakin on yhtä ihana!

Mites muiden neuvolatädit? Saako risuja vai ruusuja? Onko vaihtuvuutta ollut paljon?

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias 9.9. esikoisen (Nyytti) saanut sairaanhoitaja, joka opettelee jonkun muun ehdoilla elämistä ja ihastee vauva-arjen ihanuutta! Puhun tasa-arvoisen vanhemmuuden puolesta ja olen sitä mieltä, että vauva tulee osaksi meidän perhettä ja osaksi kaikkea sitä mitä siihen kuuluu. Vanhemmuuden myötä ei tarvitse luopua itselle tärkeistä asioista. 

Teemat

Blogiarkisto

Instagram