Lämpimänä juotu kahvi on pikkulapsivuosien luksusta.

Ihmettelen usein, mihin ihmeessä minulla mukamas oli kiire ennen lapsia. Miten pystyin olemaan väsynyt, miksen muka ehtinyt harrastaa? Miten niin siivoaminen oli työlästä tai ruoanlaitto rasittavaa? Kaikki on tietenkin niin suhteellista. Omia tekemisiään ja olojaan peilaa senastisiin kokemuksiinsa, eihän sitä vielä muuhun osaa. Kriteerit muuttuvat elämän muuttuessa, samaan tapaan kuin näin kolmevitosena miettii mikä vika sen parikymppisen olemattomissa otsarypyissä muka oli.

Elämän muuttuessa olen tunnistanut rakastuneeni mitä ihmeellisempiin asioihin. Vai miltä kuulostaa pikkulapsiajan ruuhkavuosien rakastumisieni TOP 10:

1) Kello 6.30 herätykset (koska se ei ole 5.45)
2) Töihin lähtö aamulla (...jos saa lähteä yksin)
3) Bussimatkat töihin (koska se on omaa aikaa)
4) Kenen tahansa tekemä ruoka (kunhan ei tarvitse itse tehdä)
5) Mikä tahansa tv-ohjelma (kunhan se ei ole PikkuKakkonen)
6) Juokseminen (koska sinne ehtii kuntosalia paremmin)
7) Kahden tunnin oma aika (koska se on paljon se!)
8) Aikaiset iltanukahdukset (koska aamulla ei väsytä niin paljon)
9) Kurahousut (koska ne saa puhtaaksi ilman pesukonetta)
10) Einekset (no, tässä ei ehkä puhuta ihan rakastamisesta)

Mihin arjen luksukseen sinä olet ruuhkavuosissa rakastunut?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen ammatiltani psykologi, ihmisenä innostuva ja äitinä välillä ärhäkkä. Kirjoitan äitiyden ja työelämän yhdistämisestä, lapsiperheen arjesta ja vähän siitä psykologiastakin - miten suutarin lapsilla kengät ovat välillä lähempänä ja välillä todella teillä tietymättömillä. Esikoisen kohdalla pahasti kuplaantuneena ja hurahtaneena yritän nyt pikkuveikan kohdalla säilyttää edes osan älyllisestä kapasiteetistani myös vanhempainvapaan aikana. Vaan pääseekö liinassa luennoille ja vaunuilla verkostoitumaan, pysyykö järki päässä univajeen ja vaipparallin keskellä? Lue, miten älyllisen äitiyden vaaliminen onnistuu... jos onnistuu.

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram