Tiesitkö, että on ensiarvoisen tärkeää huolehtia folaatin saannista jo hyvissä ajoin ennen raskaaksi tulemista? Monta ikävää alkuraskauden komplikaatiota voidaan ennaltaehkäistä huolehtimalla riittävästä folaattitasosta jo ennen hedelmöitystä. Raskauden aikana folaatin tarve lisääntyy jopa 50%. Tutkimuksissa on todettu, että puolella naisista on tietämättään ongelmia käyttää optimaalisesti hyväkseen foolihappoa, joka on markkinoilla useimmiten tarjolla oleva folaatti.

Femibion raskaus 1 & 2 on kaksivaiheinen ratkaisu raskausajan muuttuviin tarpeisiin ja Euroopan eniten myyty raskausajan folaattilisä. Femibion raskaus 1 & 2:ssa oleva folaatti koostuu sekä foolihaposta että folaatin bioaktiivisesta muodosta Metafolinista®. Metafolinin® olennaisin ominaisuus on, että se on jo valmiiksi bioaktiivisessa muodossa ja näin ollen elimistön käytettävissä myös niillä naisilla, joilla foolihapon hyväksikäyttö on puutteellista. Koska Metafolin® on muodoltaan bioaktiivinen riskiä liiallisesta saannista ei ole.

Femibion raskaus 1 on tarkoitettu raskauden suunnitteluvaiheesta aina 12. raskausviikolle asti.  Näin luodaan hyvä pohja sikiön kasvulle ja kehitykselle.  Folaatin lisäksi se sisältää muita tärkeitä vitamiineja sekä kilpirauhaselle olennaista jodia, jonka riittävä saanti raskausaikana on hyvin tärkeää.

Femibion raskaus 2 on tarkoitettu 13. raskausviikosta alkaen aina imetysvaiheen loppuun saakka. Sen tärkeä tehtävä on ylläpitää suunnitteluvaiheessa ja alkuraskaudessa saavutettua folaattitasoa. Se sisältää folaatin ja muiden tärkeiden vitamiinien lisäksi DHA-kapselin, joka on erityisen tärkeä lapsen aivojen ja näön kehitykselle. 

Lue lisää Femibionista.

 

 

      

 

 

Vierailija

Joo, vauvanteko päällä (eka IVF rundi meneillään) ja folaattia olen syönyt monivitamiinien osana jo pitkään, ja sen lisäksi tietenkin monipuolinen ruokavalio.

Vierailija

Miten tuon voisi olla tietämättä? Kai jokainen lasta suunnitteleva (vahingot tietty eri asia)hankkii jotain tietoa asiasta etukäteen. Ja kyllä mulle asiasta kerrottiin myös esim lääkärillä kun kävin poistamassa kierukan, teratologisessa neuvontapuhelimessa jne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kolmen lapsen äidin syksy on kiireinen: työt televisio- ja radiotuotantojen parissa sekä opinnot työn ohella vaativat tarkkaan suunnitellun arjen.

Sannan perheessä lapsia ei tarvitse pahemmin herätellä, koska kaikki kolme lasta ovat varsinaisia aamuvirkkuja. Esikoispoika Ben aloitti syksyllä esikoulun, mutta tytöt Mai, 4, ja Liv,3, ovat kotona hoitajan kanssa vielä tämän syksyn. Sanna on puolisonsa kanssa järjestänyt työnsä niin, ettei lapsille tule liian pitkiä päiviä hoitajan kanssa. Toinen vanhemmista lähteekin töihin varhain ja palaa kotiin aikaisemmin. Aamurutiinit hoitava vanhempi saattaa Benin päiväkotiin, kun tyttöjen kotihoitaja saapuu paikalle.

Lapset heräävät pikku hiljaa vuorotellen, jolloin jokainen saa pienen rauhallisen hetken kotona aamulla olevan vanhemman kanssa.

”Elämässä joutuu hosumaan ja kiirehtimään niin paljon, että olemme halunneet rauhoittaa aamut. Teemme kaikki aamutoimet hyvin rauhallisessa tahdissa. Meillä saatetaan joskus jopa muovailla aamulla”, Sanna nauraa.

Ex tempore -elämän saa unohtaa!

Ben syö aamiaisen esikoulussa ja tytöille aamiaisen valmistaa kaikessa rauhassa hoitaja. Tytöt syövät aamulla marjoja, omenaa, kurkkua, porkkanaa ja muroja. Ben syö puuroa päiväkodissa ja jos hän on kotona, niin silloin pojalle maistuu puuro tai murot.

Sanna itse huolehtii siitä, että syö pian herättyään.
”Koska nälkäisenä pinna herkästi kiristyy ja silloin ei tavoitella Vuoden äiti -palkintoa”, Sanna nauraa.

Sannan mielestä suurin este lempeille aamuille on se, jos ei yhtään ennakoi aamun ja tulevan päivän tapahtumia. Sannan perheessä ehditään aamulla hoitamaan kaikki normaalit aamutoimet, mutta jos tulevassa päivässä on jotain poikkeavaa, valmistelut tehdään edellisenä iltana.

”Ex tempore -elämän voi unohtaa, kun saa lapsia. Jos aikuinen säntäilee aamulla kiireessä huoneesta toiseen keräillen lasten harrastuskamoja, niin onhan aamun tunnelma aika erilainen verrattuna siihen jos olisi pakannut tavarat edellisiltana valmiiksi”, Sanna miettii.

Sannan kolme vinkkiä lempeisiin aamuihin:

1.    Huolehdi omasta jaksamisestasi – nuku riittävästi ja syö hyvin
2.    Ennakoi ja suunnittele poikkeavat menot hyvissä ajoissa
3.    Lapset ovat vain hetken pieniä, jos elämäntilanne joustaa, anna lapselle aamulla aikaa

Katso vinkkejä aamiaispöytään!

Nestlén täysjyvätakuu

Kaikki Nestlén murot on valmistettu täysjyväviljasta ja saat jokaisesta annoksesta vähintään 8 grammaa täysjyväviljaa. Nestlén aamiaismuropakkaukset, jotka on merkitty vihreällä palkilla ja täysjyvämerkillä sisältävät täysjyvää. Tämä on takuu siitä, että perheesi saa nauttia herkullisesta täysjyvästä.

Cheerios Kaura -muroilla on myös Sydänmerkki, joka osoittaa, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkin saaneet murovalmisteet ovat rasvan, suolan, sokerien ja kuidun kannalta parempi valinta.

Kaupallinen yhteistyö

Synnytys on naisen keholle ainutlaatuisen suuri mullistus. Keräämme tietoa siitä, miten suomalaiset naiset ovat toipuneet synntyksestä. Mietityttikö synnytyksestä toipuminen etukäteen ja jos, miten? Jaa kokemuksesi vastaamalla alla olevaan kyselyyn!

Moni tuore äiti kärsii ummetuksesta

Synnytys on äidin keholle rankka kokemus, josta palautuminen voi kestää tovin. Elinten puristumisen ohella raskaushormonit ovat valmistaneet kehoa synnytykseen, jolloin suolen toiminta saattaa olla hidastunut. Synnytyksen jälkeen voikin vaivata ummetus.

Tuoreen äidin tulisi syödä ravitsevasti, mutta ei erityisen raskaasti. On suositeltavaa syödä terveellisiä, pieniä annoksia usein, ja huolehtia myös riittävästä kuitujen saannista. Jotta suoli toimisi kunnolla, on tärkeää myös juoda riittävästi vettä ja liikkua sen mukaan, miten synnytyksestä toipuminen mahdollistaa. Vinkkejä saa myös neuvolasta.

Mikäli kotikonstit eivät yksin auta, helpotusta voi hakea apteekista. PegOrion on ummetuksen hoitoon sekä suolessa pitkään olleen ulostemassan pehmentämiseen ja hoitoon tarkoitettu lääke, joka sopii myös raskaana oleville ja imettäville.

Jos oireet jatkuvat tai ovat voimakkaat, on hyvä käydä lääkärissä.

Lue lisää vatsavaivojen hoidosta täältä.

Kaupallinen yhteistyö

Järjestäjä

Nestle Piltti jäljempänä ”Järjestäjä”, järjestää Piltin testiryhmään hakeneiden kesken arvonnan, jäljempänä ”Arvonta”.

Sääntöjen soveltaminen

Näitä sääntöjä sovelletaan Järjestäjän tässä osoitteessa järjestämään Arvontaan.

Osallistumisen ehdot
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat vauvojen vanhemmat pois lukien Järjestäjän työntekijät.
Osallistumalla Arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Henkilötietojen käsittely

Järjestäjä ei käytä eikä luovuta annettuja yhteystietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistumisen yhteydessä annettua puhelinnumeroa ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen ja mahdollisten palkintojen toimittamiseen. Arvontaan osallistuvat henkilöt hyväksyvät osallistuessaan, että he saattavat saada sähköpostitse tietoa liittyen Arvontaan.

Osallistuminen ja arvonta-aika
Arvontaan voi osallistua  6.-19.9. välisenä aikana. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä netissä olevassa lomakkeeseen siinä pyydetyt tiedot, ja lähettämällä ne. Arvontaan voi osallistua vain internetissä. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei huomioida.

Palkinnot ja voittajan valinta
Arvonnan palkintona on kuukauden Piltti-ruoat. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.
Palkinto arvotaan 20.9.2016 kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken.

Palkintojen luovutus ja voittajan julkistus

Järjestäjä ilmoittaa viipymättä arvonnan suorittamisen jälkeen arvontavoitoista voittajille sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta hänen osallistumisensa yhteydessä antamien yhteystietojen kautta, arvotaan tilalle uusi voittaja. Järjestäjä vastaa palkinnon toimittamisesta voittajan ilmoittamaan osoitteeseen Suomessa. 

Järjestäjän vastuunrajoitus

Järjestäjän vastuu Arvontaan osallistumisesta rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään ja arvoon sekä palkintojen luovuttamiseen. Järjestäjä ei vastaa esimerkiksi mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista arvontaan osallistumisen yhteydessä taikka osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista tai Järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa esimerkiksi palkinnon hyödyntämiseen.

Verotus

Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Järjestäjä antaa tiedon palkinnoista ja palkinnonsaajan tarpeellisista henkilötiedoista veroviranomaisille voimassaolevien verosäännösten edellyttämän mukaisesti.

 

Vauvajuhlien ei välttämättä tarvitse mennä aina saman kaavan mukaan. Joskus juhlaan sopii vaippakakkua ja nimen arvuuttelua paremmin saunominen tai brunssi ravintolassa.

Äidiksi tulemista juhlistetaan Suomessa yhä useammin lähisukulaisten tai ystävien järjestämillä vauvajuhlilla. Niiden järjestämiseen pätee sama sääntö kuin minkä tahansa muidenkin juhlien: Tärkeintä on, että juhlat ovat sankarin näköiset.

Amerikassa baby showereita on juhlittu jo 1950-luvulta alkaen, mutta Suomessa perinne hakee vielä muotoaan.

Tulevaa äitiä ja vauvaa ei välttämättä tarvitse amerikkalaiseen tapaan hukuttaa tavarapaljouteen tai juhlapäivää kuorruttaa vaaleanpunaisella tai -sinisellä tilpehöörillä – muistaa voi muutenkin.

Jos ystäväpiirissäsi on järjestetty jo monet vauvajuhlat ja kaipaat uusia ideoita, kokeile näitä:

1. Askarrelkaa koko porukalla syntymäkortteja.
Hollantilainen syntymäkorttiperinne on vasta rantautumassa Suomeen. Ideana on kertoa lapsen syntymästä lähipiirille herttaisella postikortilla, jossa kerrotaan muun muassa lapsen syntymäaika, pituus ja paino. Vauvajuhlissa koko juhlaväki voi yhdessä askarrella kortteja tulevan äidin kanssa. Syntymäkortteja on saatavilla myös valmiina. Lue lisää syntymäkorttiperinteestä täältä.

Paletin syntymäkorteissa on suloinen piirroskuvitus.
Paletin syntymäkorteissa on suloinen piirroskuvitus.

 

2. Rentoutukaa äitiyssaunassa.
Mikä sopisikaan saunomista paremmin suomalaisiin vauvajuhliin! Luokaa tunnelmaa kynttilöin ja lauteet peittävin lakanoin. Saunaa voi koristella esimerkiksi kukkasin. Saunomisen jälkeen voidaan jatkaa hemmottelua esimerkiksi tekemällä koko porukalle kasvohoidot tai antaa tulevan äidin nauttia rentouttavasta jalkahieronnasta.
 

3. Nauttikaa yhteisestä ajasta brunssilla.
Menevälle äidille tekee hyvää päästä vielä hetkeksi ulos kotipiiristä ennen vauvan syntymää. Yksi ihana tapa viettää vauvajuhlaa on varata pöytä brunssipaikasta ja istua yhdessä nauttimaan pitkästä aamiaisesta. Kun kaikki ovat kokoontuneina saman pöydän ääreen, on myös oiva tilaisuus jakaa vinkkejä ja keskustella vauvan syntymään liittyvistä asioista.
 

4. Viettäkää leffailta.
Jos tuleva äiti on kotona viihtyvää tyyppiä, voi vauvajuhlia viettää myös leffaillan merkeissä. Elokuvaksi voi valita esimerkiksi äitiyttä käsittelevän komedian – tai sitten jotakin ihan muuta. Hankkikaa tarjoiltavat teeman mukaan: popcornia, irtokarkkeja ja limua tai vaikkapa mocktaileja eli alkoholittomia cocktaileja. Iltaa voi halutessa jatkaa vaikkapa pyjamabileiden ja yökyläilyn merkeissä.
 

5. Muistakaa äitiä myös lapsen syntymän jälkeen.
Tuleva äiti arvostaa takuuvarmasti sitä, jos ystävät ovat avuksi vauvan syntymän jälkeen. Vauvajuhlissa voidaan kierrättää vihkoa, johon osallistujat saavat kirjoittaa tapoja, joilla he ovat avuksi vauvan synnyttyä. Joku voi tarjoutua lapsenvahdiksi, toinen imuroimaan ja kolmas vaunulenkille, jotta äiti saa levätä.