Lue uusi teemalehti lapsen unesta.

Lataa tabletillesi tai kännykkään Vauvan uusi teemalehti lapsen unesta ja vanhemman jaksamisesta. Ekstralehti on maksuton.

Vauva & uni kertoo, miten lapsen unirytmi kehittyy vauvasta leikki-ikään ja mitä tehdä, kun vauva ei nuku. Lukijat paljastavat, millaiset unirutiinit ovat auttaneet vauvaa saamaan unen päästä kiinni. Entä miten yökukkujien vanhemmat ovat selvinneet unettomista öistä ja miten kävi äidille, joka pelkäsi, ettei oppisi enää koskaan nukkumaan?

Voit lukea lehden maksutta Vauvan omassa sovelluksessa, joka löytyy Appstoresta tai Google Playsta hakusanalla Vauva. Sovelluksen kuvakkeen tunnistat tästä kuvasta.

Jos olet painetun Vauva-lehden tilaaja, voit lisäksi lukea sovelluksessa aiemmin ilmestyneitä lehtiä.

Vuoden Peli -raati etsii uusia tuomareita. Tule pelaamaan ja valitse paras!

Vuoden peli -kilpailussa valitaan vuoden 2016 parhaat lastenpelit, perhepelit ja party-pelit. Tänä vuonna valintaan vaikuttaa myös kuluttajaraati – johon voit nyt ilmoittautua mukaan.

Mitä tarvitset? Hiukan aikaa, iloista pelimieltä ja halua pelata. Voit koota porukan ja tulla yhdessä, tai osallistua yksin tai lasten kanssa. Pääset pelaamaan uutuuspelejä jo ennen kuin ne ovat kaupoissa, ja sinun sanasi painaa.

Peliraati kokoontuu Helsingin keskustassa torstaina 11. elokuuta. Raatiin osallistuville korvataan matkakulut, ja he saavat pienet lahjat sekä valitsemansa uutuuspelin.

Kilpailun järjestää Suomen Leluyhdistys.

Voit ilmoittautua tästä:

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kesäkuun Meidän Perheen kansimallit Olivia, 2, ja Lordi,10, ovat parhaat kamut. Kansikuvauksista ei puuttunut vauhtia, kun kaksikkoa aseteltiin samaan kuvaan.

Kuvat: Anna Huovinen
Kuvat: Anna Huovinen

Tässä kuvassa on kaikki kohdallaan. Paitsi että kansimallit katsovat justiinsa väärään suuntaan.

 

"Olivia, halaa hauvaa, hyvä! Lordi paikka! Lordi, EIIIII!!!!!"

 

Tässä Lordin ilme aika monen herkkupalan ja yhden riekaleiksi pureskellun pallon jälkeen. Täydellinen kansihymy! Mutta missäs Olivia? Kyllästyi kansikuvaushommiin ja karkasi piiloon verhojen taakse...

Lue lisää Oliviasta ja Lordista kesäkuun Meidän Perheestä!

Anssi Kekkosen blogi vauva.fissä vie isäilyn maailmaan.

Joensuulaisen Anssi Kekkosen bloginimenä on #Noljakanfaija. Mistä nimi?

– Noljakka on lähiö Joensuussa, ja minä olen tällainen lähiöisä, Anssi sanoo.

Anssilla ja hänen puolisollaan Ainolla on kesällä syntynyt Sulo-vauva. Anssi valmistui jouluna Joensuun yliopistosta, ja Ainon määräaikainen työsuhde päättyi kesällä äitiysvapaaseen. Nyt kummatkin ovat Sulon kanssa kotona ainakin siihen saakka, kunnes jompikumpi saa töitä.

– Omalla kierolla tavallaan nykyajan rikkonainen työelämä edistää tasa-arvoa. Riippuu paljon työtilanteesta, kumpi on lapsen kanssa kotona.

Toisaalta Anssi myös oikeasti haluaa olla koti-isä. Hänestä on tärkeää, ettei lapsi koe toista vanhempaa vieraammaksi ainakaan sen takia, että tämä ei ole ollut tarpeeksi läsnä.

Blogissaan Anssi aikoo kirjoittaa arjestaan Sulon kanssa mutta myös siitä, millaista on hänen mielestään uusi isyys. Anssi käyttää blogissaan nimitystä ”isäily”.

– Ajattelen, että isäily on aktiivista isänä olemista ja siitä puhumista. Se on osallistumista lapsen ja perheen elämään, myös kotitöihin. Hyvä isyys on osa hyvää miehuutta, ja siitä on syytä olla ylpeä.

Omalla ajallaan Anssi rentoutuu parhaiten karkaamalla luontoon: metsästämään, kalastamaan, sienestämään ja valokuvaamaan.

– Myöhemmin aion ottaa Sulon mukaan. Luontoelämyksille ei ole ala- eikä yläikärajaa.

Seuraa #Noljakanfaijaa: vauva.fi/noljakanfaija

Vauvan ja Meidän Perheen lukijablogit kertovat arjesta, onnesta ja vanhempien tunteista. Esittelyssä kolme uutta blogia.

Sivuilla on nyt uutta: Blogiyhteisö, jonka ensimmäiset blogit ovat juuri auenneet. Pääset lukemaan tästä.

Ensimmäisten lukijablogien joukossa ovat En kuvitellut kolmeaHeinähattu, Valto ja Viljo sekä Lapsiperheen arkirealismia, Kirjoittajat esittäytyvät:

En kuvitellut kolmea – uranainen, uraäiti, sitten äiti

Mistä blogisi nimi kertoo?

"Koko blogi kertoo siitä, kuinka uranaisesta tuli ensin uraäiti ja viimein äiti, ilman etuliitteitä. Kuinka äiti viimein löysi paikkansa tärkeimmässä duunissaan ja yrittää nyt, kuuden vuoden kotona olon jälkeen yhdistää työn, kolmen lapsen perhearjen ja avioliiton. Blogi on viittävaille nelkytvee äidin arkea keskisuuressa itäsuomalaisessa kaupungissa, ja arkea sulostuttavat 6-, 4-, ja 2-vuotiaat lapset, insinööriaviomies ja kuriton kissa.

En kuvitellut kolmea kertoo siitä, kuinka en koskaan villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut kuvitella itseäni kolmen lapsen äitinä, suurperheellisenä nykymittakaavan mukaan. Silti ensimmäisen lapsen synnyttyä juuri kolme lasta oli se lapsiluku, josta miehen kanssa haaveilimme. Toisaalta en myöskään koskaan uskaltanut toivoa, että olisimme niin onnekkaita, että saisimme kolme ihanaa lasta."

Mikä on tavallisen päiväsi paras hetki?

"Luen lapsille paljon, ja päivän paras hetki on usein se, kun kaikki kolme kyyhöttävät kainalossa sohvalla valitsemansa kirjat käsissä ja odottavat lukuhetkeä. Hyvät lastenkirjat naurattavat ja viihdyttävät aikuistakin ja lukuhetki rauhoittaa apinapainijat ja piipaajuoksijat hetkessä. 'Äiti, sun kanssa on kiva olla' saan kuulla usein juuri noina hetkinä."

Heinähattu, Valto ja Viljo – millaista on poikien maailmassa?

Mistä blogisi nimi kertoo?

"Olen blogin Heinähattu, ja nimi kertoo luonteestani. Olen kiltti ja tunnollinen mutta voimakastahtoinen luonnonlapsi, syntynyt kesäkuun aurinkoon ja lämpöön. Valto ja Viljo ovat blogissa poikieni nimet. Valto on esikoiseni, joka on syntynyt 2008 ja kuopukseni Viljo on syntynyt 2016. Heinähattu-nimi Valton ja Viljon rinnalla kuvastaa myös sitä kontrastia, jota koen naisena ja äitinä poikien maailmassa.

Olen ollut hyvin työorientoitunut ruuhkavuosia elävä nainen, josta nyt vanhempainvapaalla onkin hyvää vauhtia kuoriutumassa kotona viihtyvä äiti. Kirjoitan nimimerkin takaa elämästäni ja ajatuksistani kahden poikalapsen äitinä. Kirjoitan pieniä välähdyksiä poikien touhuista tai saatan istahtaa pidemmäksikin toviksi jonkun mieltä askarruttavan, äitiyteen liittyvän teeman ympärille ja kirjoittaa siitä."

Mikä on tavallisen päiväsi paras hetki?

"Tavallisen arkipäivän paras hetki on se, kun Valto tulee koulusta kotiin. Sydän sykähtää joka kerta, kun näen hänen vilahtavan pyörällä kotipihaan tai kun kuulen pyörän kolahtavan talon seinää vasten. Pian ulko-ovi aukeaa. Valto riisuu nopeasti ulkovaatteet ja tulee tarkistamaan, mitä Viljolle kuluu. Puputtaa suulla pikkuveljen poskea ja nuuskii tukkaa. On ihanaa olla poikien äiti!"

Lapsiperheen arkirealismia – tuiki tavallista, mutta niin tärkeää

Mistä blogisi nimi kertoo?

"Elämäntilanteestani. Lapsiperheen arkirealismi kuvaa sitä täydellisesti."

Mikä on tavallisen päiväsi paras hetki?

"Kun tulen töistä kotiin ja soitan ovikelloa. Molemmat lapset ovat ovella vastassa: Tyyppi on iloisen jännittynyt ja Neiti tikahtua kikatukseen, kun ymmärtää että äiti tulee kotiin. Yleensä tätä intoa ja riemua kestää noin kaksi minuuttia. Sitten molemmat haluavat täyden huomioni, ja alkaa sisaruskamppailu siitä kumpi (vai kumpikin) mahtuu syliin ajamaan toista pois. Jos ehdin saada aviomieheltä suukon ja huikata miten päivä on sujunut, on tämä päivän täydellisin hetki."